Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba,
    Uygun başlığı bulamadım, açıkçası zaman farkı ve gündüz işleri nedeniyle yorgun olduğumdan hala yazamamam gerek ama paylaşım eş zamanlı olsun diye hızlıca detay vereyim istedim.
    Ankara'dan İstanbul aktarmalı THY uçağı ile yaklaşık 14 saat uçarak SFO'ya indik. Bizim Ankara ve İstanbul geçişleri ve güvenlik geçişi inanılmaz kolay ve hızlı geçti. Yolculuk da son derece sakindi. Yine şansımıza SFO gümrük ve kontrollerinden yağ gibi geçtik. Parmak izi ve foto çekimi sonrası 15 dk memurla ucuz ev ne taraftadır muhabbeti yaptık. Memur bey 4 yıl önce gelmiş buraya ve çektiği sıkıntıları anlattı epey. Sonra bir bekleme odasında evrakları ve pasaportları verip bize verilen B harfi yazılan bir form ile valizleri alıp bir başka deske geldik. A number (Alien değilmiş) yazması gereken bir yerde yazmadığından pasaportları oraya getirttiler. 1 dklık bir geyikten sonra yarım ağız gidebilirsiniz dediler. Biz de şaşkın şaşkın cidden mi dedik.
    Sakalı uzamış memurlar, bıkkın ve bezgin görünüyorlardı. Herkesin bu kadar hızlı ve kolay mı oluyordu acaba dedim, sonra diğer tecrübe paylaşımları aklıma geldi. Shutdown işi gibi düşündüm. Neyse çıkışta bizi bekleyen güzel insanlar ile birlikte 1 saat sohbet eşliğinde AirBnb ile ayırttığımız yere geldik.
    İkinci gün Sürücü sigortası, AT&T hatları, Banka işlerini hallettik. 3. gün gıda alışverişi ve ufaklığın sıkıntısını gidermek için oyun parkı ile geçti. Yarın ev arama işine başlıyoruz. Şansımıza hep güzel insanlarla tanıştık ve bize çok yardımcı oldular.
    Banka, AT&T, sigortcı hepsi anlayışlı ve sabırlıydılar.
    Zaman su gibi akıyor.
    İlerleyen günlerde daha fazla detay yazarım. Portakal, limon, greyfurt bahçeleri, çiçeklenmiş ağaçlar, manolyalar.
    Sokakta ve AT&T dükkanında bile yazılımcılarla tanışmalar (hatta Türklerle), doğru yere geldiğimi düşündürttü.
    Geriye sadece iş bulmak kalacak.
    Selamlar
    Çağlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Hayırlı olsun inşallah her şey gelmeden önce kurduğun hayallerin hepsi gerçekleşir. Yazıların için de araba satın aldığın yazmamasına rağmen sürücü sigortası diyorsun fakat sürücü sigortası sadece araç alınca kendi aracına veya karşı aracın yada her iki aracın hasarını karşılaması için yapılan TR de ki ismi trafik ve kasko poliçesi olur. Bu sürücü sigortası nedir


  • Burada araç değil sürücü sigorta yaptırıyor. Bir araci 10 sürücü kullanıyorsa 10 sigorta gerek. Sigorta ise 2 tipti. Birisi sana carparlarsa ve bir iki durumda daha belirli limitleri olan ve deductible olmayan. Diğeri full coverage ama 500dolar deductible olan. Yolcu ve karşı taraf hasarları kapsıyordu. İkinciyi seçtim. Araç arkadasin aracı ama iki tane sigorta var çünkü ben 2. Surucuyum.
    Bunları anladığım kadarıyla aktardım. ,@semavi anlatmıştı bunu sanırım. Araç sigortası daha cüzi ve standart bir rakam. Ama sürücü sigortası esas olan.
    Eksik veya hatalı bilgileri lütfen düzeltin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror bu konuda detaylı bilgi verdiğin için çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @caglaror Hayırlı olsun hocam.


  • Hayırlı olsun 🙂


  • @redsat2000 hayırlı olsun. Bol şanslar.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @roccorocco cok teşekkürler


  • Yolunuz açık olsun.
    2017 yılının sonuna doğru geldiğimizdeki anları yaşadım siz anlatırken. Hayat standarda oturmadan önceki telaşeli günler fakat oldukça eğlencelide geçer.


  • Arkadiaşlar merhaba
    Belki daha önce yüzlerce sorulmuştur. Foruma telefondan girdiğimden tüm siteyi tarayamadım. O yüzden özür dileyerek bir soru sormak istiyorum.
    Benim DV Vizemin geçerlilik süresi, sağlık raporunun son tarihi olan 28.3.2019 olarak yazıyor.
    Yanlış anlamıyorsam, mevcut sağlık raporuyla 28.3.2019 a kadar Usa ya girmek zorundayım.
    Soru 1) Vizenin altında "upon endorsement serves as temproray ı-551 evıdencing permanent residence for 1 year" yazıyor. Bu yazıdan da ülkeye giriş yaptıktan sonra, green card elime geçene kadar 1 yıl boyunca bu vizenin kullanılacağını anlayabilirmiyiz? >Yoksa vize son tarihi olan 28.3.2019 dan önce ülkeye giriş yapmalımıyım? Son geçerlilik tarihinden önce giriş Yapmazsam, yeniden sağlık raporu alıp ilk girişi öyle mi gerçekleştirmeliyim?
    2) Türkiyedeki iş durumumdan dolayı 2-3 ay Usa ya yerleşemeyeceğim gibi görünüyor. İlk girişimi vize ve sağlık raporunun son geçerlilik tarihinden önce USA da 1 hafta veya 10 gün olarak kalacak şekilde yapsam, 2'nci girişimde green card elime ulaşmamış olsa bile mevcut vizeyle sorunsuz giriş yapabiliyor muyuz?

    cevaplar için şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @roccorocco Evet, ilk giristen sonra vize 12 ay sureyle green card yerine gececek. ABD'ye kart olmadan sorunsuz girebilirsiniz. Ama baska ulkelerden (kart veya gecerli vize olmadan) aktarma yaparken sorun olabilir, o nedenle aktarmasiz ucus tercih edin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

68
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum