DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar;
    30 Ocaktan sonra vize yenileme talebinde bulunup talimatlar mailini alan var mıdır?
    Teşekkürler.


  • @cns Merhaba,
    Evet, 5 şubatta başvuru yaptım, 12 şubatta talimat maili geldi ve evraklarımı gönderdim.


  • @yunusbicer Cevabınız için teşekkür ederim.
    Biz de 4 şubatta başvurduk ama henüz maili almadık. Mülakatsız yenileme işleminde de İstanbul veya Ankara olarak mı ilerliyor süreç ? bilginiz var mı?


  • Herkese merhabalar, başımdan geçen süreç şu şekildedir;

    19 Ocak tarihinde Ds160 konfirmasyon
    7 Şubat Kurye talimat
    7 Şubat ptt kargo
    12 Şubat konsolosluğa ulaştı
    14 Şubat Administrative Processsing
    14 Şubat Approved
    16 Şubat Issued
    16 Şubat ptt kargo
    20 Şubat bugün elime ulaştı 10 yıllık vize


  • @cns Mülakatsız yenileme işlemini sadece İstanbul Konsolosluğu yapıyor. Size gelen talimatlarda da göndereceğiniz adresin İstanbul olacağını farkedeceksiniz.
    Randevuya çağırma durumu olursa eğer ikisi arasında tercihte bulunabiliyorsunuz anladığım kadarıyla.
    Umarım kısa süre içinde alırsınız talimat mailinizi.


  • @Traveller-0 evrak olarak ne tür dökümanlar göndermiştiniz?


  • Posta yoluyla vize yenileme işlemi için gelen kurye talimatları e mailinde 4 sayfalık onay sayfasında bahsedilen 6 maddelik iletiye ek olarak 2 sayfadan oluşan ( sadece üzerinde bunuda kurye dosyanıza ekleyin yazan kağıtla birlikte ) ve yine e mailde size gelen
    Toplamamda 7 adımdan oluşan belgeleri toparlıyorsunuz. Belgeler şu şekildedir;

    1. Güncel pasaport ( en az 6 kullanım süresi olan)
    2. Eski vizenizin olduğu pasaport
    3. Ds 160 konfirmasyon onay sayfası (3 sayfa)
    4. Kurye talimatları onay sayfası (4 sayfa-gönderdikleri e mailde mevcut)
    5. 1 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş 5*5 fiziki fotoğraf ( ABD şartlarına uygun biyometrik) ds 160 formda kaydettiğiniz resmin fiziki hali
    6. Eşlik eden eş için evlilik cüzdanı ilk 4 yaprak( evlilik cüzdanınızda dolu olan sayfalar). Evli değilseniz tam vukuatlı e devlet üzerinden alacağınız tam vukuatlı nüfus kayıt örneği olabilir
    7. Talimat e mailinde gelen ek dosyada bulunan üzerinde de yazdığı gibi bunu da dosyanıza ekleyin diye belirttiği tek barkodlu sayfa ( diğer sayfayı ptt görevlisine veriliyor, ptt memurunun işini kolaylaştırmak için oluşturulmuş diye düşünüyorum )

    Bunların dışında herhangi birşeye gerek yok

    PTT teslim ediyorsunuz, ücretsiz bir şekilde gönderebiliyorsunuz. ABD konsolosluğunun anlaşması var

    Not: Talimatlar e-mailini aldığınızda size 24 saatliğine geri gönderecekleri adresi 209 tl tutarında adrese teslim ek hizmetini ( ais üzerinden) seçme hakkı veriyor bunu muhakkak alın aksi taktirde pasaportlarınızı geri gönderirken Ankara konsolosluğuna gönderiyor otomatik olarak.

    **İlk başta seçme hakkı verilen Ankara veya İstanbul 2 konsolosluktan Ankara’yı dahi seçseniz sizi otomatik olarak İstanbul’a atıyor sebebi ise mülakatsız posta yoluyla vize yenileme işlemini sadece İstanbul başkonsolosluğu yapmaktadır. Yukarıda da belirttiğim gibi onaylanan vizeleriniz eğer ek hizmet satın almazsanız Ankara’ya gönderirler. Onun için ek hizmet almanızı tavsiye ederim.

    *** Bir önceki vizenizi zaman konusunda doğru kullandıysanız ve bulunduğunuz sürece orada sorun oluşturmadıysanız vizenizi almamak için bir sebep yok kanaatindeyim.

    Süreç biraz heyecanlı ptt kargo diğer kargolara göre çok yavaş. Kargonuzun ulaşmasını ptt nin kargo sorgulama bölümünden
    , konsolosluğa ulaştıktan sonra da

    Üzerinden kolaylıkla takibini yapabilirsiniz.
    PTT den konsolosluğa ulaştığı ilk 2 gün herhangi bir bilgiye ulaşılamadı bilgisi alırsınız ve bu çok normal,
    2. Günün sonunda genelde saat 18:00 den sonra güncelle yaptıklarından saat 18 den sonra kontrol ettiğinizde “Application Received” olur 4. Gün (iş günü) onaylanırsa “Approved” ve son olarak basım olur ve “Issued” yazar ve genelde issued olan aynı gün geri gönderirler pasaportlarınızı. Red olayı ise ceac tan kontrol ettiğinizde Apllication Received ten sonraki aşamada eğer Red almışsanız “refused” olarak karşınıza çıkar.
    Bu süreler benim yaşadığım süreler. Konsolosluğun yoğunluğuna bağlı artıp, azalabilir.
    Süreç ve beklemek heyecanlı olduğu için bilgi karmaşası oluyor, gereksiz evrak istemedikleri ilgili de videoları mevcut sitelerinde de, o yüzden nacizane tavsiyelerimi belirttim umarım herkese faydalı olur bilgiler, saygılar..


  • Merhaba 2013 yılında almış olduğum 2024 Şubatta bitecek olan vizem için 7 Ocakta başvuru yaptım, 25 Şubatta Talimatlar maili geldi pasaport veilgili belgeleri posta yolu ile gönderdim. Received statusunden 2 gün sonra Refused durumuna geçti ve mailime vize başvurusu durumunuzu ek bir konsolosluk mülakatı gerektiği için randevu alınması gerektiği mailini aldım. Farklı soyad ile başvuru yaptığım için mi bu durumu yaşadım daha önce evlilikten dolayı mülakatsız yenilemiş olanları duydum. Randevuyu çok uzak tarihe alabildim. Bu durumu yaşayan var mı randevu zamanına kadar neden mülakat gerektiği konusunu öğrenebilirmiyiz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aspy84 eğer soyadınız değiştiyse zaten posta yoluyla yenilme yapamazsınız, bu ais kaydı sırasında zaten size belirtilir.
    soyadınız değiştimi sorusuna "NOé deiyerek ilerlemişseniz zaten hatalı bilgi vermiş oluyorsunuz.

    şuana kadar soyadı değiştiği halde mülakatsız yenileyen kimseye denk gelmedim.
    mecburen mülakat almalı ve mülakata katılmalısınız.


  • Merhaba herkese öncelikle..
    10 senelik vizem geçen nisanda bitmişti ve 14 Ocakta mülakatsız yenileme için eşimle başvurduk..16 şubatta talimat maili geldi,23 Şubatta dosyam İstanbul konsolosluğa ulaştı.Ny’ye 2 kez 10 gün tatil için gittik ve şimdide onaylanması durumunda bizden sonra 7 yaş oğlu için başvurup yaz tatilini tekrar Ny’de geçirmek istiyoruz..1 haftadır dosyam orada ancak ceac sayfasında malesef hiçbir hareketlilik yok,bu kadar uzun süre bekleme olabiliyor mu acaba?


  • Bizde çocuklar için belgeleri gönderdik.7 şubatta ellerine ulaştı 9 şubatta approved oldu halâ approved olarak gözüküyor.bir değişiklik yok…posta yoluyla gönderilen belgelerde bu aralar problem var sanırım.


  • Your case is open and ready for your interview, fingerprints, and required documents. If you have already had your interview, please check your status after two business days. If no interview was required, please check back in two business days for the status of your application.
    For more information, please visit

    Burada ne demek istiyor acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @handes uzun?
    dosyanız ulaşalı henüz 1 hafta olmuş. telaş edecek bir durum yok, sabırla beklemelisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @handes nerede yazmakta bu ibare?


  • @gucarslan Ceac üzerinden vize durumu sorgulaması yapınca, büyük fontla "Application Received" yazdıktan sonra altta yazan standart yazı. Mülakat olsun olmasın bulunuyor.

    Mülakatsız yenilemeler için ABD İstanbul Konsolosluğu 30 gün ortalama süre veriyor. Bu ibare 3 haftaya yakın olarak görünebiliyor.


  • @gucarslan Çok teşekkür ederim , standart bir yazı olduğunu anlayamadım biraz telaşlandım ,tekrar teşekkürler 🙏


  • Merhabalar ;
    Mülakatsız vize yenileme işleminde görüşmeye çağırırlarsa randevu sistemi nasıl oluyor? Konsolosluk mu randevu veriyor yoksa ilk vize randevusu alır gibi mi almamız gerekir?
    Teşekkürler


  • @cns randevu alinmiyor.
    Adi ustunde mulakatsiz yenileme


  • Yenileme işleminde eğer gerek görülürse randevuya çağırma durumları olabiliyormuş bu randevunun de ilk vize başvurusu gibi mi alındığını yoksa konsolosluğun mu verdiğini öğrenmek istedim. Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cns kendiniz alıyorsunuz ais sisteminden.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

42.3k
Kullanıcı

4.5k
Konu

433.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum