Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mrokanc Merhaba geçmiş olsun keşke daha kolay bir ülkeden schgen alıp viyanaya geçiş yapsaydınız. bence hemen yunanistan'dan vizeye başvurun en hızlı sonucu oradan alırsınız.
    3-5 güne sonuç elinizde olur. randevu yok bulamam diyorsanız bana özelden ulaşın birisine yönlendireyim sizi randevu için ( düzeltme: en erken yunan randevusu şuan mayıs sonuymuş ellerinde 😞 )


  • @umitbircan 2 ve 3 olarak göstermişler sebeplerini randevu mektuplarını bile ibraz etmeme rağmen seyahat planım gerçekçi gelmemiş kendilerine


  • @narinbey 2 nisan başvuru 3 nisan teslim aldım


  • @mesut1905 yine de çok teşekkürler desteğiniz için


  • @mrokanc Akıl alır gibi değil işi iyice yokuşa sürüyorlar.

  • ⭐⭐

    Viyana surecinde olan arkadaslar, bilhassa vize sikintisi yasayanlara sesleniyorum...

    Hala ozelden yaziyorsunuz, forum demek ozel mesajlari da icerir; sayin @gucarslan yasakladi (!) diyorsunuz ama buyuk resmi kaciriyorsunuz. Evet gecen sene bu konuda onlarca kisiye destek verip basariya ulastik, ama musait degilim lutfen beni de olumsuz cevap vermek durumunda birakmayiniz. Deneyimleri okursaniz satir aralarinda ip uclari var.

    Ilk gun dediklerimi tekrar ediyorum;

    Ilk hedefiniz randevu almaktir. Belgeler konusunda da yapacaginiz seyler belli, paylastigim excel tablosunda bunun bile detaylari var...

    • Oncelikle vizeyi her hangi bir ulkeden almaniz yeterlidir illa Avusturya olmasina gerek yok. Yeter ki sure ve giris ulkesi kurallarina uyun.

    • Eger duzenli belgelenir belgelenebilir isiniz; maddi alt yapiniz ; Turkiye'ye donus icin sebepleriniz; son bes senede yurtdisi tecrubeniz yoksa; bekarsaniz; ogrenci degilseniz; kaynagi belli olmayan ve son anda hesaplara yatrilmis finansal kaynaklariniz varsa baska yere tasimanizi tavsiye ederim dosyanizi, Schengen bolgesi disina. Bakiniz gecen seneler. Kimseyi beklemeden yol almaznizda fayda var.

    Avusturya'dan alacaksaniz;
    Yukaridaki maddeler aynen gecerlidir, ek olarak Avusturya bir de olasi DV onaylanmasi durumunda vizeye basvuran kisi ABD'de gecinebilecek mi diye sorgular, is yerinizi arar... daha fazla belgeye muhtac bir basvuru sureci istemektedir. Gecen seneden ogrendiler cunku. Avusturya'dan vize almak icin GC mulakati disinda bir sebep varsa tabi onunla basvurun, yoksa dikkatli olun.
    ...........................................................................................................................
    Schengen vizesi sorunu hepimizi asiyor, bu konuda destek tam mesai istiyor. Bununla birlikte aslinda kurallar acik ve net. Karmasik geliyorsa dosyanizi baska yere tasimaya calisin, mulakat alan bir dosya her zaman almayandan cok daha avantajlidir.
    ......................................................................................................................
    Uzun uzun degil derdinizi kisa anlatin, kimse sizin 'gitmisken surayi da goreyim, mimariniz cok guzel' cumlenize yaptiginiz ise, hayallarinize vs. ikna olmayacaktir. Bilet ve rezervasyonunuzu basvurdugunuz gun iptal etmeyin, paralari cekmeyin, istifa etmeyin, is yerinizden habersiz belge hazirlamayin, bunlari yaziyorum ama aslinda yazinca zaten neden bunlar yapilir diye dusunebilirsiniz ama yapildigini gorduk. Aslinda basit (kolay demiyorum), bir arkadasa bakip cikacagim gibi olmali basvurunuz.
    ......................................................................................................................
    Sevgili ret alan arkadaslar, cok uzgunum, bana gelen mesajlara gore bir kisi disinda herkes reddedildi, o kisi de zaten akillica baska yerden basvurmus anladigim kadariyla.

    Tek tek kim nasil bilmiyorum, herkesin baglami bireysel bu surecte. Ama onunuzde iki secenek var; 1) ret maddelerinizdeki sorunlari gidererek tek tek cevap yazarak itiraz etmek, 2) baska yerden hizlica basvurmak.
    ......................................................................................................................
    Sunu da hatirlatayim, eger ret aldiysaniz Viyana'ya bunu hemen bildirin, hem baskalarini magdur etmeyin hem de iyi niyetinizi belli edin. Onlar bile '...biz Schengen surecinize karismayiz' dediklerine gore lutfen bunu baskalarindan da beklemeyin. Bolum sonu canavarinin Schengen oldugunu ilk tasidigim gunden hatta kazandigimi ve tasimam gerektigini fark ettigim andan beri (hatta tasirken en buyuk kaygimdi) soyluyorum, o yuzden lutfen ekipmaniniz zayifsa oyuna baska bolumden devam edin.

    Bu konuda baska ozel mesaj lutfen atmayin!

    Esenlikler, iyi hafta sonlari.


  • @selun merhaba, mülakatta başarılar, sorum aşıları nasıl çözdünüz, hepsini oldunuz mu yoksa antikor testi ile mi olduğunuzu kanıtladınız?


  • @gucarslan okudum hepsini teşekkür ederim


  • Merhabalar,

    Hollanda'dan oturum karti aldim. Green card talihlisi esim ama onun oturum karti Mayis ayinda hazir olacak. Su an KCC'ye benim oturum kartimla dosya tasima emaili atarsak sansimiz ne olur? Yoksa esimin kartinin gelmesini beklemeli miyiz?

    Bir diger sorum da su an current olduk ama dosya sanirim daha Ankara'ya iletilmedi. Bu durumda KCC'ye mi Amsterdam konsolosluguna mi mail atmami onerirsiniz?

    Cevaplariniz ve tavsiyeleriniz icin simdiden cok tesekkur ederim.


  • @holdovers Merhabalar öncelikle.
    Dava numaranız cut off sınırının altında olduğu için KCC ile iletişime geçmeniz bir sonuca varmayacaktır. Doğrudan ilgili konsolosluk ile iletişime geçmeniz gerekmekte. Eşlerden birinin belgeleyebileceği bir durumu söz konusu ise iletişime geçmek için beklemenize gerek yok. Konsoloslukların bu konuyla alakalı aksiyon almaları birbirinden farklılık gösterdiği için eğer asıl talihlinin yasal statü sahibi olmasını isterlerse ona göre aksiyon alırsınız.

    Ayrıca şunu belirtmek isterim, eğer yakın bir zamanda değişiklik olmadıysa Amsterdam göçmen birimine atacağınız mail sonucu sizi Visa Navigator'e yönlendiren bir mail alacaksınız lakin ilgili bağlantı sizi Kingston Navigator'e yönlendirecek. Ne sebeple böyle olduğunu bilmemekle beraber Kingston Navigator üzerinden oluşturduğunuz formatta geri dönüş alamazsanız ilgili konsolosluğun sitesinden Visas bağlantısından Immigrant Visas kısmına tıklayıp ulaştığınız sayfada Diversity Visa seçeneğini seçtikten sonra ulaştığınız sayfada sağ kısımda ilgili konsolosluğun Visa Navigator kısmına da ulaşabilirsiniz. Akabinde bu Navigator üzerinden size uygun seçenekleri seçip sonuca göre çıkan formata uygun bir mail içeriğiyle iletişime geçmeniz faydalı olabilir.


  • merhaba geçenlerde viyana dosya kabul ediyordu maalesef kaçıranlardanım geç kaladım şuan dosya kabul eden varmı ? Bilgisi olan varsa paylaşırsa cok sevinirim

  • ⭐⭐

    @raltan Surec bu sekilde ilerlemiyor maalesef. Dosyalarini tasiyan talihlilerin cok buyuk bir kismi uzun suredir dosya tasimak icin cesitli konsolosluklara ulasmaya calisiyor. Size tavsiyem belirli periyotlar ile gidebileceginizi dusundugunuz tum konsolosluklara dosya tasima talebinde bulunmaniz en dogrusu. Bu durum kendinizi zaman zaman hatirlatmak ve konsoloslugun dosya kabul etmeye basladigi donemde listede on siralarda olmanizi saglayacaktir.


  • Herkese,İyi akşamlar.Kcc en sonunda yaptığı hatayı düzeltti.Defalarca atılan maillere bugün çok şükür olumlu mail döndü.Antananarivoya ''yanlış'' taşıdıkları mülakat yerini bugün Belgrada çevirdiler.Umarım mülakat maili de alırız.


  • @gacal Hayırlı olsun, garip bir durum oldu ama sonunda düzeltilmesi sevindirici.


  • @Revolter teşekkür ederim.Kcc malesef çok strese soktu bizi.Ama sonu sevindirdi tabi..


  • Herkese selamlar, birkac saat once Boston havalimanindan girisimizi yaptik gumrukteki memur guler yuzluydu ve 10dk surmeden islemlerimizi halletti. Sadece bize unganlardan verilen cd yi almadi. ben emin misiniz deyince, bunun bizde kalmasi gerektigini soyledi. konsolosluktan verilen kapali zarfi ve asi belgesini aldi sadece. Bir yanlislik var mi acaba?

  • ⭐⭐

    @cetinakkaya Yanlislik yoktur. Hos geldiniz.


  • Merhaba arkadaşlar dun sağlık muayenesine girdik Viyanada aşılarımızın hepsini Tr de oldugumuz için hiçbirşeye gerek kalmadigini söyledi fakat bahar ayında Influenza aşısına gerek olmadığını soyledı yani onu gereksiz olduk. Ancak tr de hepatit b covid tdap asinizi olmanizi tavsiye ederim burada extra ucret veriyorsunuz hepsine ve euro uzerinden baya pahali oluyor. Biz hic ceviri yaptrmadik saglik ocaginda aldigimiz belgeyi taratip mail olarak sorduk cevirmemize gerek var mi diye gerek yok dediler. Oradan cıkıp rontgen cektmeye gttik, cok kalabalık fakat sıra hızlı ilerliyor. Ordada rontgeni cektrdikten sonra biraz bekleyip cd yi aldik. Cd yi mulakata goturmeye gerek olmadigini amerikaya griste yanimiza almamiz gerektigini soyledi. Simdi persembe gunu mulakatimizi bekliyoruz yine buradan bildiririm. Herkese iyi bayramlar ve iyi sanslar


  • Herkese merhaba bugun Viyana da girdigim mulakatimda vizem onaylandi , yarin vizem basilacakmis mailini de aldim. En kisa surede deneyimlerimi paylasacagim, bu forumun degeri tartisilmaz ve duydugum minneti kelimelerle anlatamam , herkese tum samimiyetimle cok tesekkur ediyorum. Ilk gun daha hicbirsey bilmiyorken “aos ne , dosya tasima ne ?” diye sorarken bugun forum sayesinde buralardayim. Daha ilk iletimde cevap vermis ve surec icerisinde hep destek olmus @lumos Tugba Hn ‘a , @gucarslan Bey , yol arkadaslarim @Gupse ve @hsn-kartal a sonsuz tesekkurler . Umarim herkes hayallerine kavusur,herkesin gonlune gore olsun. Cok sevgiler


  • @cetinakkaya tebrikler.Yeni yaşamınızda mutluluklar dilerim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

155
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum