Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 549.9k 684

• @ATS16 sakin o karttan vazgecmeyin. Bofa size ileride bu kart yerine size cash point vs gibi bir oneride bulunacak lakin o travel karti iptal edip sizi yenisini verecekler. Sorun su ki travel karti ABD disinda ekstra bir ucret odemeden kullanabiliyorsunuz yani harcamalariniza ekstra bir ucret yansimiyor. Diger vercekleri kartlar icin ABD disi firmalarda yaptiginiz harcamalarda sizden ekstra % alacaklar. Travel kart yillik ucreti olmayan bir kart, sakin birakmayin.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş teşekkür ederim bu süreçteki yönlendirmeleriniz için. ABD’ye taşınma sürecini belirleyecek olan konu iş bulma süreci olacak, adım adım süreci devam ettireceğiz. Umarım sonu hayırlı olur 🙏🏻

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@cnpist teşekkürler tavsiyeniz için, ilerleyen süreçte aklımda bulunduracağım tavsiyenizi 🙏🏻

• ⭐⭐

@ATS16 ayni karttan bende de var. Cok saglam kart. Puan vs de kazandiriyor.
    BofA hesabini actigimda basvurmustum 4400 usd limitli kart vermisti, simdi limit 7700e cikti. Wells Fargo hesabini gorduklerini zannediyorum,yoksa baska bir aciklamasi yok.

Esime 1000 dolarlik verdiler,abd banka hesabi gecmisi cok az diye.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@charon kart çok hızlı bir şekilde basılmış ve bugün kargoya vermişler. Umarım USPS de aynı hızla ve sorunsuz bir şekilde ilettiğim adrese ulaştırır kartı. Teşekkürler 🙏🏻

• ⭐⭐⭐⭐

@ATS16, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@Serapp teşekkürler yönlendirmeniz için. Burada yazdığınız “USPS’e adres bildirimi yapın” konusunda biraz daha detay verebilir misiniz?

Rica ederim. USPS konusu şöyle

ABD’de adres değiştirdiğiniz zaman bazı kurumlara yeni adresinizi bildirmek gerekiyor. USPS de onlardan biri:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/50793

Yalnız burada bir konu var, biz adres değiştirmedik. Bu zaten ABD'deki ilk adresimiz.

BofA’dan talep ettiğimiz kredi kartı adrese gelmeyince acaba USPS ye adres bildirmemiz mi gerek diye düşündük. Kredi kartı gelmeyince bankanın müşteri hizmetlerini aradık hemen Fedex ile 1 günde gönderildi.

Daha sonrası için gerekli olur diye web sitesinde üyelik açıp profile adres girdik. Bu işlemden sonra herhangi bir posta adresimize gönderilmediği için henüz bu bilgiyi teyit etmiş değiliz.

Sizin kartınızın basıldığını okudum, umarım kart gelir ve bir sorun yaşamazsınız. Kolay gelsin.

• @selamibasaran %99.99 zor olacak ama götüreceğiz ayrı kalamam onlardan :)

• @Darwin %99,99 onları da götüreceğiz, zira dediğiniz gibi eve geç gelsek bile çok nazlanıyorlar ayrı kalmayı bizi unutmaları ihtimalini göz önüne almak istemyiyorum. Bi çıksında tabi orası ayrı konu

• Bu ileti silindi!

• Herkese selamlar, 14 Nisan 2024 tarihi itibariyle Dulles Airpottan Washington Dc’ye giriş yapmış bulunuyorum. 2 buçuk saat kadar pasaport sırası beklemem dışında bir sorun yaşamadım. Saatlerce tek bir vezne çalıştı sonra halimize acıdılar heralde ve 2-3 vezne daha açtılar. Sıra bana geldiğinde siyahi ‘Wells’ adında bir arkadasa sarı zarfımı ve pasaportumu verdim. İnanılmaz hızlı İngilizce konuştuğu için ‘Biraz yavaş konuşabilir misiniz?’ dedim, sağolsun kırmadı beni :)
    Sonrasında daha net anlayabildim söylediklerini, uçakta hiç uyumamanın, bir gece önce de eşim, dostum akrabalarımın sagolsunlar yaptığı vedalardan dolayı uykusuzluktan pilimin son güçleriyle lütfen bir an önce sorunsuz bitsin diye dua ediyordum. 10 bin doların üzerinde paramın olup olmadığını sordu. ‘’5 bin usd nakitim var banka hesabımda da bir o kadar param var’’ şeklinde cevap verdim.
    Sarı zarfı açtı ve kağıtları tek tek incelemeye başladı, sağlık muayenemle alakalı cd yi isteyip istemediği sordum. ‘Sende kalsın onu sakla’ dedi. Sonra uçuş numaran kaçtı dedi, Tk007 dedim. Biraz daha kağıtları inceledi, bilgisayardan bi 2-3 dakika kadar birşeyler yaptı ve pasaportuma mühür bastı. ‘Hepsi bu kadardı kendine dikkat et’ dedi ve teşekkür edip valizimi almaya gittim. Valizimde yiyecek birşeyler, bir sürü de antibiyotik ilaç vitaminler vs vardı. Valizle alakalı herhangi birşey sorulmamıştı zaten. Sonrasında valizimi aldım, dışarı çıktım arkadaşım beni almaya geldi.
    Dc ve Maryland çevresinde ilk birkaç günümü geçirdim. Giriş yaptığım günden itibaren 3-4 gün geçti bu süre zarfında banka hesabımı açıp hattımı çıkarttım. Sırada ehliyet, ssn’in elime ulaşması ve iş bulmak var. Umarım herkesin süreci sorunsuz şekilde tamamlanır. Saygılar 🙏🏻

• @kotanzii Yeni hayatınızda başarılar diliyorum.

• Herkese selamlar, anca kafami toparlayip birseyleri yazma zamani buldugum icin aklimda kalanlari neler yapip yapamadiklarimi aktarmaya calisacagim.
    16Nisan IST-JFK ucusu ile oglen 11:30 gibi esim ve ben inis yapmis bulunduk. Ucus cok kalabalikti ve benim boyum biraz uzun oldugu icin standart koltuklarda biraz zor da olsa onca sureyi gecirip nihayet inis yapabildik. 2 saat kadar kontrol sirasinda bekledik. Sonrasinda kontrolde polis memuru zarflarimizi aldi uzerimizdeki nakit miktarini sordu( fazla getirmemistim zaten) evraklari sisteme yukledikten sonra damgalari basarak. 1 sene gecerli oldugunu 90gun icerisinde belirtilen adreslere greencardlarin gelecegini anlattiktan sonra hicbir odaya goturulmeden “ welcome” diyerek bizlere gecisi verdi. 1 haftaligina NY de vakit gecirecegimiz icin Downtown bolgesinde tuttugum otele gecmek icin JFK den airtrain ile Jamaica stationa gecis yaptik, Jamaicaya inince Airtrain icin kisi basi 8$ odeme yaptiktan sonra subway ile ulasim icin 7gunluk sinirsiz metro kartlarini aldik(34$ kisi basi) J hatti ile Jamaica-Canal St arasi aktarmasiz gecisi yaptik. Bu guzergahi kullanmak isteyen olursa bir fikir sahibi olabilir en azindan. Ben sinirsiz kart almamin sebebi metro kullanmak sehirde kaybolmak hosuma gidiyor 3 gunde bile fazlasiyla isimi gordu. Birkac gun ufak ufak dolandiktan sonra bugun PNC banka gidip durumu anlatarak hesap actirdim sagolsunlar cok da yardimci oldular. Sadece ssn gelince sisteme islemen gerekecek diyerek uyardilar. Debitcard olarak kart onayi verdi fakat kalmak icin belirttigim adrese gidecegini soyledi. Internet app i kurdurup oradan takibi nasil yapacagimi anlatti ve Zelle olayini aktif etti. Kredi karti olayi hic aklima gelmemisti onu da artik sonra hallederim diye dusunuyorum. T-mobile dan da hat almak icin gitmistim fakat social number olmadigi icin prepaid hat verdi aylik charge yapilacak sekilde. Simdilik yapabildiklerim bu kdar belki dogru belki yanlis birseylerin cabasi icine girmeye basladik🙂 artik gordukce yasadikca birseyleri anlamaya calisacagiz. Tekrar farkli birseyler olursa yazmaya calisacagim. Simdilik hoscakalin.

• lumosL lumos bu başlıktan bahsetti

• Arkadaslar merhaba, Amerika'ya ilk giriste mutlaka yapilmasi gerekenler, ilerisi icin tavsiyeler vs ile ilgili bir paylasim var mi? Basligin ilk ve son sayfalarini, ayrica SSN basligini okudum. Bunlarin harici icin soruyorum. Cogu seyi artik basliklari okuya okuya ogrendik ama ucusum yarin oldugu icin kacirdigim, bilmedigim bir sey var mi kontrol etmek istiyorum. Boyle bir paylasim varsa ve beni yonlendirirseniz cok sevinirim.

• @bbsrn uçuşun keyfini çıkarmaya çalışın, eğer mümkünse bir kaç gün hiç ssn vs kovalamadan dinlenip gittiğiniz yerin keyfini çıkarın. Başlığı zaten okuduysanız eksik bir şeyiniz kalmamıştır

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

• @Emre-Kurtulmuş Sanirim oncelikli olan sadece SSN icin ofislerine gidip basvurmak, cunku secured credit card icin gerekecek. Onu hallettikten sonra dediginiz gibi birkac gun stres atmak mantikli :) Tesekkurler!

• @bbsrn 21 gün öncesinde ssn ofislerine gitme çünkü sana bu cevabı verecekler. 21 gün resmi bekleme süresini bekle eğer yine gelmez ise ozaman gelirsin cevabını verecekler

• ⭐⭐⭐⭐

@bbsrn ssa ofisine bir kaç iş günü müsade verin numaranızı öğrenebilmek için yerinizde olsam çarşamba günü gibi giderim. Ayrıca secured kartla uğraşmadan önce normal kredi kartı başvurusu deneyin öncelikle derim

• @Yıldıray81 yeni hayatınızda başarılar dilerim

• Merhabalar.

Herkese güneşli bir Denver gününden merhabalar. Amerikaya girişimin üzerinden yaklaşık bir ay geçti ancak giriş deneyimimi yeni yazabiliyorum. Şu ana kadar hep ilk yerleşme ile ilgili sorunlar yaşadım bundan dolayı erteletmek durumunda kaldım.

8 Nisan sabahı İstanbuldaki evimden sabah 7'deki İstanbul - New York uçuşu için yola çıktık. Hep panik yaparım havalimanına giderken kaza yaparsak diye. Dediğim oldu ve küçük bir trafik kazası geçirdik malesef. Büyük bir kaza değildi öndeki kamyondan palet istifleri önümüze düştü. Maddi hasar dışında bir sorun yoktu. Bu olaya bakabileceğim tek pozitif yan olayın şokundan dolayı ailemle vedalaşmam hiç zor olmadı :D Havalimanındaki klasik prosedürleri geçtim. Son defa harç pulu aldım. Aslında almayıp polise göçmen olduğumu söylemeyi planlıyordum ancak kazadan dolayı enerjim kalmadı ve son kez pulu aldım. Bagajımı verdim. Pasaport kontrolünden geçtim, kapıma gittim, GÖZEN Security kontrolünden geçtim ve uçağa bindim. Koltuğum cam kenarıydı. Boyum uzun olduğu için uçaklarda her zaman koridor kenarı isterim ve genelde herkes de seve seve (hatta bazen salak mı bu der gibi bakışla) cam kenarına geçerler ben de bacaklarımı koridora uzatırım ancak bu sefer ilk defa koridor koltuğunda oturan amerikan amca cam kenarına geçmek istemedi. Ben de 10 saat boyunca 2 büklüm seyahat ettim. Uçakta 1 tane boş koltuk yoktu. New York'a indik. Uçaktan inince sırayı takip ettim. Vatandaş ve Greencardlıların olduğu sıra ve diğer TÜM vizeleri gösteren işaret vardı. Kendimin henüz greencardlı olmadığını düşündüm. Sonuçta vize ile giriş yapacaktım bu yüzden sıraya girdim. Daha sonradan alt kattaki pasaport kontrol salonuna geldik. Orada görevliye tekrar sormak istedim ve bana diğer vizelerin olduğu sıraya girmem gerektiğini söyledi. Sıra inanılmaz fazlaydı ve çok da yavaşlardı. Tam 2 saat 10 dakika sıra bekledim. Sonunda sıra bana geldi. Benim görüşmem kolay oldu. Sarı dosyamı verdim. Dosyamı açtı ve belli işlemler yaptı, adresimi değiştirmek isteyip istemediğimi sordu. İstemediğimi söyledim. Yanımda yiyecek var mı diye sordu yok dedim. Parmak izi vs. almadı. Daha sonradan işlemin tamam olduğunu söyledi. Kontrolden çıktım. Bizim uçaktakilerin valizlerini banttan indirip yere koymuşlardı. Uçuşum bağlı uçuş olmasına rağmen yine de valizimi almak durumunda kaldım. Valizimi aldım ve oradan çıktım. Saat 1 gibiydi ve uçağım akşam 8deydi. Forumda gördüğüm Mint Mobile'ı hemen havalimanında internet üzerinden e-sim olarak aldım. 3 aylık 45 dolar sınırsız internet ama oldukça yavaş. İlk 3 ay için güzel ancak 3 ayın sonunda değiştirmeyi düşünüyorum. Daha sonradan JetBlue ile New York'dan Denver'a gidecektim. Valizimi verdikten sonra pasaport kontrolünden hemen geçmek istemedim çünkü geçtikten sonra çıkışı olmuyor. Biraz dışarıda hava alırım dedim ama ne içeride ne dışarıda 1 tane bank, sandalye yoktu. Her terminale gittim. Bulamayınca güvenlikten geçtim ve kapıma gittim. Yaklaşık 5 saat bilgisayarımdan videolar vs. izledim. Aslında biletimi alırken new yorka indikten 3 saat sonra kalkan bir denver uçağı vardı ama kaçırırım diye almamıştım. İyi ki de almamışım. Beklerim dedim ve bekledim. Daha sonradan new york saati ile akşam 8de Denvera gitmek için uçağa biniş yaptım. Çok fazla seyahat ettim ama JetBlue hayatımdaki en iyi uçak tecrübesiydi. Uçak oldukça lükstü, iç uçuş olmasına rağmen koltuklarda ekran vardı, ücretsiz internet vardı (Norwegian Air'de de var ancak o 15mb gibi bir şeydi, buradaki sınırsızdı), ücretsiz atıştırmalık ve içecek verdiler ve benim için en önemlisi bacak mesafeleri ekonomi sınıfı için bile oldukça genişti. Çok memnun kaldım. Ve sonunda Denver'a indim. Yerel saat ile 11 gibiydi. Bagajımı aldım ve Uber'lerin alış yaptığı yere gittim. Hava 0 dereceydi. Colorado'nun havası çok gariptir. Uber'e bindim ve otele gittim. İlk girişim böyleydi artık Greencardlıydım. Yüzümde anlamsız bir sırıtma ile uyudum. Eğer şu an amerikadaysam forumun katkısı çok büyük. Burası büyük bir kütüphane ve ben bu sayfaları teker teker okudum. Artık bu kütüphanedeki bir kitap olmak istiyorum ve özellikle şu anda Denver, Colorado ile ilgili her sorunuzu cevaplamak istiyorum. Eğer daha sonra eyalet değiştirirsem imzamda belirtirim. Bana bir kelime bile cevap veren herkese ama başta da derya deniz @gucarslan Uğur beye çok teşekkür ederim. Amerikadaki ilk aydaki deneyimlerimi okumak isteyenler için de linki aşağıya bırakıyorum. Umarım herkes hayallerine kavuşur. Herkese bol şans dilerim, şansa ihtiyacınız olmasın.

Amerikadaki ilk ay deneyimim : https://yesilkartforum.com/forum/topic/4926/abd-ye-yeni-taşınmış-göçmenlerin-i̇lk-aylardaki-deneyimleri/1472?_=1714854207751

• ⭐⭐

@Hope-Breaker Merhabalar, yine baştan sona kendini okutan bir yazı :) Çok teşekkürler, deneyiminizi okurken beni de içine çekti süreciniz. Herşey gönlünüzce olsun :)

• Hope BreakerH Hope Breaker bu başlıktan bahsetti

Benzer Başlıklar

• ABD'ye giriş yaparken pasaporta vurulan damga problemi

Yolculuk greencard pasaport
    3
    1
    1 Oy
    3 İleti
    3k Bakış
    S
    Teşekkür ederim.
  • ABD ye giderken Frankfurt aktarması yapmak

Kilitli Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    mutlukurt0534M
    @hayallerabd teşekkürler
  • ABD Türkiye'ye Dönüşte Aktarmalarda Vize Almak Gerekiyor mu?

Taşındı Yolculuk
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    Su konuda yazilanlari inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/335/abd-ye-uçak-bileti-hangi-ulkeler-transit-vize-gerektiriyor/2
  • ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Taşındı Yolculuk
    579
    0 Oy
    579 İleti
    57k Bakış
    ATS16A
    @Ayşe-3, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?) Cevabınız için teşekkür ederim,gidiş uçağımızda terminal değişikliği yok ama dönüş uçuşumuzda Zürih için terminal bilgisi yok sadece Zürih havaalanı yazıyor orda bi karışıklık olmaz inşallah ZRH havalimanı tek terminal binasından oluşuyor, ABD uçuşunuzdan sonra bağlantı uçuşunuza skymetro treni ile ulaşacaksınız diye hatırlıyorum. Transfer tabelalarini takip etmeniz yeterli, skymetro ilerlerken tünel içerisinde gösterilen İsviçre Alp dağlarına ait animasyonu izlemeyi ihmal etmeyin, güzel yapmışlar 😉 https://www.flughafen-zuerich.ch/en/passengers/fly/all-about-the-flight/transfer
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k