Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Sayılarla DV2024

Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
450 114 55.4k 152
  • ⭐⭐⭐⭐

@onuru, içinde söyledi: Sayılarla DV2024

Selamlar herkese, umarim fazla mulakatin dagitildigi bir ay olur. Herkesin gonlunce olsun. Bir soru sormak istiyorum umarim dogru yer burasidir. Ne kadar kotanin kaldigini nasıl hesaplayabiliriz. dv charts tan bakıyorum fakat bir türlü anlamlandıramadım. Anladigim kadariyla asagiya yazayim, konuyla ilgili bilgili arkadaslardan yorumlarini rica edeyim.

suana kadar verilen vize yada verilecek = issued + ap =28k + 400
    mulakata hazir case= 16k
    ap ler ve ready kisminda herhangi bir sorun olmazsa total 45-46k yakin bir vize verilmis oluyor degil mi?
    yukarida yer alan matematik kismi dogrumudur yoksa farkli alanlarida dahil etmemiz gerekiyor mu?

image.png

Bence ready caseler için en azından yarısının mülakata gitmeyeceğini varsaymak mantıklı olur. Çünkü sürecin başında randevusu planlanıp da mülakata gitmekten vazgeçen kişiler bile hala ready görünüyor ve bu sebepten ready sayıları sürekli artıyor.
    AP/221g için de yarı yarıya gibi düşünülebilir bence.

• @yağmur Merhaba Hangi ülkeyi merak ediyorsunuz ? Ankara şu anda 5 binleri mülakata alıyor. 11 binin Ankara da şansı imkansıza yakın malesef.

• ⭐⭐

@yağmur dosya taşıyamazsanız şans sıfır

• Galiba Ankara için bir çoğumuzun şansı sıfır artık

• ⭐⭐⭐⭐

@qwe19, içinde söyledi: Sayılarla DV2024

Galiba Ankara için bir çoğumuzun şansı sıfır artık

Teoride hayır, pratikte evet.

Yani yukarılardan Ankara’ya sert bir emir gelirse ve yoğunluğu sadece DV’ye verirse herkes mülakat alabilir, Ankara’nın kapasitesi buna müsait. Ama dediğim gibi bu sadece teoride mümkün. Pratikte böyle bir şey maalesef pek de mümkün değil.

Ancak ben Ankara şu sayıda bitirir bu sayıda bitirir diyebilmek için de düzgün bir varsayım yapabileceğimizi sanmıyorum. Çünkü her geçen gün kötüye gidiyor ama en azından 1 kez bile olsa toplu mülakat vermesi lazım. Verir mi vermez mi bilinmez… Sadece şunu diyorum, 10bin altında bitirirlerse çok büyük ayıp yapmış olurlar. 5 haneli sayılara bile gelmeden, hem de öyle büyük bir elçilik, cidden rezillik.

Pandemi zamanı bile son 2 ayda 10binlere kadar mülakat vermişlerdi.

• @EzgiLera Bu kadar az mülakat vermesi Ankara nın tavrının siyasi olduğunu düşündürüyor. Son yıllarda Türklerin kaçak yollarla geçmesi veya başka sebeplerden dolayı olabilir ama bir tavır olduğunu ve buna göre de hareket edildiğini düşünüyorum.

• @fahriakc, içinde söyledi: Sayılarla DV2024

@EzgiLera Bu kadar az mülakat vermesi Ankara nın tavrının siyasi olduğunu düşündürüyor. Son yıllarda Türklerin kaçak yollarla geçmesi veya başka sebeplerden dolayı olabilir ama bir tavır olduğunu ve buna göre de hareket edildiğini düşünüyorum.

Kesinlikle var birşeyler, normal değil bu durum.

• @yağmur Bir an evvel "DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları"nı 680. sayfadan itibaren ve gerekirse baştan, ya da 2023 deneyimlerinden okumaya başlarsanız. Dosya taşıma konusunda yardımı dokunabilir hocam.

• @EzgiLera peki sizce olur da toplu dağıtım yapılırsa vize kalmaması gibi bir durum olabilir mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@canoo, içinde söyledi: Sayılarla DV2024

@EzgiLera peki sizce olur da toplu dağıtım yapılırsa vize kalmaması gibi bir durum olabilir mi?

Toplu dağıtım olmasa da vize kalmaması gibi bir durum olabilir. Ankara yatıyor, dünya çalışıyor, vizeler bir bir dağıtılıyor…

• ⭐⭐

Bu durum cidden çok çok üzücü, dosya numarası 7xxx olduğu için kendini rahat hisseden birisine sen yine de alternatif bak dediğimde; "danışmanlarım en geç Mart ayında vizeni alırsın diyorlar" demişti ve iddiaya girmiştik. İddiayı kazanacağımı biliyordum ama bu kadarını ben de beklemiyordum. ABD'de ise dosya numarası 20xxx olan birisinin dosyasını USCIS'e gönderdiler, ciddi bir aksilik yaşamazlarsa GC ellerine 1-2 ay içerisinde ulaşacak. Bu olaylar hayatında içerisinde var olan kusursuz haksızlıklardan bir tanesi. Ankara BE ile görüşsek onlar da en çok iş yükünün kendilerinde olduğunu söyleyecekler. Her yönüyle anlamsız ve tutarsız.

• ugurswayU ugursway bu başlıktan bahsetti

• Eylul ayı visa bulteni EU 50.000 açıklanmış. Hayırlı olsun

• ⭐⭐⭐⭐⭐

ağustos ayı ve DV2024'ün son bülteni açıklandı!
    bültene göre EU bölgesi bu yıl 50.000'de kapanmış oldu.
    bu bülten ile birlikte CN'si 50.000'in üzerinde olan EU kazananları için mülakat alabilme şansı tamamen biltmiş oldu.

• @EasternStar Benim içim kısmen rahattı ama zamanla bir tedirginlik oluştu. Araştırmalarıma ve yapabileceğim alternatiflerimi düşünmeye başladım.

• ⭐⭐

@onurakbas Bahsettiğim kişi siz değildiniz ama en başlarda içinizin rahat olmasını anlayabiliyorum, bu kadarını tahmin edemezdik.

• @gucarslan peki tecrübelerinize dayanarak bizlere mülakat maili gelme şansı ne bu zamandan sonra? Çünkü gerçekten dediğiniz gibi Ankara bu yönde hiç çalışmıyor. Fırsatı olanlar bir şekilde dosyalarını taşıdı…

• @onuracikyuz 16k numaranızla daha 6kya ulaşamamış bir ankara için hala şans sormanız aslında cevabını bildiğiniz bir soruyu sormuşsunuz gibi hissettim Onur bey, henüz net olmasada eylül ayına bile bir kaç mülakat gönderdiğini okudum diğer başlıkta eğer öyleyse ankara dükkanı çoktan kapatmış diyebiliriz bile

• Green Card Türkiye için bitmiştir

• ⭐⭐⭐⭐

@ahmet77, içinde söyledi: Sayılarla DV2024

Green Card Türkiye için bitmiştir

Henüz bitmedi. Türkiye hala çekilişe katılabiliyor.

• @Emre-Kurtulmuş çok can sıkıcı bir durum. Kazandığımız hakkı resmen kendi keyiflerine göre gasp ediyorlar. Bu sene ekonomik olarak sıkışıklık yaşadığım için yurt dışına dosya taşıma işlemine hiç bulaşamadım bile. Bu kadar sıra gelmeyeceğeni düşünmemiştim. Çünkü çok yüksek rakamlarda değil sıram. Hala dosya taşıma yönünde şansım var mı bilmiyorum ama gerçekten çok kötü bir durum içerisindeyim

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k