Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• @eneskzlky siz durumunuz ne olursa olsun pd tarihiniz bültende current değilse size randevu verilmesine sistem izin vermez. Bunun için konsolosluğun bir insiyatifi varmıdır sanmıyorum. Ama madem vatandaş oldunuz ve orduda gorevlisiniz. Keşke nvc aşamasında vatandaşlik belgelerinizi gönderip vize kategorinizi degistirseydiniz. Böylece hem bultene takilmazdiniz hemde ordu mensubu olarak hızlıca randevunuz gelirdi ve f2a kotasindan boşu boşuna harcamamis olurdunuz. Şu aşamada dosyanız konsoloslukta ise konsolosluğa vatandaşlik belgelerinizi gönderip durumu açıklayan bir mail yazarsaniz ve vize kategorilerinizi bu şekilde degistirmeyi basarirsaniz bultene takilmadan konsolosluktan randevu alabilirsiniz. Aksi halde bültende pd tarihiniz current olmadan f2a dan randevu alındığını durum her ne olursa olsun duymadım örneğine rastlamadim.

• @baris aslında ordu mensubu olanların bir çok konuda önceliği olduğu gibi bu konudada önceliği var. Eşlerini daha hızlı getirtebiliyorlar ama sorun f2a da current değilsen sistem direk vize vermeye musade etmiyor diye bir bilgi okumuştum.

• 2 yil once F2b' ye basvurdum, surec halen devam ediyor bu sirada evlenirsem vize ile alakali herhangi bir olumsuzluk olusur mu ?

• @Can-Akyol, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

2 yil once F2b' ye basvurdum, surec halen devam ediyor bu sirada evlenirsem vize ile alakali herhangi bir olumsuzluk olusur mu ?

Evlendiğiniz an başvurunuz geçersiz olur.

• @Can-Akyol F2b green card sahibi anne yada babaların 21 yaş üzeri bekar çocukları için başvuru yapabildiği için bir vize türüdür. Bu süreç içerisinde kesinlikle evlenemezsiniz. Zaten green card sahibi aile evli çocuğu için başvuru yapamaz. Ben 5 yıldır F2b bekliyorum. Başvuru sırasında süreç tamamlanıncaya kadar evlenemeyeceğim bilgisini özellikle belirttiler.

• Selam arkadaslar. Ankaraya USCIS ofisi aciliyormus umarim bu ofisin F2A dosyalarina da faydasi olur. Merak ettigim bir sey var oldu ki suan pd aktif olanlar olarak bir kac ay daha bekledik ve randevu alamadik ve bulten geriye gitti (daha once oldu) bu durumda yine beklemek zorunda kaliyoruz degil mi ya da suan Mandamus davasi acabiliyor muyuz? Sona yaklastikca her turlu secenegi dunusur hale geldik. Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.

• @itsmebb
    Evet bende gördüm haberi I-730 konusunu devralacakmış sığınmacı yani bizim kategoriye nasıl bir etkisi olur bilemiyorum.
    Bu arada evet bekleme sürecinde tarih geri çekilmesi olursa askıya alınacağız bekleme süresi uzayacak bunun için bir dava açılabilirmi bilmiyorum bu bekleme süresi limiti olan bir konu değil. 2000 yılında geçici bir kanun çıkmış 3 senen ve daha fazla bekleyenler için ama önceki yılları kapsıyor bizimde böyle bir kanuna ihtiyacımız var ama zor seçim sürecine girildi vs

• @patron3535 Cevabiniz icin tesekkurler.
    Evet dediginiz gibi secim sureci ve Trump gelirse ne olucagi belli degil zamaninda Trump yuzunden etkilendik sonrasinda Covid derken eminim bu sure icinde dosyasi hala devam edip de bosanan bile olmustur. Daha oncesinde bir avukata danistigimizda pd aktif olmadigi icin dava acamicagimizi soylemisti ama simdi icin durum ne olur bilmiyorum. Umarim Haziran ayi icin forumdan guzel haberler aliriz ve bunlarin hepsi geride kalir.

• @burcuş cevap icin tesekkur ederim

• RevolterR Revolter bu başlıktan bahsetti

• Visa class: F2A
    PD: 15.09.2017
    DQ: 18.04.2024
    Interview Date: awaiting

• @Shady-El-Shazly bu tarihler doğru mu gerçekten

• @Shady-El-Shazly ankaradan mı randevu bekliyorsunuz?

• @ftkaya1
    Ever Doğru ama benim case’im de 2017 f2b olarak Yanlış sınıflandırıldı düzeltmesine kadar baya zaman harcandı

• @Shady-El-Shazly kötü bir durum, geçmiş olsun.

• @Shady-El-Shazly DQ ya göre randevu veriliyor diyen arkadaşlar vardı size gelen habere göre anlayacağız bizim dq lar sizden önce sizinde pd önce bakalım nasıl olacak

• @moonlight
    Evet ankaradan bekliyorum
    State of chargebility: Saudi Arabia

• @patron3535 arkadaşın durumu bizlerden oldukça farklı bizlere bir örnek teşkil etmiyor çünkü Ankara konsolosluğundan vize bekleyen Türk vatandaşı ancak başka bir ülke dogumluysa çok uzun süre randevu bekliyor. Bunun çok örneği Ir1 başlığında var. Normalde Ir1-cr1 kategorisi ortalama 3 ayda randevu alıyorsa başka ülkede doğmuş Türk vatandaşları 1 seneden fazla bekliyorlar. Bunlar vatandaş eşleri, öncelikli oldukları halde böyle f2a-f2b gibi kategorisi olanları düşünemiyorum bile, tabi herkesin durumu kendine özel ama genel çerçeve bu şekilde.

• @patron3535
    PD’ye göre veriliyor diye biliyorum ama bakalım nasıl olacakmış

• @patron3535
    Internet sayfasında okuduğum kadar ile PD her şey belirtiyor öncelik eski PD’ye veriliyor diye biliyorum
    Pd zaten öncelik tarihi demek

• @Shady-El-Shazly Avukatım ile görüştüm. Merak eden arkadaşlarada faydası olabileceği icin paylasmak istedim. Yazdığı ileti şu şekilde;

"Size buyukelcilikten mulakat gunu verilebilmesi icin Priority Date’inizin current olmasi gerekiyor. Mayis visa bulletin itibariyle bu tarih current olacak. Sonrasinda buyukelciligin uygunluguna gore mulakat tarihi tayin edilecek.

Documentarily qualified oldugunuz tarihin mulakat gunu verilmesi icin bir onemi yok."

Benzer Başlıklar

• 17 Oy
    8k İleti
    921k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 28 Oy
    3k İleti
    773k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    200k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
  • 11 Oy
    1k İleti
    206k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k