@Başak-Ayhan, içinde söyledi: Vatandaşlık başvurusunda 6 ay kuralı
Merhabalar, vatandaşlık başvurusu için 5 senemi doldurmama 3 ay var, başvuru yapmayı düşünüyorum fakat Türkiye’de okulum dolayısıyla tek bir gidişimde 10 ay bulundum,girişimde herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Sistemde gerekli kanıtları gösterebilirsem ikamet devamlılığını bozmadığım kabul edilebilir deniyor. Bunun dışında başka giriş çıkışlarımda oldu fakat 6 ayı bulmadı.(Amerika ilk giriş 2019 şubat- 10 ay sonrası dönüş 2020 temmuz)
-Amerikada 4 yıldır vergi veriyorum
-Benim yokluğumda ailem Amerikadaydı,belli bir ev düzeni vardı.
-Diplomamın belgesini sisteme yükledim,okul dolayısıyla olduğu göstermek için.
-10 aylık Türkiyedeki sürecim aynı zamanda koronayla çakıştı.
Ayrıca internette ikamet devamlılığını bozanlar için 4 yıl 1 gün kuralı duydum,fakat USCIS sitesinde böyle bir bilgiye rastlamadım.Doğrulu nedir?
Bu bilgiler doğrultusunda sizin de yorumunuzu almak istedim,şimdiden teşekkür ederim.
Sayin@BasakAyhan, ABD disinda 6 aydan fazla ama bir yildan az bulundu iseniz kanunen ABDde devamli ikamet etme durumunuz bozulmus sayilir ve burada oturuma devam ettiginizin ispat yuku size gecer. Bazi kanitlarla bunu ispat edebilirsiniz, ornegin yurtdisinda baska bir ise girmediginiz, ailenizin ABDde oturmaya devam etmesi, olagan ustu sebeplerden dolayi ABDye girememis olmak( covid ve ucak bileti alamamak gibi). Eger bunu ispat edemezseniz basvurunuz red edilir. Tekrardanvatandaslik basvurusu icin yine ABDye son girisinizde sonraki bes yila bakmaniz gerekecektir. Dort yil bir gun kurali ise ABDdenin disinda bir yildan fazla kalmis yesil kartlilarin ABD vatandasligina basvurusu icin gecerlidir. Hizlandirilmis vatandaslik basvurulari, yurtdisinda yasayanlar icin vatandaslik alimi, ve vatandaslik almak ile ilgili her turlu sorunu asmak cok tecrubeli oldugumuz uzmanlik alanlarimizdan biridir.Detayli bilgi icin buraya bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-12-part-d-chapter-3
Eligibility After Break in Residence
An applicant who USCIS determines to have broken the continuity of residence must establish a new period of continuous residence in order to become eligible for naturalization.[15] The requisite duration of that period depends on the basis upon which the applicant seeks to naturalize.[16] In general, such an applicant may become eligible and may apply for naturalization at least 6 months before reaching the end of the pertinent statutory period.[17]
Example
An applicant who is subject to a 5-year statutory period for naturalization is absent from the United States for 8 months, returning on August 1, 2018. The applicant has been absent from the United States for more than 6 months (180 days) but less than 1 year (365 days). As such, the applicant must be able to rebut the presumption of a break in the continuity of residence in order to meet the continuous residence requirement for naturalization.
If the applicant is unable to rebut the presumption, he or she must wait until at least 6 months from reaching the 5-year anniversary of the newly established statutory period following the applicant’s return to the United States. In this example, the newly established statutory period began on August 1, 2018, when the applicant returned to the United States. Therefore, the earliest the applicant may re-apply for naturalization is February 1, 2023, which is at least 6 months from the 5-year anniversary of the pertinent statutory period.[18]