Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Mülakat Deneyimleri


  • @Satisfaction tam zamanında gelen değerli bir şans biliyorumki hakedenin elinde yolun açık olsun güzel günlerin olsun az kaldı bizlerde geliyoruz


  • @salih-atilla
    çok teşekkür ediyorum, sizler de en kısa sürede mülakat alacaksınız, inanıyorum.


  • @Satisfaction Tebrik ederim. Senin adına çok sevindim. 🎈


  • @Satisfaction Hayırlı olsun, sürecinizi her aşamadaki hislerinizle yazmanız çok anlamlı. Amerika'da da şans ve başarı diliyorum size 🍀


  • @eray26 tebrikler bende haftaya gireceğim bakalım ne olacak


  • @gubaz53 tesekkur ederim. Umarim sizde hayallerinize kavusursunuz 🙂


  • @Satisfaction Tebrikler yeni hayatınız güzellikler ile dolu bahtınızda açık olsun, mutluluklar dileriz yeni yaşamınızda.


  • @klmn-klmn

    Çok teşekkür ederim. Görüşlerinizin aynısını sizin ve forumdaki herkes için dilerim.

  • ⭐⭐

    @eray26 bey,
    vizeniz hayırlı olsun. Güzel bir hayat sizin olsun inşallah.


  • 12.03.2024 Unganlar Deneyimi

    İzmir'den Ankara'ya kendi aracımızla muayene günü sabahı geldik ve 10:05’de ki randevumuz için 9.10’da Ungan’lara vardık, öncelikle 4. kata çıktık. Çok kalabalık ve hiç Türk yoktu. Sıra bize gelince kayıt işlemlerini yaptırdık. Kayıt esnasında covid aşı kartınızı ve pasaportunuzu istiyorlar. Bu esnada daha önce vurulduğumuz aşıları gösterir belgeyi de sunduk. Sonrasında fotoğrafınızı çekiyorlar, kayıt belgenize imza attırıyorlar. O belge ve pasaportunuzla kan alımı için 5. kata yönlendiriliyorsunuz. Burada (5. Katta) 2 kişi için toplamda 95$ karşılığı TL olarak kredi kartından ödememizi yaptıktan 10 dk sonra kan alımı yapıldı ve yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra pasaportlarımızla birlikte belgeleri bize geri verip 3. kata akciğer grafisi çekilmesi için yönlendirildik. 3. katta dosyaları teslim edip yine bekledik yaklaşık 10 dakika sonra eşimle birlikte akciğer grafilerimiz çekildi. (burada belden yukarınızı çıkartmanız gerekiyor-kadınlara önlük veriliyor- dolayısıyla kolay giyinip soyunacağınız şeyler tercih etmenizi tavsiye ederim) Bu işlemden sonra 4. kata tekrar çıkıyorsunuz evraklarınızı teslim ediyorsunuz. Ve ilgili görevli arkadaş fiziki doktor muayenesi için size bir süre belirtiyor (yaklaşık 1 saat kadar sonrasıydı bizim için). Fiziki doktor muayenesi için belirtilen saatte 4. Kata geldiğimizde ise yine yaklaşık 1 saat kadar bekledik. Sonrasında önce beni sonra eşimi aldılar. Doktor muayenesine girerken yanınızda sürekli kullandığınız ilaç varsa onları ve raporlarını veriyorsunuz. Handan hanımın muayenesine girdim, üzerimdekileri çıkarıp o meşhur yeleği giydim (kesik olan taraf öne gelecek, sadece iç çamaşırınız kalacak) ve Handan hanım geldi, önce maskenizi aşağıya indirip suratınıza bakıyor ve Forum sitelerinde de yer alan klasik bazı hastalıkları olup olmadığımı sordu, dövme ve piercingi sordu, uyuşturucu, alkol, sigarayı sordu, hiç sohbet etmedi ve çok asık suratlıydı. Bu esnada sırtımı dinledi karnıma dokundu sonra oturmamı söyledi ve 2 sol koluma 2 de sağ koluma aşıyı çoktan yapmıştı bile, sonrasında hayırlı olsun dedi ve çıktım.

    Burada şunu belirtmek istiyorum hem eşim hem de ben de aynı sorunu yaşadık. Handan Hanım ne yazık ki aşı yapma konusunda gördüğüm en kötü sağlıkçı olabilir; enjektörün içindeki havayı almadan aşı yaptı. Enjektörün içindeki ilacın yarısını kolumuza yarısını dışarı akıttı, iğneyi çok sert ve hızlı bir şekilde kolunuza sokup çıkarttığı için kolunuzu kanatıyor ve acıtıyor ne yazık ki!

    Ertesi gün saat 15:00-17:00 arasında yine Ungan’lara giderek sorunsuz bir şekilde raporumuzu teslim aldık.


  • @yusufalak tesekkur ederim,Yusuf bey. Sizinde guzel haberlerinizi bekliyor olacagiz


  • @Satisfaction Tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun. Vize deneyiminizi ve öncesini çok güzel bir şekilde paylaşmışsınız. Yeni hayatınızda başarılar dilerim. Bir gün bizim gibi bekleyenlere de nasip olur inşallah.


  • @bartalomeodelascasas

    Çok teşekkürler. Aynısını sizin için temenni ederim.


  • @Vildan-0
    Güzel cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Daha değişik bir hava katacağını düşünmüştüm; çünkü benim için çok değişik bir süreç olarak ilerlemişti. Sizden de en kısa sürede güzel haberler almak dileğiyle.


  • @trivolley Çok teşekkür ederim. En kısa sürede sizden de güzel haber almak dilekleriyle.


  • Herkese Selamlar. Unganlar deneyimimizi paylaşacağım. 3 Nisan'da Mülakatımız var. Umarım onu da burada aktaracağım.

    15 mart cuma günü olan sağlık muayenemiz için ben ve eşim İzmir'den perşembe gecesi yola çıktık. Navigasyon ile birlikte lokasyonu bulması çok kolay oldu. Muayene için beklerken Eyüpoğlu Pastanesinde 4 kişi kahvaltı yaptık fiyatlar fena değildi tavsiye ederim serpmelerini.

    10:00 gibi Düzen laboratuvarına gittiğimizde hemen aldılar bizi. Kalabalıktı, aralarında herkesin söylediği gibi bir çok İran ve Ortadoğu vatandaşı vardı diyebilirim.

    Biz eşim ile bebeklik aşı kartlarımızı İlçe Sağlık bakanlığında kaşeletip götürdük belki bazı aşıları yapmazlar diye ama size tavsiyem hiç uğraşmayın bakmıyorlar bile. Bizim 1 günümüzü aldı aşı kartlarını damgalatmak ama orjinal halini de götürebilirmişiz. Çok dikkate almadılar yine kafalarına göre aşıları yaptılar. 2 Kişi Toplam 24 000TL kart ile ödeme yaptık. Evraklarımızı alan kişiler gayet güleryüzlü yardımcı oldular. Önce kan verdik ardından aşı ve genel muayene için Doktor Hanım geldi. Biraz asabi ve gereksiz ciddiyet ile sorular sordu hepsine hayır cevabı verdik ve çıktık. Ortalama 2.5 saat sürdü ve bir sonraki gün( Cumartesi günü)12 00 ye kadar çalıştıkları için muhakkak bu saatten önce gelin sonuçları alın dediler.

    Ertesi gün gidip sonuçları almamız 3dk sürdü. Çok basit bir süreçti bizim için bir sıkıntı olmaması tabi içimizi çok rahatlattı.
    3 Nisan mülatında görüşmek üzere..


  • Herkese merhabalar,
    Biraz gecikmeli olarak 6 Mart tarihli mülakatımı paylaşmak istiyorum. Unganlar'ın sitesinden mülakatımın öncesindeki herhangi bir tarihe boş randevu tarihi bulamamam ile başlayan stresli süreç neyse ki sorunsuz şekilde son buldu. Mülakatıma 22 gün kala muayene için sistemden boş tarih aradığımda, en erken mülakat tarihimden bir hafta sonrasına tarih bulabildim. Mecburen sistemde bulunan en erken tarih olan 13 Mart'a Unganlar için randevu aldım. Bu süreçte sürekli Unganları arayarak mail attım, ekstra bir yoğunlukları olduklarını söylediler. 3-4 gün bilgisayar başında mülakat öncesine belki bir muayene iptal olur diye bekleyerek geçti ve sonucunda 21 Şubat tarihine sistemde tek bir boşluk yakaladım ve 13 Mart tarihli randevumu 21 Şubat olarak değiştirebildim. Unganlarda randevuyla alakalı sorun yaşayan birkaç kişiyle de konuştum, biraz ısrarcı olup arayıp mail atınca yardımcı oluyorlar. Fakat bu stresi yaşamamak adına sistem açılır açılmaz Unganların sitesinden randevu tarihini hızlıca almanızı öneririm, benim gibi 3-5 gün sonrasında ''nasıl olsa randevu tarihi bulurum'' diye düşünmeniz stresli bir sürece ve Ankaraya 2 kez gidip gelme masrafına sebebiyet verebilir. 🙂

    Neyse ki muayene sorunsuz şekilde tamamlandı (21.02.2024), forumda Unganlar deneyimleriyle alakalı birçok tecrübe yazıldığı için bu kısmı çok uzatmayacağım, kan tahlili için 45 USD, muayene sonrası için ise 340 USD olarak tüm ödemeleri kredi kartımla gerçekleştirdim. Bir sonraki gün 15:00'de sonuçları teslim alabileceğimi söylediler. Sonuçları aldım ardından 6 Mart tarihinde mülakatım için tekrar Ankaraya gelmek üzere, ikamet ettiğim şehir olan İzmir'e yola çıktım.

    MÜLAKAT RANDEVUSU (06.03.2024 - 08:00)

    Mülakat tarihimden bir gün önce Ankaraya geldim. Sabah 08:00'deki randevum için 07:00 saatinde Aydınlıkevler konumundan yola çıktım. Konsolosluğa vardığımda arkadaşlarıma eşyalarımı bıraktım. Yaklaşık 50-60 kişilik bir sıranın arkasına girdim. Adliyelerdeki mübaşirlere benzeyen bir abi ''08:00 randevusu olanlar sol tarafa ayrılsın lütfen'' diyince biraz rahatladım. Sol tarafa doğru ilerledim, sonrasında ''sadece pasaportlarınız lütfen'' cümlesini duydum. Pasaportları teslim ederek aramanın ardından mülakatın yapılacagı diğer binaya yönlendirildik. (100 metre kadar taş bir yoldan yürüyerek)
    Binaya ulaşınca turist vizesi için gelen ciddi bir kalabalık olduğunu farkettim. Bir numara verdiler ve ödeme yapmam için vezneye yönlendirildim, sıram gelince hemen karşımdaki vezneye 330 usd olarak ödeme yaptım.
    Ödemenizi kartla yapacaksanız, kartınızın üzerinde kesinlikle sizin isminizin yazması gerekiyor, farklı bir kart ya da üzerinde isim yazmayan bir kart olursa kabul etmiyorlar ek olarak size bir süre verip eksik evrağınız ya da para vs eksiğiniz varsa tamamlamanız için dışarı yolluyorlar
    (Bu sorunu yaşayan birkaç kişiyle denk geldim ama kendilerine verilen ek sürede eksikleri tamamladılar sorun olmadı)

    Ödemeyi yaptıktan sonra bir numara alıp L şeklindeki veznenin sağ tarafına, koridorun diğer tarafına yönlendirildim. 15 dakika sonra sıram geldi ve çok fazla gülümsemeyen bir hanımefendiye evraklarımı teslim ettim.

    °Pasaport ve fotokopisi
    °2 adet 5x5 boyutunda Amerikan vizesi standartlarına uygun fotoğraf
    °Vukuatlı nüfus kayıt örneği (Doğum belgesi)
    °Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı
    °Üniversite diploması ve fotokopisi
    °6 aylık banka hesap dökümü (2 yetkili tarafından imzalanmış) ve imza sirküleri
    °Ds260 formundaki adresi değiştirip yeni bir adres yazdım
    (Yanına gideceğiniz kişinin isim soyisim ve telefon numarasını da yazmanızda fayda var)
    °Unganlar sağlık muayene sonuçları
    °Askerlik durum belgesi

    DS260 formu onay sayfası, mülakatın geldiği ekranın çıktısı, covid aşı kartı gibi belgeleri de vermek istediğimde ''onları istemiyorum'' diyerek almadı. Ama yine de bu belgeleri de yanınızda götürmelisiniz.

    Tüm belgeleri teslim ettikten sonra, ''ödeme yaptığınız veznenin orda bekleyin lütfen, numaranız yanacak mülakat için çağırılacaksınız'' dediler. Teşekkür ederek ödeme yaptığım veznenin orda numaramın yanmasını bekledim. Bu arada ödeme yaptığımız vezne ve belgeleri teslim ettiğimiz vezne arasında zaten 50 metre falan var. Tüm bahsedilenler 200-300 m2 lik bir alan içerisinde gerçekleşiyor. Bu arada çocuklar sıkılmasın diye sürekli açık olan Cartoon network detayı da hoştu 🙂

    Numaram geldi ve ödeme yaptığım veznenin bir yanındaki vezneye geçtim. Sarışın ve güleç bir hanımefendi bozuk türkçesiyle ''Merhaba, hoşgeldin'' dedi. Sanırım bir miktar heyecan yaptım, ''iyiyim siz nasılsınız''
    şeklinde cevap verdim 😃
    X: Can u speak english ?
    Ben: Yes I can, but I want to speak my main language.
    X: Okey, Please just a second
    Ben: Okey, thank you
    Bu diyaloğun ardından, arkadan tercümanı çağırdı, sonrasında tekrar merhabalaştık ve yemin etme faslına geçildi.
    X: Sağ elinizi kaldırıp söyleyeceklerinizin doğru olacağına dair yemin eder misiniz ?
    Ben: Evet, yemin ederim.
    X: En son hangi okuldan mezun oldunuz ?
    Ben: Üniversite mezunuyum, sanat tarihi
    X: Türkiye'de ne işle meşgulsunuz ?
    Ben: Burda satış pazarlama işiyle meşguldum işimi bıraktım, bunun dışında kuru temizleme dükkanı işletiyoruz aile işimiz olarak.
    X: Çok güzel, Amerikadaki planınız nedir nereye gideceksiniz ?
    Ben: Ds260 formundaki adresimi değiştirdim, Adelphie bölgesine Maryland'a arkadaşlarımın yanına gideceğim ilk etapta burda olacağım.
    X: Orda ne iş yapmayı düşünüyorsunuz ?
    Ben: Kendi mesleğimi yapana kadar hizmet sektöründe çalışmayı düşünüyorum.
    X: Banka hesabınızda ne kadar paranız var ?
    (paranız olması gerektiğini biliyor musunuz tarzında birşeyler söyledi fakat o sıra tercüman çevirmedi ya da ben aradaki camdan dolayı sesi duyamadım.)
    Ben: 11 bin dolarım var, evet bilgim var.(İngilizce söyledim bunu, tercüman da gülümsedi, bundan sonrası ingilizce Türkçe karışık şekilde ilerledi heyecanımı atmıştım.)
    X: Daha önce yurtdısında yaşadınız mı ?
    Ben: 4-5 ay kadar Montenegro'da yaşadım ama zaten planlı bir gidiş dönüşdü. (Tercüman, 4-5 aysa sıkıntı yok tarzında birşey söyledi)
    X: Vizenizi onaylıyorum, tebrik ederim yeni hayatınızda başarılar dilerim.
    Ben: Çok teşekkür ederim, sağolun.
    Birkaç cümle ingilizce konuşarak gülümsedik, ama inanın ne konuştuğumu hatırlamıyorum bile, o sırada arkama baktığımda yaklaşık 50-60 kişinin arkamda olduğunu ve ben mülakatı yaparken arkamdaki sandalyelerde oturup sıra beklediklerini ve beni izlediklerini henüz yeni farkedebilmiştim.
    X: Buyrun,(Pasaportumu uzattı)
    Ben: Teşekkürler ( Pasaportu aldım)
    X: aa hayır bunu size vermemem gerekiyordu kafam karıştı pardon (gülerek)
    Ben: Evet, bunun PTT'yle bana gelmesi gerekiyordu benim de kafam karıştı. (gülerek)
    X: (Türkçe şekilde) Bir haftaya PTT, tebrik ederim tekrar.
    Ben: Çok teşekkürler, iyi günler

    Çok uzun gibi görünen bu diyaloglar yaklaşık 1 buçuk dakika sürmedi bile. Heyecandan gece 1 dakika uyumamamı gerektirecek birşey olmadığını mülakat bitince farkettim.
    Konsolosluktan dışarı çıktığımda, konsolosluğun hemen önünde turist vizesine kavuşmuş birkaç genç arkadaşın Vlog tarzında bir çekim yaptıklarını, ve polisler ve ordaki birkaç abi tarından ''Çekim yapmayın kameralardan tespit edilirse vizenizin yanma ihtimali var'' şeklinde uyarıldıklarını gördüm. Doğruluğunu bilemem ama dikkat etmekte fayda var.
    Birkaç gün Ankarada vakit geçirdikten sonra İzmir'e döndüm bir hafta sonra PTT'den pasaportumu aldım ve 14 Nisan tarihinde Washington DC'ye yola çıkmak için geri sayıma başladım.
    Umarım Ankara'nın bu yılın devamında artık hızlandığı, mülakat dağıtmaya başladığı, dosya taşımak isteyenlerin, current bekleyenlerin, hayallerine ulaştığı bir yıl olur.
    Saygılar, sevgiler 🙏🏼


  • @kotanzii Tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun. ABD maceranızın geri kalan bölümünde her şey dilediğiniz gibi olsun.


  • @kotanzii tebrikler vizeniz hayirli olsun. Yeni yasaminizda hersey istediginiz sekilde gönlünüzce olsun.


  • @kkaya Siz de bir an önce mülakat alırsınız inşallah, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum