Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.5k 953

• merhaba, gucarslan çok teşekkür ederim cevaplar için. merak etmeyiniz sokak hayvanlarını unutmuyorum:) eğitim kısmında lise, lisans, yüksek lisans bilgilerimi girdim hali hazırda hukuk öğrencisiyim onu girdiğimde bitiş tarihini bugün, yarın, iki yıl sonrasını girdim ama kabul etmedi. Ne yapabilirim? yada bu bilgiyi girmemin mülakat açısından bana bir katkısı olur mu? teşekkürler.

• Current Spouse kısmını doldururken eşimin evlendikten sonraki soyismini mi yoksa evlenmeden önceki soy ismini mi girmeliyiz acaba ?

• @ahmet24
    Güncel olan adresinizi belirtmelisiniz. Hata almanızın sebebi kullandığınız türkçe karakterler olabilir. Klavyenize ingilizce klavye ekleyerek, capslock açık şekilde formunuzu doldurmayı deneyiniz. Bu işlemler işe yaramazsa, internet tarayıcınızı değiştirerek tekrar deneyiniz.

• @Aylin-Artu
    Bulunabilirsiniz tabii ki ancak oturum izniniz olmadığı için hiçbir anlam ifade etmeyecektir. KCC yerine mülakata girme ihtimalinizin olan konsolosluklardan, süreciniz başladığında talep edebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mymuyi yukarıdaki forum arama bölümünden Kanada, Montreal, mülakat vb anahtar kelimeleri girerek geçmiş tecrübeleri okuyarak sürecinize yardımcı olabilirsiniz. Bol şans

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@eda77726 01.10.24 tarihinde başlayacak DV2025 mali yılını bekleyeceksiniz. Bu süreçte de sahip olduğunuz CN nedeniyle DV2024 ve DV2023 Greencard aşamaları ve mülakat deneyimlerini okuyarak süreciniz ile ilgili bilgi sahibi olmanız sürecinize yardımcı olacaktır. Evrak yükleme son yıllarda talep edilmiyor KCC’nin iş yükünün artmaması için, farklı bir durum olursa bu başlıkta bilgi paylaşılacaktır. Bol şans 🍀

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Persink bu konu başlığının 1. gönderisinde (1.sayfa) geçmiş yıllara ait excel takip listeleri var her yıla ayrı ait, o listeleri inceleyerek çıkarım yapabilirsiniz sorunuz ile ilgili. Bol şans

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Aylin-Artu Current olmadan KCC İle dosya taşıma talebinde bulunabilirsiniz, takdir taşıma talebinizi gönderdiğiniz konsolosluğun. Ama bu gönderim için DV2024 talihlerinin sürecinin biteceği ve DV2025 sürecinin başlayacağı 01.10.24 tarihini beklemeniz ve ilk 1-2 ay süreci (Ankara mülakat dağıtım hızını) gözlemlemeniz faydalı olacaktır. Bol şans

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@okiti her bir okul için ayrı, gittiği tarihlere göre doğru beyan ederek doldurmanız gerekiyor. Sistem sizden yaşadığınız süreci en az hata ile doldurmanızı bekliyor. Bol şans

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Ysfuncu bu konu başlığının 1. gönderisinde (1.sayfa) geçmiş yıllara ait excel takip listeleri var her yıla ayrı ait, o listeleri inceleyerek sizin CN numaranıza denk gelen numaraların geçmiş yıllarda hangi tarihte mülakat aldığı hususunda çıkarım yapabilirsiniz.

Her yılın dinamiğinin farklı olduğunu da unutmamanız gerekir, şimdiden kesinlikle hayatınızı değiştirecek kesin bir planlama içerisine girmenenizi tavsiye ederim.

Tahmin edilen süreç ile sürecinizin uyuşmaması halinde hayal kırıklığına uğrayan, düzenlerini bozan, huzuru kaçan talihlilerin olduğunu göreceksinizdir geçmiş deneyimleri okuduğunuzda. Bol şans

• @Selim-Benek
    Selamlar, hala aktif olarak öğrenciyseniz formunuza mezun tarihiniz olarak submit edeceğiniz tarihten bir gün öncesini yazmanız yeterlidir.

• @kayaomerrrr hayır, bizde böyle düşünerek evet demiştik ve bir sorun yaşamadık.

• @olafque sıra numaram 300 lerde mülakaat tarihi sizce erken mi gelir ve sağlık raporu için randevuyu kaç gün önceden almamı tavsiye edersiniz

• @kayaomerrrr
    Lütfen imzanızı güncelleyiniz. Süreciniz başlayıp, mülakatınız planlandıktan sonra sağlık randevunuzu alabilirsiniz.

• Herkese merhaba. Acaba green card vize mülakatı ingilizce mi ?

• @Trio
    Lütfen aklınıza gelen her soruyu sormadan önce forumun arama özelliğini kullanınız. Bu hizmet için kimse sizden ücret talep etmeyecektir.

• Selamlar tekrar birkaç sorum olacak, sabrınıza ve bilginize sığınıyorum.

Eşimin ve benim daha önce çalıştığımız şirketlerin isimleri(şirket birleşmelerinden dolayı) ve o günkü adres ve telefon bilgileri değişmiş. DS-260 formuna şirketlerin şimdiki bilgilerini mi girmeliyiz yoksa bizim çalıştığımız dönemdeki bilgileri mi ?

1. bir sorum da mezun olduğumuz lise bir ticaret lisesi iken benim mezuniyetimden sonra anadolu lisesi olmuş, e devlette mezuniyet belgesi sorguladığımda anadolu ticaret meslek lisesi yazıyor ama diplomamda ticaret meslek lisesi yazıyor, forma hangisini girmeliyim ?

2. sorum Occupation kısmında şu an çalıştığım şirket bilgisini girdim ancak şu an aynı zamanda açık öğretim ile üniversite de okuyorum other occupation seçeneğini yes olarak işaretleyip "Student" ı seçmeli miyim ?

3. ve şimdilik son sorum, mezun olduğum okullardan bir tanesi Eskişehir Anadolu Üniversitesi açık öğretim fakültesi, bu mezuniyet bilgilerini girerken okul adres bilgilerine eskişehirdeki adresi girmeli miyim ? Örgün öğretim okumadığım için emin olamadım.

• @kayaomerrrr bu yılki sürece göre bakılacak olursa erken gelir mülakat mailiniz. biz unganlar randevusunu da mülakattan 2 hafta kadar önceden almıştık bir aksilik vs. olursa diye.

• @ugursway hallettim teşekkür ederim

• Merhaba, ben Azerbaycanlı bir vatandaşım ve Türkiyede okuyorum. Green kart'a başvururken Türkiyedeydim ve bulunduğum konumu Türkiye olarak işaretledim, bu sebepten dolayı Green kartı kazandığımda beni Ankaradaki Amerika konsolosluğunda işlemleri tamamlayacağım gosteriliyor.
    Önemli sorum şudur: Benim soyismim Dadaşov (DADASHOV) ama yanlışlıkla DADASHOV yerine "DADSHOV" yani 2. D'den sonra A yazmamışım. Ben bu sorunu nasıl düzeltirim ? DS260 formunu doldurmam gerekiyor ama bu sorun yüzünden ne yapacağımı bilmiyorum ve endişeleniyorum. Eğer ne yapmam gerektiğini biliyorsanız lütfen yardı edin.

Benzer Başlıklar

• 40 Oy
    12k İleti
    676k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 17 Oy
    8k İleti
    915k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k