Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Bu $200 green kart basim bedelini nasil / nereye oduyoruz?

• @Sdf nerede oldunuz

• @hasanmakinaci 2 kişiyiz

• @Busra-Akdag, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@hasanmakinaci 2 kişiyiz

https://www.uscis.gov/i-864p
    bu uscis sayrafina bakabilirsiniz, ne kadar gelir beyan edilmesi gerektigine istinaden.

ornegin siz 2 kisisiniz, 2 de sponsor olsa, toplam 4 kisi diyelim,
    4 kisi icin NVC $39.000 gormek istiyor. tax evraki 1040 da line 9 da bu rakami gormek ister, daha dusukse rakami yukselt gel derler.

• @Busra-Akdag ben Ankara şehir hastanesinde olmuştum

• @hasanmakinaci çok teşekkür ederim

• @hasanmakinaci attığım maillere verdikleri cevap sorularinizin cebabini sitemizde buluabilirsiniz sadece bu. Acaba direk ankaraya gitsem kapıda bor gorevli dosyama baksin diye sorsam sokarlar mi

• Herkese Merhabalar,

Buradaki herkes benden çok tecrübeli duruyor. Kafama takılan bazı sorular var. Sorularımı sorayım vakit ayırıp tecrübesini paylaşan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Sorulara geçmeden önce bazı bilgiler vereyim, Eşimle 2023 Kasım Ayında Türkiye'de evlendik. Eşim ABD'de döndü ve ocak ayında da USCIS'den işlemleri başlattık. Süreci beklememiz gerekiyor biliyorum ama eşim duygusal olarak zorlanıyor açıkçası bu hususta;

1. Bu süreci ayrı ayrı değilde, ABD'de sürdürmemizin bir yolu var mı? (Eşimin "kocam buraya gelsin, işlemleri burada yürütelim" deme hakkı var mı?)
    2. B2 turist vizesi alıp gitsem, başlattığımız USCIS işleminde sorun olur mu ve bana turist vizesi verilme şansı nedir?
    3. Eşimin ailesi ABD'deki Valiliğe bir mektup yazabileceklerini söylediler, bunun bir faydası olur mu?

Cevap veren herkese ayrı ayrı teşekkür ederim, forumda sorularımın cevapları var ise yönlendirebilirseniz o da güzel olur. Esenlikler dilerim

• --https://ais.usvisa-info.com/en-tr/iv-- randevumu çevrimiçi kaydetmem lazım sayfaya bilgilerini girdikten sonra RANDEVUYA HAZIR DEĞİL diyor arkadaşlar bu ne demek ?

• @hasanmakinaci USCIS Immigrant Fee yazın çıkıyor vizenizdeki A-number ile case ıd yeterli oluyordu. ödedikten sonra receipt number veriyor kaydedin case statusten greencard basımından kargolama sürecine kadar takip edebilirsiniz.hatta kargo takip nosunuda veriyor .biz adres değiştirmiştik ama eski adrese geldiğini takip ederek farkettik.

• Merhabalar, ben de 7 Mayıs için randevu tarihi aldım. Hepimize güzel bir süreç diliyorum.

• @feyza86
    O zaman ben soyle bir soru soracagim, green kartin belirtiginiz adrese gelmesi icin amerikaya girilmesimi lazim?
    yani bu fee odendi varsayalim, lakin amerikaya 5 ay sonra giris yapildiginda green kart adreste yollanmismi olacak?

• @Seyduna üzülerek söylüyorumki beklemekten başka çareniz yok geriye dönük yazışmaları okursanız herkes bu yoldan geçti çaresizce bekledik turist vizesi içinde türkiyeye döneceğinize ikna etmeniz gerekiyo konsolosluğu çok düşük ihtimali var olabilir 1-2 örneği var turist vizesiyle giriş çıkış yapan

• @demirdenkadifeldiven 1-2 gün bekleyin düzelecektir

• @cokbekledik86 teşekkür ederim 🙏🏼

• @hasanmakinaci ABD'ye giriş yaptıktan sonra, (ücreti ödediyseniz), kartınız üretilip adresinize yollanıyor. Bazı arkadaşlar burada ne kadar erken öderseniz o kadar çabuk gelir gibi şeyler diyor ama bu doğru değil.

Şu linke de bakarsanız "It may take up to 90 days from the date you entered to receive your permanent resident card." diye belirtilmiş.

• @Seyduna

1. Böyle bir şey deme hakkı yok. Diğer bekleyen herkes zaten sizin durumunuzda olan insanlar. ABD vatandaşı eşi olarak zaten en öncelikli gruptasınız. Maalesef bu süreç herkes için aynı. Bekleyeceksiniz.

2. Göçmen vizesine başvuru yapmış olmak turist vizesi almaya engel değil, fakat ABD vatandaşı eşi ve halihazırda göçmen vizesine başvuru yapmış birisi olarak red alma olasılığınız çok daha yüksek. Konsoloslukta görevlileri ABD'ye turistik amaçla gideceğinize, orada kalmak istemediğinize ve geri döneceğinize ikna etmeniz gerekiyor. Sizin durumunuzda olan biri için bu çok daha zor 🙂 Mesela benim geçerli turist vizem vardı, eşimle tanışmadan önce almıştım. Buna rağmen göçmen vizemi beklerken ABD'ye hiç gitmedim, hep eşim beni ziyaret etti. Avukatımızın tavsiyesi de bu yöndeydi. İşi riske atmak istemedik. Siz her şeye rağmen bu yolu deneseniz bile turist vizesi mülakat randevuları en son yaklaşık 1 yıl sonrasına veriliyordu. Pek değiştiğini düşünmüyorum. Kendi vizenizi beklemeniz çok daha mantıklı bu durumda.

3. Böyle bir şey hiç duymadım.

• Arkadaslar ben amerika vatandasiyim. Esim Rusya dogumlu, Rusya ve Turkiye vatandasi. Suan ikimizde turkiye de ikamet ediyoruz. Ilk uscis ile olan maceramiz Ocak 2022 de basladi ve Nisan 2023 de DQ olduk. Suan hala interview beklemekteyiz. Bu tarz bekleyen oldu mu hic aranizda? Bir sene dediler esim yurtdisinda dogdugu icin, ama o da gecti. Kafayi yemek uzereyiz. 2 yil 4 ay oldu toplam surec. Umarim cevaplayan olur. Tesekkurler simdiden.

• @ufukadiyaman hocam hic iletisime gecmeye calistiniz mi?

• @ufukadiyaman merhaba bizde ayni durumdayiz esim rusya dogumlu 07/03/2024 DQ olduk. Ama kisinin yurt disinda dogmus olmasi interview tarihini etkilemez bence siz bi arayin NVC yi

Benzer Başlıklar

• Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    908 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k