DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Gunesy2000 Türkmenistan edio ama oraya da vize alıp gitmek çok zormuş bir araştırın


  • Peki şu an ne yapmamı önerirsiniz ve sizce sıra numaram gelmeyecek kadar fazla mı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rachedion forumda sizin durumunuzda insanlar ne yapıyorsa onların yaptıklarını deneyin..
    herkes deneyimlerini bu başlıkta paylaşıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @canoo asıl soru; "sizce geç kalmış mıyımdır?" olmalı bence..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mehmetatal siz bir iletinin başına ACIL YARDIM yazınca bu genelde en son cevaplanacak ileti statüsüne evriliyor bizim gözümüzde.
    çünkü bu tür durumda siz ve diğer kullanıcıları telaştan gözlerinin önündeki bilgiyi okumak / bulmak yerine ileti yazmayı tercih ediyor.
    tıpkı sizin de yaptığınız gibi.


  • MERHABALAR ; Viyana Dosya mı taşıdım, Kronik rahatsızlığım var Tip 2 Diyabet. Nereye yazıcamı bilemedim lütfen kusura bakmayın. Öncelikle @lumos hanım ve @achillesoag beye verdikleri tavsiyeye çok teşekkür ederim. Bu kronik rahatsızlığım ile ilgili Molnar illetim. " Kronik rahatsızlığım var Tip 2 diyebet, Yurtdışında geleceğim için , olası bir ekstra belge istediğinizde temin edemeceğim için bende ektstra belge veya tahlil istermisiniz diye attım Örnek Mailim sizde olası bir durumda kendinize göre uyarlarsınız
    "Hello Mr. Molnar. We have an appointment with my family at your

    clinic for a Green card health check on RANDEVU TARİHİNİZ 09:30. We
    have an interview at the American Embassy onRANDEVU TARİHİNİZ 13:00.
    We will come from Turkey. I have had Type 2 diabetes for 8 years. I
    regularly KULNADIĞINIZ İLAÇ in the morning and evening (2
    in the morning and evening), kULLANDIĞINIZ ILAÇ (1 in the afternoon). I
    have e-government reports regarding the use of this drug from the
    Ministry of Health in Turkey. I will bring them to you with their
    translations. Since I will be coming to your country from outside
    the country, if an additional document is requested, the process may
    take longer as we cannot provide it immediately. For this reason, do
    you have any other documents or analysis requests from us other than
    medication usage reports?

    Kind regards

    Hemen Döndüler verdikleri cevap maili
    Dear Mr....

    Thank you for your email! Please bring with your documents the
    medications you are taking. Any doctor's reports, laboratory reports
    will be helpful, but it is not mandatory to bring them.

    Greetings,

    "E-postanız için teşekkür ederim! Lütfen yanınızda kullandığınız ilaçları getirin. Herhangi bir doktor raporu, laboratuvar raporu faydalı olacaktır, ancak onları getirmek zorunlu değildir."

    Selamlar,"
    Bu benim yaşadığım deneyim; Mutlaka böyle bir durumda iseniz kendi durumunuz ile ilgili mutlaka mail attın,


  • @gucarslan teşekkür ederim bilgiler için, dediğinizi yaptım ve viyana konsosluğu randevumu 30 nisana çekti, sağlık için de 26 nisana aldık randevu

    25inde viyana giriyoruz, 3 mayısta ayrılıyoruz. son bir adım kaldı artık 🙂


  • @rachedion Sizin dosya numaranız aktif, konsolosluklara 10 gün arayla dosya taşıma maili göndermeniz iyi olacaktır. Avusturya dosya numarası aktif bir grup kişinin dosyasını taşıdı; ancak kotayı doldurduklarını ifade ediyorlar. Belki başka bir ülke yakın zamanda dosya taşınmasına izin verebilir.

    Benim gibi dosya numarası aktif olmayan kişiler ise bu aşamada ne yapıyorlar bilmiyorum; ama bir yerlerden oturum almadıkça mail atmak boşa çaba gibi görünüyor. Dosya numarası aktif olmaya yakın, maillerimi göndermeye devam edeceğim tekrar; daha iyi bir önerisi olan var ise bilgilendirme yaparsa memnun olurum.

  • ⭐⭐

    @ptcuye35 Kesinlikle dosyamiz aktif degil mail atmak bosa gibi bir dusunceye girmeyin lutfen. Gectigimiz sene tum numaralar aktif olmadigi icin bu sene boyle bir uygulama yapmis olabilir viyana fakat diger konsolosluklar da bu sekilde davranacak gibi bir durum yok. Sizler israrla belirlediginiz periyotlarda gidebileceginiz tum konsolosluklara sorgulama maili atmaya devam edin.


  • @Hope-Breaker Teşekkür ederim 👍


  • Dogru diyor olabilirsiniz ama ben Viyana’dan dosya numaramin aktif olmadigi gerekçesi sunularak olumsuz cevap aldim. Ayrica bunun öncesindeki 3-4 aylik süreçte bütün konsolosluklara dosya tasimak için mail attim ve olumsuz cevap aldim. Bu yüzden mail atmak için artik numaramin aktif olmasini bekliyorum. @achillesoag


  • Herkese merhaba. Bu ay içinde dağıtım oldu mu acaba, son iletileri okudum ama anlayamadım? Teşekkürler.


  • @ptcuye35
    Merhabalar;
    Acaba dosyanızın aktif olup olmadığını nereden öğrendiniz?


  • Bu ileti silindi!

  • Herkese merhaba, ne yazık ki bir kaç gün gecikmeli yazmak durumunda kaldım, affınıza sığınıyorum. Geçtiğimiz cuma akşamüstü (15.03.2024) Viyana benim de dosyamı kabul etti. Mülakat tarihim 07 Mayıs. İlk mailimi 02 Mart'ta atmıştım, cevap alamadığım için on gün sonra bir hatırlatma maili attım ve kabul mailim gelene kadar da hiç bir cevap almadım. Mevcutta bir Schengen vizem vardı. Verdiğiniz bilgiler için hepinize çok teşekkür ediyorum, hepimize kolaylıklar diliyorum.


  • @erczmm Numaranızın aktif olmasını bekleyerek zaman kaybediyorsunuz. Viyana konsolosluğu cutoff şartı koşmuş olabilir ama diğer konsolosluklar için aynı durum söz konusu olmayabilir. Dosyanızı taşırlar ve cn cutoff olunca mülakat planlanır. Şöyle de bir detay paylaşabilirim sizinle, daha önce ki senelerde ben de dahil tecrübe eden bir çok arkadaşımız oldu.
    Bu zamanlarda yapmış olduğunuz dosya transfer taleplerinize olumsuz cevap almış olabilirsiniz ancak ilerleyen zamanlarda olumsuz döndükleri aynı maile istinaden dosyanızı taşıyabilirler. Onların müsaitlik durumuna göre mailler arasından case seçip mülakata çağırabiliyorlar.

  • ⭐⭐

    @erczmm Bugun boyle bir donus yapan konsolosluk yarin cutoff olmadan da dosyanizi kabul edebilir bu kararlar tamamen konsolosluklarin elinde. Yarin keske diyip pisman olmamak adina sorgulamaya ara vermeden devam etmeniz faydaniza. Yakin tarihten ornek vermek gerekirse gectigimiz sene degil cutoff olmak surec daha baslamadan mail sorgusu yapan bir arkadasimiz ilk basta olumsuz donus alip surec basladiktan sonra kabul maili bile almadan direkt ilgili konsolosluktan mulakat daveti aldi.


  • @emirhan1 dv2024 talihlisiyim ve ds260 basvurum var. is icin georgia da 1,5 aylik bir kursa gitmem gerekiyordu ve turist vizem bitmisti. kursun bedeli yaklasik 70bin usd idi. turist vize basvurusunda kursumdan bahsettim ve kurs tarafindan durumu anlatir mektup aldim. mulakati yapan ikna oldu. bu belgeyi almasaydim kesinlikle b1/b2 vize vermezlerdi. ki yaklasik 30 yildir abd vizem var ve bunun yani sira 5 yillik E2 vizem de vardi. buna ragmen ds260 i gorduklerinde “bu kisi göçecek “ diye dusunuyorlar. bu arada esim ve cocugum da benden sonra turist vizesi almak istedi fakat reddedildiler. sebep olarak da ds260 soylediler. ve bu arada turist vizesi basvurusunu greencard cekilisinden once yaptigimizi bile soyledik. tipik amerikan mantigiyla yaklasildi.


  • Merhaba, nisan ayı için bulletin cut off number bize geldi fakat henüz mülakatla ilgili bir mail almadık. Şuan sadece mail mi beklememiz lazım, yoksa dosyaları mail ile iletmemiz veya başka bir işlem yapamız gereklimidir?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Sharm Sharm 
  • ⭐⭐

    @PhDMerveTurgut Lutfen soru sormadan once ilk olarak forum kurallari geregi vize surecinizi imzaniza tasiyin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

41.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum