Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@serro Merhabalar, öncelikle tebrikler. Bu güzide platformu günü gününe takip ettikçe ve değişen her koşula adapte olma gayretiniz oldukça süreç içerisindeki karşılaşabileceğiniz her engele aksiyon alma kapasiteniz artacaktır ki bunun örneğini de tecrübe etmiş bulunuyorsunuz. Umarım süreciniz de istediğiniz şekilde sonuçlanır.

• ⭐⭐

@Serc35 Merhabalar, DV2025 süreci ile alakalı cut off sınırını takip etmeniz gereken ilk bülten 2024 mali yılının son bülteni olan Eylül ayı bülteni olacaktır. Ayrıca sürecinizle alakalı Sayılarla DV2025 başlığını da takip etmeniz faydanıza olacaktır.

• @ATS16 ya benim en büyük korkum bu tür küçük hatalardan elenme korkusu. Ondan dolayı her ayrıntıyı soruyorum kusura bakmayın, yardımcı olduğunuz içinde teşekkür ederim. Benim ds260 formunda bir diğer hatam ise lise bilgimi girmedim, unuttum, üniversite bilgimi girdim ama. (üniversite mezunuyum/bitirdim, 8 aydır çalışıyorum). Sizce ne yapmalıyım ?

• ⭐⭐⭐⭐

@10urdmn şu an için hiç bir şey yapmanıza gerek yok veya böyle bir hata için formunuzu açtırmaya gerek yok. Mülakata giderken mezun olduğunuz üniversite lisans diplomasının aslını (DV şartı en az lise mezunu veya üzeri bir okuldan mezun olma şartı aranıyor) ve 1 fotokopisini yanınızda götürmeniz yeterli. Mülakat öncesi evrak teslim ederken lise mezuniyet güncellemesi yapmanız gerektiğini söylersiniz, görevli ihtiyaç görürse günceller.

Güvenlik sorularının en az bir veya birden fazlasına hayır yerine evet diye cevap verdiyseniz, sağlık kontrolünün sonucunda mülakat öncesi sarı zarfı alamaz iseniz ve mülakat öncesi hesap hareketlerini alacağınız hesapta yeteri kadar nakit birikim gösteremez iseniz o zaman endişe edebilirsiniz süreciniz ile alakalı. Bol şans

• @fahriakc hocam dosya taşıma için Ekim bültenini beklemek mi getekiyor acaba yoksa ekimden önce mi yapmamiz gerekiyor? Teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@Baran-Soylu, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera
    İlk 100 içerisindeyim.

Anne kızlık soyadınızı düzeltmeniz lazım evet ama bunu mülakatta sözlü beyan edebilirsiniz ya da mülakatınız planlandıktan sonra formu açtırıp düzeltebilirsiniz. Şimdilik bir şey yapmanıza gerek yok. Bu case number ile ilk mülakat alacak kişilerdensiniz 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Baran-Soylu formun işleyişi ve diğer kazananların süreci takip etmesi açısından bilgilerinizi excel dosyaya ekler misiniz lütfen?

• Yasaklı

@serserotek merhaba öncelikle tebrikler. Bir dil okulu adi veya adresi verdiniz mi?

• Yasaklı

@Emirhan-Baydur ne zaman mail attınız ve ne kadar sürede geri dönüş yapıldı.

• Merhaba, ankaranın dv dosyalarını geri plana atmasıyla ilgili çok girişim olduğunu okudum, konsolosluğa mail atılmış vs. Peki daha üst makamda bulunan yetkililere USCIS, dış işleri bakanlığı ne bileyim senatör vs denesek nasıl olur. Belki denenmiştir bilmiyorum. Ama dünyada sadece ankara'nın böyle bir tutum izlemesine anlam veremiyorum. Dv talihlileri vatandaş gibi değerlendirilmeli. Zaten part part çağırılıyorlar ve deadline var. buna rağmen böyle yapılmasının bir yerlere açıklanabilir olması lazım.

• @EzgiLera
    DS-260 formunu doldurduktan sonra tek yapmam gereken mülakat tarihini öğreneceğim maili beklemek değil mi? ekstra bir şey yapmam gerekiyor mu? tahminen ne zamana çağırmaya başlıyorlar vize mülakatı için bilginiz varsa öğrenebilir miyim.

• Yasaklı

herkese merhaba, kcc'ye attığınız mailler sonrasında hemen otomatik mail alınıyor mu? (mailiniz tarafımıza ulaşmıştır yazılı).. DS260'ı doldurdugumda gelmemişti.. ama dosyamın tamamlandığı gözüküyor. Şimdi de bilgi almak için soru sordum yine otomatik mail gelmedi. Ama gelen arkadaşlar da var.. bu normal midir? mailim de mi bir problem var. "edu.tr uzantılı mail kullanıyorum."

• ⭐⭐⭐⭐

@Baran-Soylu, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera
    DS-260 formunu doldurduktan sonra tek yapmam gereken mülakat tarihini öğreneceğim maili beklemek değil mi? ekstra bir şey yapmam gerekiyor mu? tahminen ne zamana çağırmaya başlıyorlar vize mülakatı için bilginiz varsa öğrenebilir miyim.

Kendini excele eklemek dışında ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. Muhtemelen ilk dağıtımda mülakat alırsınız. Mülakatınız da Ekim ayına planlanır. Ya da ilk dağıtım geç olursa Kasım ayına mülakat alırsınız. Sizin için ilk bülten Eylül visa bulletin olacak. O da Ağustos ayında açıklanıyor. Bir sıkıntı çıkmazsa ilk mülakat dağıtımı da Ağustos ayında yapılır Ekim için.

• ⭐⭐⭐⭐

@mr-engineer-0, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

herkese merhaba, kcc'ye attığınız mailler sonrasında hemen otomatik mail alınıyor mu? (mailiniz tarafımıza ulaşmıştır yazılı).. DS260'ı doldurdugumda gelmemişti.. ama dosyamın tamamlandığı gözüküyor. Şimdi de bilgi almak için soru sordum yine otomatik mail gelmedi. Ama gelen arkadaşlar da var.. bu normal midir? mailim de mi bir problem var. "edu.tr uzantılı mail kullanıyorum."

KCC ye mail atınca mailin onlara ulaştığına dair otomatik bir cevap geliyor önce. Ds260 doldurduğunuzda kendinize formu göndermediyseniz otomatik mail gelmez.

Başka bir mail adresinden mail atabilirsiniz KCCye. Kendi bilgilerinizi yazmanız yeterli mailin içerisine.

• Merhabalar,Ds-260 formunu doldurup göndermiştim.Şimdi ise bayram tatili için son dk gelişen bir yurtdışına çıkma durumum var.Ds-260 da “Beş yıl içinde gittiğiniz ülkeler “ kısmı için eksik bilgi olucak. Mülakat aldıktan sonra dosyayı açtırıp ülkeyi yazmaya gerek var mı?

• @serro

Surecinizi paylastiginiz icin cok tesekkur ederim. Ben de size cok benzer bir arka plana sahip olup ayni sekilde mailimi hazirlamis KCC'nin pozisyonu ve DV2024'te turist vizesi ile current olmadan mulakat arkadaslarin durumunu takip etmek uzere kendimi planlamistim. Sizin mailinizden ve kabulunuzden ceseratle ben de mailimi attım -biraz uzun tuttum- ancak standart olumsuz cvp aldim, "formunuzu unlock edip adresi guncelleyin olan."

Su anki gozlemim KCC'nin mail değerlendirmelerinde bir standardı olmadigi, yeni yonerge ile ilgili net bir tavri olmadigidir.

DV2025 olarak tek farkimizin case tasima ile ilgili son yonerge degisiklikleri ile dosya tasima taleplerini onceki senelere oranla daha once ve daha fazla KCC'ye iletmis oldugumuzu dusunuyorum. (DV2023 talihli bir arkadas daha sureciniz baslamadi neden mail gonderiyorsun gibi cevabini gorup ben de hak vermistim.)

Bundan sonraki taleplerimde daha kisa ve net mailler atarak current olmadan girisimlere devam etme niyetindeyim.

Sizin icin hayirli olmasini dilerim. Surecinizde başarılar.

• Yasaklı

@EzgiLera otomatik mesaj gelmese de mailim ulaşmıştır ama degil mi? Ds260i kendi adıma doldurdum, formun çıktısını pdf olarak kaydettim. Sonra aynisini eşime yaptim. Ama esiminkini kaybettiğimde onun mailine mail gitmişti. O zaman yine bana gelmemişti.

• @pnarr
    Merhabalar, formunuzu doldurduğunuz tarihteki güncel durumunuz neyse o geçerlidir. Sorunuzun cevabı sorunuzun içerisinde mevcut, “son 5 yıl içinde gittiğiniz ülkeler” soruluyor, “gideceğiniz ülkeler” değil. Bu sebeple dosyanızı açtırmanıza gerek yok.

• Herkese merhaba.Ben dosyamı şimdiden Katar’a taşımayı planlıyorum.Yapabilirsem önce Katar’da dosyamın current olabileceği Mart-Nisan 2025 dönemi başlayacak bir dil okuluna şimdiden kayıt yaptıracağım.Ben dil okuluna başlarım,eşim ve oğlum da mülakat tarihinde gelir.Sizce Katar’daki elçilikde yoğunluk durumu nedir?KC den şimdiden dosya taşıma yaparsam Katar sonrasında sorun çıkarır mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@mr-engineer-0, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera otomatik mesaj gelmese de mailim ulaşmıştır ama degil mi? Ds260i kendi adıma doldurdum, formun çıktısını pdf olarak kaydettim. Sonra aynisini eşime yaptim. Ama esiminkini kaybettiğimde onun mailine mail gitmişti. O zaman yine bana gelmemişti.

Formunuzda completed yazıyorsa mail gelip gelmemesi önemli deği.

KCC’ye ne yazdınız bilmiyorum ama otomatik cevap gelmediyse size cevap yazdıklarında o da ulaşmaz size, mailiniz onlara ulaşmış olsa bile. Size tavsiyem KCC ye yazmanız gerekiyor ise eşinizin mailinden yazın. Asıl talihlinin bilgilerini maile ekleyeceksiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |