Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar, öncelikle başta adminlere ve emeği geçen herkese teşekkürler. bugün 8:15 te mülakat randevumuz vardı. 3 çocukla girdik.
    Kontroller, vezneye vize ücreti yatırılması sonrasında evrak teslimi birçok evrak fotokopisi götürmüştüm ama bir çoğunu almadılar mesela ais kaydı yaptınızmı evet dedim tamam dediler pasaport fotokopisinde almadılar . Sonra görüşme yerine girdik numaramız yanınca bütün aileyi görünce çocuklar oturabilir dedi ve ne iş yapıyorsunuz, ne kadar birikiminiz var, nerede yaşayacaksınız,yurtdışında yaşadınız mı ve ilk evliliğinizin sorularını sordu. En önemli kısım birikimimizi bes+hisse senedi+dolar olarak gösterdik dolar 7500 olmak üzere yaklaşık 40k gösterdik sadece sözlü olarak sordu söyledik evrakları geri verdi bize. Sonra vizenizi onaylayacağım ama sistem security check yapıyor sonrasında onaylayacağım dedi emin olamadım Ap yemi kaldık diye düşündüm ama pasaportu da bize vermedi. Sonra tekrar gittim bizden beklediğiniz birleyen varmı dedim yok dediler çıktık eminde olamıyoruz onaylandı mı diye. vizeyi kontrol ediyoruz Admistretive progressingde gözüküyor süreci nasıl takip etmeliyiz acaba bizden istemedikleri evraklardan mıdır. öyleyse sordum yok özellikle pasaport ais vb. Yok dediler. Sağlıkta ufak bir problem olabilir demişti doktor ondan mı kaynaklı eminde olamadık tecrübesi ve yönlendirmesi olan varmıdır teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sensey AP'de olması normal, bugün ya da yarın issued olur.
    vizeniz hayırlı olsun.


  • Umarım öğleden önce ve sonra olacak şekilde kontrol edeceğiz artık , yardımlarınız ve destekleriniz için teşekkürler.


  • Mülakata giren tüm arkadaşlar umarım vizelerini almışlardır. Vizesini alana tüm arkadaşlara hayırlı olmasını dilerim. Yeni hayatlarında başarılar.

    Excel dosyasını güncellemeyi unutmayalım lütfen.


  • Arkadaşlar herkese Merhaba,
    Uzun ve yorucu bir sürecin sonunda vizemi almış bulunmaktayım. Bu gün pasaportum vizeli şekilde elime ulaştı. Forum yöneticilerine çok teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten buradan çok faydalandım. Her yazımda KKTC kelimesini özellikle geçirmek istedim ilerleyen süreçte olurda benimle aynı yollardan geçecek arkadaşlar olursa diledikleri gibi ulaşabilsinler diye. Umarım gönülden isteyen herkes vizesine kavuşur 🙏


  • @Busem-Ateş
    hayırlıs olsun busem hanım. yeni hayatınızda basarılar.


  • @4fath 10.30da çıkmıştım yanlış hatırlamıyorsam


  • @Meho35 @ssoydan88 , 07:45 de olan mülakattan 08:20 gibi çıktım.
    ikinci veya üçüncü kişiydim


  • Bugün günlerden GC görüşmesi, Randevusu olan tüm arkadşalarım sorunsuz bir şekilde vizelerine kavuşurlar umarım, Vizesine kavuşan tüm arkadşların yolları açık olsun yeni hayatlarında herbirisine mutluluklar dilerim.


  • @sensey bizde sizinle ayni durumdayız ..bizde de vize onaylandı tebrikler denildi ama statumuz ap yaziyor su an isallah yarin öbür gün düzelir


  • @Busem-Ateş vizeniz hayırlı olsun.Yeni yaşamınızda mutluluklar dilerim...


  • Merhaba bugun esimle birlikte vizemizi almis bulunmaktayiz.Asil talihli esimdi 8.45 deki randevumuz icin 8 de konsoloslugun onundeydik oncelikle tum vize gorusmesine giren arkadaslarin yazdigi gibi ilerledi hersey. Vize gorusmesine geldigimizde ise gayet rahat guler yuzlu vize memuru bizi karsiladi evraklarimiza bakip bir yandanda bizle konusarak bazi evraklari geri veriyordu 3 soru sordular. Sirasiyla aynen su sekilde.

    1. Gidince ne yapicaksiniz ?
      2.Amerikada akrabaniz tanidiginiz var mi ?
    2. Ne zamandir birliktesiniz ve ne zaman evlendiniz?
      Bunlarin cevabini verdik 1 dakikadan kisa surdu fakat sirada bekledigimiz bizden once giren herkese bundan cok daha fazla soru soruldu banka dokumleri,suanki meslekleri, diplomalari bizde talihli olarak sadece esimle konustular mesela ama bizden onceki bir aileye kari-koca olarak ayri ayri sorular soruldu buda aklinizda olsun.
      Bizim 1 dk mulakatimizdan sonra gorevli vizenizi onayliyorum bir hafta sonra ptt dedi tesekkur ettik ve ciktik tum surecimizi bu forumdan birazda olsun youtubeden ilerlettik forumda emegi gecen herkese tesekkur ederiz ozelliklede @gucarslan beye herkes umarim vizesine kavusur

  • Bu ileti silindi!

  • @harunpursali Vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Sharm Sharm 

  • @gucarslan, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri

    @sensey AP'de olması normal, bugün ya da yarıon issued olur.
    vizeniz hayırlı olsun.

    Selamlar @gucarslan 👍 şimdi kontrol ettiğimizde vize onaylanmış.
    @LeventC sizde kontrol edebilirsiniz belki onaylanmistir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sensey yarın basılır dediysem yarın basılır 😉
    abd'de bol şans diliyorum.


  • Herkese çok teşekkür ederiz. Eşimin mayıs ayında greencard talihlisi olduğunu öğrendiğimde foruma üye olmuştum. Her şeyi okudum, takip ettim ve bu bilgiler sayesinde işimiz kolaylaştı sonrasında da olay kabul olup olmayacağına kaldı. 3 Nisan Çarşamba günü kapıdan giren onlarca insan gibi heyecanlandıydık ve sonunda vizemiz verildi.

    Salı günü Ankara'ya inip doğrudan Düzen'e gidip eşim, ben ve kızımızın sağlık sonuçlarını aldık. CD ile A4 sayfasını çıkarıp zarfı diğer belgelerin arasında koyduk.

    Mülakat sabahı heyecan yoktu ta ki kapıya gelene kadar. Emanet için siyah megane aradım ancak bulamayınca heyecanlandım. Bahçeye girip 'Emanet veren oldu mu?' diye sordum. Siyah megane sahibi abinin kardeşi de gri arabayla bu işi yapıyormuş. (Seneye dükkana geçeceklermiş. Bunun da bilgisini paylaştı 🙂 ) Pasaportları verip sonrasında güvenliğin bizi çağırmasını bekledik. Eşim ve ben xray'dan geçtikten sonra bebek arabasında gizli bölme olup olmadığını sordular. Sanırım kızılötesiyle her türlü görüyorlardır her şeyi. Rahat şekilde o binaya giden yoldan geçtik.

    Kapıdan girince sıraya girdim. Birer fotoğraf ve DS260 onay kağıdıyla birlikte pasaportları verdim. Ödeme için listeye alındık. Bilgilerimiz girildi telefondan. Ödeme için sıraya girdik. 990 dolar ödeyip ardından sağ tarafa geçip belgelerimizi verdik. Uzun boylu, hafif bıyıklı beyefendi teker teker belgeleri istedi. Belgeleri çıkarırken bankodan uzak şekilde çıkardım çünkü daha önce mikrofondan dolayı ses gidiyor diye sert yapanlar vardı. Hiç böyle bir şey yaşamadık. 9 aylık bebek için de nüfus kayıt örneği istedi. O olmadığı için vermedik. Listeye not aldı. Ancak gelen mailde böyle bir istek yoktu -ki zaten e-devlet'te de bebeğimiz için nüfus kayıt örneği çıkmıyor.

    Belgeleri verdikten sonra bankoların önünde beklemeye başladık. 3 kişilik aile olunca sarı dosyaların içerisinde hazırlanması uzun sürdü. Bizden önce iki çift, 3 de single bireyler görüşmelere girdi. En solda kadın görevliden çekildim. Sertti ve bir genç arkadaşı epey zorladı, sanırım ona da vize vermeyip sarı bir kağıtla gönderdi. O arkadaş epey üzgün ayrıldı, üzüldüm açıkçası ve stresim daha da arttı. Tansiyon hastası olarak ensemde baskıyı hissetmeye başladım.

    Sonra bizim belgeleri alan beyefendi kalın dosyayı getirdi. Kel olan görevli bizim dosyayı eline alınca rahatladım. Numaramız onda yandı ve cam önüne geçtik.

    Eşime ne iş yaptığını, ne mezunu olduğunu sordu. Ardından ikimize de daha önce olan bir evlilik var mı diye sordu. Eşime yurt dışında yaşama durumunu sordu. Bana soru sorulmadan konuşmamaya çalıştım ama bu soruda atlayıp 4 ay ABD'de de yaşadığımı söyledim. Belki bir avantaj getirir düşüncesiyle o heyecanla. Birikim sormadı. Zaten önündeki kağıtlara baka baka gitti. Ne iş yapacağımızı sordu, ben hizmet sektörü dedim. Eşim de 2-3 yıl bebeğe bakacağını ardından hizmet sektöründe çalışmaya başlayacağını belirtti.

    Son olarak bebek için olmayan belgeye 'No problem, we accept' dedikten sonra o 'Tebrikler' diye başlayan ve 'Bir haftaya PTT' ile biten sihirli cümleyi kurdu. Çok mutlu olduk. Gerçekten vizeyi alan herkes yüzünde güller açarak ayrıldı oradan. Herkese hayırlı olsun. Umarım yeni hayatlarımız daha da güzel olur. Bekleyenler de umarım bizim bu yaşadığımız heyecanı ve mutluluğu yaşarlar.


  • Hayırlı olsun amerika hayatında başarılar


  • @ayseyildirim Litvanya'da oturumum olduğu için burada yaşıyorken başvurdum. Gayet güzel geçti. Litvanya'daki USA elçiliği sitesindeki tüm evrakları hazırlayıp götürdüm. Ekstra iş teklifini de gösterdim.


  • merhabalar, 3 nisan 2024 07:45 tarihinde ben de mülakata girenlerdendim. günün ikinci veya üçüncü vizesini almış olabilirim.

    genel olarak arkadaşlar detaylıca anlatmışlar deneyimlerini çok güzel.
    benim paylaşmak istediğim konu, diplomanın orjinalinin gerekli olduğu bilgisinin doğru olmadığıdır.

    e-devlet üzerinden aldığım "Mezun Belgesi" ve "Transkript Belgesi" belgeleriyle gittim.
    iki kez belgeler kontrol ediliyor, ilkinde bir türk görevli istedikleri belgeleri söylüyor, siz de veriyorsunuz. diploma dediği zaman ben getirdiğim belgeleri verdim. orjinali yok mu dedi, hayır dedim. daha sonra mülakat esnasında mülakatı yapan hanımefendi belgelere bakarken bunlar nedir dedi, ben de graduation documents dedim.

    yardımcı olan arkadaşların yıllardır süregelen tecrübelerini ve başvuru/mülakat aşamasındaki kişilerin sorunsuz devam etmelerini istediklerinden şüphem yok. fakat zaten süreç stresli, gerek mülakat verilip verilmemesi gerekse başka olası pürüzlerden dolayı. bu yüzden, doğruluğu kesin olmayan bilgilerle başvuru/mülakat aşamasındaki kişileri daha az strese sokacak şekilde yönlendirme yapsak daha sağlıklı olur aslında.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

68
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum