Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Yaprak kımıldamıyor :)


  • @Zehra-Cho aynen acaba ayda bir kez mi randevu veriyorlar böyle beklemek insanı darlıyor, ağustostan önce randevu almam gerekiyor birden fazla mail yolladım ama hiç bir dönüşte yapmadılar nasıl işliyor bu sistem çok garip insan haklarına aykırı


  • @Onur-Karaca Aynı tarih DQ’yiz. Nasıl bir işleyiş olduğunu kimse çözemiyor. Bu ay geldi geldi gelmedi bu iş Eylül’e sarkar.


  • Önceden dq olduktan sonra 3 ay içinde randevuya girebiliyordun şimdi o da hayal galiba haziran geldi:/ şubatta dq olanlara daha randevu maili bile atılmamış :(


  • valla siradayiz bende bekliyorum hala :( umarim haziranda verilecek randevularda bize de sira gelir.


  • @Hsndlr hocam genelde Ocakta dq olanlar aldılar randevuları sanırım sizin ki 4 Ocak olmasına rağmen kalmış sanırım?


  • evet nisan ayinda statu degisikligi yaptik ondan unuttular sanirim bizi :(


  • Şuan haziran randevularının çoğu F2Alılara oluştuğunu düşünüyorum 2020den beri bekleyen var current oldukları için yakında sizede gelecektir.En kısa zamanda tüm bekleyenlere randevu verilmesini diliyorum.


  • evet dogru sanirim burdan daha cok f2a sira gelmisti umarim herkese sira bir an once gelir :)


  • Merhabalar, herkese bu yolda sonsuz başarılar dilerim🙏. E- devlet üzerinden ingilizce almış olduğumuz doğum belgesi ,sadece kendi başına yeterlimidir? Yoksa bu belgeyi tekrar tercüme ettirip, noterletmek gerekli midir. Yada nüfus müdürlüğünden onaylatmak mi lazimdir. Destekleriniz için çok teşekkür ederim 🙏


  • @Bircan Merhabalar. E-devlet üzerinden alınan belgeleri kabul ediyorlar diye biliyorum, notere gerek yok


  • @Bircan nüfus kayıt örneğini arşiv kayıtlı alıp çevirip yaptırıp yükledim ben bir sorun olmadı hem Türkçe hem ingilizce çeviri şeklinde yükledim


  • Arkadaşlar Greencard elime ulaştı Amerika’ya girdikten 48 gün sonra darısı hepinizin başıma adresiniz güncel olsun posta ofisinden yine de güncelleyin benim başka yere gitmiş güncellenince yeniden benim adresime yönlendirildi hepinize boş şans


  • @Olkan-Oflaz-0 teşekkür ederim cevabınız için, extra bir bilgi daha öğrenmiş oldum🙏. Lakin ben doğum belgesini sormuştum😬. E-devletten artık doğum belgesi yada karnesi çıkartmak mümkün oluyor hemde çoklu dillerde. Bu belgeyi alıp yüklemeniz yeterlimidir noktasında soru işaretleri var bende. Yoksa bu belgeyi alıp nüfus müdürlüğünden kaseletmek gerekli mi, yada İngilizceye çevirip noter tastiki de almak gerekli midir. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim 🙏


  • @MnAtac3106 I-130 başvurunuzda hızlandırma talep ettinizmi? dosyanız hangi ofisteydi?


  • @Bircan nüfus kayıt örneği doğum belgesi oluyor işte ben onu yükledim kabul ettiler daha öncesinden de çok dilli doğum kayıt örneği yükledim kabul etmediler. E devletten alınan belgeyi bir yere gidip onaylatıp ekstra para zaman harcamanıza gerek yok. Çünkü üstünde barkod var zaten taraması yapılır çok basit. E devlette olanı yükleyin ingilizce yoksa çeviri yaptırıp yükleyin bu kadar.


  • Arkadaslar merhaba, bugun esim ir1 vize mulakatina girdi. Detaylarini daha sonra paylasacagim. 4-5 gune pasaportunu almis olursun demisler. Bu konuda suan ceac sistemine girdigimde “ready” yaziyor. Yani daha mulakat icin hazir gibi gosteriyor. Kontrol etmem gereken yer orasi mi? Bu neye degisecek ve sizce yarin pasaportu almam mumkun olur mu? Ankarada ptt den alacagim pasaportu. Hizli olmasi icin boyle birsey yaptim.


  • @ufukadiyaman hayırlı uğurlu olsun. Evet doğru yerden bakıyorsunuz. "Issued" olarak değiştiğinde vizenin basıldığını anlayacaksınız.


  • Bize beyaz kagit verildi, ve approved dendi. 4-5 gune elinize ulasir denildi. Ama suan Administrative Processing diyor. Acaba normal mi? Yine de issued olur mu yakinda?


  • @ufukadiyaman evet normal ufuk bey bir süre sonra değişecektir. Endişe etmeyin.
    Mülakat deneyiminizi ve götürdüğünuz evraklari paylaşırsanız çok iyi olur. Şuan en güncel mülakat deneyimi sizinki.
    Vizeniz hayırlı olsun.


Benzer Başlıklar

  • abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    222 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    916 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 0 Oy
    2 İleti
    760 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 11 Oy
    1k İleti
    206k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum