Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD-Türkiye Arası Para Transferleri


  • @ipeke bu işlemi TEB’in mobil bankacılığından vs. mi yapıyorsunuz? Benim amerikaya gitmeme 3 hafta var gitmeden önce yapmam gereken bir şey var mı TEB’de acaba? Ve ayrıca TEB’deki para USD mi TL mi? Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.


  • Mobil bankaciliktan yaptim, para kendi adima TEB USD hesabimdaydi USD olarak. Gonderimdeki 1 milyon TL limiti o gunku kurdan dolar olarak karsiligi ne ise o sekilde hesaplaniyor ve bir seferde(sanirim gunluk limit anladigim) o kadar gonderebiliyorsun. TEB de hesap acman lazim ki zaten acarsan bu arada ABD den Bank of america ATM lerinden gunluk ucretsiz para cekme sansi da sunuyor sana TEB hesabindaki paradan. @Hope-Breaker


  • @ipeke çok teşekkür ederim cevabınız için

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ipeke bahsettiği olayın resimlendirilmiş hali

    Ekran Resmi 2024-03-17 11.02.36.png

    Ekran Resmi 2024-03-17 11.03.06.png

    Ekran Resmi 2024-03-17 11.03.29.png

    bir de yurt dışına çıkmadan bu ayarlamayı yapmayı unutmayın

    Ekran Resmi 2024-03-17 11.04.55.png


  • @Hope-Breaker teb kartınızla para çekmek için muvafakat ve limit artırımı yapmalısınız. Para göndermek in günlük limitlerinizi kontrol edin.


  • @ayvalik10 paylaşım için çok teşekkürler.


  • @selamibasaran çok teşekkürler yönlendirme için.


  • @Hope-Breaker rica ederim lafı bile olmaz burada biz aileyiz herkes birbirine elinden geldiğince yardımcı olmak için uğraşır.


  • Merhabalar, henüz 2 gün önce açılmış Bank of America hesabıma Türkiye’den dolar göndermem mümkün mü? Hesap olgunlaşma zamanı gibi bir şey duydum bu sorun yaratır mı gelen para işleminde?

    İş Bankası müşterisiyim ancak TEB hesabım da duruyor o kanalı da kullanabilirim.


  • @Ersin-Kıymaz kendi adınıza kayıtlı bir bankadan yine kendi adınıza olan BofA hesabınıza gönderecekseniz sorun olcağını sanmıyorum. Hesabı açtıktan 1-2 hafta sonra türkiyedeki hesabımızdan swift yaptık ve herhangi bir sorunla karşılaşmadık


  • @Ersin-Kıymaz Emre Bey'in yorumuna ek olsun benimkisi : Ben Chase Bankasından hesap açtım. Ertesi gün Türkiye'den TEB üzerinden (Cepte teb uygulamasından) transferi gerçekleştirmiştim, aynı gün içerisinde geçmişti. Dolayısıyla bir problem yaşamayacağınızı düşünmüyorum. İsterseniz çok acil değil ise bir kaç gün bekleyip deneyin. (Nasıl isterseniz.)


  • @Emre-Kurtulmuş Hesabi actiktan 5 dakika sonra yaptim sikinti olmamisti.


  • @ipeke, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    Ben bu hafta TEB den Bank of America'ya 31bin dolar gonderdim, birkac saat icerisinde hesabima gecti. Daha fazla gondermek istiyordum tek seferde ama online bankacilikta 1 milyon TL swift gonderim limiti var bunu degistiremiyorsun, o da 31bin kusur dolar yapiyordu gonderdigim tarihte.
    -176 tl TEB kesinti yapti(bunun icin TL hesabinizda para olmasi lazim oradan ayrica kesiyor yoksa gonderemiyorsunuz parayi)
    -15$ Bank of america
    -20$ araci firma/banka artik her neyse
    Ozet olarak 31bin dolari 35$ ve 176tl masraf ile birkac saat icerisinde ABD deki hesabima aktardim. Anladigim kadariyla bu 1 milyon tl gonderim limiti gunluk bir limit, geri kalan tutar icin tekrardan bir gonderim yapmayi deneyecegim. Tekrar tekrar kesinti olacak bunu istemeyenler icin sanirim banka ile temasa gecip genel mudurluge dilekce gondererek 1 milyon tl uzerinde dolar cikisi yapilabiliyormus ama benimki acildi denemedim.

    Yaklasik 1 ay once aynisini yasadim. 1 mio ustu oldugu icin resmen parayi gondermemek icin direndiler. En son amerikadaki su faturami gonderiyordum :)

  • ⭐⭐

    @wanti Bana neler neler yaptılar, 1mio civarı 4 parça ödemeyi 3 haftada tamamlayabildim. Her talimat için aynı belgeleri defalarca kez istediler.


  • Ulke adina utanc meselesi aslinda su para gonderme limiti, paran var legal bir sekilde kazanmissin ama parayi gondertmemek icin akla karayi secen 40 dereden su getirten bir anlayis ve karsi tarafa cektirilen eziyet, cidden yazik hepimize.


  • @EasternStar Wise ile günlük güncel kur ile 3 milyon TL gönderebilirsiniz hem de 3 saat içinde Chase hesabıma düşüyor. (Wise hesabınızın Amerika’da açılmış olması lazım)


  • @EasternStar, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    @wanti Bana neler neler yaptılar, 1mio civarı 4 parça ödemeyi 3 haftada tamamlayabildim. Her talimat için aynı belgeleri defalarca kez istediler.

    Bu yüzden kripto nimet hocam. Banka ile uğraşmiyorsun bir adresten diğer adrese en fazla 1 dolar ödüyerek transfer yapiyorsun ve sadece 5dk sürüyor...

  • ⭐⭐

    @gtx295 @emreonline Hocam dediklerinz doğru da E-2 işletme sermayesi için kripto problem, Wise ile de geçmişte adı para aklamalarına karıştığı için sorun olmuştu. Bu sebeple Bofa tercih etmek durumunda kaldım, biraz zaruret oldu yani.


  • @TUNCAHM hesabında 1500 usd olduğu sürece kesinti olmayan bi hesap seçeneği var ona geçerek kesintiden kurtulabilirsin


  • Merhaba, Amerikada'da ev alma amaçlı olarak toplu para göndermem gerekiyor. Bunun için ne evraklar isteniyor bilen var mı acaba?
    Ayrıca para girişinden sonra IRS e bildirmem gerekiyor mu? Bu işlemleri bilenininiz var mı?


Benzer Başlıklar

  • Apple Pay’i Turkiye’de kullanmak.

    Bankacılık
    1
    2 Oy
    1 İleti
    888 Bakış
    Z
    Benzer bir konu bulamadim biraz ters olacak ama amerikadan turkiyeye gelislerdeki nakit tasima ve alisveris problemiyle ilgili bir durumu paylasayim dedim. Uzun zamandır amerikada apple pay kullaniyorum ama turkiyeye her geldigimde apple pay türkiyede kullanılmıyor diye bildigimden ya nakit para getirmekle ugrasiyordum ya da turk kredi kartimi kullaniyordum. Boyle yapmamin sebebi de bu sayfada belirttiği uzere türkiyenin apple pay kullanılan ulkeler arasında adinin gecmemesindendi. Neyse sonuc olarak apple pay alisverislerde pos cihazinin temassiz odeme kismina telefonunuzu dokundurarak kullanilabiliyormus. Ayrica exchance orani da bankalarin online cevirme fiyatiyla ayni gorunuyor (garanti bankasiyla karsilastirdim) . Bunun yaninda her temassiz islemde de %2 cash back almak ve yurtdisi kullanim feesinin olmamasi da isin cabasi. Apple ile herhangi bir işbirliğim yoktur tecrübe ettigim bir kolayligi paylasmak istedim arz ederim :) alis verisler ornek alis veris ayrintisi
  • ABD banka hesabına para almanın vergisi var mı?

    Bankacılık
    6
    0 Oy
    6 İleti
    879 Bakış
    MySeaM
    @Programmer, içinde söyledi: ABD banka hesabına para almanın vergisi var mı? @Furkan-Aydın Gelir için bir mal veya hizmet karşılığı fatura gerekir. Aynı zamanda size ödeme yapan şirket/kurum da size yapılan bu ödemeyi kendi vergi beyanında belirtmek zorunda. Bu arkadaşınız size parayı niye gönderdi ? Arkadaşınız şirket hesabından bir ödeme yapmış oluyor. Dolayısıyla bu para bir mal alımı veya hizmet karşılığı size ödenmedi mi ? Siz şirket sahibi veya vergi levham yok diye mükellef olmadığınızı düşünüyorsunuz. Ama maalesef öyle değil. Mesela düşünün Uber yapanların şirketi veya vergi levhası yok. Ama Uber'den ilgili evrakı alıp gelirini yine de beyan etmek zorunda. Çünkü para kazanmadan yaşamınızı idame ettirmeniz mümkün değil. Ayrıca vergi oranları için Eyaletlerin Vergi Oranları konulu başlığa bakabilirsiniz. Gelir Vergisi ve Beyanı hakkındaki konu da size fikir verebilir. Arkadasinizin sirketi uzerinden bu parayi size ne icin ve hangi amacla gonderdigi onemli. Mal veya hizmet karsiligi ise, bunu gelir olarak belirtmeniz gerekiyor ve ilgili vergilerini odemeniz gerekiyor. Eger baska bir nedenle yani hibe etme amaciyla gonderdiyse, bu gift (hediye) kapsamina girer ve onun vergilendirme oranlari farklidir. Yine de her durumda bunu beyan etmeniz gerekir. Cunku arkadasiniz eger yasadisi bir islem yapmiyorsa, bunu sirket giderlerinde gostermek zorunda!
  • Türkiye'deyken ABD'de Banka Hesabı Açmak

    Taşındı Bankacılık
    6
    1 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    HandanH
    @crazycells Teşekkürler, eskiden de Bank of America ile çalışıyordum, tekrar bu kurum ile çalışmaya karar verdim. Büyük ve güvenilir banka, başka soranlara da tavsiye ederim.
  • ABD’ye havalimanından nakit parayla giriş yapmak

    Bankacılık
    132
    0 Oy
    132 İleti
    14k Bakış
    serelS
    @okokok merhaba. bahsettiğiniz tutarla girişte sorun yaşadınız mı ? form vermek yeterli oldu mu ?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum