Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba @Claudia-J-Muslu. Buradan sorularimiza cevaplar verdiginiz icin oncelikle tesekkurler. Ben 2013 yilindan itibaren lottery yoluyla Green Card sahibiyim. Kasim 2022 tarihinde ABD Vatandasligina basvurumu gerceklestirdim. Bir konu haric tum kriterleri fazlasiyla karsilamaktayim (selective service numaram da bulunmakta). Covid doneminde turkiye'de ikamet ettigimden, seyahat ve karantina kisitlamalari sebebiyle ABD'ye 1.5 sene giris yapamadim. Bu benim 2022 basinda ABD'ye giris yapip, temelli tasinmami etkilemedi. Fakat vatandaslik basvurumu olumsuz etkiler mi, o konuda tereddutlerim var. Ayrica Green Card'im Agustos 2023 yilinda expire olucak, bir yandan da vatandaslik surecinin sonucunu beklemeden Green Card uzatmak icin basvuru yapmami onerir misiniz? Tesekkurler.

  • Muslu Law Firm

    @baybora, içinde söyledi: Naturalization Basvurusu son 5 Yilda 30 Ay Ikamet Kriteri

    Merhaba @Claudia-J-Muslu. Buradan sorularimiza cevaplar verdiginiz icin oncelikle tesekkurler. Ben 2013 yilindan itibaren lottery yoluyla Green Card sahibiyim. Kasim 2022 tarihinde ABD Vatandasligina basvurumu gerceklestirdim. Bir konu haric tum kriterleri fazlasiyla karsilamaktayim (selective service numaram da bulunmakta). Covid doneminde turkiye'de ikamet ettigimden, seyahat ve karantina kisitlamalari sebebiyle ABD'ye 1.5 sene giris yapamadim. Bu benim 2022 basinda ABD'ye giris yapip, temelli tasinmami etkilemedi. Fakat vatandaslik basvurumu olumsuz etkiler mi, o konuda tereddutlerim var. Ayrica Green Card'im Agustos 2023 yilinda expire olucak, bir yandan da vatandaslik surecinin sonucunu beklemeden Green Card uzatmak icin basvuru yapmami onerir misiniz? Tesekkurler.

    Sayin@baybora, ABD disinda bulundugunuz 6 aydan fazla surelerde ABD ile ikamet baginizi koprattiginiz varsayilir ve bunun aksi oldugunu sizin ispat etmeniz gerekir. Vatandaslik basvurusunda son 5 yilda yaptiklariniz cok onemlidir. Eger son 5 yilda her sey normal ise daha geriye bakmazlar, ancak son 5 yilda problem var ise, yesil karti aldiginiz tarihten itibaren butun islemlerinize cok daha dikkatli olarak bakarlar. 1.5 yillik surecte ABD disinda kalisiniz vatandaslik icin olumsuz bir durumdur. Ancak niyetinizin hep donmek oldugunu ve olaganustu nedenlerden dolayi donemediginizi iddia edebilirsiniz. Delilleriniz bunun icin onemli olacaktir. Bu tur bir basvuruyu ancak avukat ile yapmanizi tavsiye ederim. Yesil kartinizi uzatmaniz uygun olur.

  • Kilitlendi  admin admin 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum