Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD-Türkiye Arası Para Transferleri


  • Merhabalar, henüz 2 gün önce açılmış Bank of America hesabıma Türkiye’den dolar göndermem mümkün mü? Hesap olgunlaşma zamanı gibi bir şey duydum bu sorun yaratır mı gelen para işleminde?

    İş Bankası müşterisiyim ancak TEB hesabım da duruyor o kanalı da kullanabilirim.


  • @Ersin-Kıymaz kendi adınıza kayıtlı bir bankadan yine kendi adınıza olan BofA hesabınıza gönderecekseniz sorun olcağını sanmıyorum. Hesabı açtıktan 1-2 hafta sonra türkiyedeki hesabımızdan swift yaptık ve herhangi bir sorunla karşılaşmadık


  • @Ersin-Kıymaz Emre Bey'in yorumuna ek olsun benimkisi : Ben Chase Bankasından hesap açtım. Ertesi gün Türkiye'den TEB üzerinden (Cepte teb uygulamasından) transferi gerçekleştirmiştim, aynı gün içerisinde geçmişti. Dolayısıyla bir problem yaşamayacağınızı düşünmüyorum. İsterseniz çok acil değil ise bir kaç gün bekleyip deneyin. (Nasıl isterseniz.)


  • @Emre-Kurtulmuş Hesabi actiktan 5 dakika sonra yaptim sikinti olmamisti.


  • @ipeke, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    Ben bu hafta TEB den Bank of America'ya 31bin dolar gonderdim, birkac saat icerisinde hesabima gecti. Daha fazla gondermek istiyordum tek seferde ama online bankacilikta 1 milyon TL swift gonderim limiti var bunu degistiremiyorsun, o da 31bin kusur dolar yapiyordu gonderdigim tarihte.
    -176 tl TEB kesinti yapti(bunun icin TL hesabinizda para olmasi lazim oradan ayrica kesiyor yoksa gonderemiyorsunuz parayi)
    -15$ Bank of america
    -20$ araci firma/banka artik her neyse
    Ozet olarak 31bin dolari 35$ ve 176tl masraf ile birkac saat icerisinde ABD deki hesabima aktardim. Anladigim kadariyla bu 1 milyon tl gonderim limiti gunluk bir limit, geri kalan tutar icin tekrardan bir gonderim yapmayi deneyecegim. Tekrar tekrar kesinti olacak bunu istemeyenler icin sanirim banka ile temasa gecip genel mudurluge dilekce gondererek 1 milyon tl uzerinde dolar cikisi yapilabiliyormus ama benimki acildi denemedim.

    Yaklasik 1 ay once aynisini yasadim. 1 mio ustu oldugu icin resmen parayi gondermemek icin direndiler. En son amerikadaki su faturami gonderiyordum 🙂

  • ⭐⭐

    @wanti Bana neler neler yaptılar, 1mio civarı 4 parça ödemeyi 3 haftada tamamlayabildim. Her talimat için aynı belgeleri defalarca kez istediler.


  • Ulke adina utanc meselesi aslinda su para gonderme limiti, paran var legal bir sekilde kazanmissin ama parayi gondertmemek icin akla karayi secen 40 dereden su getirten bir anlayis ve karsi tarafa cektirilen eziyet, cidden yazik hepimize.


  • @EasternStar Wise ile günlük güncel kur ile 3 milyon TL gönderebilirsiniz hem de 3 saat içinde Chase hesabıma düşüyor. (Wise hesabınızın Amerika’da açılmış olması lazım)


  • @EasternStar, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    @wanti Bana neler neler yaptılar, 1mio civarı 4 parça ödemeyi 3 haftada tamamlayabildim. Her talimat için aynı belgeleri defalarca kez istediler.

    Bu yüzden kripto nimet hocam. Banka ile uğraşmiyorsun bir adresten diğer adrese en fazla 1 dolar ödüyerek transfer yapiyorsun ve sadece 5dk sürüyor...

  • ⭐⭐

    @gtx295 @emreonline Hocam dediklerinz doğru da E-2 işletme sermayesi için kripto problem, Wise ile de geçmişte adı para aklamalarına karıştığı için sorun olmuştu. Bu sebeple Bofa tercih etmek durumunda kaldım, biraz zaruret oldu yani.


  • @TUNCAHM hesabında 1500 usd olduğu sürece kesinti olmayan bi hesap seçeneği var ona geçerek kesintiden kurtulabilirsin


  • Merhaba, Amerikada'da ev alma amaçlı olarak toplu para göndermem gerekiyor. Bunun için ne evraklar isteniyor bilen var mı acaba?
    Ayrıca para girişinden sonra IRS e bildirmem gerekiyor mu? Bu işlemleri bilenininiz var mı?


  • Arkadaşlar merhabalar. TEB hesabımı açtım ve Amerikaya gitmeden bir sorun olmayacağına emin olmak için denemeler yapıyorum. CepteTEB uygulamasından para transferine girdiğim zaman IBAN no her zaman TR ile başlıyor. Yurtdışı IBAN'ına nasıl transfer yapabilirim? Mobil uygulamayı kullanıyorum.


  • @Hope-Breaker uygulamadan transfer yapamazsınız mobil siteye giriş yapıp SWIFT işlemini seçmeniz gerekli


  • @Emre-Kurtulmuş teşekkürler.


  • Arkadaşlar tekrardan merhabalar. TEB internet bankacılığı ile KeyBank hesabıma para göndermek istiyorum. Sorum şu, TEB'in sayfasında yazan alıcı hesap no amerikadaki hesabın account numberı mı yoksa routing numberı mı oluyor. Ve ayrıca eğer ki hesaptaki adres değiştiyse bir problem olur mu? Alıcı adresi ne kadar önemli? Teşekkürler.


  • amerikadan turkiyeye para gonderecekseniz, sube numarasi ve hesap numarasi istenir.


  • @sir-altan hayır türkiyeden amerikaya göndermek istiyorum


  • @Hope-Breaker Şubenize gidip SWIFT için kullanılacak kodu ve adresi de öğrenmenizde fayda var. Eğer TEB ile işlemi ingilizce dilinde yapıp fotoğrafını çekerseniz şubedekiler size tam olarak hangi numaraları yazmanız gerektiğini söylerler, garanti olur. Şimdi ben tam olarak hangi numarayı yazdığımı hatırlayamadığım için bir şey diyemedim, yanlış yönlendirmeyeyim.


  • @EasternStar Anladım. Çok teşekkürler cevabınız için.


Benzer Başlıklar

  • ABD'de Türk bankalarının şubeleri

    Bankacılık
    5
    0 Oy
    5 İleti
    10k Bakış
    S
    2010 gibi suriye için karışık bir yılda bile suriyede ortaklık kurmaya kalkmış banka nasıl olur da bir şube açmaz ameriakada . millet dolar kazanıyor aç da yerli milli bankaya yatırsın di mi ama
  • ABD'de kullanılabilecek Türk kredi ve debit kartlar

    Bankacılık
    3
    0 Oy
    3 İleti
    871 Bakış
    J
    Türk parası olarak günlük çekme limiti 10.000 TL olarak (2023 Temmuz) güncellendi. Yani 10.000 TL karşılığı kadar USD'yi Bank of America ATM'lerinden TEB bankamatik kartınızla çekebilirsiniz. Ancak bunun için 1) Yurtdışı işlem muafiyeti (Amerika için) ve 2) Yurtdışı ana hesap değişikliği işlemi (USD mevduat) Türkiye'den ayrılmadan önce müşteri hizmetlerini 0850 222 0 929 numarasından aramanız (bankamatik kart zarfınız size ulaştıysa veya önceden bir TEB kartınız varsa) ve bu iki işlemi mutlaka yapmanız lazım. 10.000 TL / 26.26 (güncel kur) = 380 USD kadar ancak çekebilirsiniz. Çektiğiniz saat sonrasında 24 saat geçecek ve sonra yeniden çekebilirsiniz. Müşteri hizmetleri bu limiti arttıramıyor ancak yine de sorabilirsiniz.
  • Yeni göçmenin ABD'ye para transferi ve Vergi konusu

    Bankacılık
    36
    6 Oy
    36 İleti
    5k Bakış
    MySeaM
    @oguzk Sorunuzu buradan cevaplamaya calisalim. Ayrica, heryerde ofisleri bulunan H&R Block gibi yerlerden de bilgi alabilirsiniz veya beyan yapabilirsiniz.
  • Amerika'daki hesaptan Türkiye'deki hesaba para aktarmak

    Taşındı Bankacılık
    4
    0 Oy
    4 İleti
    2k Bakış
    aliarmgnA
    Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum