DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@talhclk87, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Vize görüşmesi alamama ihtimalim var mı?(henüz ds260 formunu göndermedim) Asıl soruma gelecek olursam ds260 formunda permanent kısmı yani orada kalacak adresim yok, ama greencard gönderebileceğim adres var ( uzaktan akrabamız tx beaoumantta onda kalma durumu yok), bu adrese ne yazmalıyım sadece gitmek istediğim eyalet ve şehir (houstan tx) yazıp göndermeli miyim yoksa orada kalmayacak olsamda akrabamın adresini verip görüşmede bunu söylemeli miyim (yalan olsa da)?
imzamdaki sayfada bulunan belgeyi incelemenizi tavsiye ederim, verecek adres olmayinca DS-260 formunun nasil doldurulmasi gerektigi yazili...
-
@bthn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan Lise diplomam var ve şuan üniversiteye devam ediyorum seneye mezun olucam nasipse.Katıldığım eğitim kurumu sayısını sadece liseyi alarak mezun olduğum liseyi yazıcam doğru mudur? sorular için kusura bakmayın biraz heyecan var da.
eger universiteyi bitirmeden yazmak istiyorsaniz 2 olarak yazin, eger sadece liseyi yazmak isteseniz de sorun yok, o durumda 1 olarak yazin.
minimum lise diplomasi vize icin yeterlidir.
-
@merveozdemir, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan siz gidebildiniz mi Amerikaya dosya taşıma filan yaptınız mı?
pandemi surecinde calisan konsolosluk yoktu, dosya tasiyabilmek icin konsolosluklarin calismasi gerekiyor :)
-
@kerem325, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar DS-260 formunda girilmesi gereken yere üniversitede kaldığımız yurdu girmek sorun oluşturur mu?
sorun olmaz.
-
selamlar bir sorum olacak
ekim ayında mülakatlar dağıtılmaya ve numaralar current olmaya başladığında dosyamı taşımam için case numberımın eu da aktif olmasını mı beklemem lazım, yoksa afrika yada asya bölgesinde aktif olduğunda dosya taşımak için mail atmaya başlayabiliyor muyum ? demek istediğim eu da 5-10k aktif ama afrikada 25-30k aktifken ben dosyamı afrikaya taşıyabiliyor muyum ? ilgilenen ve yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim . -
Herkese selam arkadaslar. Ds 260 formunu aile bireyleri icin ayrica doldurmaya gerek var mi? Varsa nasil yapiliyor bilgi verebilir misiniz?
-
@crazycells çok teşekkürler cevap için.
Eşim Belarus vatandaşı olduğu için o ülkede evli olduğumuzu belgeleyebiliyorum, bu nedenle Belarus'ta oturma hakkım bulunuyor. Ancak henüz oturum başvurusu yapmadım çünkü bir yıl sonra yapmayı planlıyorum, gidiş dönüş masraflı olduğu için.
Sormak istediğim şu: Bir sonraki çekilişte adresimi Belarus olarak göstermek istiyorum.
Oturum almadan çekilişe katılmamda bir problem olur mu? Oturum aldıktan sonra mı çekilişe katılmam gerekiyor? ve daha önemlisi oturumu alır almaz Türkiye ye tekrar geri döneceğim, yani çekilişi kazanırsam da Türkiyeden ilgili konsolosluğa geideceğim sanırım Poland da
-
Teşekkürler bilgilendirme için. Bir sorum daha olacaktı, bu Amerika'daki adresi posta kiralayip versem sonra da Amerika'ya giriş yaptığım ilk gün asıl kiraladığım evi/oteli söyleyip adresi değiştirsem bir sorun olur mu?
-
@Yusuf-Uzak
Selamlar eğer dosya taşıma yapmak istediğiniz afrika ülkesinde oturumunuz varsa sıra numaranız için cut off olmayı beklemenize gerek yok.
İlgili ülkeden oturum belgenizle beraber KCC’ye mail atarak transfer isteğinde bulunabilirsiniz.
Siz dosya numaranıza mülakat alabilmek için bültende cut off içerisinde olmanız gerekiyor, dosya taşımak için değil. Ancak KCC ile değilde konsolosluk aracılığıyla dosya transferi girişiminde bulunursanız o zaman onlar size önce sıra numaran gelsin sonra bakarız diyebilirler. Tabii bu tamamen sizin transfer etmek istediğiniz konsolosluğun insiyatifine kalmış.
AF, AS, OC seçilenleri farklı sayılarla ilerlemektedir, sizin bültenizin EU olduğu için diğerlerinin nerede ya da kaç bin de olduğu sizin dosyanızda herhangi bir etki yapmıyor maalesef. -
@Emre-Şafak, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese selam arkadaslar. Ds 260 formunu aile bireyleri icin ayrica doldurmaya gerek var mi? Varsa nasil yapiliyor bilgi verebilir misiniz?
Green Card alacak herkes icin ayri ayri DS-260 formu doldurmalisiniz.
-
@kemaltutkun, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells çok teşekkürler cevap için.
Eşim Belarus vatandaşı olduğu için o ülkede evli olduğumuzu belgeleyebiliyorum, bu nedenle Belarus'ta oturma hakkım bulunuyor. Ancak henüz oturum başvurusu yapmadım çünkü bir yıl sonra yapmayı planlıyorum, gidiş dönüş masraflı olduğu için.
Sormak istediğim şu: Bir sonraki çekilişte adresimi Belarus olarak göstermek istiyorum.
Oturum almadan çekilişe katılmamda bir problem olur mu? Oturum aldıktan sonra mı çekilişe katılmam gerekiyor? ve daha önemlisi oturumu alır almaz Türkiye ye tekrar geri döneceğim, yani çekilişi kazanırsam da Türkiyeden ilgili konsolosluğa geideceğim sanırım Poland da
cekilis ulkenizi esiniz uzerinden de iddia edebilirsiniz. resmen evli oldugunuz icin oturum olmadan da yazabilirsiniz.
Hangi ulkede yasiyorsaniz cekilise orada girebilirsiniz.
Cekilise uygunluk (chargeability) ulkesi ile mulakatin yapilacagi ulke ayni olmak zorunda degil, bunlar birbirinden farkli iki olgu.
-
Selamlar, İstanbul için posta kodu ne yazılmalı ? İlçeye göre mi yazayım yoksa genel İstanbul kodu mu olmalı?
-
@crazycells peki caec sitesinden sign in kismindan mi girmem gerekiyor? kendi formunuzu acmayin deniyor buradan mi giris yapmaliyim? Girince formumu acmis oluyor muyum?
-
@crazycells peki caec sitesi uzerinden sign in yaparak mi aile bireyleri formuna ulasabilirim? Formu acmayin deniyor girince acmis oluyor muyum?
-
@Emre-Şafak ceac'da sign in yaptığınız için formunuz açılmaz, oradan giriş yapabilirsiniz. formu açtırmak için kcc ile iletişime geçip bunu talep etmeniz gerekir ki böyle bir şeyi sakın yapmayın.
ceac'a girdiğiniz zaman kendinize ait ds-260 formunu ve diğer aile üyeleriniz için bulunan formları göreceksiniz. herkes için ayrı ayrı dikkatle doldurun.
-
@cagla3404 ben şu siteden (https://www.postakodu.com.tr/) bakıp doldurmuştum. mahalleye göre değişiyor posta kodu.
-
@Yusuf-Uzak numara bültende aktif olmadan da taşıyabilirsiniz.
-
@kerem325 olur. adresi abd'ye giriş yaparken polise evraklarla birlikte vererek de değiştirebilirsiniz. vereceğiniz adres en geç sınırdan giriş yaparken belli olursa iyi olur yani. bir de kartın ulaşmasının bazı durumlarda 2 aya kadar sürdüğü söyleniyor. genellikle 2-4 hafta diyorlar. otel adresi verecek olursanız bu durumu da dikkate almayı unutmayın.
-
Merhabalar;
Bende DV-2025 talihlisiyim. Kazanan, mülakat için gün bekleyen tüm arkadaşların sürecinin en güzel şekilde geçmesini temenni ederim. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.
@crazycells DS-260 formunu doldururken danışmak istediğim bir konu var. Biz 3 kişilik bir aileyiz DS-260 formunu doldururken 3 ayrı form mu doldurmam gerekiyor, yoksa asıl talilhli (kendim) için bir form doldurup eşim ve kızımın bilgilerini bu formda mı belirtmeliyim?
Teşekkürler
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@onuru, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
merhabalar tekrardan, bir konu hakkinda yorumunuza ihtiyacim var. abd adresi olarak gosterecek olacagim arkadasin bir mahkeme sureci bulunuyor. bu konu abd ye giriste vs bir sorun olusturur mu?
dava konusunu bilmiyorum, ama eger cok ciddi ve ulusal guvenligi tehdit edebilecek, federal bir suctan dolayi yargilaniyorsa o durumda sorun olma ihtimali yuksek; fakat bunun disinda eger arkadasiniza guveniyorsaniz bir sorun olmaz.
hocam selamlar, sizin soylediginiz gibi bir dava sureci olmadigini biliyorum fakat tam detayini ogrenmeye calisirim. tesekkurler bilgilendirme icin.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum