Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @drk-24 PTT ücret farkıyla eve teslim yapıyor. Ben yaptım ve baya stresli eve kitlenip postacı yolu bekliyorum paramla rezil oldum derler ya işte öyle.


  • @D-K teşekkür ederim bende o şekilde yaptım


  • Arkadaşlar ds 260 onay formunu bulamıyorum. Yardımcı olur musunuz?


  • @drk-24, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Arkadaşlar ds 260 onay formunu bulamıyorum. Yardımcı olur musunuz?

    518 sayfanin sonuna bak


  • Vize onaylandiktan sonra pasaportun size ulastirilmasi tahmini kac gun suruyor?


  • @hasanmakinaci evet buldum teşekkür ederim


  • @hasanmakinaci Benim vizem mülakatımdan bir sonraki iş gününde sistemde onaylandı ve o gün kargoya verildi. 2 gün sonra da PTT şubeye ulaştı.


  • Ben yaptiklarimi yazayim,

    2023 Tax return u ve IRS den aldigim Tax return Transcript lerini Ceac a yukledim.

    covid 19 ( 3 asili)( 1 i son 1 yilda oluncu) asi kartinin ciktisini aldim

    ds 260 confirmation ciktisini aldim

    vize randevu onayi ciktisini aldim

    2023 Tax return u ve IRS den aldigim Tax return Transcript bunlari yanimda vize gorusmesine goturecegim

    ptt den onay yazisi

    ayrica,
    ceac ds 260 formunu guncellemene sistem izin vermiyor ,

    DS 260 formunda green kartin gelecegi adres cok onemli, sayet bu adresi degistirecekseniz, Vize randevusunda bunu belirtmelisiniz, yada son care, amerikaya giriste gocmenlik gorevlisine bildirmelisiniz.

    Beyan ettiginiz adres e green kart takipsiz, bir sekilde yollaniyor, adresi yazdiginiz ev/ kisi size giciktir, cope atar, postada kaybolur, bir yanlislik olur, postaci yanlis kutuya birakir gibi durumlarda, green kart yok olur, sayet bu green kart yollayan kisiye geri gitmediyse,

    green kart basvurusuna sil bastan tekrar basvurmaniz lazim. o yuzden green kart in gelecegi adres/ posta kutusu onemli.


  • @hasanmakinaci teşekkürler Hasan bey. Çok yardımcı oldunuz bu süreçte 🙏


  • Merhabalar, Mart ayında DQ olanlardan consolosluktan randevu alanlar varmıdır? yok ise tahmini nezamana randevu verilebilir? forum gerçekten çok yararlı,teşekkür ederim.


  • Selamlar ben yaklasik 1 ay once DQ oldum. Randevu ne zaman verilir tahminen? En son randevu alanlan ne zaman DQ oldu?


  • @Zehra-Cho Merhaba bende Şubat 6 da DQ oldum, bende Nisan 2'de randevusu olanlar dışında aralık ayından beri kaç kişi DQ oldu ve tarihleri nedir acaba burada yazılırsa herkes için yardımcı olabileceğini düşünüyorum?

    Zehra hanım siz mart ayında ne zaman DQ oldunuz acaba?
    Birde 2023 tax return belgesini sisteme yüklediniz mi?


  • bende yaklaşık 1 ay önce DQ oldum. Genelde DQ'dan 2,5-3 ay sonrada IL geliyor. ondan 1,5 ay sonraya mülakata giriyorsun.


  • @Zehra-Cho Merhaba biz de 5 Mart’ta onay aldık. Randevumuz henüz gelmedi.


  • @egmdk Biz Aralık’ta dq olduk daha gecen hafta geldi randevu maillerimiz nisan 2 de mulakatimiz var yani sizin biraz daha beklemeniz gerekecek


  • Iyi akşamlar dostlar. Ilişkiyi kanıtlayan fotoğraflari A4 kağıdına çıkartabilir miyim yoksa kaliteli fotoğraf kağıdı mi olmalı? Herkese iyi şanslar.


  • @xylz24 İstediğiniz kağıda baskı yapabilirsiniz. Bende hazırda fotoğraf kağıdına basılı olanlar vardı (düğün fotoları) onları öylece götürdüm diğerlerini A4 e bastırdım. Çok daha uyguna geliyor A4e :)


  • @Zehra-Cho Diğer arkadaşların dediği gibi en son aralıkta DQ alanlara randevu verilmiş gibi görünüyor siz daha bir süre daha bekleyeceksiniz.


  • @hasanmakinaci merhabalar, 2023 tax return için due date 15 Nisan. Yüklemesem olur mu? Randevum 2 Nisan..


  • @ygmbx merhaba hocam siz deneyimlisiniz sanırım acaba interview yaptıktan sonra amerikaya giriş için ne kadar beklememiz lazım acaba, passoport hemen geliyor ama green card sonra mı geliyor?


Benzer Başlıklar

  • K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

    Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 1 Oy
    6k İleti
    601k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    407k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum