DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Şuan sıra kaçta biliyor musunuz 54** deyim daha bana mail gelmedi endişeleniyorum hafiften



  • Congratulations! Günün ilk vizesini aldım. En kısa sürede unganlar ve mülakat hakkında detaylı bir yazı yazacacağım. Hepinize çok teşekkür ederim... 🥳🥳


  • @Satisfaction Hayırlı olsun, yeni hayatınızda başarılar.


  • @Satisfaction yeni bir hayat başarı mutluluk her şey hayallerindeki gibi olsun darısı başımıza tebrikler


  • @Satisfaction

    Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar. Darısı bekleyenlerin başına.


  • @Satisfaction hayırlı olsun


  • @Satisfaction yeni hayatınızda başarılar. Darısı biz bekleyenlerin başına. 🙏🏻


  • 13 mart'da mülakata giren arkadaşlar, umarım mülakatlarınız güzel geçmiştir. Deneyimlerinizi paylaşır ve excel tablsounda güncellemeleri yaparsanız, diğer arkadaşlar içinde iyi olacaktır.


  • Merhabalar,

    Talihli eşim ve kızımla birlikte 13 Mart Çarşamba günü saat 11:00'de sağlık kontrolü için Unganlar'daydık. Sitede istenen tüm belgelerle birlikte gittik. Bizden sadece pasaportlarımız ve corona aşı belgelerimizi istedi 4. kattaki hanımefendi. Diğer belgeleri talep etmediler. Sadece ben ilaç raporumu verdim. Diğer belgeler, sistemde yoksa isteniyormuş. Elbette ki belgeleri eksiksiz götürmekte fayda var.

    Tabi ki daha önce denilen gibi Türk'ten çok İranlı vardı. Yaklaşık 30 dakika sonra ilk ben içeri girdim. Hanımefendi 4 aşı yaptı sorular sorarken. Ardından eşim ve en son eşimle birlikte bebeğimiz girdi. Eşim çocukken olduğu aşıların belgesini götürdü. Benim o aşı belgem olmadığı için 1 aşı fazla oldum. 8 aylık bebeğimize de grip aşısı yapıldı. İlk olarak 720 dolar ödedik.

    Sonrasında kan vermek ve film çekilmek için diğer kata geçtik. Orada da toplam 95 dolar dedik. Balgam testine kalırız diye korkmuştuk. Çünkü 1 ay önce ben ve ardından eşim hasta olmuştu. Giderken hanımefendi, "Saat 17:00'ye kadar aranmazsanız bir problem yoktur demektir" dedi. Saat 17:01'de derin nefes aldık.

    Mülakatımız 3 Nisan'da, 2 Nisan'da yeniden Unganlar'a gidip belgelerimizi alacağız.


  • Merhabalar sormak istediğim bir şey var detaylıda aradım ama net bir cevap bulamadım. Bankadaki birikimlerin vadeli, vadesiz,fon,bes yada hisse senetinde olması fark eder mi sonucta bunlarda banka hesabında gosterilebilir diye dusunuyorum. Bu şekilde gösterip problem yaşayan varmı? Forumda bir arkadaş BES'i göstermişti ama sanırım vadesizinde de para vardı ama şuan vadesizde hiç birikimim yok, Hisse senedi vadelide yada fon da olanları bozup vadesize alıp mı göstermek mi lazım? görüşü yada tecrübesi olan var mı. Mulakat yaklaştıkça insan ince eleyip kafaya takıyor basit birsey sonucta çünkü ana düşünce birikimi beyan etmek ama emin olmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.


  • @sensey hiç döviz birikimi göstermemenin risk olduğunu düşünüyorum. Bir miktar bile olsa doviz gösterip, üzerine bahsettiğiniz yatırımlar/gayrimenkul/araç vs. ile destekleyebilirseniz sorun yaşama ihtimaliniz çok azalır. (Borç bile olsa bulup 10k civarı hesabınızda dolar göstermeniz naçizane tavsiyedir. Sonrasında çekersiniz hesabınızdan)

  • ⭐⭐

    @sensey Fark etmez, dolar degerini belirtmeniz iyi olur ama sart degil, ya da hesaplarin dokumunu aldiginiz gun bu degerin bankadaki karsiligini (grafik olarak bankalar verebiliyor) alabilirsiniz. Hesaplar sizin adiniza olsun yeter.

  • ⭐⭐

    @sevgilisena Boyle bir oneride bulunamayiz, hic dovizinizin olmamasi yeterli birikiminizin olmadigi anlamina gelmez. Sonucta yatirim hesaplarini bu sebeple bozmaya yonlendirmeyiz kimseyi. Doviz degerini yalasik olarak bildirmek yeterli olur, sart da degil.


  • @lumos tabiki. Sonuçta buna karar mercii hiçbirimiz değiliz, ben tavsiye olduğunu belirttim, karar arkadaşımızın kararıdır. En doğrusunu kendisi bilecektir


  • Çok teşekkürler cevaplar için sanırım bankadan anlık kurda o günkü dolar değerini de yazmalarımı rica edeceğim. Farklı tecrübesi olanda varsa yazarsa sevinirim.


  • merhabalar, Yeşilkartforum ailesi öncelikle unganlar ,asıl talihli benim.
    26 şubat saat:11 de randevumuz vardı.Çocuklu ailelere ışık olabilir umarım.
    Ben, eşim ve biri yaklaşık 7, diğeri 3 yaşında iki kızımla beraber Düzen Laboratuvara gittik.pasaportlar alındı.Gerekli evraklarımızı verip beklemeye başladık ( ben kızlarım için hem e-devletten hemde özel doktorlarından imzalı yaptrdığım aşı kağıtlarını aldım ve sundum ) bizimkiler yoktu.resimlerimiz çekildi.Kan, röntgen sadece ben ve eşim olduk. muayene için önce eşimi sonra beni en sonda benim eşliğimde kızlarımı tek tek aldılar.bana ve eşime 2 şer aşı, kızlara 2 şer aşı oldu( bu kısım stresliydi) Boy kilo ölçümü ve kullandığım ilaçlar var mı diye sordular. Eşime nereye gideceksiniz diye sormuş.. Sonrasında bankoya geçtik, 4 kişi toplam 38.700 tl ödedik.ertesi gün sorunsuz herşeyimizi unganlardan aldık:) 13 mart günü,saat 8.45 Mülakat randevumuz için, İlk pasaportlarla bir kayıt yaparak x-ray den geçtik , çanta, telefon vs. kabul edilmiyor. Herşeyimizi arabamıza bıraktık.park sorunu yok, anahtarımızı yanımıza aldık. içeri geçtikten sonra kayıt yapılıyor.Biz çocuklu olduğumuz için sıra beklemeden aldılar..pasaportlar isteniyor ve para yatırmak üzere bankoya yönlendiriyorlar 4 kişi için 1.320$ ödedik, fiş veriyorlar(buraya kadar olan kısmı herşeyi eşim yaptı, ben kızlarımla beraberdim)sonra numaramız ekranda çıkınca bankoya gidiyorsunuz. Evraklar isteniyor genelde asıl talihlinin detaylarına bakılıyor.-bu kısmı ben yaptım.diplomamı aldılar (üni) mali belgeler (45 bin dolar) nüfüs kayıt örnekleri ve adli sicil kayıtlarımızı istediler -erkekler için askerlik belgesi -resimler kızlarımız için nüfus kayıt resimler… Türkçe devam etmek isteyip istemediğimiz soruldu. tekrar çağrılacaksınız dediler.Numaramız ekranda çıkınca bankoya gittik. Bu sefer ben öndeydim .Amerikalı bir hanım yanında bir tercüman ile beraber mülakat yaptı -Sağ elimizi kaldırıp yemin ettik.
Parmak izlerimiz alındı. Sol 4 sağ 4 baş parmaklar...kızlarım için ben tekrar parmak izlerimi verdim.(çocuklarımızla beraber gayet rahat,küçük kızım eşimin kucagında başladık.çocuklarımıza karşı gayet sevecen davrandılar 🙂 karşılıklı bakıştılar, muziplik yaptılar:)sonra ciddileştik…
    Görevli : Ne mezunusunuz? 

    B: ünivertesite ( Tekstil ve Moda tasarım Modelist)
    Görevli: Daha önce evlilik yaptınız?
    B: hayır
    Görevli:Tanıdığınız akrabanız varmı?
    B:evet Aynı sektörden arkadaşımız 

    Görevli:birikiminiz?
    B:45 bin dolar
    Görevli : Hangi eyalete yerleşip ne yapmayı düşünüyorsunuz?
    
B:Georgia ,Arkadaşımın giyim firmasında çalışacağım.
    
Görevli : Vizeniz onaylandi 1 hafta sonra
    alicaksinız hayirli olsun…
    Veeee vizemiz onaylandı. Allah herkese nasip etsin. Çok stresli yinede keyifli bir süreç... Herkese mülakat verilmesi dileğiyle bol sabırlar güzel umutlar Yeşilkart forum ailesi iyiki varsınız.Kocaman bir kütaphane burası teşekkürler.


  • @sensey merhaba biz eşimin borsa ve bireysel emeklilik yatırımlarını gösterdik. Bir miktar da dolarımız vardı. Onları da paylaştık. Yeterli buldular


  • @mllgr sizi tebrik ederim,yeni yasaminizda basarilar dilerim


  • @mllgr tebrikler yeni hayatanızda başarılar


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

355
Çevrimiçi

41.3k
Kullanıcı

4.4k
Konu

428.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum