Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Mülakat Deneyimleri


  • @ssoydan88 tebrik ederim sizi simdiden. Az biraz daha sabir sonrasinda vizenize kavusacaksiniz🙂

  • ⭐⭐

    @ssoydan88

    UYmarım sorun olmadan issued olursunuz. Vizeniz ve yeni hayatınız şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyelim inşallah.


  • @gubaz53 Jamaika /Kingston’da mı yaşıyorsunuz yoksa dosyanızımı taşıdınız


  • @Ilker-Altay cayman adalarında yaşıyorum buraya orası bakıyor


  • @Ilker-Altay lutfen surecinizi imzaniza tasiyin ve excelde bilgilerinizi guncellemeyi unutmayin. Bu detaylar sadece size degil herkese fayda saglayacaktir


  • @gürkan01 Çok teşekkür ederim, umarım sizin de orda hayatınız güzel geçiyordur :)


  • Merhabalar, dün unganlar sağlık kontrolümüz vardı. 3 çocuklu aile olarak katıldık çocukların asi kartlari olduğu halde hepimize aşı yapıldı eşim ve ben ayrıca kan ve röntgen verdik. Bunlar için 3000 kan ve röntgen olmak üzere yaklaşık 50000 TL verdik toplamda. Muayenede bende çok detaya girilmedi Mehmet bey rutin İT ci olunca tamam yer bağımsız çalışıyorsunuz dedik sonrasında fazlada bir şey sormadı. Asil talihli eşim ile muayenede ilaç kullandinizmi sorusuna eşim 2. Cocugumuzdan sonra kaygı bozukluğu yaşayıp ilaç kullanmıştım bir dönem ama 3 yıldır da kullanmiyorum demiş. Dr. Mehmet bey ilaç isimlerini ve tanıyı sormuş, açıkçası biz önemsiz olduğunu düşündugumuzden hazırlıklı değildik ilaç isimlerini verdik oda, ilaclarin ağır olduğunu söyledi ama biz sadece kaygı bozukluğu olduğunu ama resmi tanının adını bilmediğimizi enabizdan bakabilecegimizi söyledik ama e nabizdada yazmiyordu. Sonra doktor ilacın ağır ve farklı tanilardada kullanıldığını tanı adi, detay ve doğru bilgi vermessek vize görüşmesinde yanlış anlasabilecegini söyledi. Eşim, hocam olay bu demiş, Dr Mehmet bey de detaylı aciklamasak konsolosluğun zaten ekranda gördüğünüz söyledi ve bu sebeple yanlış anlaşılabilir ve vizede sıkıntı çıkabilir demiş. Sonra burda okumadigim bir deneyimle 4 sayfalık psikolojik bir test verdi onu doldurup verdik ama ayrıca ek birşey istemedi ve başka extra bir şey istemeden işimiz bitti. Şimdi deneyimi olanlar ve böyle bir durumda vizemiz tehlikeye girermi çok merak ediyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @sensey Geçmiş olsun, vizeninz tehlikeye girmez ve aslında benzer durum yaşandı. Hatta eskilerde bununla ilgili deneyim de var.

    Buradan tüm bu durumda olan arkadaşlara bildireyim, eğer mental bir hastalık geçmişsiniz teşhisiniz varsa, lütfen gitmeden onunla da ilgili epikriz goturun. Eski reçeteleri ve mümkünse randevunuza yakın zamanda gidip doktorunuzdan remisyonda olduğunuza dair belge alın.

    Tekrar geçmiş olsun, eşinizin başkasına zarar verecek ‘toplumsal’ bir hastalığınız olmadigini tahmin ederek sadece süreciniz sadece farklılaşarak uzayacak deyip rahatlatayım sizi. Bir pskiyatrik görüşme de istenebilir bilginiz olsun.
    Bu arada eğer ilacı kullandığınızı doktor rapor etmezse göremez kimse, M doktorun demek istediği kendi uzmanlık alanı dışına çıktığı için bir psikiyatrik değerlendirme ek olarak istenebilirdir. Tipki aslında hiç öyle bir sorunları olmadığı halde göğüs x-ray filminde tespit edilen bir bulanıklığın ekstra TB taramasına girmesi gibi. Bu sene bu deneyimi ataran bir kaç arkadaşımız başarıyla vizelerini aldılar.


  • @yusufalak sağol istedik kargo süresi yetismeyebilir diye email de atacaklar fotokopiyi sunucam belge olarak tşkler bilgi için


  • Tekrar merhaba herkese. Biraz önce vizemizin statüsü issued olarak güncellendi. Bu hafta içi pasaportlarımız elimize ulaşır diye tahmin ediyorum. 9 mayısta da abd ye ilk girişimizi yapacağız kısmetse. Tüm gelişmeleri yazmaya devam edeceğim. Sevgiyle kalın


  • @ssoydan88 tebrik ediyorum, bol şans ve başarilar diliyorum yeni hayatinizda.


  • @burcu-kandemir 3 nisan mülakatımız mailini 16 şubatta aldık. mart 11 gibi ais kaydı için mail geldi. bizden istenen evraklarıda 15 mart gibi aldık


  • @Meho35 merhaba, benim de 07:45 de randevum var, ortalama kaç dk sürüyor tüm işlemler?


  • @4fath 8.45te olan randevumuzdan öğlen çıktık. Baya bekledik çünkü her aşamada. İçeride hiç saat yok.


  • Merhabalar, öncelikle başta adminlere ve emeği geçen herkese teşekkürler. bugün 8:15 te mülakat randevumuz vardı. 3 çocukla girdik.
    Kontroller, vezneye vize ücreti yatırılması sonrasında evrak teslimi birçok evrak fotokopisi götürmüştüm ama bir çoğunu almadılar mesela ais kaydı yaptınızmı evet dedim tamam dediler pasaport fotokopisinde almadılar . Sonra görüşme yerine girdik numaramız yanınca bütün aileyi görünce çocuklar oturabilir dedi ve ne iş yapıyorsunuz, ne kadar birikiminiz var, nerede yaşayacaksınız,yurtdışında yaşadınız mı ve ilk evliliğinizin sorularını sordu. En önemli kısım birikimimizi bes+hisse senedi+dolar olarak gösterdik dolar 7500 olmak üzere yaklaşık 40k gösterdik sadece sözlü olarak sordu söyledik evrakları geri verdi bize. Sonra vizenizi onaylayacağım ama sistem security check yapıyor sonrasında onaylayacağım dedi emin olamadım Ap yemi kaldık diye düşündüm ama pasaportu da bize vermedi. Sonra tekrar gittim bizden beklediğiniz birleyen varmı dedim yok dediler çıktık eminde olamıyoruz onaylandı mı diye. vizeyi kontrol ediyoruz Admistretive progressingde gözüküyor süreci nasıl takip etmeliyiz acaba bizden istemedikleri evraklardan mıdır. öyleyse sordum yok özellikle pasaport ais vb. Yok dediler. Sağlıkta ufak bir problem olabilir demişti doktor ondan mı kaynaklı eminde olamadık tecrübesi ve yönlendirmesi olan varmıdır teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sensey AP'de olması normal, bugün ya da yarın issued olur.
    vizeniz hayırlı olsun.


  • Umarım öğleden önce ve sonra olacak şekilde kontrol edeceğiz artık , yardımlarınız ve destekleriniz için teşekkürler.

  • ⭐⭐

    Mülakata giren tüm arkadaşlar umarım vizelerini almışlardır. Vizesini alana tüm arkadaşlara hayırlı olmasını dilerim. Yeni hayatlarında başarılar.

    Excel dosyasını güncellemeyi unutmayalım lütfen.


  • Arkadaşlar herkese Merhaba,
    Uzun ve yorucu bir sürecin sonunda vizemi almış bulunmaktayım. Bu gün pasaportum vizeli şekilde elime ulaştı. Forum yöneticilerine çok teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten buradan çok faydalandım. Her yazımda KKTC kelimesini özellikle geçirmek istedim ilerleyen süreçte olurda benimle aynı yollardan geçecek arkadaşlar olursa diledikleri gibi ulaşabilsinler diye. Umarım gönülden isteyen herkes vizesine kavuşur 🙏

  • ⭐⭐

    @Busem-Ateş
    hayırlıs olsun busem hanım. yeni hayatınızda basarılar.


Benzer Başlıklar

  • DV2025 Mülakat Deneyimleri

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    203k Bakış
    Emirhan 1E
    Merhabalar 1)Bankadan alınan hesap dökümüm e imzalı kaşeli imzalı vermiyrorlar mülakatta bir srun yaşar miyım? 2)Alınan imza sirküleri türkçe olarak verildi diyelim bir problem yaşar mıyım hnk mülakatımda yoksa cevirmek gerekli mi ?
  • 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

    Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    55k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum