Green Card'ı olup Amerika'ya sadece giriş-çıkış yapan ve Amerika'da çalışmamış ama Türkiye'de geliri olan birinin vergi borcu olur mu?
-
Merhabalar,
Başlık altında kendi senaryomla ilgili bir bilgi bulamadığım için soruyorum, eğer cevaplanmış bir soruysa şimdiden kusura bakmayın.
2021 yılında Green Card kazandım ve o tarihten beri 5 ayda bir Amerika'ya giriş yapıp 7-10 gün kalıp Türkiye'ye geri dönmekteyim. Adresim Amerika'da arkadaşımın evinde gözükmekte. Amerika adresim ilk 1 sene Chicago'daydı, sonrasında Texas olarak değiştirdim.
Amerika'da bulunduğum sürede yaptığım harcamaları, kredi skoru önemli olduğu için açtırdığım Bank of America kredi kartımdan yapmaktayım ve şu anda kredi skorum "very good" seviyesinde gözükmekte.
Türkiye'de 3 senedir çalışmaktayım ve ekstradan kira gelirim var.
Amerika'ya herhangi bir vergi borcum olabilir mi? Eğer varsa bundan muaf olabilir miyim?
-
@altay merhaba sorunuz cevabını forum dışından da olsa öğrenebildiniz mi, çünkü sizinle aynı durumu paylaşıyorum. Umarım bilen biri bilgilendirir.
-
Amerikada calismadiysaniz veya Turkiyede bildigim kadariyla senelik 100 bin $ in uzerinde gelir kazanip Amerika'ya vergi beyani yapmadiysaniz bildigim kadariyla Amerikya vergi borcunuz olmaz ama siz yine de daha kapsamlica baska kaynaklardan da arastirma yapin.
-
@AE123 beyan etmek gerekiyormuş kazancınız yok ise biraz karışık bi mevzu öğrenmek lazım teşekkür ediyorum
-
@ozlem3434 Merhabalar sizinle benzer durumdayım. Yeni kazandım ilk girişimi yaptım fakat şuan Almanya'da yaşıyorum. Bir bilgi edinebildiniz mi acaba?
-
@altay Merhaba, bu durumu öğrenebildiniz mi?
-
bu soruların cevaplanmış olduğu ilgili başlık surada:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/286/türkiye-den-gelen-gelir-için-vergi
-
C crazycells , bu başlığı kilitledi
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum