Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.9k 953

  • Amerikadayken Green Card Kazanmak ve süreçleri

    Merhabalar Arkadaslar. Amerikaya turist vizesi ile geldim ve ardından öğrenci vizesine cevirdim ve su an statü degisikligi icin bekleme asamasindayim. Bu esnada green card kazandim . Sorum su ; herhangi dikkat etmem gereken bir detay varmidir? Ve DS260 formunda su an ki adres olarak burada kaldigim yerimi girmeliyim ve son olarak Mülakat esnasında bana burada kaldigim süreç ile ilgili herhangi bir soru soracaklar mi , detayları öğrenmek isteyecekler mi?


  • Merhabalar bende greenkart için seçilenlerdenim oğlum 2003 ekim 03 doğumlu. o da benimle beraber kart alabilir mi? yaş konusunda benim kazandığım hak ile arkadaşım alabilir diyor. Bu konuda bilgisi olan var mı


  • @gucarslan evet bunun mümkün olduğunu biliyorum ama sorum bu değildi. Göçmenlik süreci devam ederken lotodan GC kazananı biliyor musunuz diye sormak istemiştim.


  • Merhaba,
    Greencard için başvuru sonucum olumlu sonuçlandı ancak soyisim yerine isim şeklimde bir giriş yapılmış form doldurulurken. Konu ile ilgili yardımcı olabilecek biri var mı ?


  • Merhabalar dün aciklanan green card çekilişini kazandım. Halihazırda pasaportum olmadığı için yeni pasaport başvurusunda bulundum . Pasaportum çıkana kadar ds-260 formunu doldurmayı bekletmeli miyim yoksa formun başındaki pasaport seçeneği yerine travel document seçeneği ile devam ederek formu doldurmam bir sorun teşkil eder mi ? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim .


  • Arkadaslar herkese merhabalar. 2025 Green card kazandım fakat birkaç sorum olacak .Bilgili arkadaslar yardimci olursa çok sevinirim. Amerikaya Turist vizesi ile geldim ve ardından Turist vizemi öğrenci ye çevirmek icin başvuruda bulundum ve su an F1 vizemin sonuclanmasini beklemekteyim ve bu esnada green card kazandim . Nasıl bir yol izlemem gerekiyor.Durumum herhangi bir sorun teşkil eder mi? Dikkat etmem gereken bir detay varmidir? DS 260 formunda su an ki yasadigim adres olarak Amerika adresimi yazmam gerekiyor ve son olarak mülakatta burada kaldigim sure ile ilgili sorular detaylar sorulacakmidir? Çok teşekkürler


  • @ozlemus öncelikle sürecinizi imzanıza taşıyın dv2024 den iki arkadaşımız ilk başvuru da aynı durumda mülakatta sorunsuz geçtiler Ankara sorun yapmıyor bu konuda ( isim yerine soy isim soyisim yerine isim yazıp)ds260 da doğrusu ne ise onu yazınız süreciniz de başarılar.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin


  • @Yasin-Cavusoglu, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Amerikadayken Green Card Kazanmak ve süreçleri

    Merhabalar Arkadaslar. Amerikaya turist vizesi ile geldim ve ardından öğrenci vizesine cevirdim ve su an statü degisikligi icin bekleme asamasindayim. Bu esnada green card kazandim . Sorum su ; herhangi dikkat etmem gereken bir detay varmidir? Ve DS260 formunda su an ki adres olarak burada kaldigim yerimi girmeliyim ve son olarak Mülakat esnasında bana burada kaldigim süreç ile ilgili herhangi bir soru soracaklar mi , detayları öğrenmek isteyecekler mi?

    dosya numaraniz nedir? bilgilerinizi imzaniza girmenizi tavsiye ederim, cunku dosya numaraniza gore sorularin cevaplari degisebilir...

  • ⭐⭐

    @hakandrill Öncelikle Tebrikler. Lütfen Vize sürecinizi imzanıza taşıyın ve sonrasında Bu başlığın ilk sayfasında bulunan excel tablosuna bilgilerinizi girin. DS260 formunu doldururken geçerli bir pasaportunuz yoksa "Other travel Documents" seçeneğini işaretleyin ve formu o şekilde doldurun. Mülakat maili aldıktan sonra DS260 Formunu açtırıp ilgili kısma Güncel pasaport bilgilerinizi girebilirsiniz.



  • Merhaba bir şey sormak isterim: eşime green card çıktı, formları kendimiz ve çocuklarımız için doldururken sign and submit diye en son onay sayfası her aile üyesi için çıkıyor. burada mesela çocuklar için onaylarken formu siz mi doldurdunuz başkasından yardım mı aldınız sorusuna ben doldurdum mu demeliyiz? yoksa çocuklar için biz doldurduğumuz için kendisini veya beni mi yazmalı? bir de pasaport numarası giriliyor bu aynı sayfada, bu pasaport numarası çocuğun pasaport numarası değil de green card çıkan eşime ait pasaport numarasıdır, değil mi?


  • @Ethem-Cin, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar bende greenkart için seçilenlerdenim oğlum 2003 ekim 03 doğumlu. o da benimle beraber kart alabilir mi? yaş konusunda benim kazandığım hak ile arkadaşım alabilir diyor. Bu konuda bilgisi olan var mı

    dosya numaranizi imzaniza girmelisiniz.

    mulakatinizi ne zaman alacaginiza bagli... 2024 ekim'den sonra 6-7 ay daha oglunuz 21 yas altindaymis gibi degerlendirilecek... O sirada mulakat alabilirseniz alma ihtimali var...

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/666/gocmen-vize-ve-21-yas-siniri-problemi

  • ⭐⭐

    @ozlemusÖncelikle Tebrikler. Lütfen Vize sürecinizi imzanıza taşıyın ve bu başlığın ilk sayfasında bulunan excel tablosuna bilgilerini girin.

    Bu soruya ''kesinlikle red alırsınız'' ya da ''kesinlikle onay alabilirsiniz'' şeklinde net cevap veremeyiz. Ama geçtiğimiz yıllarda bu hatanın Ankara Konsolosluğunda problem yaratmadığını gördük. Benim şahsi fikrimde bir problem yaşamayacağınız yönünde.


  • @gucarslan merhaba ilk başvurumda rastgele seçildim forum sayfasına Amerikaya giden bir çiftin önerisi ile üye oldum ve süreçle ilgili case number mülakat tarihlerinin hesaplanmasını pek anlayamadım yardımcı olabilir misiniz


  • @Zeynep-Soyupak öncelikle sürecinizi imzanıza taşıyın yes deyip kendi isim soyisminizi yazın diğer aile üyesi için her birey kendi pasaport no girecek pasaport yok ise other travel document ile devam edebilirsiniz süreciniz de başarılar.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin


  • @hdemircanusa teşekkür ederim umarım dediğiniz gibi problem yaşamayız

  • ⭐⭐

    @ozlemus Gönlünüzü ferah tutun :) Vize sürecinizi imzanıza taşıyın ayrıca Excel 2025 bağlantısına gidip bilgilerinizi eklemeyi unutmayın.


  • Merhaba, kazanan arkadaşları tebrik eder herkes için hayırlısı olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim.
    Benim de bir sorum olacaktı.
    Pasaporttaki fotoğrafımın eski olmasından dolayı yeniletmeyi istiyorum mülakat ve vize esnasında problem olmaması için. Pasaport yenilenirken numarasında değişiklik olur diye düşünüyorum ve numarası yenilenmeden DS-260 formunu doldurmak sizce sağlıklı olur mu ? Şimdiden teşekkür ederim…


  • iyi geceler ds260 doldururken city of birth kısmına istanbul state kısmına ilçe yazdık. sanırım tam tersi olmalıymış state kısmına istanbul city kısmına illçe yazılmalıymış. bu bir sorun mu? mail atıp belgede değişim yapılabiliyormuş galiba öyle yapmalı mıyız? lütfen yardım edin


  • Herkese Merhaba,

    İlk katılışımda kazanmış olduğum için süreç hakkında neredeyse hiç bilgim yoktu, forumda gezinerek oldukça bilgi edindim öncelikle emeği geçenlere teşekkür ederim.
    Ancak birkaç sorum olacak, case number'ım 17 binlerde olduğu için büyük ihtimalle Ankara'da mülakat sırası bana yetişmeyecek ve dosya taşıma yoluna başvurmam gerekiyor diye anladım. Türkiye dışında herhangi bir ülkede oturum iznim veya vatandaşlığım yok. Nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz? İkinci bir sorum da yıl içerisinde case numbera mülakat yetişmez ise sonraki yılda kesin olarak tekrar hak kazanılıyor diye bir söylenti duydum, doğruluğu hakkında bilginize başvurmak istedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    Teşekkürler


Benzer Başlıklar

  • DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    516k Bakış
    Erdi GultekinE
    KCC den aldigim cevap bu sekilde. Saniyorum otomatik cevap aliyorum surekli. Arkadaslar daha once benzer bir durumla karsilasan oldu mu ? Ne yapmam gerekiyor ? Thank you for your inquiry. Your case number is now current for interview processing. If you are scheduled for an interview date, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application. Please monitor travel.state.gov for general updates to the DV Program and related regulations. You should also check the information posted by the Embassy or Consulate you chose for the location of your interview for operations details. The process for scheduling DV appointments has not changed from previous years. Selectees will be asked to check the Entrant Status Check (ESC) website by an email sent to the address they provided as soon as an interview is scheduled. KCC cannot predict when individual cases will be scheduled for interview, and you are not asked to take any additional steps if you have already provided all your documents and information. Please remember that selection for participation in the DV Program is not a guarantee of a visa or of a visa interview. If you have a specific inquiry not related to scheduling an interview, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center. In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.
  • 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • 33 Oy
    11k İleti
    784k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum