Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @melekunlugedik chen'den ucretsiz danismanlik alin (https://www.wegreened.com/Free-Evaluation) kabul yuzdelerini yuksek tutmak icin, sadece garanti basvurulara bakiyorlar. sizin icin de olur derlerse garanti gozuyle bakabilirsiniz.

• @niw_2 burdan cevap aldım. Yayın sayınız yetersiz şekilde cevap aldım ne yazık ki. Sadece garanti gözüyle baktıkları dosyaları kabul ediyorlarmış.

• @niw_2 acaba ücret Chen'e göre daha mı uygun? O nedenle mi tercih ediliyor?

• @finalhope Hayman ücreti ucuz değil. 20 bin dolardan fazla kendi ücretleri. Açıkçası Chen 5 bin dolar civarı bir ücret istiyor sanırım. Olmayacak duaya amin demek istemiyorum. O kadar parayı bir araya getirmek ciddi bir sorun benim için çünkü.

• @niw_2 merhabalar , acaba h4-b vizesi için çalışma süresi nekadar verildi ? 1 yıl mı? Yoksa sizin h1-b vizeniz süreniz kadar mı?

• @mugedeniz i-94 suresi kadar veriliyor (h1b ile i-94 sureleri genelde ayni oluyor, ama farkli olursa i-94'e bakiyorlar)

• @niw_2 çok teşekkürler

• @Tracy merhaba, siz başvuru yaparken 21 yaşını geçmiş miydi ve approval notice geldikten sonra mı oğlunuz çıkarıldı acaba?

• @Mykar Merhaba hocam. Biz başvurduğumuz da oğlumun 21 yaşını doldurmasına 6 ay vardı ve kritik durumun farkındaydım. O zaman vize türümüz current durumdaydı ve süreci 21 yaş dolmadan bitirebileceğimizi öngörüyorduk. Hatta bunun için premium process yaptık. Ama maalesef daha sonra olan retrogression gibi durumlar süreci uzattı oğlumuz 21 yaşını aştı. Geçen Haziran da dosydan çıkarıldığına dair NVC den e mail aldık.

• @Mykar DQ olduğumuzda oğlum da listedeydi onaylanmıştı. 1 yıl sonra çıkarıldı dosyadan.

• Merhaba,
    I-140 onayı sonrası NVC'den casenizi aldık ancak şuanda ilerleme olamayacağı şeklinde bir inquiry emaili aldım. Gelen dosyada case number ve invoince id number'da var. Forumda okuduğuma göre son zamanlarda I-140 onayı sonrası genelde herkes böyle bir email almış. Bu durumda olup daha sonra welcome letter alan oldu mu? Welcome letterin gelme zamanı veya baska bir bilgisi olan varmı? teşekkürler

• @Tracy teşekkür ederim yanıtınız için.

• @botanist
    Bu yıl içerisinde başvuranlar arasında welcome letter alan olmadı. Sanırım new fiscal year gelene kadar beklememiz gerekecek hocam. Bende aynı durumdayım.

• @botanist merhaba. I-140 onayınız için tebrik ederim.
    Umarım welcome letter bir an önce gelir.

Ben henüz başvurmadım, dosya hazırlıyorum.
    Merak ettiğim konular:
    1-Premium processing yaptınız mı?
    2-RFE benzeri bir durum ile karşılaştınız mı?

• @chemistontheroad cevabınız için teşekkür ederim. Sizinle hem PD hem de approved tarihlerimiz neredeyse aynı. Umarım herşey güzel olur.

• @finalhope teşekkür ederim. I-140 kabul süresi ortalama 8-9 ay ama bu bazen cok daha erken bazen de çok daha uzun süre alabiliyor. Premium processing kullanmadım. Herhangi bir RFE'de almadım. Sizede başvurı aşamasında kolaylıklar dilerim.

• @Tracy i485 e başvurabilmis olsaydınız çocuğunuz 21 olmadan sorun olmayacaktı sonra diye anlıyorum. Acaba avukata danışsaniz bununla ilgili. Belki yapılacak birsey vardır. Sizin suçunuz değil çünkü. Yada muslu hukuk firmasina burdan sorsaniz?

• @Tracy Boyle bir bilgi buldum. Sanki başvuru daki yaş dondurulabili gibi anladım.
    Bir avukatdan bilgi alsanız. Yapılacak birsey olabilir belki.

Will my child turning 21 years old soon affect their visa?
    However, the Child Status Protection Act (CSPA) can help children who turn 21 before their application is approved. The CSPA freezes a child's age as of the date their I-130 petition is filed, as long as they remain unmarried. The CSPA then uses a formula to calculate the child's age and eligibility for permanent residence. To avoid long waits, U.S. citizens should file Form I-130 before the child turns 21 and gets married. If USCIS receives the form at least one day before the child's 21st birthday, the child will be considered an immediate relative even if they are older when the petition is approved.

• @mugedeniz hocam haklısınız fakat biz Türkiye de yaşıyoruz dolayısıyla, I485 formunu kullanamıyoruz.

• @mugedeniz hocam bu konuyu çok araştırdım. Çalıştığım chen firması avukatları ile de görüştüm hepsi olumsuz geri dönüş verdiler. CSPA formülü PD ile I140 dosyasının onaylanması arasında geçen süreyi yaştan düşürüyor ki bizimki sadece 19 gündü. Dolayısıyla CSPA bize derman olamadı. Daha önce dediğim gibi büyük oğlum USA da üniversite okuyor 5 yıl F1 vizesi var. Bizde F2B aile birleşimi başvurusu yaparız kendisi için eğer green card alırsak. Bu şekilde süreci idare edeceğiz.

Benzer Başlıklar

• 42
  • 1
  • 5
  • 15
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |