DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@fahriakc Dosyamız current olmadan Viyana'nın performansını takip edeceğiz. Duruma göre başka bir konsolosluğa taşımaya çalışacağız. Yani öyle umuyorum 😅
-
@mimar O konuda şüpheleyim...😉 Cevaplayan Sherry olunca kuşkulanmamak elde değil...XXX yerine Vienna yazmak zor olmamalı bence...
-
@Flight101 :beaming_face_with_smiling_eyes:
-
@Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selamlar...Dosya transferi için KCC ye attığım maile cevaben altta paylaştığım cevabı aldım...Otomatik cevap gibi görünüyor. Ancak "from XXX to XXX" ibaresi çok değişik geldi bana...Bu cevabı daha önce alan oldu mu buna karşılık nasıl bir yol izlemeliyim..Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
"Thank you for your inquiry.
Based on the information you have provided, your interview location has been changed from XXX to XXX. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].
For additional information, please refer to the following websites:
Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov/"KCC'den gelen cevapta XXX olarak mı yazıyor veya buraya kopyalarken siz mi sansürlediniz (gizlediniz)?
-
Ağustosta kız arkadaşımla evlenmeyi düşünüyorduk. forumda bu konuyla alakalı okuduğum iletiler vardı. Şu ifadeden emin olmak istedim.Evlenip eşimi dosyama eklediğimde ve sonrasında mülakat tarihi aldıktan sonra bildirdiğimde dosyam açılmamış mı oluyor? Yoksa dosyanın açılmamış olması İçin mülakat tarihinden sonra mı evlilik yapılıp bildirilmesi doğru? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
-
@ATS16 selamlar...hayır gizlemedim aynen attığım maili aldım..Bna kalırsa bu matbu bir format...cevap verilirken XXX kısımları doldurup gönderiyorlar...
Eğer düşündüğüm gibiyse ya transfer işlemini yaptı bu XXX leri değiştirmeyi atladı yada işlemi hiç yapmadan bu maili yolladı...Bir süre sonra mülakat yerim neresi diye bir mail atıp sorgulama yapmak gerekir mi? -
@Flight101 bir süre sonra dosyam nerede diye sorgulamanız iyi ve doğru olacaktır. KCC'den yine bir efsane cevap olmuş sizinki :)
-
@ATS16 Okuyup ilgilendiğiniz için teşekkürler..1-2 gün boşluk bırakıp sorgulama yapacağım..Bu efsane cevap karşısında Kibar Feyzo filmindeki replik akıllara geliyor.."Ağam eyleniir benimle"..😂
-
merhaba dosya transferi için mail attığınız KCC mail adresi nedir ?
-
@Dada7 yeni yönetmelik ile oturumsuz istediginiz yere tasiyabiliyorsunuz. Oturum isteyip istemeyeceklerini bilmiyorum ben de önceden dosyasini tasiyanlara göre ögrenip ona göre hareket edecegim fakat oturum soracaklarini pek sanmiyorum oturum sart olsaydi kcc ye mail attigimda oturum ya da kimlik karti sorulurdu. Eger mülakatta sorulursa kcc ile mail görüsmemin ciktisini alip mülakatta göstermeyi düsünüyorum sonucta kcc benim viyanada mülakata girmemde sorun görmeyip tasidi.
-
@10urdmn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera hayır başka ülkede oturumum veya vatandaşlığım yok, hatta Türkiye dışına hiç çıkmadım. CN'm 8700 lerde, ben dv25 başlayınca Ankara'yı bekleyim mi dosya taşıyım mı ikilemde kaldım. Çünkü gördüğümüz üzere dv24 lülerde şu an CN 5500 lerde. Süreç böyle ilerlerse diye arkadaşlar tahminde bulundu ve bana Ankara dan sıra gelmeyeceğini söylediler
Ankara’yı beklemek her zaman hata oluyor. Son birkaç yıldır bu durum böyle maalesef.
Çok beklerseniz kcc ile dosya taşıma şansınızı kaybedeceksiniz. Oturumunuz ve vatandaşlığınız da olmadığı için sonrasında dosya taşımanız epey zor olacak. Bunu da göz önünde bulundurun.
-
@lesnarhomie, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Konsoloslukların sitesinde, o konsolosluğa dosya taşıyabilmek için oturum vesaire gerekip gerekmediğini tam olarak nereden görebiliyoruz? Naples, İtalya konsolosluğunun sitesinde hiçbir şey göremedim?
Immigrant Visas başlığı altında. Her konsolosluk için aynı şey geçerli.
The U.S. Consulate General in Naples is the sole immigrant, fiancé(e), and diversity visa-issuing post in Italy. We are also responsible for processing immigrant, fiancé(e), and diversity visa applications for residents of Italy, San Marino, the Vatican, and Malta.
-
Selamlar...Dosya transferi için KCC ye attığım maile cevaben altta paylaştığım cevabı aldım...Otomatik cevap gibi görünüyor. Ancak "from XXX to XXX" ibaresi çok değişik geldi bana...Bu cevabı daha önce alan oldu mu buna karşılık nasıl bir yol izlemeliyim..Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
"Thank you for your inquiry.
Based on the information you have provided, your interview location has been changed from XXX to XXX. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].
For additional information, please refer to the following websites:
Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov/"Dosyanızı taşımışlar ama mail taslağındaki XXX kısmını değiştirmeyi unutmuşlar. Daha önce de bu şekilde mail alanlar oldu. KCC gözünüzde büyüttüğünüz kadar iyi çalışan ciddi bir kurum değil diyoruz ya hep işte :)
Emin olmak için dosyanızın nerede olduğunu sorgulayan mail atın.
-
@rezanclz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Dada7 yeni yönetmelik ile oturumsuz istediginiz yere tasiyabiliyorsunuz. Oturum isteyip istemeyeceklerini bilmiyorum ben de önceden dosyasini tasiyanlara göre ögrenip ona göre hareket edecegim fakat oturum soracaklarini pek sanmiyorum oturum sart olsaydi kcc ye mail attigimda oturum ya da kimlik karti sorulurdu. Eger mülakatta sorulursa kcc ile mail görüsmemin ciktisini alip mülakatta göstermeyi düsünüyorum sonucta kcc benim viyanada mülakata girmemde sorun görmeyip tasidi.
Oturum istendiğinde KCC ile görüşmenizin bir etkisi olacağını sanmıyorum. Çünkü KCC konsolosluklardan bağımsız bu işlemi yapıyor. Şu an kapalı olan bir konsolosluğa da dosyanızı taşıtmak istersiniz ve kcc taşır. Siz onlara gidip ama kcc taşıdı, hadi konsolosluğu açıp bana mülakat verin, alın bunlar da mailler mi diyeceksiniz?
Konsolosluğun sizden her zaman oturum isteme hakkı var.
-
@EzgiLera Okuyup cevap verdiğiniz için teşekkürler...Sorgulama için yönlendirebileceğiniz örnek bir format var mı yoksa kendi cümlelerimizle bir metin mi yazalım?
-
@Flight101 çok ilginç bir cevap maili olmuş
-
@redsat2000, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@VIRTUE USCIS officer işleme başlaması için bilgilerinizi sisteme girmesi gerekiyor. Bir bilgisayar gibi mecburi giriş dataları var. ABD de kaldiginız dönemlerde dahil olmak üzere yapılan tüm başvurularda klasik başvuru formatını kullanmanız gerekiyor. Önce standart gerekli on bilgileri akabinde metni yazmaniz lazım.
Email Subject Full name- Case No/Uscis No- Kisa başvuru sebebi
Full name :
DOB (MMDDYYYY) :
Case No / USCIS NoSubject : Dilekce sebebi
Tarih
Dear Sir/Madam,Metin
Tam Adi
Case No
Tel no - Email adresiDiğer üyeler için bir yol haritası olması açısından paylaşıyorum,
@redsat2000 bu şablonu paylaştığınız için teşekkürler, transfer işlemi için bu formatı kullanarak mailimi attım.
Sadece şuraya taşınması için desteğinizi talep ediyorum şeklinde tek bir rica cümlesi yazdım. Ankara'dan bahsetmedim.
Avusturya oturum iznim ve hali hazırda schengen vizem yok, pasaportum da bordo..
-
merhaba, en son dosya taşıma isteğime (4oldu) şu şekilde yanıt aldım. Nedense benim dosyamı taşımıyorlar..!
Thank you for your inquiry.KCC has reviewed your request to change your interview location. Based on the circumstances of your case, KCC denies your request to be reassigned.
The place of application, i.e., location of interview, for noncitizens seeking an immigrant visa will normally be in the consular district with jurisdiction over their place of residence, with limited exceptions
-
@EzgiLera Okuyup cevap verdiğiniz için teşekkürler...Sorgulama için yönlendirebileceğiniz örnek bir format var mı yoksa kendi cümlelerimizle bir metin mi yazalım?
Kendi cümlelerinizle yazabilirsiniz. Kısa ve öz tutun. Cn dob ad soyad eklemeyi unutmayın.
-
@EzgiLera benim demek istedigim yeni yönetmelikle oturumsuz tasindigi icin mülakatta oturumsuz nasil tasidiniz dendiginde mailleri gösterip yeni yasadan bahsedilirse sorun yasanacagini sanmiyorum cünkü viyana zaten gecmis yillarda da oturumu olmayanlara mülakat verdi. Ki kesin konusmuyorum oturum sorgulama haklari elbet var.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
11
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum