DV2024 Mülakat Deneyimleri
-
Merhabalar, dün unganlar sağlık kontrolümüz vardı. 3 çocuklu aile olarak katıldık çocukların asi kartlari olduğu halde hepimize aşı yapıldı eşim ve ben ayrıca kan ve röntgen verdik. Bunlar için 3000 kan ve röntgen olmak üzere yaklaşık 50000 TL verdik toplamda. Muayenede bende çok detaya girilmedi Mehmet bey rutin İT ci olunca tamam yer bağımsız çalışıyorsunuz dedik sonrasında fazlada bir şey sormadı. Asil talihli eşim ile muayenede ilaç kullandinizmi sorusuna eşim 2. Cocugumuzdan sonra kaygı bozukluğu yaşayıp ilaç kullanmıştım bir dönem ama 3 yıldır da kullanmiyorum demiş. Dr. Mehmet bey ilaç isimlerini ve tanıyı sormuş, açıkçası biz önemsiz olduğunu düşündugumuzden hazırlıklı değildik ilaç isimlerini verdik oda, ilaclarin ağır olduğunu söyledi ama biz sadece kaygı bozukluğu olduğunu ama resmi tanının adını bilmediğimizi enabizdan bakabilecegimizi söyledik ama e nabizdada yazmiyordu. Sonra doktor ilacın ağır ve farklı tanilardada kullanıldığını tanı adi, detay ve doğru bilgi vermessek vize görüşmesinde yanlış anlasabilecegini söyledi. Eşim, hocam olay bu demiş, Dr Mehmet bey de detaylı aciklamasak konsolosluğun zaten ekranda gördüğünüz söyledi ve bu sebeple yanlış anlaşılabilir ve vizede sıkıntı çıkabilir demiş. Sonra burda okumadigim bir deneyimle 4 sayfalık psikolojik bir test verdi onu doldurup verdik ama ayrıca ek birşey istemedi ve başka extra bir şey istemeden işimiz bitti. Şimdi deneyimi olanlar ve böyle bir durumda vizemiz tehlikeye girermi çok merak ediyorum.
-
@sensey Geçmiş olsun, vizeninz tehlikeye girmez ve aslında benzer durum yaşandı. Hatta eskilerde bununla ilgili deneyim de var.
Buradan tüm bu durumda olan arkadaşlara bildireyim, eğer mental bir hastalık geçmişsiniz teşhisiniz varsa, lütfen gitmeden onunla da ilgili epikriz goturun. Eski reçeteleri ve mümkünse randevunuza yakın zamanda gidip doktorunuzdan remisyonda olduğunuza dair belge alın.
Tekrar geçmiş olsun, eşinizin başkasına zarar verecek ‘toplumsal’ bir hastalığınız olmadigini tahmin ederek sadece süreciniz sadece farklılaşarak uzayacak deyip rahatlatayım sizi. Bir pskiyatrik görüşme de istenebilir bilginiz olsun.
Bu arada eğer ilacı kullandığınızı doktor rapor etmezse göremez kimse, M doktorun demek istediği kendi uzmanlık alanı dışına çıktığı için bir psikiyatrik değerlendirme ek olarak istenebilirdir. Tipki aslında hiç öyle bir sorunları olmadığı halde göğüs x-ray filminde tespit edilen bir bulanıklığın ekstra TB taramasına girmesi gibi. Bu sene bu deneyimi ataran bir kaç arkadaşımız başarıyla vizelerini aldılar. -
@yusufalak sağol istedik kargo süresi yetismeyebilir diye email de atacaklar fotokopiyi sunucam belge olarak tşkler bilgi için
-
Tekrar merhaba herkese. Biraz önce vizemizin statüsü issued olarak güncellendi. Bu hafta içi pasaportlarımız elimize ulaşır diye tahmin ediyorum. 9 mayısta da abd ye ilk girişimizi yapacağız kısmetse. Tüm gelişmeleri yazmaya devam edeceğim. Sevgiyle kalın
-
@ssoydan88 tebrik ediyorum, bol şans ve başarilar diliyorum yeni hayatinizda.
-
@burcu-kandemir 3 nisan mülakatımız mailini 16 şubatta aldık. mart 11 gibi ais kaydı için mail geldi. bizden istenen evraklarıda 15 mart gibi aldık
-
@Meho35 merhaba, benim de 07:45 de randevum var, ortalama kaç dk sürüyor tüm işlemler?
-
@4fath 8.45te olan randevumuzdan öğlen çıktık. Baya bekledik çünkü her aşamada. İçeride hiç saat yok.
-
Merhabalar, öncelikle başta adminlere ve emeği geçen herkese teşekkürler. bugün 8:15 te mülakat randevumuz vardı. 3 çocukla girdik.
Kontroller, vezneye vize ücreti yatırılması sonrasında evrak teslimi birçok evrak fotokopisi götürmüştüm ama bir çoğunu almadılar mesela ais kaydı yaptınızmı evet dedim tamam dediler pasaport fotokopisinde almadılar . Sonra görüşme yerine girdik numaramız yanınca bütün aileyi görünce çocuklar oturabilir dedi ve ne iş yapıyorsunuz, ne kadar birikiminiz var, nerede yaşayacaksınız,yurtdışında yaşadınız mı ve ilk evliliğinizin sorularını sordu. En önemli kısım birikimimizi bes+hisse senedi+dolar olarak gösterdik dolar 7500 olmak üzere yaklaşık 40k gösterdik sadece sözlü olarak sordu söyledik evrakları geri verdi bize. Sonra vizenizi onaylayacağım ama sistem security check yapıyor sonrasında onaylayacağım dedi emin olamadım Ap yemi kaldık diye düşündüm ama pasaportu da bize vermedi. Sonra tekrar gittim bizden beklediğiniz birleyen varmı dedim yok dediler çıktık eminde olamıyoruz onaylandı mı diye. vizeyi kontrol ediyoruz Admistretive progressingde gözüküyor süreci nasıl takip etmeliyiz acaba bizden istemedikleri evraklardan mıdır. öyleyse sordum yok özellikle pasaport ais vb. Yok dediler. Sağlıkta ufak bir problem olabilir demişti doktor ondan mı kaynaklı eminde olamadık tecrübesi ve yönlendirmesi olan varmıdır teşekkürler. -
@sensey AP'de olması normal, bugün ya da yarın issued olur.
vizeniz hayırlı olsun. -
Umarım öğleden önce ve sonra olacak şekilde kontrol edeceğiz artık , yardımlarınız ve destekleriniz için teşekkürler.
-
Mülakata giren tüm arkadaşlar umarım vizelerini almışlardır. Vizesini alana tüm arkadaşlara hayırlı olmasını dilerim. Yeni hayatlarında başarılar.
Excel dosyasını güncellemeyi unutmayalım lütfen.
-
Arkadaşlar herkese Merhaba,
Uzun ve yorucu bir sürecin sonunda vizemi almış bulunmaktayım. Bu gün pasaportum vizeli şekilde elime ulaştı. Forum yöneticilerine çok teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten buradan çok faydalandım. Her yazımda KKTC kelimesini özellikle geçirmek istedim ilerleyen süreçte olurda benimle aynı yollardan geçecek arkadaşlar olursa diledikleri gibi ulaşabilsinler diye. Umarım gönülden isteyen herkes vizesine kavuşur 🙏 -
@Busem-Ateş
hayırlıs olsun busem hanım. yeni hayatınızda basarılar. -
@4fath 10.30da çıkmıştım yanlış hatırlamıyorsam
-
@Meho35 @ssoydan88 , 07:45 de olan mülakattan 08:20 gibi çıktım.
ikinci veya üçüncü kişiydim -
Bugün günlerden GC görüşmesi, Randevusu olan tüm arkadşalarım sorunsuz bir şekilde vizelerine kavuşurlar umarım, Vizesine kavuşan tüm arkadşların yolları açık olsun yeni hayatlarında herbirisine mutluluklar dilerim.
-
@sensey bizde sizinle ayni durumdayız ..bizde de vize onaylandı tebrikler denildi ama statumuz ap yaziyor su an isallah yarin öbür gün düzelir
-
@Busem-Ateş vizeniz hayırlı olsun.Yeni yaşamınızda mutluluklar dilerim...
-
Merhaba bugun esimle birlikte vizemizi almis bulunmaktayiz.Asil talihli esimdi 8.45 deki randevumuz icin 8 de konsoloslugun onundeydik oncelikle tum vize gorusmesine giren arkadaslarin yazdigi gibi ilerledi hersey. Vize gorusmesine geldigimizde ise gayet rahat guler yuzlu vize memuru bizi karsiladi evraklarimiza bakip bir yandanda bizle konusarak bazi evraklari geri veriyordu 3 soru sordular. Sirasiyla aynen su sekilde.
- Gidince ne yapicaksiniz ?
2.Amerikada akrabaniz tanidiginiz var mi ? - Ne zamandir birliktesiniz ve ne zaman evlendiniz?
Bunlarin cevabini verdik 1 dakikadan kisa surdu fakat sirada bekledigimiz bizden once giren herkese bundan cok daha fazla soru soruldu banka dokumleri,suanki meslekleri, diplomalari bizde talihli olarak sadece esimle konustular mesela ama bizden onceki bir aileye kari-koca olarak ayri ayri sorular soruldu buda aklinizda olsun.
Bizim 1 dk mulakatimizdan sonra gorevli vizenizi onayliyorum bir hafta sonra ptt dedi tesekkur ettik ve ciktik tum surecimizi bu forumdan birazda olsun youtubeden ilerlettik forumda emegi gecen herkese tesekkur ederiz ozelliklede @gucarslan beye herkes umarim vizesine kavusur
- Gidince ne yapicaksiniz ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
39
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum