DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @misty 30K dolar için TEB 6K TL masraf talep etti

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Peace4 teb ile cepteb bankaları farklı bankalar bilgin olsun cepteb online bankacılık


  • @ayvalik10 teb de benden cebteteb gibi alıyodu masrafı son transferde niyeyse saçmaladı🤷♂


  • merhaba, bizde türkiye' den on gün önce amerika houston' a geldik. tekrar birçok bilgiye erişim sağlamamıza yardımcı olan site kurucularına, deneyimlerini paylaşan üyelere herkese yeniden teşekkür etmek istiyorum. kendimce tecrübelerimi her konu altına yazacağım.

    houston da bank of america da green kartlarımız, imzalı ssn kartlarımız ve mailing adresi olarak austin de yaşayan bir arkadaşımızın adresini göstererek banka hesabı açtık, orjinal adresimizi banka görevlisi istanbul adresimizi girdi-burda dipnot kiralık evimizi tutunca gidip adres bilgilerimizi verdik ve adresimizi mailing olarak houston yaptık.

    türkiyede bulunan teb hesabımızdan türkiye saati ile teb in internet sitesinden-ceptetebden değil- bank of america hesabımıza swift yaptık türkiyeden 146 TL kesinti ve Bank of america dan iki defa 15 dolar kesinti yaptılar-biz türkiye için ödeme yapmıştık dekontu bu diyince bir adet 15 dolar kesinti iadesi oldu. swift işlemini istanbul da sabah saat 09.15 te yaptık ve aynı gün içinde 6 saat sonra para amerikaya geçti. Swift emrini internet üzerinden verdikten sonra istanbul teb şubemizdeki müşteri temsilcimizi aradık, işlemin hızlandırılmasını talep ettik kendileri hemen hallettiler. Telefon bankacılığı swift için bir işlem yapamayacaklarını şubemizi aramamızı söylediğinden bu şekilde hızlandırmış olduk.

    deneme amaçlı garanti bankası türkiye hesabından aynı işlemi internet bankacılığı üzerinden denedik ve bizim için resmen hüsran oldu. 19 nisan cuma günü verdiğimiz swift 24 nisana kadar geçmedi, bu süre zarfında para hep garanti hesabında göründü. düşük bir tutar göndermeye çalıştığımız halde garanti 1070 TL kesinti yaptı. 24 nisan günü tekrar garanti şubesini aradığımızda bazen sistemin swift işlemi için türkiyede kayıtlı olan telefonunuzu aradığını, eğer cevap alamazsa işlemi 7 iş gününe kadar blokeli olarak beklettiğini öğrendik. diğer bir deyişle eğer garantiden swift yapacaksanız mutlaka türkiye hattınız yanınızda açık olsun sitem otomatik teyit amaçlı sizi arayacak eğer cevap alamazsa bizim gibi beklemeye devam edeceksiniz. 24 nisan da şubeyle görüştükten sonra-türkiye telefonumuz bu arada halen kapalı- hiç açmadık- türkiyeden amerikaya 26 nisan amerika saatiyle sabah 08.00 de geçti.

    en hızlı ve en uygun yine teb oldu bizim için. bu arada teb için şube görevlisi bize 10bin doların altındaki tutarlar için aynı tutarda kesinti olacağını söyledi. 2024 nisan sonu için bilgi bu. daha sonra ne olur bilmiyorum.


  • @cuneyt 15 USD nin iadesi için iki şubeye sordum ikisi de olumsuz cevap verdi tam olarak ne diyerek iade etmelerini sağladınız?


  • @Ersin-Kıymaz teb üzerinden gönderdiğim doların onayını verirken kesilen tutarı gösteren ekranın fotoğrafını çekip telefona kaydettim, bunu hesabımın olduğu bankaya gidip-müşteri temsilcisinden kredi kartı başvurusu nedeniyle randevum vardı-özellikle gitmedim -- sadece şu kadar para yolladım ama türkiyeden bakın para kesilmiş ve siz burda iki kez daha kestiniz dedim. araştıracaklarını söyledi sabah 11 de konuştuk akşam olmadan hesaba yanında processing yazılı olarak düşmüştü. bir gün sonra da yazının yanındaki processing kalktı.


  • Merhabalar belki anlatildi ama bu konuda bilgisiz oldugum icin tekrar soracagim. Yardimci olacakkara tesekkur ederim. Ben ve ogullarim Turkiye ye tatile geldik. Yanimda BofA debit kartimda getirdim.Eşim USA da calistigi icin kaldi. Bize Turkiyeye para yollamasi gerekecek. Masrafsiz komisyonsuz yapabolir mi? TEB döviz hesabim var. Buraya gunluk 200$ yollasa masraf , komisyon cikar mi ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133
Çevrimiçi

42.5k
Kullanıcı

4.5k
Konu

434.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum