Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
-
@Lamineure bence olduğu gibi yazın.. ama kayıt silindiyse silindi dersiniz.. varsa da zaten saklamamanız lazım formda
-
@begumm anladım haklısınız bizde öyle düşünüyoruz, tamam çok teşekkür ederim.
-
Tesekkürler!
-
Tesekkurler
-
Tesekkurler
-
Merhaba şuan adil sicil kaydımız yok ama malum bu fetö davasından dosyam yargıtayda bu hükümle alakalı bi soru var ds260 formunda ona ne cevap vermeliyim?45 günde cezaevinde kaldım ama soruşturma aşamasında kesin hüküm yok şuanda
-
Selamlar, benim 2016 yılında alkollü araç kullanmaktan hakim karşısına çıktım, 30 gün hapis cezası ve o ceza da ertelendi. Sabıka kaydım boş iken, arşiv kaydımda bu ceza görünüyor. Sorun teşkil eder mi ?
-
@nvrgbck merhaba, iste tam da bu sebeple arsiv kayitli adli sicil kaydi isteniyor.
Arsiv kayitli adli sicil kaydinda cikan her hukum/ceza icin gerekli bildirimleri yapmalisiniz. Ayrica cezaya/hukme iliskin evraklarin yeminli tercumesini de adli sicil kaydinizla elcilige teslim etmisiniz. Bu surec icin doktor muayenenizde de ekstra surecler olabilir, psikiyatriye sevk gibi. Tum bu sureclere hazirlikli olun, siz elinizden gelen her seyi yaptiktan sonra takdir konsolosun olacaktir.
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
@mr-wolf arşiv kaydınızda var mı kayıt aslında arşivde varsa, da yoksa da hukuk uzmanları doğru beyan vermeyi öneriyor.
-
@baris987 peki ilgili kurumların sizin sicil kayıtlarınızı nasıl kontrol edecekleri de yazıyor mu o law firm sitelerinde?
misal, türkiye'deki kayıtları şu şu veri tabanını kullanıp, şu şu dosyaları inceleyip araştırırlar gibi.türk hukuk sisteminde sizin adli aicil kaydınıza bakabilecekleri tek sistem arşiv kayıtlı sicil kaydı.
bunun dışında bir de interpol kayıtları var.. uluslararası aranan biri değilseniz orada yoksunuzdur diye düşünüyorum.sürecinizde bol şans dilerim.
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
@baris987 Hocam hagb falan değil değil mi? Direk imza atılan denetimli serbestlik bahsettiğiniz? Hagb ise sadece bu kararı sadece "kovuşturma ve soruşturma amaçlı sadece hakim ve savcılar ulaşabilir" yazıyor, ama denetimli serbestlik hakkında bir bilgim yok.
-
Bu ileti silindi! -
Tesekkürler.
-
@Onur-Atas, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
@crazycells gercekten cok aciklayi ve guzel bir cevap vermissiniz cok tesekkur ediyorum en azindan sayenizde kafamda birseyler oturmaya basladi
Cok sagolunuz iyki boyle bir forum var 🙏surecinizde bol sanslar, deneyimlerinizi foruma aktarmayi unutmayin!
-
@LSkae, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
@crazycells sonuc cikti hagb aldim hocam
eger adli sicil belgenizde veya arsiv kaydinda bunun kaydi varsa forma yazabilirsiniz, eger yoksa yazmaniza gerek yoktur.
-
@alphaomega, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
@crazycells arşivsiz sicil kaydı ile gidildiğinde karşılaşılan bir tecrübe var mıdır ? Konsolosluk bilgisayarlarından, başvuranların kişisel verilerini görebilme imkanları yoktur diye düşünüyorum. (Senin arşivli suçun varmış diyip kontrol edilmez heralde :) )Yani genelde beyan (260 formunda belirtilen) esas alınıyor değil mi ?
arsiv kaydini belgede gormeleri gerekiyor. vereceginiz belgelerde yazan bir durumu formda saklamamalisiniz...
-
@begumm, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
@crazycells arşiv kaydımda suç yok siz en güncel bilgilere göre doldurun yszmışsınız. Silinen suçu ve mahkeme kararını koymasam olur mu? ama yalan beyan da, oluyor hayır dersem formda hiç suç işlediniz mi sorusu??
guncel arsiv kayitli adli sicil belgenizde nasil yaziyorsa o sekilde yazmanizi tavsiye ederim.
-
@barisozgur041, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
Merhaba herkese lütfen bana yardımcı olursanız sevinirim çok tedirginim bulamadım benim gibi olan birisini bu yüzden soruyorum ben esrar bulundurup içmekten denetimli serbestlik verdiler ve ben geçemedim sürpriz idrar testi verince pis çıktım ve dosyam kapanıp mahkemeye çıkıp ceza alacakmışım ve bende evliyim üstelik tır ehliyetimi alıp avrupa arası çalışmayı planlıyordum bu ceza adli sicil kaydı da gözükecekmiş bu durumda bana vize çıkarmı yada şu an tır ehliyeti ile avrupa'ya gidip te iş bulabiliyorsunuz direk gitmek istersem vize çıkarmı bu benim başarmam için bir süre yapmam gereken birşeydi lütfen cevap verirseniz çok sevinirim herkese sağlıklı günler dilerim
bu durum basvuru yaptiginiz ulkenin kanunlarina ve aldiginiz cezaya (para cezasi, hapis cezasi ve uzunlugu) bagli... schengen vize dahi olsa her ulkenin uygulamasi farkli olabiliyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum