DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @alihan1314 öncelikle geçmiş olsun. F1 vizesi almak B1/B2 'a göre daha zor olabilir. Mevcut profiliniz F1'a uygun olmalı diğer arkadaşların söylediği gibi. B1/B2 'den ret aldıktan hemen sonra F1'a başvurmak çok sağlıklı olmaz. Zaten ret oranları daha fazla bu vize kategorisinde. ( Kalış süreleri ve göçmen vize türüne geçiş açısından daha avantajlı olması bu vizeyi almayı zorlaştırıyor). Biraz daha bekleyip şartlarınızı iyileştirmek ve tekrar B1/B2'a başvurmak en iyi seçenek gibi görünüyor.


  • @tufank tesekkurler hocam, bir sure beklemeye karar verdim.


  • Dün sabah görüşmeye girdim. Konsolosluk önünde kalabalık bir sıra vardı. 15dk lık gruplar halinde kapı önüne doğru gelmeniz bekleniyor. Bazı uyanıklar, önceki gruba dahil olup önden girebiliyor fakat yaklaşık randevu saatinizde güvenlik kontrolüne girmiş oluyorsunuz.

    Havaalanı güvenliği tarzında bir geçişten sonra 100 metre ilerideki ana binaya doğru yürüyorsunuz. Yanınızda araba anahtarı, cüzdan olabiliyor.

    Önce belge kontrolü ve parmak izi verdikten sonra vize görüşmesi için sıranızı bekliyorsunuz. Benim görüşmem uzun boylu türkçe bilmeyen biri girdi.
    Sorular kısaca;
    Neden gitmek istiyorsunuz?
    Ne kadar kalacaksınız?
    Ne iş yapıyorsunuz?
    Ne kadar süredir çalışıyorsunuz?
    Evli misiniz, Çocuğunuz varmı?
    Seyaheti siz mi ödeyeceksiniz?

    Ben bir kongre için gidecektim ve bunun için visa letter vardı yanımda. Elimdeki evraklardan bu dahil hiç birini göstermemi istemedi.
    Vizem onay aldı.

  • ⭐⭐

    @chemistontheroad tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • Herkese selamlar, bugün 29 Şubat Perşembe 13:30 saatindeki görüşmemizden onay alarak ayrıldık ve sıcağı sıcağına hemen yazmak istedimki aklımda taze tutayım herşeyi diye.

    Öncelikle burdan inanılmaz yararlandım, bu formla karşılaşmasaydım belki de alamazdım bile sorulara cevaplarımı bile bu siteden şekillendirerek hazırlandım. Sayın @tufank ne sorsam cevapladı saolsun eksik olmasın 🙂

    Benim için hayati önem taşınayan bir görüşmeydi, mutlak suretle almam gerekiyordu. Çok fazla hazırlandım. Heyecandan kalbim durmak üzereydi, hatta görüşme sırasında dedim heralde kalp krizi geçiriyorum ama içten içe..

    Binadan girdiğim anda tüm personel ve görevliler inanılmaz güler yüzlü ve kibarlar. Bizim kızımız 2 yaşında ve sabah erken yola çıkıp geldiğimiz için uykusuzdu inanılmaz huysuzluk yaptı, hatta bir ara parmak izi sonrası görüşme alanını beklerken kucağımızdan inecem diye güvenlik şeritlerini yıktı ayağıyla 😲

    Ben o an vize alamayacağız bitti tamam dedim, halbuki o an bizim için asıl başlangıçmış..

    2 tane vize penceresi açıktı, sanırım biri bayandı tipini tam göremedim, birde herkese Red veren kıvırcık saçlı, renkli gözlü, kirli sakallı Amerikan görevli vardı. Önümüzde 3 kişi varken, görüşmesi bitince bebeğimizin durmadığını görünce hemen Bebekli Aile gelsin diye anons yaptı ve bizi önden çağırdı.

    Bundan sonrakiler Ben (B), Görevli (G)

    B : Merhabaa, sanıyorum bizim durumumuz acilleşti (32 diş gülümseme)
    G : (Tepkisiz bakışma çok hafif bir tebessüm ama yüzümüze bile bakmadı)
    5 saniye süren bir sessizlik sonrası
    B : Nasılsınız?
    G : Teşekkürler, siz nasılsınız? (Gülerek cevap, görüşme tamamen olumluya döndü daha başta)
    B : Teşekkürler bizde çok iyiyiz.
    G : Niçin gitmek istiyorsunuz?
    B : Yaz tatilimiz için turistik amaçla gideceğiz.
    G : Ne iş yapıyorsunuz?
    B : Eşim anaokulu öğretmeni, ben mali müşavirim, babamın 46 yıl önce kurduğu muhasebe bürosu.. Malesef 2 yıl önce babamı kaybettim ve işleri ben idare ediyorum.
    G: Okey... (10 saniye boyunca bilgisayara notlar)
    G : Daha önce yurtdışı çıktınız mı?
    B: Evet geçen sene ailecek İtalya ve Almanya'ya gittik. Ben daha önce Amerika'da bulundum. Birde balayına Kıbrıs'a gitmiştik.
    G: (Tepkisiz yine 10 saniye boyunca not aldı)
    G: Vizenizi onaylıyorum, binadan ayrılabilirsiniz..
    B: Teşekkürler (Arkamıza bakmadan kaçış)

    Toplam görüşme 45 saniye sürdüyse, konuşmamız 15-20 saniye falandır, gerisi onun not almasıyla geçti.

    Üst baş çok dikkat edin, şık ve özenli giyinin abartmadan, güler yüz ve samimiyet size vize aldıracak en önemli şeylerden biri. Red-kabul oranı çok dikkat etmedim.

    Herkese bol şans dilerim. 🙂

  • ⭐⭐

    @kaganuysl tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • @kaganuysl Tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • @kaganuysl tebrikler hayırlı olsun bir meslektaşımın vizesine kavuştuğunun haberi sevindirdi beni 🙂


  • Herkese Merhaba,

    Aslinda bu iletiyi paylasmakta biraz geciktim, fakat ABD alisma sureci, yerlesme derken ancak firsat bulabildim forum adminlerinden gecikme icin ozur dilerim. Durumumuzun, daha once gocmen vizesi reddedilmis ve turist vizesi almak isteyen arkadaslara umut olabilecegini dusunuyorum.

    Surecimiz hakkinda kisa bilgilendirme yapmam gerekirse ben gecen sene greencard kazananlarindanim, esim Viyana'da mulakatta APye kalmisti ve vize kotasi doldugu icin vizesini alamamisti. Ekim sonu ben ABDye tek basima giris yapmak durumunda kaldim ve bu surecte sansimizi denemek adina esim icin turist vizesine basvurduk. Daha once gocmen vize basvurusu oldugu ve red olarak gorundugu ve benim ABD de bulunuyor olmam sebebiyle her ne kadar sansimizin az oldugunu dusunsek de denemek istedik.

    Oncelikle seyahat planini duzgun bir sekilde olusturduk. Bence en onemli kisim burasi (Mantikli ve duzgun bir seyahat gerekcenizin olmasi sart) Esimin daha once U.S. Turist vizesi vardi ve 3 yil once bitmisti. Bu nedenle once mulakatsiz vize yenileme hakkimizi kullanmak istedik. Basvuru sonrasi hemen 1 hafta icinde gerekli evraklarin istendigi talimatlar mailini aldik ve hemen evraklari hazirlayip ertesi gun PTT ile gonderdik. Ancak esimin mulakatsiz vize yenileme talebi reddildi ve mulakat talep edildi. Bulabildigimiz en erken tarih olan 29 Subata Istanbul'dan randevu aldik ve sonrasinda surekli sistemi kontrol ederek randevuyu Kasim ayina kadar cekebildik. Formu doldururken hic bir seyi gizlemedik. Daha once gocmen vizeye basvurdun mu sorusuna ve gerekli aciklamaya "Evet. Mali yil bittigi icin vize alamadim" yazdik. Bu asamada hicbir seyi gizlememenizi ve yalan beyanda bulunmamanizi tavsiye ederim.

    Mulakata gelince, benim ABD de yasayan bir greencardli olmama ragmen esime benimle alakali hicbir sey sorulmadi. Sorulan sorular su sekilde:

    ABD ye neden gitmek istedigi, Ne isle ugrastigi, Calistigi kurumda is taniminin ne oldugu, ABD de ne kadar kalacagi, Eski pasaportu ve vizeleri

    Son olarak gocmen vizeye basvurmussun aciklar misin? seklinde gelen soruya, esim fazla detaya girmeden sadece "Evet basvurdum ancak APye kaldim ve surec tamamlanmadan mali yil bittigi icin vizem basilamadi" seklinde yanit verdi. Gorevli " Yani refused oldu" seklinde yanit verdi ve esim "evet" dedi. Sonrasinda gorevli "vizenizi onayliyorum" dedi. Aralik ayinda da sorunsuz bir sekilde ABD'ye giris yapti.

    Red aldiginizda umudunuzu yitirmemenizi ve her kosulda sansinizi denemenizi tavsiye ederim. Dosyamizda genel algiya baktiginizda asla vize alamazsiniz denilecek turden bir cok olumsuzluk vardi: Es olarak benim ABD'de olmam, Greencardimin olmasi, esimin daha once gocmen vize basvurusunun olmasi ve ustune bir de red gorunmesi. Olumsuzluklara yenilmek yerine, daha guclu hazirlanarak yeniden denemeyi burada cok onemli buluyorum.

    Ve elbette sureci tek basimiza basarmadik. Tum surec boyunca her ihtiyacim oldugunda, buyuk sabirla ve nezaketle bana buradan destek veren Ugur bey @gucarslan ve Tufan beye @tufank ne kadar tesekkur etsem eksik kalir. Iyi ki varsiniz, cok tesekkurler


  • @bernat öncelikle okudukdan sonra içimden bir oha dedim. Ama şuan içime bir umut doğdu. Paylaşımınız için çok teşekkür ederim.


  • @bernat çok tebrik ederim ve paylaşım İçin de teşekkür ederim umut oldu bize de. Bizde formu doldurup submit etme aşamasın daydık. @gucarslan iki yıldır baba kız görüşemedi bu süreçte dosyayı sabmit etmeden kontrol edebilir miyiz ?


  • @bernat hayırlısı olsun Berna Hnm, çok sevindim adınıza 🍀


  • @sebnem_ çok sağolun 🙏🏼


  • @bernat tebrikler hayırlı olsun


  • Herkese merhaba. Ds-160 formundaki bilgilerde değişiklik yapıp ve ds-160 form numarasını güncelleyip yeni form ile ankaradaki mülakatta sorun yaşayan oldu mu? Seyahat planı kısmında newyork ile washington dc olarak belirttiğimi anımsıyorum ancak washington dc kısmına önce New jersey yazmıştım net hatırlayamadığım için emin olamadım.

    Seyahat planı konusunda vereceğimiz çelişkili bir beyan etkileyecek gibi görünüyor mülakat sonucunu.

    Ais sitesinde “ diğer bilgileri düzenlemek için önceden planlanmış bir randevunuz var ise bilgilerinizi düzenlemek için randevunuzu iptal etmeniz gerekir “ diye bir kısım olduğu için yeni form ile gidersem sorun yaşar mıyım endişesi taşıyorum.

    Anladığım kadarıyla zaten birçok başvurucunun mülakat tarihine kadar bazı bilgileri değişiyor dolayısıyla mülakat tarihinde çok sayıda kişinin yeni ds-160 formuyla gittiğini düşünüyorum konsolosluğa.

    Mülakatı ilgilendiren bir durum olduğu için bu başlıktan da yazmak durumunda kaldım.

    Yeni ds-160 formuyla mülakata girip konsoloslukta sorun yaşayan birileri (randevu iptali ya da geri çevrilme gibi) oldu mu acaba?

  • ⭐⭐

    @waroflaw form güncelleme hakkınızı kullandınız mı? Kullanmadıysanız bir kereliğine formunuzu güncelleyip yada yeniden form doldurup aiste güncelleme yapabilirsiniz.


  • @selamibasaran hayır henüz kullanmadım ancak iletide yazdığım gibi Ais sitesinde “ diğer bilgileri düzenlemek için önceden planlanmış bir randevunuz var ise bilgilerinizi düzenlemek için randevunuzu iptal etmeniz gerekir “ diye bir kısım olduğu için konsolosluğa gittiğimde oradaki görevliler yeni formu kabul ederler mi diye endişe ediyorum.

    Düzenlemek istediğim bilgiler seyahat planı çerçevesinde yazdığım şehirler ve gidiş- dönüş tarihi gibi bilgiler.

    New jersey ile washington dc’den hangisini yazdığımı net olarak hatırlayamıyorum maalesef bunun sorun olabileceğini düşündüğüm için.


  • @hmntskn, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @tufank 2015te hiç yurtdışı ziyaretim yoktu onu anlarım ama 2021 de neden red yedim bugün bile hala anlayamıyorum . Almanya belçika romanya çekya fransa hollanda ülkelerini ziyaret ettim . Şimdi frankfurt konsolosluğundan 29 agustosa randevu verdi ama sorun şu schengen vizem 27 agustosta bitiyor 😃 her gün kontrol edip randevuyu erkene çekmeye çalışıcam . Eğer olmazsa appointment iptal edip pasaport vize yenileyip eylül sonrasına bırakıcam .

    Merhaba, vize mülakatınız nasıl geçti? Umarım bu sefer vizeyi almışsınızdır. Uzun zamandır yazmıyorsunuz, merak ettim açıkcası.

  • ⭐⭐

    @waroflaw O zaman yeniden düzenleyip ais te dişliye tıklayıp orda yeni form kodunuzu yazabilirsiniz.Randevunuzu iptal etmenize gerek yok bunun için.Mülakat tarihinize yakın yenileyin formunuzu.


  • @selamibasaran çok teşekkür ederim .


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

192
Çevrimiçi

41.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum