Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba Eşim 2 sene önce çekilişle green card kazandı ve abd ye yerleşti. O yerleştikten sonra geçen sene eylül ayında evlilik yaptık ve benim için green card başvurusu yaptı. benim turist vizem vardı o yüzden abd de evlilik yaptık. Şimdi farkettik ki marriage certificate üzerinde yer alan bilgilerde hem benim hem eşimin annesinin soyadı yerine kızlık soyadları yazılmış. Bizim gönderiğimiz i130 formunda olsun nüfus kayıt örneğinde olsun normal soyadları yazılı dolayısıyla ikisi birbirini tutmuyor. Bu durumu nasıl düzeltebiliriz yada bu durum red yememize sebep olur mu ?
    Şimdiden yanıtınız için teşekkür ederim

  • Muslu Law Firm

    @samet12, içinde söyledi: Evlilik ile yapılan green card başvurusunda bilgi yanlışlığı

    Merhaba Eşim 2 sene önce çekilişle green card kazandı ve abd ye yerleşti. O yerleştikten sonra geçen sene eylül ayında evlilik yaptık ve benim için green card başvurusu yaptı. benim turist vizem vardı o yüzden abd de evlilik yaptık. Şimdi farkettik ki marriage certificate üzerinde yer alan bilgilerde hem benim hem eşimin annesinin soyadı yerine kızlık soyadları yazılmış. Bizim gönderiğimiz i130 formunda olsun nüfus kayıt örneğinde olsun normal soyadları yazılı dolayısıyla ikisi birbirini tutmuyor. Bu durumu nasıl düzeltebiliriz yada bu durum red yememize sebep olur mu ?
    Şimdiden yanıtınız için teşekkür ederim

    Sayın @Samet12,
    Bu durumda ya red alacaksınız ya da RFE(request for evidence) alacaksınız. Trump hükûmetinde çıkan bir düzenleme ile ilk kez hatalı yapılan başvuruların çoğu otomatik redde tabii olmaktadır. Diğer bir ihtimal de eğer başvurunuzu bu düzenlemeden önce yaptı iseniz otomatik red yerine RFE(request for evidence) alacaksınız. RFE alırsanız eğer durumu yeminli beyanatlar, orijinal nüfus kâğıtları, düzeltilmiş evlilik cüzdanı vs. ile açıklayıp düzeltmeniz yüksek ihtimaldir. Red alırsanız temyiz yerine yeni bir başvuru yapmak daha iyi sonuç verebilir. Bir avukat aracılığı ile mektup yazıp durumu açıklamaya da çalışabilirsiniz ancak incelemeyi yapıp karar verdilerse bunun için gecikmiş olabilirsiniz. Başvurunuzla ilgili göndermiş oldukları bütün noticelere bakıp ona göre karar vermek doğru olacaktır. Bu arada evlilik cüzdanınızı doğru bilgilerle değiştirmek sizin her zaman için yararınıza olacaktır. Sonuçta doğru bilgilerle yazılmış evlilik cüzdanınız size gerekecektir.
    Teşekkürler.


  • @Claudia-J-Muslu merhaba bulunduğum bölgedeki clerk'e mesaj attım ve bana şöyle bir mesaj attı The marriage license asked for the mother’s maiden name, not her name at the time of application
    İnternette araştırdığımda marriage certificate üzerinde kız ve erkek tarafının annesinin kızlık soyadı yer alıyor diyor acaba doğru mu bu yoksa halen yanlış mı yapmışlardır aklım karıştı 😞

  • Muslu Law Firm

    @samet12, içinde söyledi: Evlilik ile yapılan green card başvurusunda bilgi yanlışlığı

    @Claudia-J-Muslu merhaba bulunduğum bölgedeki clerk'e mesaj attım ve bana şöyle bir mesaj attı The marriage license asked for the mother’s maiden name, not her name at the time of application
    İnternette araştırdığımda marriage certificate üzerinde kız ve erkek tarafının annesinin kızlık soyadı yer alıyor diyor acaba doğru mu bu yoksa halen yanlış mı yapmışlardır aklım karıştı 😞

    Sayın @samet12,
    Evlilik cüzdanının nasıl verileceği ve burada bulunması gereken bilgiler her eyaletin kendi takdirindedir. Bu konu NY eyaleti kanunlarını ilgilendirir. Göçmenlik ve vatandaşlık hukuku federal hukuk olup her eyalette aynıdır ancak evlilik cüzdanı ve aile hukuku gibi meseleler eyaletten eyalete değişir. NY eyaleti kanunları hakkında bir bilgi veremeyeceğim için size evlilik cüzdanında ne olması gerektiğini iletemiyorum.
    Teşekkürler.

  • Muslu Law Firm

    Sayın @samet12,
    Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum.
    Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 2
  • 3
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum