Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.0k 953

  • @Revolter Evet kesinlikle haklısınız. Sanmıyorum ancak umarım bulabilirim. Diyelim ki bulamadım bu durumda siz olsanız ne yapardınız ?

  • ⭐⭐

    @Trio Öncelikle kendim için süreci biraz daha netleştirmek adına şu başlığı okurdum ; Green Card ile ABD'ye giriş yapmadan ev kiralamak/adres belirlemek.


  • Merhaba, 2025 talihlisiyim ve 7XXX'lerde bir numaram var. Ankara için bu civarlarda bir numara yeterli gelecek midir yoksa başka yerleri mi bakmalıyım?


  • @evr42 selam öncelikle hayırlı olsun, telaş yapmayın, sizin durumunuzda cok kişi oldu, forumda biraz araştırma yapın yeterli zamanınız var, benim de size yakın durumum oldu, benim deneyimlermi de okuyabilirsiniz. Ve evet, dosya taşımak için elinizden geldigi kadar baska ülkelerin konsolosluklarıyla iletişime geçebilirsiniz, ama henüz erken tabi. Siz sakince ds260 formunuzu dogru doldurmaya odaklanın, bi yandan da sizin sürecinizdeki insanların tecrübelerini bulmaya çalışın, forumdaki arama butonuyla. Size bir de extra bilgi vereyim, süreç başladıgında ilk Romanyadaki Amerikan konsolosluguyla iletişime geçip şansınızı deneyebilirsiniz, Romanyadaki Amerikan konsoloslugu savas nedeniyle Ruslara ve Ukraynalılara destek oluyor, gittigimiz gün mülakatta bir sürü Rus ve Ukraynalı vardı. Kesin olacaktır demiyorum ama şansınızı ilk oradan kullanabilirsiniz, mail atarken eşinizin Ukraynalı oldugunu özellikle belirtirsiniz. bol şanslar dilerim tekrar hayırlı olsun.


  • @gucarslan Teşekkürler


  • Merhaba Ben Şuan da Amerikadayım J1 vizesi ile daha öncede yazmıştım buraya sıralamam 27 binde olduğu için işlemlerimi amerikada devam etme kararı aldım ama 2 senelik yasağım var ve vize bitişime 4 ay kaldı sizce iyi bir avukat bulup işlemlerimi burada devam edebilir miyim bilginiz var mı acil dönüş yaparsınız sevinirim 🥹


    1. başvuruda sonuca ulaştım :D kazanan herkesi tebrik ederim. Umarım kısa sürede Ankara’da sonuçlandırabiliriz başvuruyu

  • ben isvicre dogumluyum 1982-1998 orda dogdum ve yasadik, 14 yasimdayken
    ailem temelli donus yapti ve tum haklarimiz iptal ettik. ( vatandas degilim, neden gibi sormanız🤬, ayri uzun hikaye)
    ama su var chargebility'im switzerland, ama mulakat vatandaslik turkiye, tc vatandasiyim, orda ise tandik aile vs yok yani, sadece kimlik te dogum yerim isvicre, you have been selected kisimda da switzerland yaziyo evet, ama mulakat ankara.
    simdi ds260 doldurdum ve ankara ok ledim, oysa baska yer mulakat secme yapabilirdim, ama secmedim cunku isvicre icin vize oturum vs yok, kabul etmeyebilir haliyle alakam yok suan.
    ama
    1.dogum belgem kimlik kazandigim form lari bern konsolosluga atarak, mulakati bern de yapmak istiyom orda dogdum ve turkiye de sira gelmiyo tc vatandasiyim va desem kabul ettirebilirmiyim?
    2. bu sefer kcc yazyip ds260 acmak istiymom demen gerek, acinca mulakat yeri bern sececem
    3. sonra ise mulakat beklicem, numaram current olunca ki seneye mayis haziran gibi olur 33xxx, mail gelince isvicre icin hemen turist vize randevu almam lazim olacak red alma ihitmali var ama riske girmeye deger, cunku tr de sira gelmeme ihtimali var, ama bu isler zamanlama kisimlar zor
    4.vize aldik ailecek, bu sefer ise doktor randevu sonuclarin cikmasi ve vize gorusmesi islemler


  • Merhabalar sıra no 24700 lerde ve turist vizem var. Sizce sira gelmeme durumu olurmu. Gitme olasiligim nedir. Çok korkuyorum hakkim yanacak diye. Teşekkürler şimdiden.


  • @Cemil-Hacioglu
    selam öncelikle hayırlı olsun.

    1- bu sorunun net bi cevabı olamaz, bunu denemeden bilemezsiniz, konsoloslugun yogunlugu/işleyişine ve daha başka nedenlere göre sizi kabul edip etmemeleri değişebilir, bu yüzden size kabul ederler veya etmezler diye bi cevap vermek tamamen yanlış olur. Ama deneyebilirsiniz tabi. Zira ben Türk vatandaşı olmama ragmen Ankara eşimle dosyamızı direk reddetti, kesin kabul ederler eş durumundan geliriz diye düşünüyorduk, olmadı.

    2- bu soruyla ilgili çok bilgi sahibi degilim o yüzden cevaplayamayacagım.

    3- numaranızının ne zaman current olacagını geçmiş rakamlara bakarak tahmin edebilirsiniz ama kesin bişey söylemek çok zor. Ve ben burda sormak istediginiz şeyi anlamadım?

    4- burda da bir soru var mı onu da anlamadım?
    Eğer zaten bu bir soruysa bu işlemler temelde aynı olsa da bazı ülkelere göre değişiklik gösterebiliyor. Hangi konsoloslukta mülakata girecekseniz forumdaki arama butonunu kullanın, ülkelere göre daha önceden mülakat deneyimleri olan arkadaşlar bu işlemler nasıl yapılıyor anlatıyor.

    Bol şans dilerim.


  • @Trio mülakat ya da mailden değiştirmeyi hiç duymadım amerikaya ilk girişinizde zaten size soruluyor adres değiştirmek istediğinizi orda belirtebilirsiniz


  • @Mehmet-Fatih-Aslan
    hayırlı olsun, telaş yapmayın. Ds260 formunu olabildigince sakin ve dogru doldurmaya dikkat edin. Bu iletinin ilk sayfasında AOS için detaylar yazılmış, adminlerin oluşturdugu en baştaki iletiyi dikkatlice sonuna kadar okuyun. Daha sonra süreçle ilgili başka deneyimler için forumdaki arama butonunu ziyaret edin.

    Bol şanslar.


  • @Uzuzi tahminimce ankarada mülakat alırsınız 7 binler düşük numaralar gelecek sene mayıs ve ya ağustos aylarında mülakat tarihiniz netleşir


  • Bu ileti silindi!

  • @canym Hocam, eşim hamile 1 ay kaldı doğuma. Ds formunu şimdimi doldurmaliyim yoksa doğumu bekleyip çocuk bilgisini girerek 1 ay sonrami doldurmaliyim. Bir süresi varmı.


  • @Mehmet-Fatih-Aslan şimdi doldurun ds260 formunu. doğacak çocuk için mülakat tarihi aldıktan sonra ds260 formunu açtırıp çocuğunuz için form doldurabilirsiniz en erken şekilde ds260 formunu doldurun güncel bilgilerle


  • @Mehmet-Fatih-Aslan
    Siz formunuzu doldurup gönderin, daha sonra çocugunuz olunca add Applicant yapıp diger aile üyelerini ekleyebilirsiniz, daha sonra mülakat maili alınca kendi formunuzu güncelleme talebinde bulunursunuz. Formunuzu gonderdikten sonra mülakat maili alana kadar formunuzu açtırmayın, bu süreçle ilgili örnekler var, yine okumanızı tavsiye ederim.


  • @Mehmet-Fatih-Aslan case numberiniz 24binlerde görünüyor mülakat alma şansınız zor görünüyor turist vizeniz ile abd de süreci devam ettirebilirsiniz


  • Selamlar 32xxx cn'im var. Bulgaristan vatandaşlığım var fakat Türkiye'de yaşıyorum. Vize sırasının Türkiyede gelmeyeceğini düşündüğümden DS260 ta normalde Ankara olan konsolosluğumu Sofia yapmayı düşünüyorum. Bu konuda daha önceden direkt DS260 üzerinde dosya taşımamda bir sakınca olur mu acaba


  • Merhaba ds260 formunu dün gece doldurdum ve annemin kızlık soyismini yazacağıma güncel soyismini yazmışım napmaliyim?


Benzer Başlıklar

  • DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    516k Bakış
    Erdi GultekinE
    KCC den aldigim cevap bu sekilde. Saniyorum otomatik cevap aliyorum surekli. Arkadaslar daha once benzer bir durumla karsilasan oldu mu ? Ne yapmam gerekiyor ? Thank you for your inquiry. Your case number is now current for interview processing. If you are scheduled for an interview date, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application. Please monitor travel.state.gov for general updates to the DV Program and related regulations. You should also check the information posted by the Embassy or Consulate you chose for the location of your interview for operations details. The process for scheduling DV appointments has not changed from previous years. Selectees will be asked to check the Entrant Status Check (ESC) website by an email sent to the address they provided as soon as an interview is scheduled. KCC cannot predict when individual cases will be scheduled for interview, and you are not asked to take any additional steps if you have already provided all your documents and information. Please remember that selection for participation in the DV Program is not a guarantee of a visa or of a visa interview. If you have a specific inquiry not related to scheduling an interview, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center. In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.
  • 33 Oy
    11k İleti
    785k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum