Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.8k 953

• @lumos
    Öncelikle cevapladığınız için teşekkürler.
    Dosya taşıma konusunda avrupa ülkerinde malum vize ve randevu konusunda ciddi sıkıntılar var. Başka ülkeler için de aynı problemlerin yaşandığına şahit oluyoruz. Karadağ ülkesi üzerinden şirket açıp oradan başvuru yapılması konusunda tavsiyeler aldım ancak bu da maliyet ve zaman açısından problem teşkil ediyor. Kısacası ne yapacağıma karar veremiyorum. Hangi yolu seçsem benim için rahat ve daha min. riskli olur kestiremiyorum. Karar veremediğim için de şu an en değerli şey olan zaman kaybediyorum. Net bir tavsiye verecek olsanız ne olurdu, taşımayı tavsiye ederseniz hangi ülke olurdu?
    Tekrar teşekkür ederim, hakkınızı helal edin.

• @evrentnrkl
    @hdemircanusa
    Bu arkadaşımız yazdığı gibi bir gereklilik söz konusu değil. Dosya numaranız aktif olunca değil, dosyanıza mülakat planlaması yapıldıktan sonra dosyanızla ilgili düzenleme talep etmeniz daha sağlıklı olacaktır. Medeni hal, pasaport vb. gibi güncel bilgilerinizle forumunuzu submit ediniz.

• ⭐⭐

@ugursway Dosyanız aktif olduktan sonra derken demek istediğim şey mülakat maili aldıktan sonrası için demek istedim zaten. düzeltme için teşekkürler .

• Merhaba , adres kısmına 16 yaşından itibaren doldurunuz diyor e devletten 16 yaşından itibaren ikametleri mi yazmalıyız ? Mesela yurtta kalıyorsak ama ikametimiz memleketimizdeyae yurdu mu yazmakıyız

• Arkadaşlar merhaba ben liseyi bitirdikten sonra üniversiteye gittim ancak okulumu bitirmedim. Eğitim bilgilerini girerken üniversite bilgilerimi girmem gerekiyor mu ? Ayrıca açıköğretim 3.sınıf öğrencisiyim bu bilgiyi girmem gerekir mi ? Şimdiden teşekkürler

• ⭐⭐⭐

@ahmet24 Merhaba, hic yilmadan, usanmadan dosyami tasimak konsunda caba gosterirdim, herkese de bunu onerdiyoruz, baska bildigim bir yol yok maalesef. 2022 Mayisi'nda sonuclari gordugumden beri tek derdim bu CN ile dosya tasimanin gerekliligiydi ve imkanlarim el verdigince oturum alma yollarina girdim. Is basvurlari, sirket acma, ogrencilik vs. fakat kismet baska yerde cikti. Bu arada sunu belirtmek isterim ki, surec icinde Karadag'da sirket acma ve bu sekilde dosya transferim talebime 'kalici oturum olmamasi' gecrekcesiyle bana KCC'den ve Belgrad konsolsolugundan olumsuz donus yapilmisti yani denedim ve olmadi. Ama bu sene bu sekilde tasima yapildigini gordum.

Sabir ve basarilar dilerim.

• @onurcankarabulut Oncelikle, lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin. Yonergeler icin tiklayiniz.

Adres bolumune ikametinizi tasimasaniz bile kaldiginiz yerleri yazmalisiniz... fiziksel olarak.

• arkadaşlar malezya hakkında bilgisi olan varmı yani dosyayı taşırsam şartları vs.

• Ds260 hangi internet tarayıcıdan doldurdunuz sorunsuz şekilde

• @lumos
    İlginiz için çok teşekkür ederim sağolun.

• Arkadaşlar merhaba lise mezunuyum ama diplomam kayıp 2008 öncesinde mezun olduğum için e-devletten mezuniyet belgesi alamıyorum ne yapabilirim ? Son bir sorum daha olacak 🙏 8 yıldır çalıştığım işimden 2 ay önce ayrıldım iş bilgilerinin olduğu bölümdeki bilgileri ne yazmam gerekiyor? Şimdiden teşekkürler 🙏

• ⭐⭐⭐

@sevdemimi Oncelikle, lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin. Yonergeler icin tiklayiniz.

• ⭐⭐⭐

@Ysfuncu Okulunuza basvurup, kayip diploma beyani ile yeniden belgeleme islemelerinizi baslatmalisiniz.
    Su anda isiniz yoksa issiz oldugunuzu yazacaksiniz.

• @lumos hocam okula giriş yılımı ve mezuniyet tarihimi yıl olarak hatırlıyorum ama ds-260 formuna gün ve ay şeklinde tahmini bir tarih yazarsam olur mu ?

• RevolterR Revolter bu başlıktan bahsetti

• Ds260 doldurduktan sonra en son sayfayı çıktı alınması gerekiyormus almadiysak almak için neyapmamiz lazim

• Herkese selamla,ben de talihlilerden biriyim 10 seneden daha uzun zaman önce tüberküloz hastalığı atlattım,karantina ve ilaç tedavisi süreçlerini tamamladım bilgi sahibi olanalar ds260 formunun açıklamasını nasıl yazmamı tavsiye edersiniz(yada hayır seçeneğini tıklasam sonrasında sorun yaşar mıyım)

• ⭐⭐

@cenngizrasit Merhabalar, daha önceki dönem talihlilerinin başka ülkelerde olduğu gibi Malezya özelinde de paylaşmış olduğu deneyimler mevcut. Bunun için ise sağ üst kısımda olan arama merceğine tıklarsanız bir çark simgesi göreceksiniz. O kısma tıkladıktan sonra aramak istediğiniz konuyu arama motoruna yazıp karşınıza çıkan deneyimleri okuyabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐

@Ysfuncu Sizinle mezun alan bir arkadasinizdan ogrenmeye calisin oncelikle bence, yoksa Turkiye'nin o seneki donem bitis tarihine gore, sonradan guncellemek uzere uygun bir tarih yazin.

• @Revolter çok teşekkürler ve case numaram aktif olmadanda dosya taşıma işlemi yapabilirmiyim bu konu hakkında bir bilginiz varmı .

• ⭐⭐

@cenngizrasit Gerekli koşulları sağlıyorsanız neden olmasın. O konu için ise lütfen Kentucky Consular Center (KCC) başlığını okuyun.

Edit: Eğer yasal bir dayanağınız olmadan dosya taşımak istiyorsanız bu durum tamamen konsolosluğun takdirindedir. Dosyanız Cut Off sınırının altında bir sayı olmadan da konsolosluk insiyatifinde dosya taşındığı olmuştur. Bunun örnekleri için geçmiş dönemlerin mülakat deneyimlerini okumanız gerekmekte.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k