DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
ds260 formu doldururken green card talihlisi olarak gorusme yapacagimiz yeri ankara mi yapmaliyim yoksa azerbeycandan basvuru nasil yapip da gorusmem tiflis konsoloslugunda gorulebilir ve sureci erkene cekmis olur muyum boyle yaparak??
-
Merhaba öncelikle faydalı bilgiler için teşekkür ederim. DV2024 talihlilerinden biri olarak tüm aşamaları tamamladım ve sadece Amerika'ya giriş yapmam gerekiyor. 6 Haziran günü uçak biletim var ve vizemin son geçerlilik tarihi 9 haziran 2024. Sağlık raporunu 9 Aralık 2023 de aldığım için 6 aylık bir vize verdiler. Burada okulumdan dolayı böyle uzun bir süre kalmam gerekti. Konsolosluğa mail attığımda şu şekilde yanıt aldım. ( Vizenizin geçerlilik tarihi olan 9 Haziran 2024'ten önce ABD'ye giriş yapmanız gerekmektedir.) Benim yine de içim rahat değil ve burada bilen birisinin olacağını düşündüğüm için yazmak istedim. Yapmam gereken her şeyi yaptım ücreti yatırdım. 235 dolar olmuş sanırım benden 235 dolar alındı. Cevaplarsanız sevinirim.
-
@İlayda-Helvacı merhaba. Öncelikle imzanızı oluşturmanız gerekiyor sorularınıza cevap alabilmek için. Ayrıca 2025 talihlisiyseniz o başlığa yazmalısınız. Kolay gelsin.
-
Oluşturdum teşekkürr ederim uyarı için
-
@Revolter DV 2024 Excel e bilgilerimi ben daha yeni girdim. En alta yazdım ama onu daha sonrasında adminler düzenliyor sanırım
-
@orkunktt evet 9 Haziran 2024 tarihinden once ABD ye giriş yapmalısınız
-
@sevgilisena yani 6 haziranda uçtuğumda bir problem olmaz. Teşekkür ederim.
-
@orkunktt 09.06.24 tarihinde ABD’de giriş yapacağınız havalimanının bulunduğu şehirdeki yerel saat ile gece yarısı 23:59’dan önce giriş yapmanız gerekiyor, bu tarih sağlık raporunuzun üzerinde ve vizenizde de yazıyor (sağlık muayenesi tarihi itibariyle maksimum 6 ay içerisinde).
Olası bir uçak rötarı veya herhangi bir sağlık sebebi ile bu tarih/saatten sonra giriş yaparsanız, ülkeye ne yazık ki giriş yapamayacaksınız ve GC hakkınız yanacak. Umarım tabi ki başınıza gelmez, sizden başka ileri zamanda bu post’u okuyacaklar için bilgi olması açısından da detaylı yazmak istedim. İyi yolcuklar ve bol şans 🍀
-
@orkunktt Merhabalar, düzenledim ben. Ayrıca sorduğunuz soru cevaplanmış olarak görüyorum, sürecinizde başarılar.
-
@İlayda-Helvacı
Merhabalar, sorunuz net anlaşılmıyor, Azerbeycan ile bir bağınız var mı? Eğer oturum vatandaşlık gibi bir ilişiğiniz varsa, dosyanızı submit etmediyseniz formunuzu Gürcistan konsolosluğunu seçerek ilerleyebilirsiniz. Eğer formunuzu Ankara olarak submit ettiyseniz, KCC aracılığıyla gerekli kanıtlarla beraber transfer talebinde bulunabilirsiniz. Güncel Ankara performansına göre eğer şartlarınız uygunsa sizin için en uygun seçenek Gürcistan olacaktır. Forumun geçmiş sene deneyimleri ve aşamaları başlıklarını okuyabilirsiniz. Bol şanslar. -
@ATS16 Teşekkür ederim elimde olmayan okuldan kaynaklı sınavlar yüzünden beklemek zorunda kaldım inşallah problem çıkmaz 3 gün hakkım var
-
L lumos bu başlıktan bahsetti
-
@orkunktt rötar olmasın diye tütsüler yakın :)
şimdiden iyi yolculuklar dilerim -
merhabalar,
numaramiz 26k'nin sonlarina yakin. 1 Haziran Cumartesi gunu dugunumuz var, kafamizi karistiran bir kac soru var, bilgisi olan var ise cevaplamasi bize yardimci olur ve mutlu eder;
- Dugunden sonra mulakat tasima maili atip ayni zamanda es icin DS formu da doldursak sorun olusturur mu? Current olunan ay'dan biraz sonra mevcut mulakat verilen numaralardan daha dusuk numaraya sahip olmak sureci sikintiya sokar mi? Mesela numarasi 15k olup Turkiye'de suan randevu alamamis birisi hala tasitma islemi yapabilir mi?
- Esim Ukrayna vatandasi oldugu icin buradaki nikah isleminden sonra benim ve kendisinin soyadini kullanacak, Ukrayna'ya gidip pasaport ve diger belgelerini soyadi degisikligine gore degistirmeye calisacak, bu surec isi 1 ay daha uzatir ise sorun olur mu? Cunku evlilik islemlerinden sonra mevcut pasaportu gecersiz olacak, Ukrayna yeni pasaport verdiginde eski pasaportu vermiyormus, bu durum bir sorun yaratir mi?
-
R Revolter bu başlıktan bahsetti
-
Arkadaslar merak ettigim bir soru var https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY24.html sitesinde veriler ne kadar surede bir guncelleniyor kendi surecim icin gunluk olarak takip edip veri olusturmaya calisiyorum ama yaklasik 1 haftadir bir degisme gozlemleyemedim beni aydinlatacak varsa cok memnun olurum
-
@darkhidden slmlar
Evlenir evlenmez ds260 i actirin bence mulakat maili gelmeden.pasaport degisikligi de benim de soyadim degismisti cok eski bir pasaportum vardi tarihi gecmesine de 1 yil vardi vizemin.konsolloslukta evrak isteyen beyfendi yaninizda mi diye sordu bende degil dedim evet ds formuna onun kodunu girmistim ama yenisiyle geldim dedim.beyfendi sorun olabilir dedi ve not aldi.ama gorusme sirasinda bu konu hic gundeme gelmedi.ama sizin durum farkli ve karisik geldi bana.daha tecrubeli olanlar yardimci olur umarim. -
@Emirhan-Baydur date var grafik altında haftalık yükleniyor
-
@gucarslan Bey merhaba, dosya taşıma maillerimden birine
"Your case has been updated, please log back into your account to view the details." diye bir mail geldi. Nasıl hareket etmeliyim? nereden kontrol etmeliyim? desteklerinizi rica ederim. -
@segulay76 https://dvprogram.state.gov/ESC/CheckStatus.aspx
log in olarak, bilgilerinizi buraya girerek çıkan sayfada ne yazıyor?
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
Merhabalar, dv2024 tablosuna erişimim kaldırılmış ama destek olabilir misiniz?
Teşekkürler.

-
@Emirhan-Baydur sorularınızı 2025 başlığında sormalısınız
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum