DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • 514 sayfa okudum bir tane DQ ne demek anlamadım herkes dq tarihi yazmiş 🙂 biri aydinlatirsa çok makbule geçer:)


  • @berkant, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    514 sayfa okudum bir tane DQ ne demek anlamadım herkes dq tarihi yazmiş 🙂 biri aydinlatirsa çok makbule geçer:)

    dosya uscis den nvc ye ektarildiginda, nvc tekrar belgeler sunmanizi ister, belgeler nvc ye sunulduktan sonra nvc evraklar tamam yada eksik der, evraklar tamamsa, email atar, documentarily qualified, kisaca DQ evraklar tamam ve kabul edildi diye


  • @hasanmakinaci cok teşekkür ederim hocam ben 25/11/2023 dq oldum hala mail gelmedi banada.Bu ay gelir insallah kasim ve aralıklar birlikte.Heralde mail geldigi gun 1.5 ay sonrasina randevu vermis olcaklar yani bu ay icinde mail gelirse mayisa en iyi ihtimalle kaldik


  • @berkant, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @hasanmakinaci cok teşekkür ederim hocam ben 25/11/2023 dq oldum hala mail gelmedi banada.Bu ay gelir insallah kasim ve aralıklar birlikte.Heralde mail geldigi gun 1.5 ay sonrasina randevu vermis olcaklar yani bu ay icinde mail gelirse mayisa en iyi ihtimalle kaldik

    En son 23/11/2023 de evraklari DQ olan birinin subat basi gibi randevu aldigini hatirlar gibiyim. sen gecen vize mulakati alan grup u kacirmissin,

    gordugum kadari ile konsolosluk 1/2 gunde max 30 kisiye randevu veriyor.

    iyide en son subatta randevu verdiler, mart randevusu yok, email i bile yok, emailler yakinda yollanmaya baslar.

    Martta gocmen olmayan vizelerin cok yogun oldugunu biliyorum. bu sepeble gocmen vize randevularini sallamis olabilirler.
    2023 tax evraklarinida eklemeyi unutmayin dosyalariniza.


  • evet bu ay hic ses yok hala, i-30 baslangicim 03/11/22 hayirlisi artik bakalim.Taxlari sisteme yuklettim saolun hatirlatma icin


  • @hasanmakinaci Bu ay mülakatı olan 2 kişi hatırlıyorum. Mart ortası olmalı.


  • @ygmbx bu ay içinde mail alan oldu mu hic acaba?


  • @berkant Valla ben de buraya yazılanlardan görürsem söylüyorum, başka kaynağım yok maalesef. Bu ay mail aldığını söyleyen görmedim henüz. Ama Şubat'ta mail alan ve mülakatı bu ay olan 2-3 kişi vardı.


  • @ihsanozlen, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Herkese selam. Eğer paylaşılmışsa birdaha sormamı bağışlayın lütfen. Bildiğiniz üzere 2 yıllık olan koşullu green card süreleri 5 yıl olarak güncellendi. Buna CR-1 ile alınan 2 yıllık green card'ta dahil mi ? Eğer dahilse o zaman vatandaşlık veya kalıcı green card için beklenen süreye +3 mü eklememiz gerekecek? Şimdiden teşekkürler.. 🙂

    Arkadaşlar bu soruya cevap verebilecek var mı ?


  • @ihsanozlen Böyle bir güncellemeden haberim yok. Ben ABD'ye giriş yapalı 3 haftayı biraz geçti, bana sınırda söyledikleri green card'ımın 2 yıllık koşullu green card olduğu ve bu 2 yıllık sürenin bitmesine 90 gün kala koşulları kaldırmak için başvuru yapmam gerektiği. Bildiğim tek güncelleme, koşulları kaldırma başvurusu yaptıktan ve dosyanız USCIS'e gittikten sonra green card geçerlilik süresinin 48 ay uzatılıyor olması.


  • Merhabalar,
    Yakın zaman önce IR1 vizesi için NVC'ye yüklenmesi gereken tüm belgeleri gönderdik DQ olduk, IL beklemekteyiz. Bu süre zarfında Mülakat için gerekli belgeleri araştırmaya başladık. Ben Amerikan vatandaşıyım yaklaşık 15 yıldır Türkiye'de yaşıyorum. Maaşımı hep Türkiyeden aldım, dolar bazında da hep düşük kazandığım için hiç Tax return doldurmadım. Başvurumuzu yaparken bundan dolayı joint sponsor ile ilerledik.
    Mülakata gitmeden önce noterden onaylı bir beyan vermem gerekiyor mu vergilerimi neden ödemediğime dair?


  • @ygmbx, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @ihsanozlen Böyle bir güncellemeden haberim yok. Ben ABD'ye giriş yapalı 3 haftayı biraz geçti, bana sınırda söyledikleri green card'ımın 2 yıllık koşullu green card olduğu ve bu 2 yıllık sürenin bitmesine 90 gün kala koşulları kaldırmak için başvuru yapmam gerektiği. Bildiğim tek güncelleme, koşulları kaldırma başvurusu yaptıktan ve dosyanız USCIS'e gittikten sonra green card geçerlilik süresinin 48 ay uzatılıyor olması.

    gecici green kartin suresinin bitmesine 90 gun kala, I-751 dolduruluyor,
    Form I-751 is $595. A biometric services fee of $85 is also required for petitioners.
    After filing the I-751 petition, the processing time can take 12 to 18 months diyor.
    ogrenmek istedigim, green kart 2 yil sonra expire olduktan sonra, 2 yil 9 ay sonra I 751 e basvurmadan vatandasliga basvurabiliyormu? kisi turkiyeye gidip gelmeyecekse? kisi green kartta bulunan sarti kaldirmadan, yada yeni bir green karta basvurmadan vatandasliga basvurabiliyormu?


  • @hasanmakinaci Kaçak olmaktan mı bahsediyorsunuz? Kişi koşul kaldırma başvurusu yapmazsa, 2 yıllık green card süresi dolunca kaçak durumuna düşüyor bildiğim kadarıyla.


  • Hem bilgi olsun diye hemde bir fikri olan varsa yorum yapsin diye yaziyorum.
    Eşim orjinal amerikalı 2022 Aralık'ta evlendik ben Türkiyedeyim o amerikada .evraklari eşim amerikadan gonderimini ve yuklemesini yapti. gonderme tarihimiz haziran 2023 2024şubatta tahimini sure 2 ay görünüyordu .herayin 9 unda guncelleniyor ve 9 mart 2024 de (2 gun once )5 weeks olarak güncellendi. Forumda okuduklarima gore söylüyorum sanirim hızlı ilerliyor .1 yilda tamanlanacak gibi ama biz 1.5 yili gozden cikarmistik. Umarim herkes iyi haberler alir

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   E ecom 

  • Hem bilgi olsun ,hemde bir fikri olan varsa yorum yapsin diye yaziyorum.
    Eşim orjinal amerikalı 2022 Aralık'ta evlendik ben Türkiyedeyim o amerikada .evraklari eşim amerikadan gonderimini ve yuklemesini yapti. gonderme tarihimiz haziran 2023 . şubatta tahimini sure 2 ay görünüyordu .herayin 9 unda guncelleniyor ve 9 mart 2024 de (2 gun once )5 weeks olarak güncellendi. Surelerin hizlandigini söylüyorlar ne kadar dogru bilmiyorum. Esim en son sponsorluk icin gereken evraklarin girişini yapmisti . henüz baska bir mail gelmedi .Umarim herkesin bekledigi gun gelir


  • Bende tahmini süre yazmıyor altta beklenenden uzun sürüyor gibi şeyler yazıyor. I-130 formunu 2023 Kasım ayında gönderdik. Süre olmaması normal mi


  • @Caner-Türk Siz sitede yazan o süreyi çok ciddiye almayın bu sitede gördüğünüz herkeste yıllardır o şekil yazıyor, bizde 1 hafta yazısına kadar inmişti... bazen 2, bazen 3, bazen 4 hafta olarak göreceksiniz ama 'ortalama' 1 yıl sürecek.(en kısa 6 ay ve en uzun 2,5 yıl süren gördüm)
    dip not; benimde eşim Amerikalı yazın Amerikadayken USCIS çalışanlarının bir röportajı ya da yazısına denk gelmiş(tam hatırlamıyorum) tüm işlemleri 6 ay'a indirmek için çalışma yaptıklarına dair. ancak üstünden çok süre geçti ve söylenen olmadı.


  • Merhabalar ehliyet için önerilerinize çok teşekkür ederim 2. Girdiğimde sinavi geçtim lisansımı 10 dk da verdiler 2 hafta içinde ehliyet kartı gelicekmis.


  • Ve green cardim ulaştı 6 şubatta ülkeye giriş yapmıştım 6 martta kartim geldi 🥰


  • @Alfa-Centauri süre olmaması o şekilde yazması normal bi zaman geçer bi anda 4 ay 3 ay yazar sonra yine süre biter tekrar yeni süre yazar derken ortalama 11 -12 ay sürüyor.umarım çok daha kısa sürer ve sürecinizi tamamlarsınız.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

43.0k
Kullanıcı

4.5k
Konu

437.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum