Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @zynp7tepe Kcc’den sorgu yapmaktan çekinmeyin, kendileri her şeyi düzgün yapan bir kurum değill. Biz sürecimizi tamamlayıp, Greencardlarımızı teslim aldıktan sonra alakasız bir şekilde dosyanız mülakata hazır maili atmışlardı. Korkmayın sorgunuzu yapın.

• @sebnem_ bana gelen otomatik cvptan sonra siz mail attınız mı yoksa ikinci maili onlar mı attılar siz sormadan?

• @Lifepark-0 2. mail olarak ne sordunuz siz?

• @ugursway çok teşekkür ederim. maili görünce başımdan aşağıya kaynar sular döküldü. Sizin ve diğer arkadaşların sayesinde rahatladım biraz sağolun.

• ⭐⭐

@zynp7tepe Merhabalar, 1-2 sayfa önce sayın @Gupse hanımın da içeriğini paylaştığı şekilde yazmanız kafidir. Mail başlık kısmına dosya numaranızı yazmanız yeterli. Örnek olması için buyrunuz;

Name - Surname :
    Date of Birth : mm/dd/yyyy
    Case Number :

Dear KCC Officer,

Could you please give me information about where my interview place will be ?

Thanks.

• @zynp7tepe aynı maili tekrar yazdım

• @Revolter biraz beklemem gerekir mi yoksa yarın maili atsam sıkıntı olur mu?

• @zynp7tepe Sizin durumla bizim ki hemen hemen ayni gozukuyor. Sizin location en son Morocco daydi sanirm. Bizimkisi hala Almaty Kazakistan da gozukuyor. Sizin bu son post dan sonra hem Vienna ya e mail atip sordum hem de KCC ye. Muhtemelen ikisinde de yarin cevap gelir sizi de bilgilendirim.

• @Hamza-Kalender haber verirseniz çok sevinirim.

• ⭐⭐

@zynp7tepe Açıkçası ben bugün ilk attığım maile istediğim dönüşü aldım ama birden fazla mail atan arkadaşlar son 3-5 gün içerisinde 2. maillerini de atmış olmalılar. Bu konuda takdir sizin.

• @zynp7tepe tekrar email atmanıza gerek yok, otomatik mesajda “mesajınızı aldık” diyor. Sonra da mesai içinde cevap veriyor. Biz 1 kere yazdık, otomatik mesaj geldi yani size gelen; sonra da Viyana cevabı geldi. Endişe etmeyin, mesai saatlerinde size de cevap gelecektir Viyana diye. 🍀

• @Hamza-Kalender Hamza Bey konu mülakat yeri. Sanıyorum siz atlas kaydını söylüyorsunuz.
    Atlas kaydını da mülakata gitmeden 1 hafta önce yapmanız yeterli. Şimdiden bir sıkıntı olmaz. Online chat ile ya da deneyimlerde göreceğiniz email (atlas ile ilgili bir email idi) ile halledersiniz. Hiç endişe etmeyin 🍀

• Arkadaşlar merhaba ,

Sağlık muayenesinde göz kontrolü nasıl yapıldı benim bir gözümde 5.5 miyop diğerinde 6 astigmat var elenme sebebi olabilir mi acaba ?

• ⭐⭐

@gubaz53 Panik yapmayin bu gibi durumlar elenme sebebi degil. :)

• ⭐⭐⭐

@gubaz53 Kontrol yapilmiyor, sizin beyan etmeniz yeterli, gozluk ve ya lensnizle (varsa recete de olur) gidin yeter. Buna gore elenseydik kimse gidemezdi sanirim.

• ⭐⭐

@zynp7tepe Hem KCC hemde Konsolosluklar icin mail sorgulamasi yaptiktan sonra otomatik bir cevap gelecektir , sonrasinda 1-2 mesai gunu beklemeniz faydaniza olacaktir cok yuksek ihtimalle cevap alacaksiniz. Gectigimiz sene dosya tasima maillerini atarken 4-5 gun sonra cevap aldigim veya hic cevap almadigim konsolosluklar da oldu. Otomatik cevap sonrasi mail gelmeyen konsolosluklara 1 hafta kadar sonra tekrar ayni sorguyu yapmistim yogunluktan veya keyfi bazen cevap vermedikleri oluyor maalesef.

• @lumos biliyorum ama insan her şeyi kafasına takıyor malum

• @achillesoag teşekkür ederim ama insan her şeyi kafasına takıyor çok yorucu süreç

• Sabah mülakatım var orda telefon vb.. şeyleri emanet bırakabileceğimiz bir yer bilen var mı?

• Selamlar
    Amerikaya giriş yaptıktan sonra kaç gün yada kaç ay sonra Green card elimize ulaşıyor acaba ? Ortalama olarak bilgisi olan var mı ?

Benzer Başlıklar

• Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    908 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • Evlilik ile turkiyeden green card başvuru

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card evlilik abd mulakat uscis
    2
    -5 Oy
    2 İleti
    943 Bakış
    crazycellsC
    @akonwerty, içinde söyledi: Evlilik ile turkiyeden green card başvuru amerika vatandasi eşimle Türkiye'de evlendik şuan kendisi Amerika'ya döndü Türkiye'de green carda başvuru prosedüru nasıl işliyor neler sunmaliyiz mulakat da ? https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k