Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar, vatandaşlık başvurusu için 5 senemi doldurmama 3 ay var, başvuru yapmayı düşünüyorum fakat Türkiye’de okulum dolayısıyla tek bir gidişimde 10 ay bulundum,girişimde herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Sistemde gerekli kanıtları gösterebilirsem ikamet devamlılığını bozmadığım kabul edilebilir deniyor. Bunun dışında başka giriş çıkışlarımda oldu fakat 6 ayı bulmadı.(Amerika ilk giriş 2019 şubat- 10 ay sonrası dönüş 2020 temmuz)
    -Amerikada 4 yıldır vergi veriyorum
    -Benim yokluğumda ailem Amerikadaydı,belli bir ev düzeni vardı.
    -Diplomamın belgesini sisteme yükledim,okul dolayısıyla olduğu göstermek için.
    -10 aylık Türkiyedeki sürecim aynı zamanda koronayla çakıştı.

Ayrıca internette ikamet devamlılığını bozanlar için 4 yıl 1 gün kuralı duydum,fakat USCIS sitesinde böyle bir bilgiye rastlamadım.Doğrulu nedir?

Bu bilgiler doğrultusunda sizin de yorumunuzu almak istedim,şimdiden teşekkür ederim.

• @Başak-Ayhan merhabalar, sürecinizi tamamladınız mı? Benimde koro a döneminde 11 ay sonra boşluğum var başvuru yapabilecek miyim emin olamıyorum. Ağustos 2020 ilk giriş corona ve aşı bile yoktu. Sonra temmuz 2021 yaşamak için giriş ve süresiz iki yıl çıkmadım abd dışına. Son 90 gün kala başvuru yapabilecek miyim? Teşekkürler

• Muslu Law Firm

@Başak-Ayhan, içinde söyledi: Vatandaşlık başvurusunda 6 ay kuralı

Merhabalar, vatandaşlık başvurusu için 5 senemi doldurmama 3 ay var, başvuru yapmayı düşünüyorum fakat Türkiye’de okulum dolayısıyla tek bir gidişimde 10 ay bulundum,girişimde herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Sistemde gerekli kanıtları gösterebilirsem ikamet devamlılığını bozmadığım kabul edilebilir deniyor. Bunun dışında başka giriş çıkışlarımda oldu fakat 6 ayı bulmadı.(Amerika ilk giriş 2019 şubat- 10 ay sonrası dönüş 2020 temmuz)
    -Amerikada 4 yıldır vergi veriyorum
    -Benim yokluğumda ailem Amerikadaydı,belli bir ev düzeni vardı.
    -Diplomamın belgesini sisteme yükledim,okul dolayısıyla olduğu göstermek için.
    -10 aylık Türkiyedeki sürecim aynı zamanda koronayla çakıştı.

Ayrıca internette ikamet devamlılığını bozanlar için 4 yıl 1 gün kuralı duydum,fakat USCIS sitesinde böyle bir bilgiye rastlamadım.Doğrulu nedir?

Bu bilgiler doğrultusunda sizin de yorumunuzu almak istedim,şimdiden teşekkür ederim.

Sayin@BasakAyhan, ABD disinda 6 aydan fazla ama bir yildan az bulundu iseniz kanunen ABDde devamli ikamet etme durumunuz bozulmus sayilir ve burada oturuma devam ettiginizin ispat yuku size gecer. Bazi kanitlarla bunu ispat edebilirsiniz, ornegin yurtdisinda baska bir ise girmediginiz, ailenizin ABDde oturmaya devam etmesi, olagan ustu sebeplerden dolayi ABDye girememis olmak( covid ve ucak bileti alamamak gibi). Eger bunu ispat edemezseniz basvurunuz red edilir. Tekrardanvatandaslik basvurusu icin yine ABDye son girisinizde sonraki bes yila bakmaniz gerekecektir. Dort yil bir gun kurali ise ABDdenin disinda bir yildan fazla kalmis yesil kartlilarin ABD vatandasligina basvurusu icin gecerlidir. Hizlandirilmis vatandaslik basvurulari, yurtdisinda yasayanlar icin vatandaslik alimi, ve vatandaslik almak ile ilgili her turlu sorunu asmak cok tecrubeli oldugumuz uzmanlik alanlarimizdan biridir.Detayli bilgi icin buraya bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-12-part-d-chapter-3

Eligibility After Break in Residence

An applicant who USCIS determines to have broken the continuity of residence must establish a new period of continuous residence in order to become eligible for naturalization.[15] The requisite duration of that period depends on the basis upon which the applicant seeks to naturalize.[16] In general, such an applicant may become eligible and may apply for naturalization at least 6 months before reaching the end of the pertinent statutory period.[17]

Example

An applicant who is subject to a 5-year statutory period for naturalization is absent from the United States for 8 months, returning on August 1, 2018. The applicant has been absent from the United States for more than 6 months (180 days) but less than 1 year (365 days). As such, the applicant must be able to rebut the presumption of a break in the continuity of residence in order to meet the continuous residence requirement for naturalization.

If the applicant is unable to rebut the presumption, he or she must wait until at least 6 months from reaching the 5-year anniversary of the newly established statutory period following the applicant’s return to the United States. In this example, the newly established statutory period began on August 1, 2018, when the applicant returned to the United States. Therefore, the earliest the applicant may re-apply for naturalization is February 1, 2023, which is at least 6 months from the 5-year anniversary of the pertinent statutory period.[18]

• @hope34 merhabalar,ben başvurumu yaptım ve herhangi bir sorunla karşılaşmadan vatandaşlığımı aldım 🙂 Kanıt olarak sisteme diplomamı,o süredeki covid olaylarının dünya sağlık örgütünden,Amerika ve Türkiye’den olmak üzere kapanmayla alakalı açıklamalarını,Türkiye’nin uçuşları kapattığını vs ekledim(bu kapanma olmadan önce benim zaten 6 Türkiye’de bulunma sürecim 6 ayı geçmişti,yani bir mazeret değildi aslında fakat ekledim.) Zaten başvurumu online yaptıktan sonra asıl sonuca görüşmede varılıyor.Görüşme sırasında bana hiçbirşey sormadılar,fakat benden bir hafta önce randevusu olan kardeşime detaylı sorular soruldu(hiç Amerika’dan çıkmamıştı).Biraz memura da bağlı diye düşünüyorum.Bana sadece sen yurtdışındayken burda bir adresin varmıydı diye sordu,ailemin yaşadığı adresi söyledim.Vatandaş olduktan sonra f2a sürecimi de uscise güncellettim.Şimdi nvc dq olmuş şekilde randevu tarihi bekliyoruz.Yani başvuru ücreti yüksek ama çok katı kurallarda yok diyebilirim 🙂 Yaşınız ve vergi vermeniz büyük rol bence

• @Başak-Ayhan çok sevindim adınıza. Tebrik ederim ve darısı başıma diyorum. Çok uzun ve meşakkatli bir süreçten anne kız geçmeye çalışıyoruz. Covid zamanı 2020 de konsolosluk kapandı ve eşim vize alamadı. O yüzden geç girdim ülkeye ve belgeli her şey. Eşim hala TR de gelemedi. Vatandaşlığı bekliyorum uzamasından endişeleniyordum içim ferahladı. F2A sürecinde de kolaylıklar diliyorum. 3.5 yıldır sonuç bekleyen biri olarak çok gereksiz uzatılan bir süreç. Aile, çocuk mevzusu ise daha hızlı olmalıydı.

• @Claudia-J-Muslu Hn merhabalar, benim durumum da yukarıdaki bilgilerinize göre vatandaşlık başvuru yapmama engel değil gibi gözüküyor sanırım.

8 Ağustos 2020-ilk Abd’ye geliş ve 20 gün kaldık.

21 Temmuz 2021’de ABD’ye temelli taşınma. Buradaki durum endişelendiriyor sadece ilk çıkış tarihinden sonra 6 aydan fazla and dışında kalmış olmak ama mecburdum hem eşimin vizesini bekliyorduk hem covid zamanı idi aşı bile yoktu. Sonra aşıları olarak 4 yaşındaki kızım ile taşınma planı yapabilmiştik.

11 ay Abd’de kaldıktan sonra sonra;

• 1 Temmuz 2022 Türkiye’ye gittik ve 12 Eylül 2022’de ABD’ye döndük.  ( 70 gün kaldık )
    • 2023 yılında full ABD içinde kaldık. 12 ay 👍
    • 2024’te 6 ay 7 gün kaldıktan sonra ; 7 Haziran 2024 Türkiye -5 Ağustos 2024 ABD
    • 6 Ağustos 2024’ten -8 Mayıs 2025’e kadar ABD’de inşallah olmuş olacağız.  Yani 9 ay daha Abd içinde kalmış olacağız.

9 Ağustos 2025’te 5 yıl olacak ancak 90 gün önceden başvuru yapacağım diye planlıyorum bir yanlışlık yok değil mi?🙏 bilgi verebilirseniz çok sevinirim çok teşekkürler ☺️ Saygılar

• Muslu Law Firm

@hope34, içinde söyledi: Vatandaşlık başvurusunda 6 ay kuralı

@Claudia-J-Muslu Hn merhabalar, benim durumum da yukarıdaki bilgilerinize göre vatandaşlık başvuru yapmama engel değil gibi gözüküyor sanırım.

8 Ağustos 2020-ilk Abd’ye geliş ve 20 gün kaldık.

21 Temmuz 2021’de ABD’ye temelli taşınma. Buradaki durum endişelendiriyor sadece ilk çıkış tarihinden sonra 6 aydan fazla and dışında kalmış olmak ama mecburdum hem eşimin vizesini bekliyorduk hem covid zamanı idi aşı bile yoktu. Sonra aşıları olarak 4 yaşındaki kızım ile taşınma planı yapabilmiştik.

11 ay Abd’de kaldıktan sonra sonra;

• 1 Temmuz 2022 Türkiye’ye gittik ve 12 Eylül 2022’de ABD’ye döndük.  ( 70 gün kaldık )
    • 2023 yılında full ABD içinde kaldık. 12 ay 👍
    • 2024’te 6 ay 7 gün kaldıktan sonra ; 7 Haziran 2024 Türkiye -5 Ağustos 2024 ABD
    • 6 Ağustos 2024’ten -8 Mayıs 2025’e kadar ABD’de inşallah olmuş olacağız.  Yani 9 ay daha Abd içinde kalmış olacağız.

9 Ağustos 2025’te 5 yıl olacak ancak 90 gün önceden başvuru yapacağım diye planlıyorum bir yanlışlık yok değil mi?🙏 bilgi verebilirseniz çok sevinirim çok teşekkürler ☺️ Saygılar

Sayin @hope34, ABDdisinda her 6 aydan fazla kaldiginiz sure ikametgah baginin ispat yukunu size gecirir. Bu durumu anlatmaya delilleri ile beraber hazirlikli olmaniz gerekecektir ve vatandas olana kadar ABD disinda yeni bir 6 aydan fazla kalis yapmamaniz gerekir. Sureleri bu sekilde kontrol etmiyoruz. Giris cikis ve gumruk kayitlari ve pasaport kayitlariniza baktiktan sonra basvuru icin yeterli zamani tamamladiniz diyoruz. Bunun icin gorusme almaniz gerekiyor. Bilginize sunar bol sanslar dilerim. Durumu uygun olup vatandaslik basvurusunda bulunmayi dusunenler icin simdi cok iyi bir zamandir cunku secim oncesi vatandaslik islemleri cok hizli ilerler ve hizlica ABD vatandasi olursunuz.

• Kilitlendi  admin admin 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

164

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |