Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

• @EmBus ben eylul 2022 de basvurdum.kasimda biometric randevum oldu.temmuzda 10 yıllık kartların geldi.simdi vatandaslik için başvuruda bulunucam.uzun sürmedi benim surec.

• @crazycells Merhaba. Ben de aynı süreçlerden geçeceğim. Normalde koşullu green kartım temmuz 2024 te bitiyor. Ben 3 ay öncesinden başvuru yapılabiliyor diye biliyorum. Sormak istediğim şu ki; bitiş tarihine 3 ay kala değil de daha da erken başvuru yapabiliyor muyuz?

• mrhaba
    evlilik yoluyla aldığım (cr1) green card ımın son üç ay mayısta. acaba 751 formunu doldurup şartı ortadan kaldırmak için amerikada mı olmam lazım yoksa formu türkiyeden doldurup yollayabilirmiyim. teşekkür ederim.

• Arkadaslar merhabalar, bir arkadasimin yasadigi bir problem. Yaklasik bir ay once yollamam gereken bir konuydu. Ancak benim aptalligim, aksama erteleyip unuttum. O yuzden en altta editte guncellemeyi yazacagim. Fikirlerinizi lutfen cekinmeden belirtin. Arkadaşım, ABD vatandasi bir erkekle evli ... I-751'e joint basvuru yapti.

"Merhaba, ben yakın zamanda 751 formunu (Petition to Remove Conditions on Residence) eşimle birlikte doldurdum ve gönderdim. Fakat eşimle evlendiğimizden beri çok fazla problemlerimiz var. Buraya geldiğimden beri duygusal olarak istismarda bulunuyor, durmadan ayrılmakla tehdit ediyor, hakaretler ediyor ve Türkiye'ye geri dönmemi talep ediyor. Çok fazla öfke problemleri var. Elimde herhangi bir kanıt yok, durumun düzelmesini bekledim fakat gitgide kötüye gitti. Hala aynı evin içerisindeyiz fakat bir süredir hiçbir şekilde iletişim kurmuyoruz ve benim evden taşınmamı talep ediyor. Ve ben de artık ayrılmak istiyorum. 2 buçuk yıldan uzun süredir buradayım artık bütün hayatımı burada kurdum ve geri dönmek istemiyorum doğal olarak.
    Dediğim gibi dosyayı ortak imzalayarak gönderdik, fakat 10 yıllık green card için interview e çağırırlarsa benimle gelmeme ihtimali var. Ya da gelirse, ayrılacağımızı söyleme ihtimali var.
    Evleri ayırırsak USCIS e bildirmem gerekiyor mu?
    Evlere ayırdıktan sonra bana boşanma davası açacağını söyledi . Boşanma davası açmak isterse bu benim sürecimi nasıl etkiler? Hala on yıllık vizemi alabilir miyim? Boşanma sonuçlanmadığı sürece bu sürece bildirmek zorunda mıyım? Boşanmayı uzatabilir miyim? On yıllık Green kartımı alana dek benim buradaki haklarım nelerdir? Bunları merak ediyorum.
    Maddi olarak şu an çok iyi bir durumda değilim. Çalışıyorum fakat bir avukat tutacak bir maddi gücüm yok. Benimle aynı durumda olmuş olan geçmiş olan aranızda var mı ya da etrafında buna benzer bir şey yaşamış olmanız varsa, bana herhangi bir bilgi verirseniz çok teşekkür ediyorum.

Edit: Son olarak guncelleme, arkadasim bu metni yazdiktan hemen sonra sistemde bir guncelleme ile karsilasti. Case Status'de 4 yillik bir uzatma sureci gozukuyor. Bu durum saniyoruz ki 10 yillik gelene kadarki replacement. Bilgisi olan arkadaslar, fikirlerinizi ve duyumlarinizi belirtmekten cekinmeyin lutfen.

• Herkese merhabalar,
    I-751 basvurusu yaptim ve 8 Mart tarihinde notice gönderildi diye sistem güncellemesi yasadim. Hersey iyi hos fakat 4 Nisan oldu hala bir mail almadim. Bildigim kadariyla icerisinde onceden tayin edilmis biyometrik randevusu yer aliyor. Bu durumda ben bu tarihi kaciracakmisim gibi hissediyorum. Cunku yakin bir arkadasim benden 5 gun once i-751 doldurdu ve onun notice'i coktan geldi ve biyometrik randevusunu bile gectigimiz haftalarda halletti. Benim tek endisem randevunun kacacak olmasi. Ayrica surecide uzatiyor bu durum dogal olarak... Internette Online Access Number ile bakabilirim diye duyum aldim fakat USCIS hesabima girdigimde elimde bu numara olmadigi icin (yalnizca Receipt number var elimde) giris yapamiyorum. Bu numara onceki noticelerde var dendi. Hicbirinde bulamadim. USCIS'ten baska bir numara talep ettim. Bana eski emailinizde olabilir diye mail attilar dalga gecer gibi. Bi cozum onerisi olan var mi acaba?

• Merhabalar , I-751 formu doldurmam gerekiyor 10 Temmuz tarihinde green kartın süresi doluyor.. birkaç sorum var bilen varsa yardımcı olabilir mi? 1- 1 Nisan itibari ile ücretler değişti ama nasıl odiyecegimi tam olarak sitede goremiyorum, daha önce 1 kişi +1 çocuk olarak ücret gösteriyordu şimdi ayrıntı vermiyor, bu durumda ben ve kızım için nasıl bir ödeme yapmam gerekecek? 2- kizim 18 yaşını doldurdu bu durumda onun formu ve ücreti ayrımı ödenmesi gerekiyor? 3- form ve delilleri online gönderebiliyor muyum? Bu konular hakkında yardım rica ederim

• @crazycells Merhaba , I-751 yeni ücret düzenlemesi hakkında bilginiz var mi?

• @Seher-Ertaş-Karaaslan
    I-751 başvuruları online yapılmıyor.ödemelerinizi çek ile yapıyorsunuz.başvuru yapacak kişi I-751 evrakları ile birlikte çeki aynı posta ile yapacaksınız.ucsis sayfasında göreceğiniz üzere ,oturduğunuz eyalete göre evrak dosyasını(içinde çekler de olacak)göndermeniz gereken Ucsis ofisi adresine, posta yada kargo ile göndereceksiniz.

• @seznec, içinde söyledi: i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

@Seher-Ertaş-Karaaslan
    I-751 başvuruları online yapılmıyor.ödemelerinizi çek ile yapıyorsunuz.başvuru yapacak kişi I-751 evrakları ile birlikte çeki aynı posta ile yapacaksınız.ucsis sayfasında göreceğiniz üzere ,oturduğunuz eyalete göre evrak dosyasını(içinde çekler de olacak)göndermeniz gereken Ucsis ofisi adresine, posta yada kargo ile göndereceksiniz.

Merhaba şu an i 751 ile 10 yıllık green card için başvuruda bulunacağım ancak belge ücretini araştırdığımda 2 farklı sonuç gösteriyor bunlardan hangisi doğru? birinde 750$ diğer kısımda ücretsiz diyor . kısa zaman önce yapanlar nasıl bir yol izlediler?

belgeyi doldurunca evliliğin gerçek olduğuna dair herhangi bir kanıt vs eklemek gerekiyor mu? ek olarak eklenicek belgeler nelerdir i 751 ile ?

şimdiden teşekkürlerask.png feeeeees.png

• @chrissmith-07 merhaba biz de 1 nisanda dosyamızı gönderdik. Eşim de çok araştırdı en son 750$ olarak gönderdi. Eskiden form fee 595 ve biometrics fee 85’ti. Toplamda 680 idi. Nisan 1den itibaren biometrics feesi yok ve yeni fee 750 gösteriyor.

Biz kanıt olarak bir sürü 2li ve oğlumuzla olan 3lü fotolarımızdan ailelerimizle olan fotolardan ekledik, ortak banka hesapları gibi şeyler de vardı..

• @tugb-ylmz Anlaşılan 750 $ ödeyeceğiz bende ne güzel ücretsiz diyordum xd lol teşekkürler

• @tugb-ylmz selamlar,
    Siz basvurunuzla ilgili geri donus alabildiniz mi?
    Biz $750 olarak formumuzu yolladik 22 Mart tarihinde, bugün tutar yanlis duzeltip tekrar gondermemiz icin notice geldi. Fikri olan var mi bu konuda? :/

• @LagunaCr merhaba. Ben de dosya ile ilgili gelişmeleri yazacaktım. Biz 1 nisanda dosyamızı gönderdik. 23 nisanda bir e-mail aldık. Dosyayı 2 Nisanda teslim aldıklarına dair. Aynı zamanda da eşimin gönderdiği 750$ bankadan çekilmişti. Daha sonra da yine bir notice daha aldık. Oturumun 48 aya uzatıldığına dair bir notice. Bu kağıdın postalandığı yazıyor. Ama hala eve gelmedi. Biz o kağıdı beklerken 26 nisanda, 17 Mayıs için parmak izi randevumun verildiğine dair bir e-mail daha aldık. Biz Connecticut eyaletindeyiz. Belki bölgesel bir farklılıktır. Ya da bu ücretlendirme yeni olduğu için görevliler de açıkça bilmiyor olabilir diye geldi aklıma. Umarım işinizi kolayca halledebilirsiniz.

• @tugb-ylmz hayirli olsun, dilerim halledebilirim. Anlayamadim sebebini, son bir sorum olacak cashier check’inizin orjinalini mi yolladiniz yoksa fotokopi mi?

• @LagunaCr teşekkür ederim. Eşim ödeme şeklini kredi kartı olarak yapmış. Ama her ödeme şekli için istenen farklı formlar olduğundan bahsetmişti.

• @LagunaCr Merhaba bizde Texas’tan 15 Nisanda dosyamızı gönderdik, çek ile $750 ödeme gönderdik,25 Nisanda bankadan çeki tahsil etmişler ama bize herhangi nir mail gelmedi henüz, çeki yanlış yazmış olabilirmissiniz rakam hatası ,isim hatası olabilir, Uscıs sitesinde örnek çek görüntüsü vardı biz ona bakarak yazmıştık

• @LagunaCr Bu arada çekin orjinali gitmesi gerekiyor

• Merhaba arkadaslar.

Bizde bu surece baslayacagiz haziran ayinda. Bazi sorularim var tecrubeli arkadaslar bilgilendirebilirse cok mutlu olurum:

I-751 dosyasini online bir sekilde file etme sansimiz var mi yoksa hersey fiziksel posta yoluyla mi olmak zorunda?

Fiziksel posta yolu ise hangi posta servisini kullanmak en mantikli? USPS mi yoksa digerleri mi?

Odeme yontemini nasil yapabiliriz en uygun ve hizli yol nedir?

Kanit olarak ben ve esim sunlari sunacagiz:
    Kira sozlesmesi ikimizin adi ustune,
    Lease opsiyonu ile birlikte araba aldik ikimizin ismi ustune cekildi finance,
    Arabanin kaskosu yine ikimizin adina
    Benim saglik sigortam family package esimi dahil ettim onun dosyasi
    Joint account olarak birbirimizi maas hesaplarimiza ekledik fakat ne tarz bir belge sunabiliriz tavsiyeye acigim.
    Birlikteyken ailemize yeni bir kedi evlat edindik onun dosyalarinin bir kismi onun adina diger kismi benim adima bunlari eklemem uygun olur mu?
    Birlikte cekildigimiz fotograflarida ekleyecegim.
    Bunlar disinda neler eklememiz gerekli? Her turlu tavsiyeye acigim.

• Merhaba @crazycells ve deneyimlemiş arkadaşlar, dün uzatma kağıdımız elimize ulaştı. Bir aya kadar trye gideceğim. Dönüşte bu uzatma kağıdı yeterli oluyor mu yoksa başka bir işlem yapmak gerekli mi?
    Şimdiden teşekkürler.

• @fenercag merhaba, biz kendi tecrübemizi sizinle paylaşalım.

I-751 sadece posta yoluyla oluyor online olmuyor.
    Posta servisinden çok gideceği adres ve tracking number olması önemli. Biz USPS ile overnight/next day olarak gönderdik. Posta takibiyle ertesi gün adrese ulaştırıldığını öğrendik. Ama USCİS tarafından bize 2 hafta sonra mail geldi. Posta takibini yapabileceğiniz servis olması önemli.
    Personal check ama doğru şekilde doldurulmuş (USCIS sayfasında örnek çek var) Biz kredi kartıyla yaptık. Bunun için ayrı bir ‘Form G-1450’ doldurduk.
    Dosyanızda her şeyi sırasına göre koyup göndermiş olmanız gerekiyor.
    Sunduğunuz kanıtlara ek olarak, 2-3 yıllık joint tax returnü, marriage certificate’in fotokopisi , green cardın arkalı önlü fotokopisini de ekleyebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • Green card kazandıktan sonrası

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k