Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• Selamlar staj dolayisiyla gecen hafta Houston'a tasindim yil sonuna kadar da burada olacagim. Eger yakinlarda birileri varsa ve bulusmak isterleserse mesaj atabilirler. Bu arada ben dosyami gecen hafta yolladim NOA beklemekteyim. Surecim ile ilgili update vermeye burdan devam edecegim.

• @Redbeard İşte onu demek istemiştim yıllarca bize öğretilen buydu hemen yapıp bir sonrakine başlayalım ama ben burada ki ve Avrupada ki ileri yaşta ki insanlara bakıyorum o kadar rahatlar ki büyüdükleri ortam ve aile rahat olduğu için hep böyle devam ediyorlar bununla da birlikte zihinsel olarak zinde kalıyorlar. Kesinlikle katılıyorum sana zaman içerisin de ne kadar süre kısa da olsa buraya adapte olmaya başladıkça o kafa yapısı bize de geçiyor. En kısa zamanda iyi haberleri bekliyoruz.

• @kingofpetroleum Birkaç gün önce bende Houston’a döndüm. Numaramı özelden yazıyorum.

• @Burak-Elmacı Hicbir sorun yasanmiyor Burak Bey . Biz aldiktan 3-4 gun sonra ciktik hemen ornegin . Kartini alip hemen Tr ye geri donup 3-4 ay islerini toparlayip gelenler cok oluyor . Bunu aynen bu sekilde aciklayinca da sorun olmuyor . Fakat Karti aldiktan sonra sadece 6 ayda bir giris cikis yapip , bunu goze batacak oranda cok yapanlari sorgulayip zorluyorlar .

• @Figen teşekkür ederim :)

• Herkese merhaba,
    Eşim 2025. numaramız 117xx
    @crazycells in önceki yıllar için hazırladığı bülten tablosunu -elinize sağlık- gözden geçirdiğimizde numaramız ocak ayı gibi current olabilir.

DS-260 formumuzu tamamlarken Ankara olarak işaretledik. Ama 2024 yılının exceline baktığımızda da 73xx numaralara ancak sıra geldiğini görüyoruz. Yani 2025 de bu hızla devam ederse numaramıza sıra gelmeme ihtimali çok yüksek.

Daha önce 2018 yılında B1/B2 ile giriş yapıp şirket kurup E2 vizesi ile status change yaparak oturum ve SSN aldım. 2020 yılındaki kapanmalarda panik yaparak Türkiyeye geri döndüm ve E2 vizemi yenilemedim. Ama şirket o günden beri aktif ve vergi veriyor.

Ailecek geçerli B1/B2 vizemiz var. Sürece AOS ile devam etmek istiyoruz. 6,5 yaşındaki oğlumu 2017 de orda dünyaya getirdim ve US vatandaşı. Bu sene ilkokula başlayacak. Çocuğun ilk akademik yılına devam edeceği ülkede başlaması daha iyi olacağından eylülde B1/B2 ile giriş yaparak numaramın current olmasını orda beklersem bizim sürecimiz için sıkıntı oluşturu mu?

Not: AOS başlığını okumaya başladım, okumaya devam ediyorum ve ancak henüz yarısına gelemedim.
    Konu ile ilgili, yardımcı olan tecrübeli kişilere aydınlatmaları için çok teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@runningriver bu imkanlar elinizdeyken sürecinizi kesinlikle AOS ile devam etmenizi tavsiye ederim.
    geçerli vizeleriniz bunun için ziyadesiyle yeterlidir.

• @runningriver Oncelikle Tebrikler . Hicbir sikinti olusturmaz , sartlariniz goz onune alindiginda AOS yapmanizi oneririm .

• @runningriver En kötü ihtimal turist vizenizi uzatırsınız (geç current olursanız vs), lakin iş o noktaya kalmaz diye tahmin ediyorum, 6 ay içinde halledersiniz. Sizin aile tam AOS profilinde, çocuğunuzun ilkokula burda başlaması bence en önemli kriter.

• @erenotti çok teşekkürler.
    Bu zor karararda fikir verecek kişiler olması gerçekten nimet.
    bu forum olmasa yeşilkartçılar napardı :D

• @runningriver Hocam Amerika tecrübeniz zaten var, ssn’niz var, yaşamak istediğiniz şehri, eyaleti muhtemelen belirlemişsinizdir, bence şimdiden çocuğun okul durumuna göre gelme hazırlıkları (semt, okul, ev tutma) yapmanızı tavsiye ederim. Dosyanızın current olması umarım Ocak ayına kalmaz. Current olmadan önce sağlık raporu işlerini de halletmenizi öneririm, ki current olur olmaz dv ücretlerinizi ödeyip dosyanızı hemen gönderebilin. İyi bir planlamayla bültende current olduğunuzun açıklandığı ay (Aralık, Ocak ya da Şubat) dosyanızı yollamış olabilirsiniz, vizenizi uzatmaya gerek bile kalmayabilir.

• @Sini-sini yorumunuzu şimdi gördüm, texas

• @nura Bu biraz şey gibi oldu, >> nerde hemşiresiniz? >>> Antalya’da :D Cem Yılmaz’ın gösterisinden hatırlarsınız belki bu diyaloğu.

Texas’ın hangi şehri ? Kocaman eyalet, Türkiye kadar. El Paso’dan Houston’a neredeyse 15 saatte gittim. 5 tane önemli, büyük şehir var eyalette (Houston, Dallas, Austin, San Antonio ve El Paso) Field officeler aynı eyalette şehirden şehire, (hatta belki memurdan memura) fark edebilir. O yüzden bilmek isteriz.

• arkadaşlar merhaba,

benim iki sorum var.
    1- biometrics randevum 29 mayıstaydı ama uscis hesabımda 8 haziranda işlendi yani 10 gün sonra. işlendiği tarih mi, yoksa verildiği tarih mi sayılıyor? yani uscis hesabımda görünür olduğu tarihin bi önemi var mı?

2- ikinci sorum da uscis hesabımda "case was updated to fingerprints taken" olarak geçiyor. fotoğraftan bahsedilmemiş. bu ikisini de mi kapsıyor yani normal mi böyle yazması yoksa fotoğraf da yazmalı mıydı yani eksik mi? herkeste nasıl yazdığını bilemediğimden sormak danışmak istedim size.

sevgiler ve bol şans hepinize

• @Sini-sini benim de hesabım aynı şekilde gözüküyor ve verdikten 3 hafta sonra işlendi hesaba.(8 Haziran)

• @Map tam denk gelmiş 8 haziran olması :) acaba gerçekten verdiğimiz tarihi mi baz alacaklar işlenen tarihi mi, durduk yere onca gün kaybetmek hiç istemeyiz.

• @Sini-sini Bu sorunuzun cevabını ben de merak ediyorum.☺️ Siz nereden işlemleri yürütüyorsunuz?

• @Sini-sini 1- Adıyamanlıların biyometriğini geç işliyorlar diye duydum :D
    2- Herkeste aynı şekilde yazıyor.
    Lawfully’deki örnek caselerden de teyit edebiliriz. O şekilde yazmış mesela bir ay sonra green card üretildi yazıyor.

• Merhabalar buranın konusu değil ama sonuçta AOS için burada olanları ilgilendiriyor diye buraya yazmak istedim. Ağustos ortasından itibaren neredeyse %50 indirimli biletler var THY'de. Ben Eylül ortasında %100 iadeli bir bileti biraz önce satın aldım. Allah nasip ederse erken bitirirsem sürecimi değiştirim diye düşündüm. Geçen sene kota erken bitmişti bu sene de erken bitecek gibi görünüyor. Erken bitmez ise gerekirse Ekim başına tekrar bilet değiştiririm diye düşündüm. Bu arada Economy'de 3 ayrı bilet ile (Tek Bagaj / 2 bagaj / Tam İptalli) ciddi bir indirim söz konusu. İlgilenen arkadaşlar bakabilir. Bilginize..

• @erenotti ahaha adıyamanlılar adına esefle kınıyorum, ne diyeyim :}

hangi tarihi baz aldıkları muamma. mantıken kendi atadıkları tarihi baz almaları ama belli olmaz bunların işleri

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k