DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@konstanz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar,
İki sorum olacak. 2017- 2018 yılları arasında 10 ay süre ile Almanya'da Erasmus öğrenci değişimi için bulundum. Şu an Türkiye'de yaşıyorum. Bu süre için adli sicil kaydı almam gerekir mi? Konu ile ilgili başlıkları okudum kalınan süre 1 yıldan az ve şu an Türkiye'de yaşanılıyor ise almaya gerek yok yorumu okudum. Ama 6 ay ve üzeri kalışlarda alınması gerektiğine dair de bilgiler duyuyorum. Bu konuda güncel durum nedir acaba?
İkinci konu eğer bu belgeyi almam gerekirse yine diğer başlıklarda okuduğum kadarıyla Almanya'ya gitmeden Almanya Konsolosluklarına başvuru yapıp direkt bu belgeyi alabiliyor muyum? Yoksa Almanya'ya posta yolu ile mi başvuru yapmam gerekiyor? Mülakat tarihimden ne kadar süre önce bu belgeyi almak için Konsolosluğu başvuru yapmamı tavsiye edersiniz?
Çok teşekkür ederim.
Su an Turkiye'de yasadiginiz icin bu belgeyi almaniza gerek yoktur.
-
@ATS16, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Sn. @gucarslan 3XX dosya numarasına sahip talihli @Felix-0 sağlık kontrolüne girmeden mülakata girerse (muhtemelen 2024 Ekim veya Kasım ayında çağırılacaktır mülakata), mülakat sonucunda olası bir AP’ye kalması halinde ve AP’nin olası bir şekilde mali yılın bitimine yakın bir tarihte sonuçlanması halinde kendisi ve ailesinin yaşaması muhtemel sıkıntılar konusunda görüşlerinizi hem kendisinin hem de bu yöntemi düşünen diğer talihlilerin bilgi sahibi olması için paylaşabilir misiniz? Sizin konu ile ilgili tespitleriniz daha doğru olacağını düşündüğüm için size sormak istedim. Teşekkürler
Uzun sureli AP durumunun saglik raporuyla bir ilgisi yoktur. AP'lerin de buyuk bir kismi ilk 6 ayda tamamlanmaktadir.
Saglik raporu alan biri de eger AP'ye kalirsa ve AP sureci Eylul 2025'e kadar tamamlanmazsa vizesini alamaz.
-
@ilkenil, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells formları açtırmak dediğimiz ne oluyor :( tam olarak bilgi sahibi değilim anlamak için soruyorum aynı durumdayım da mülakat tarihi verilince evlendiğimize dair belgeleri , eşime ds260 formu açtırmayı ve kendi ds260 formumu güncellemek için nereye mail atacağım veya mail mi atacağım? tam olarak süreçte kimle irtibat kuracağım ve bu süreç nerede işleyecek?
Mulakat tarihi aldiktan sonra 1 hafta-10 gun arasi dosyanizin Ankara'daki ABD konsolosluguna tasinmasini bekleyin ve sonra Ankara'daki ABD konsolosluguna ulasip DS-260 formunuzun acilmasini talep edin ve guncellemek istediginiz bilgiler hakkinda bildirim yapin.
Su sayfadan "DS-260 formumu guncellemek istiyorum" diye secmelisiniz: https://forms.gle/42fn69ZosC2SHphm6
-
2 yil once Melbourne'e ogrenci olarak geldim universite diplomamida buraya getirmistim lakin kayboldu bulamiyorum. Mulakata cagrilirsam Sydney'de girecegim, nasil bir yol izlemeliyim? daha once yurtdisinda yasayip diploma kaybiyla ilgili surec yasayan var mi?
-
@sevdemimi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Ds260 I açtırınca girilen eski bilgiler siliniyor mu yoksa biz mi güncelleme yapıyoruz
silinmiyor.
-
@mr-engineer-0, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
merhaba yurtdışında master öğrencisiyim, oturma iznim var ancak ikametgah yok (ama gerekirse gösterilecek adresler var arkadaşlarımın). DS-260'ı doldurdum. Completed gözüküyoruz ailecek. KCC'nin postumu değiştirmesi için eylül ekim gibi öğrenci belgemi ve oturma iznimi gösteren bir mail ile postumu değiştirirler mi acaba?
Su an yurtdisinda misiniz?
-
@Gizem-Arslan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
herkese iyi geceler ben yine bir soruyla geldim :) asıl talihli benim eşimin ds260 formunu doldururken şöyle bir soru vardı (Do you have any specialized skills or training, including firearms, explosives, nuclear, biological, or chemical experience?) bu soru hepsi no olması gereken garip soruların başlarındaydı ben kendimce türkçeye çevirio başka dil biliyor musunuz olarak çevirip yes demiştim ama o no olması gereken sorular arasında olduğu için aklıma takıldı gece gece. yes işaretleyince açıklama kısmı açılmıştı english yazmıştım ama doğru mu anlamışım lütfen yardım yine
imzamdaki sayfadaki pakette sorularin Turkce aciklamalarini bulabilirsiniz.
-
@mr-engineer-0, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@MERVE-SARI hocam hep ingilizce doldurun. bişey bildiğimden değil ama ben ingilizce doldurdum.
Adreslerdeki kelimeleri cevirmemek daha dogru, Turkiye'de bir adres kayitlarda o sekilde gecmiyor.
-
@cinyor, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba Formda çalıştığımız yerler kısmına lisede yapmış olduğum stajı yazmama gerek var mı ? İşe giriş çıkış bildirgemde gözüküyor.
2. olarak Şu anda 2 yıllık bir üniversitenin son sınıf öğrencisiyim okuduğum okullara high school diploma mı secmeliyim yoksa vocational school secip sertifika kısmına not yet mi yazmalıyım?son soruda 2. dediginiz sekilde yazmanizi tavsiye ederim. Diger sorulara zaten cevap verilmis.
-
@nvrgbck, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@ATS16 Selam hocam, arkadaşa yanıtınız dikkatimi çekti; "arşiv kayıtlı adli sicil kaydınız yok ise" benim 2016 yılında alkollü araç kullanmaktan hakim karşısına çıktım, 30 gün hapis cezası ve o ceza da ertelendi ama sabıka kaydım boş iken, arşiv kaydımda bu ceza görünüyor. Sorun teşkil eder mi ?
Sorun olmamasi lazim, ama bu tur konularda karar konsolosundur, su basligi incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/228/adli-sicil-kaydındaki-suçlar-ve-göçmen-vize-görüşmesi
-
@aaaizmir, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar formu doldururken tam son sayfada bir your request cannot be processed tarzı bir uyarı cıktı doldurduğum butun alanları kaydetmistim biraz sonra tekrar denesem sorun olur mu yoğunluktan mıdır ?
tarayici degistirerek ara ara denemelisiniz.
-
@nvrgbck, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Affınıza sığınarak bir sorum daha olacaktı; birkaç arkadaşıma green card çıktığını söyledim ve bir tanesi bana dedi ki kimseye söyleme. Neden dedim ? Şikayet ediyorlar, başkasına da çıkmışta onu konsolosluğa şikayet etmişler ve vize alamamış ? Ben yasadışı birşey yapmıyorum ki, böyle birşey olabilir mi ?
ne diye sikayet etmisler?
gocmenlik yasalari ve yonergeleri var :) konsoloslar buna hareket ediyorlar, cevrenizdeki insanlarin dedikodusuna gore degil.
-
@cinyor, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba 1-2 sorum olacak. Çalışılan yerler kısmına lisede yaptığım stajı girmeli miyim ? İşe giriş bildirgemde görünüyor çünkü.
2. olarak şu anda önlisans (2 yıllık) üniversite okuyorum ve son sınıf öğrencisiyim okul kısmına High School Diploma mı seçmeliyim yoksa vocational school seçip sertifika için none yet mi seçmeliyim ?ayni sorulari yeniden sormayin, bir kez sorup cevaplanmasini beklemelisiniz.
-
@Selin-2, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar formu doldururken geçmiş deneyimlerinizdeki işlerinizi doldurun kısmında takıldım. Ben bir posta şirketinde yaklaşık 10 seneye yakın çalıştım ve işçi olarak görevimi sürdürdüm. E devlete girdiğimde sigorta geçmişimde taşoren bütün firmaların genel olarak bir seneye yakın sigorta girişlerini yaptığını fark ettim. Şimdi benim iş geçmişimde bu e devletteki tek tek işlerimi yazmam gerekiyor yoksa genel itibariyle bir işim verip is çıkış tarihimi öyle mi belirtmem lazım? Şimdiden teşekkür ederim
Minimum lise diplomaniz var, degil mi? O durumda zaten is deneyimlerinden degerlendirmeye alinmayacaksiniz.
10 yillik olarak yazin, teker teker yazmaniza gerek yok.
-
@Çağrı-AVCI, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
2 yil once Melbourne'e ogrenci olarak geldim universite diplomamida buraya getirmistim lakin kayboldu bulamiyorum. Mulakata cagrilirsam Sydney'de girecegim, nasil bir yol izlemeliyim? daha once yurtdisinda yasayip diploma kaybiyla ilgili surec yasayan var mi?
Universitenizin ogrenci islerine ulasip diplomanizin yenisini cikartmalisiniz.
Diplomaniz + guncel alinmis bir transcript belgesi ile mulakata katilmanizi tavsiye ederim.
-
Lutfen DV2025 DV talihlileri Excel listesinin duzeni ile ugrasan arkadaslar bana ozelden ulassinlar, kilitli olan hucreleri onlara acayim.
-
@crazycells evet, var. Çok teşekkür ederim. Son olarak eğitim bilgilerini yazarken yani lise veya üniversite isimlerini belirtirken ingilizce ifadelerle mi yazıyoruz? Örneğin; üniversitesi değil de university lise değil de high school gibi. Bazıları turkce kelimeleri ingilzce ifadeyle belirtin demiş bazıları ise ingilizce yazmaliydiniz demiş o yüzden emin olamadım.
-
@Selin-2, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells evet, var. Çok teşekkür ederim. Son olarak eğitim bilgilerini yazarken yani lise veya üniversite isimlerini belirtirken ingilizce ifadelerle mi yazıyoruz? Örneğin; üniversitesi değil de university lise değil de high school gibi. Bazıları turkce kelimeleri ingilzce ifadeyle belirtin demiş bazıları ise ingilizce yazmaliydiniz demiş o yüzden emin olamadım.
ikisi de anlasilirdir ve kabul edilir.
ama
high schoolveuniversityolarak yazmayi tercih edin. -
Merhaba. 2025 talihlisiyiz. 29bin sıramız. ABD'de yaşıyoruz. şansımız nedir acaba?
-
@ipekc öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
hangi statü ile yaşamaktasınız abd'de?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum