B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
-
@bernat öncelikle okudukdan sonra içimden bir oha dedim. Ama şuan içime bir umut doğdu. Paylaşımınız için çok teşekkür ederim.
-
@bernat çok tebrik ederim ve paylaşım İçin de teşekkür ederim umut oldu bize de. Bizde formu doldurup submit etme aşamasın daydık. @gucarslan iki yıldır baba kız görüşemedi bu süreçte dosyayı sabmit etmeden kontrol edebilir miyiz ?
-
@bernat hayırlısı olsun Berna Hnm, çok sevindim adınıza 🍀
-
@sebnem_ çok sağolun 🙏🏼
-
@bernat tebrikler hayırlı olsun
-
Herkese merhaba. Ds-160 formundaki bilgilerde değişiklik yapıp ve ds-160 form numarasını güncelleyip yeni form ile ankaradaki mülakatta sorun yaşayan oldu mu? Seyahat planı kısmında newyork ile washington dc olarak belirttiğimi anımsıyorum ancak washington dc kısmına önce New jersey yazmıştım net hatırlayamadığım için emin olamadım.
Seyahat planı konusunda vereceğimiz çelişkili bir beyan etkileyecek gibi görünüyor mülakat sonucunu.
Ais sitesinde “ diğer bilgileri düzenlemek için önceden planlanmış bir randevunuz var ise bilgilerinizi düzenlemek için randevunuzu iptal etmeniz gerekir “ diye bir kısım olduğu için yeni form ile gidersem sorun yaşar mıyım endişesi taşıyorum.
Anladığım kadarıyla zaten birçok başvurucunun mülakat tarihine kadar bazı bilgileri değişiyor dolayısıyla mülakat tarihinde çok sayıda kişinin yeni ds-160 formuyla gittiğini düşünüyorum konsolosluğa.
Mülakatı ilgilendiren bir durum olduğu için bu başlıktan da yazmak durumunda kaldım.
Yeni ds-160 formuyla mülakata girip konsoloslukta sorun yaşayan birileri (randevu iptali ya da geri çevrilme gibi) oldu mu acaba?
-
@waroflaw form güncelleme hakkınızı kullandınız mı? Kullanmadıysanız bir kereliğine formunuzu güncelleyip yada yeniden form doldurup aiste güncelleme yapabilirsiniz.
-
@selamibasaran hayır henüz kullanmadım ancak iletide yazdığım gibi Ais sitesinde “ diğer bilgileri düzenlemek için önceden planlanmış bir randevunuz var ise bilgilerinizi düzenlemek için randevunuzu iptal etmeniz gerekir “ diye bir kısım olduğu için konsolosluğa gittiğimde oradaki görevliler yeni formu kabul ederler mi diye endişe ediyorum.
Düzenlemek istediğim bilgiler seyahat planı çerçevesinde yazdığım şehirler ve gidiş- dönüş tarihi gibi bilgiler.
New jersey ile washington dc’den hangisini yazdığımı net olarak hatırlayamıyorum maalesef bunun sorun olabileceğini düşündüğüm için.
-
@hmntskn, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
@tufank 2015te hiç yurtdışı ziyaretim yoktu onu anlarım ama 2021 de neden red yedim bugün bile hala anlayamıyorum . Almanya belçika romanya çekya fransa hollanda ülkelerini ziyaret ettim . Şimdi frankfurt konsolosluğundan 29 agustosa randevu verdi ama sorun şu schengen vizem 27 agustosta bitiyor :D her gün kontrol edip randevuyu erkene çekmeye çalışıcam . Eğer olmazsa appointment iptal edip pasaport vize yenileyip eylül sonrasına bırakıcam .
Merhaba, vize mülakatınız nasıl geçti? Umarım bu sefer vizeyi almışsınızdır. Uzun zamandır yazmıyorsunuz, merak ettim açıkcası.
-
@waroflaw O zaman yeniden düzenleyip ais te dişliye tıklayıp orda yeni form kodunuzu yazabilirsiniz.Randevunuzu iptal etmenize gerek yok bunun için.Mülakat tarihinize yakın yenileyin formunuzu.
-
@selamibasaran çok teşekkür ederim .
-
Mülakat tarihimiz 12.03.2024 ankara
Mülakat öncesi son hazırlıkları yaptık yanımıza destekleyici olabilecek tapu, adli sicil kaydı ve sadece banka yazısı ile birlikte ds160 onay sayfası ile fotoğrafları aldık.. yola çanakkaleden çıktığımız için iş yoğunluğuyla birlikte geceden çıkma kararı aldık.. sabah 5 gibi büyükelçilik binasının önüne vardık biraz müzik dinledik vaktin geçmesini bekledik.. oyun falan oynadık araçta.. 2 saat dolduğunda 07.30 da kapıda insanlar birikmeye başladı saat 08.00 randevusuydu bizim randevumuz.. neyse güvenlikten vs geçtik saat tam 08.00 olduğunda içeriye girdik önümüzde 3 kişi vardı sadece ancak bir aksilik olmazsa olmaz işlerimizde.. bize bir kart verdiler 09.00 a kadar içeri girebilirsiniz denildi ve dışarıya çıktık.. eşimin fotoğrafını kabul etmediler ve ramazan dolayısıyla fotoğrafçıların sabah 8 de kapalı olabileceğini düşündük öylede oldu.. fotoğrafçı kapalıydı ve açılmasını bekledik saat 08.30 da dükkanı açtılar fotoğraf krizi son buldu ve tekrar konsolosluk binasına gittik kartımızı gösterdik girdik ancak içerisi inanılmaz kalabalıktı busefer..
evraklarımızı aldılar önce evrak kontrolü sonra parmak izi taraması ve daha sonra önümüzde yaklaşık 25 kişinin bulunduğu sıraya dahil olduk.
Sıramızın önündeki kişilerden 3 kişi kadar onay gördük geri kalan malesef red alıyordu mülakatlarda dikkat ettiğim bir konuda insanların ellerindeki klasör klasör evraklardı.. biz 3 tapu 1 banka yazısı ve 2 adet sicil kağıdı dışında evrak getirmediğimiz için ellerimizi bomboş kaldı eşimde bana : acaba bir yerde yanlışmı yapıyoruz bakışları atıyordu..
Neyse sıramız geldi ve mülakatımıza başladık :-k : konsolosluk memuru
-b : biz-b : merhabalar
-k : merhabalark: nereye gideceksiniz
b: los angeles
k: kaç gün kalacaksınız
b: 20 gün kadar kalmayı düşünüyoruz
k: amerikada tanıdığınız varmı ?
b: hayır yok
k: ne iş yapıyorsunuz
b: emlakçıyız… ofis bizim..
k: web siteniz varmı ?
b: sosyal medyadan yönetiyoruz
k: kaç para kazanıyorsunuz
b: ikimiz toplam xxx civarı
k: tebrikler vizeniz onaylandı.Toplamda 45 saniye kadar zaman ayrıldı bize.. evraklarımızı sormadılar.. ne için gideceğimiz sorulmadı hatta. Tek baktığı pasaportumuzdaki schengen ülkesi vizesiydi.. hangi ülkelere gittiğimizi sorarmı diye bekledik onuda sormadı. ve vizemizin onaylanması mutluluğu ile binadan ayrıldık. Bizim mülakatımız bu şekilde geçti.
Profillerimiz : eşimle ben emlak şirketimiz var geçtiğimiz kasımda 5 avrupa ülkesi geçtiğimiz eylülde 5 balkan ülkesi gezimiz oldu.
Vize almak isteyen herkese başarılar diliyorum. Biz bu şekilde aldık vizemizi.Dosya 13ü yani dün Issued oldu bugün pasaportlarımızı teslim aldık.
-
@ilkerkaynar90 tebrikler vizeniz hayırlı olsun.
-
@ilkerkaynar90 tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
-
@ilkerkaynar90 tebrikler vizeniz hayırlı olsun.
-
@ilkerkaynar90 her zaman diyoruz abd evrak sormaz diye, insanlar her gun evraklarla gelmeye devam ediyor.
Fantastic bir sey,sosyolojik olarak arastirilmasi gerek. -
@charon, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
@ilkerkaynar90 her zaman diyoruz abd evrak sormaz diye, insanlar her gun evraklarla gelmeye devam ediyor.
Fantastic bir sey,sosyolojik olarak arastirilmasi gerek.Mavi klasör gördüm biz ofiste evraklar dağılmasın diye o klasörün küçüğünü kullanıyoruz kadının elinde görünce ofise sipariş geçtik o boyutunuda artık 2 senelik evrak sığdırabileceğiz :)
Gerçekten bende hayretler içerisindeydim bir an bir yerde yanlışmı yaptık dedirttiler bana bile ancak önümde eli evrak yüklü herkesin elenişini görünce anlayabiliyor insan işin evrakta olmadığını ama iş işten geçmiş oluyor tabi.. -
@ilkerkaynar90 tebrikler hayırlı olsun. acaba 5 schgen vizeniz mi vardı 5 ülke giriş çıkış damgası mı
-
@mesut1905, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
@ilkerkaynar90 tebrikler hayırlı olsun. acaba 5 schgen vizeniz mi vardı 5 ülke giriş çıkış damgası mı
1 schengen vardı tek seferde 5 ülke gezdim. Sosyal medyamı komple açtım her gittiğim ülkeden fotoğraflarıda sıraladım ds160 doldururkende özellikle hesabımı paylaştım sorarlarsa diyede lokasyonların sırasını bile ezberlemiştim ancak sorulmadı. 5 tane balkan ülkeside tek hafta içinde araçla hepsini gezmiştim onlarında mühürleri mevcuttu arnavutluk dışında tüm ülkeler vurmuştu mühür onada bakmadılar zaten.. dikkat ettikleri şey bizim mülakatımızda schengende giriş çıkışa riayet etmişmiyiz onun kontrolü gibi düşündüm zira pasaportta sadece o sayfayı açtılar.
-
@ilkerkaynar90 anladım teşekkür ederim aslında schgen de giriş ve çıkış iki ülke mührü basılmış pasaporta diğer 3 ülke sizin ds160 da beyanınıza istinaden dikkate alınmıştır. ayrıca kendi işinizin olması pozitif etki yaratmış bence.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum