IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
bizim statü değiştirdikten sonra 10 temmuzda aktif inceleniyor dedi 1 yıl geçti hala tık yok ,izin uscis onayı mı @Erik ,@Ezgi 2 tebrikler :clapping_hands_light_skin_tone: :clapping_hands_light_skin_tone: :clapping_hands_light_skin_tone: ilk aktifleme tarihiniz haziran mı kaçı hangi servis merkeziydi dosyanız en son?
-
@Raybay1971 biz gorüştük tarihi tahmin edemeyiz bekleyin diyolar iki kez denedik dq tarihimiz 5 şubat
-
@sılakut çok teşekkürler
Hayirlisi herkese bol sans -
@Uycleperdue oyleyse sıze bugun nvc den randevu maili gelse 1 ay sonrasına verıcek en az, buda demek oluyorki suan ıcın dq dan sonra 6 ay en az:(
-
Merhaba benim eşim emekli Amerikan askeri Türkiye de evlendik Türkiye de yaşıyoruz eş durumundan green card alabilir miyim? Kendisinin Teksas'ta evi var.
-
@firdevs Amerika’ya taşınacaksanız alabilirsiniz.
Başvurunun ilk aşaması olan USCIS aşaması onayından sonra oraya taşınacağınıza dair ispatlarınız olmalı Texas’taki ev bunun için yeterli. Ayrıca gelir beyan etmeniz lazım, hane sayısı için gelir yeterli değilse ek sponsor ihtiyacınız olur. Emekli askerlerin başvurularıyla ilgili bazı avantajlar sunuluyordur ancak bunlar neler araştırmalısınız. -
@firdevs evet sürecinizi biran önce başlatın çünkü bu süreç gördüğüm kadarıyla 14-20 ay arası sürüyor
-
Merhaba, green cardim henüz elime geçmedi ancak ailevi sağlık sorunları sebebiyle TR ye gitmem gerekiyor. Cikista ve tekrar Usa dönüşte sorun olur mu? Bilgi sahibi olan arkadaşlar cevap yazabilirse çok sevinirim. Sevgiler
-
@yasmin982 Biz 2 Haziran 2023’te formu gönderdik yani başvurumuzu yaptık. Statümüzde 3 Temmuz 2023’te dosyanız inceleniyor yazdı. 11 Temmuz 2024’te approve oldu. 🙏🏻🙏🏻
Darısı size inşallahhhh. -
Merhabalar, eşim vatandaş ,bebeğimiz Türkiye’de doğdu.Vatandaşlık başvurusu yaptık ,pasaportu geldi .konsolosluğun sitesini kontrol ettiğimde SSN Başvurusu yapmamız da lazımmış.onu nasıl yapıyoruz? bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi?
-
Türkiye de ssn alınmıyordu benim bildiğim konsolosluğun sitesinde yunanistanın büyük elçiliğinden verildiğini görmüştüm yıllar önce bununla ilgili işlem yaparsan paylaşırsanız bilgi açısından faydalı olacağı kanaatindeyim bir akrabam var ulaşabilirsem bende soracağım bilgi edinirsem yazarım.
-
sordum yakınına ankaradan halletiler dedi.Elçilikle iletişime geçin size yol göstereceklerdir lakin kendiniz yapamazsınız, Amerikan vatandaşı baba yanınızda olması gerekiyor.Doğum belgesi eşinizin evrakları yeterli diye biliyorum. https://tr.usembassy.gov/tr/u-s-citizen-services-tr/cocuk-ve-aile-konulari/birth-tr/#:~:text=Eğer Amerikan vatandaşı iseniz ve,pasaport başvurusu aynı zamanda yapılmaktadır. adresinde ayrıntılı yazıyor SSN için atina ssn officesi ile iletişime geçiniz diyor.
-
@yasmin982 evet Atina konsolosluğundan başvuru yapılıyor.konsolosluğa nasıl başvurulur onu bilmiyorum.form dolduruluyor mu ? Emaille mi iletişemi geçiliyor onu bilmiyorum 🤷♀️ sayfalarını kontrol ettim birşey anlamadım
-
@Sibel-Demir size yazdığım sayfanın en altında İzmir konsolosluğuna başvuruda bulunmak istiyor musunuz diyor onun hemen üstünde link var ona tıklayıp güvenlik kodunu girip sayfa açılıyor sanırım ordan alıyorsunuz.Diğer türlü Telefon açın türkiyedeki amrikan vatandaşlarının acil durumlarda açabilecekleri telefon yada mail başlık var onu tıklayıp durumunuzu yazıyorsunuz, onlar maille dönüyor size bu soru yapabileceğiniz göçmen kişilerin bilgi edineceği yer linki bu https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/
-
@yasmin982 tamam👍 çok teşekkür ederim ☺️
-
@uguran merhaba evraklarım 7 temmuzda onaylandı. Nvc den email de geldi. DQ olması için eve mi evrak yolluyorlar? Nasıl oluyor?
-
Merhabalar. Haziran/Temmuz ayında bizden veya forum üyesi olmayan tanıdıklarınızdan mülakat tarihi alan oldu mu? Şimdi şu sayfaya bir göz gezdirdim de, bizim DQ olduğumuz Mart ayından bu yana henüz daha konsolosluk randevusu alamayanların sayısında büyük artış var, anladığım kadarıyla genel bir backlog var NVC'de...
sayfa linki: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/visas-backlog.html
-
Ankarada daha detaylı bilgi almak icin house representetive ile iletişime geçtim, şöyle bir yanıt aldım
As of July 2024, the NVC is scheduling IV interview appointments for the U.S. Embassy in Ankara, Turkey for Immediate Relative applicants that were documentarily complete on or before May 2023.
Processing dates do not necessarily move forward each month (that is, if this month the interviews are for applicants documentarily completed in January, it does not always mean that interviews for cases for applicants documentarily completed in February will be scheduled the following month).
Processing dates may vary for applicants interviewing in a country other than their country of origin or nationality.
-
@Asude-Ugur yani bu demek oluyor mayıs 2023 dediğine göre bizler 1 sene bekleyeceğiz randevu alabilmek için ?
-
@Olkan-Oflaz-0 merhaba welcome letterdan sonra eve evrak mi yolluyorlar . 7 temmuzda nvc maili geldi bundan sonra takip etmem gereken birşey var mı?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum