IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Bu ileti silindi! -
@ecom çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için

-
@mamc lütfen dosya numaranizi yazdiginiz iletiden silin. Bu özel bir bilgi paylasmamalisiniz. Surecinizle ilgili normal görünüyor her şey sanırım eksik evrak yüzünden biraz uzamış. Uscis sitesinde gördüğünüz yazi standart bir bildirim. Uscisin dosyanizi onaylayip nvc ye aktarmasıni beklemelisiniz. Su aşamada yapacak bir şey yok.
Uscise verdiğiniz e mail adresiniz guncelse oraya e mail gönderirler zaten onayladiklarinda.
Siz yanlış bir başlıkta soru soruyorsunuz bu başlık adı üstünde Amerikada Amerikan vatandaşı ile evlilik yapanlar. Oysa siz Turkiye'de evlenmissiniz ve sürecinizide Turkiye'den devam ettiriyorsun. Yani buraya yazmamalisiniz. Daha öncede sizinle yazmanız gereken başlığı paylaşmıştım yine aşağıya birakiyorum. Lütfen sorularinizi ve paylaşımlarınizi o başlıkta yapın.
Size tavsiyem bol bol deneyim okuyup forumdan bilgi edinmeniz. Anladığım kadarıyla konuya pek hakim değilsiniz. Aşağıdaki başlığı bol bol okuyup takip etmenizi öneririm. -
E ecom bu başlıktan bahsetti
-
Arkadaslar herkese merhaba,
Bir sorum olacakti belki sizlerin tecrubeniz vardir, ben subat 6'da dq oldum ve su an interview date bekliyorum, ayni zamanda universiteden asistanlik aldim universite f1 vizesi icin i20 belgem bugun geldi, vize basvurusu icin yani su anda hem green card (zaten basvurum var) hem de f1 vizesine basvurabilirim aslinda, sorum su olacakti eger green card agustosa kadar alamaz isem universitede aldigim asistanlik ve bursum tekliflerim yanacak ve o yuzden green card surecimi hizlandirmak icin hizlandirma talebinde bulunacagim ama bunu nasil yapabilirim
Veya green card basvurum var iken f1 vizesine basvuru yapabilir miyim? Bu green card bsvurumu eklermi
Son olarakta bu emabsy ile iletisime gecebilecegimiz bir mail adresi var mi acaba yoksa internet sitesindeki 400 karakter sinirli yerden mi butun sorularimizi sorabiliyoruz?
-
@mamc
@ecomIletiler ilgili konu basligina tasindi.
-
@Onur-Karaca tabiki her zaman ankara ve nvc ye email atiyorum. Sirayla aliyoruz diyorlar ama hic inanmiyorum. Gercekten 2 sene 4 ay doldu suan ve hala gelmemesi artik beni tamamen umitsizlige itiyor.
-
@Asude-Ugur @Alihan-Demir teşekkürler

-
@demirdenkadifeldiven Unganların kliniğinde geçeceğiniz sağlık taramasından bahsediyorsanız, en erken mülakatınıza 1 ay kala gidebiliyorsunuz. 20 gün öncesinde gitmenizde bir sakınca yok, ben de mülakatımdan 3 hafta kadar önce gittim.
-
@ksmdgn Geçiyor
-
Merhabalar herkese, küçük bir sorum olacak. I-130 kabul edildikten sonra adresimize gelen welcome letter'ı mülakata götürmemiz gerekiyor mu? Hangi aşamada ona ihtiyacımız oluyor? Çünkü bizim welcome letterımız Amerika'da ikamet edeceğimiz yere gitti, ona Türkiye'de ihtiyacımız oluyor mu?
-
@ecom konuya hakım olmadıgımız ıcın ABD den avukat tuttuk anlasılan o da sızın kadar hakım degılmıs soruyoruz maıl attık dıyorlar bız TR deyız anlasılan daha coook bekleyecegız ılgınız ıcın tesekkurler,,,
-
@beyza890 Kenarda dursun saklayın lazım olursa kullanırsınız. bana hiç gerek olmamıştı ama önemli diye hala saklarım lol
-
@Onur-Karaca bildigim kadariyla nvc ye ve konsolosluga aciliyet maili atabiliyosun. Bunu da aciliyet olarak gosterip green card islemlerini hizlandirabilirsin. Ben f1 vize basvurusundan once bunu denemenini oneririm. Asagidaki email adresini ve linki kullanbilirsin.
-
@Alihan-Demir Alihan Bey çok çok teşekkür ederim gerçekten
-
Evlilik cüzdanı ingilizce çevirisini yüklememize gerek var mı? Yoksa apostil yaptığımız için normal yüklesek oluyor mu bilgisi olan var mı ?
-
@ygmbx çok teşekkür ederim
-
@Olkan-Oflaz-0 evlilik cüzdanıinternational bir belge zaten ingilizce yazıyor biz direk pdf göndermiştik sorun yaşamadık.
-
sağlık muayenesi için randevu alanlar Qr kodlu devletin bağıışıklık testi sonuçlarınızı götürün eğer kabul etmezlerse bağışıklık testi yaptırıp aşı olun derim çünkü bu cdcin panel doktor kısmında var bağışıklık kısmı doktor insiyatifide yazıyor lakin deneyin derim.Bu konuyla ilgili yakın zamanda tecrübesi olanlar yazarsa mutlu oluruz.bağlantı metni
sayfanın 5. başlığında yazıyor. -
Merhaba , Nisan itibari ile I -751 formu dolduran var mı aranizda? Yardıma ihtiyacım var
-
@Olkan-Oflaz-0 biz yaşadık nvc yeniden belge göndermemizi istemişti ve 15 gün onaylanmasını beklemiştik uluslararası diye koyduk bizde geri İngilizce tercüme ettirip notere onaylatıp apostil yaptırdık tabi yine de siz bilirsiniz
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
34
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum