Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'dan Türkiye'ye Araba Getirmek

Ehliyet ve Araba
125 39 57.0k 36

• @TUNCAHM Tuncay bey Türkiye de bedelsiz araç ithalatı işlemini yaptınız mı? Hangi vergi oranlarıyla işlem yapıldı? Kendiniz mi ilgilendiniz yoksa gümrük danışmanlığı firmasıyla mı çalıştınız?
    Teşekkürler.

• Lütfen konu hakkında çalıştığınız firma isimlerini ve maliyet hesabı tablosunu paylaşabilir misiniz?
    Bende bunu araştırıyorum.
    Bedelsiz araç ithali Mevzuatına göre 2 yıl oturum ve 6 ay önce satın alınması gerekiyor. Satın alırken ruhsat tarihi ile araba yaşı 3 taş altı olmalı.

• Herkese merhaba dostlar. Sayın admin bey olmak üzere bütün herkesin görüş ve fikirlerini almak istiyorum soracağım konuda. Türkiye’ye araba götürmeyi ciddi ciddi düşünmeye başladım. Philadelphia Pennsylvaniada yaşıyorum. Yalnız kafamı karıştıran bir konu var. Malumunuz bizim statenin ülkemizde bad bir reputationı var. Anladınız sanırım. Türkiyede Pennsylvania plakalı bir araçla dolaşmak nasıl olur mantıklı mı sizce bu konuda olabildiğince hepinizin tavsiyelerini dinlemek isterim. Şimdiden teşekkürler.

• @Maybeoneday Delaware nehrinin karsisindan New Jersey plakasi alin, oyle goturun :)

• @MySea merhaba hocam onu ben de bir ara düşündüm de şimdi Pensilvanyadan New jerseye taşınmam gerekecek bir ton uğraş

• Merhabalar, ben de getirmeyi düşünüyordum fakat kalış süremiz yeterli görülmediği için vaz geçmek zorunda kaldık.
    Sizin durumunuz farklı olabilir fakat konuşmanızda fayda var, yardımcı oluyorlar.

Bilgi aldığım firmanın adı: OLYMPIA LOGISTICS ( HAKAN BEY)

• Merhaba arkadaşlar Türkiye’deki Amerikan Konsolosluğunda 2 Amerika oturumu olan kişi arasında araç devir işlemi yapılabilir mi ?Turistik amaçlı götürdüğümüz aracın 2 yıllık süresi bitiminde başka birine devretmemiz mümkünse bizim için çok kolaylık olur.

• @emreonline ilanlar da yabancıdan yabancıya satılır diye bazı araçlara denk gelirsin. Ondan dolayı başka ülke vatandaşlığı varsa ozaman satabilirsin. Ancak oturum izni için bence en yakın noterle bir görüşün. Sistem izin verirse hemen satışı verirsin.

• @ayvalik10 Onu sordum. Yabancıdan yabancıya kastettikleri Türk vatandaşlığı olmayanlar içinmiş.

• @emreonline yabancı dan türke satılsa gurbetçiler buraya arabaya boğarlar.

• Bu ileti silindi!

• Hypothetical soru: Ulke gozetmeksizin yurtdisi ikameti varken, 185 gun kurali falan, ikametin olmadigi baska bir ulkeden araba alip, Turkiye'ye goturup, 2 veya 4 yil kuralini uygulanabiliyor mu?

Ornek: ABD ikameti var. Gidip Yunanistan'dan bir araba alip, Turkiye'ye goturebilirmiyiz ve 2 yil orada kullanabilirmiyiz?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@MySea yurtdışı olduğu için hangi ülke olduğu önemli değil her 6 ayda bir 2700 TL trafik sigortası ile kullanırsın ancak sen geri dönünce arabaya binecek kişiler yakalanırsa sorun olur çünkü sadece aracı getiren kişi kullanabilir

• @MySea, içinde söyledi: Amerika'dan Türkiye'ye Araba Getirmek

Hypothetical soru: Ulke gozetmeksizin yurtdisi ikameti varken, 185 gun kurali falan, ikametin olmadigi baska bir ulkeden araba alip, Turkiye'ye goturup, 2 veya 4 yil kuralini uygulanabiliyor mu?

Ornek: ABD ikameti var. Gidip Yunanistan'dan bir araba alip, Turkiye'ye goturebilirmiyiz ve 2 yil orada kullanabilirmiyiz?

Sn @MySea
    Anladigim kadariyla ikamet edilen ulkede (AB'de ikamet edenler icin AB ulkelerinden birinde) kisinin adina kayitli araclar Turkiye'ye goturulebiliyor.

Kimler Yabancı Plakalı Taşıt ile Türkiye’ye Giriş Yapabilir?

• Yurtdışında ikamet eden kişiler, ikamet yerlerinde adlarına kayıtlı bir adet yabancı plakalı kara taşıtını geçici olarak Türkiye'ye getirebilir.
    • Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği ülkelerinde ikamet eden kişiler ise, ikamet
      yerleri dışındaki Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği ülkelerinde adlarına
      kayıtlı taşıtlarını da getirebilir.
    • Taşıt getirecek kişilerin öncelikle yurtdışında yerleşik olma koşulunu sağlaması gerekir.
    • Yurtdışında yerleşik olma; olağan durumda yurtdışında ikamet eden kişinin Türkiye’ye giriş
      yapmak istediği tarihten geriye doğru son 1 yıl içerisinde en az 185 gün fiilen yurtdışında
      bulunmasını ifade eder.
    • Taşıt getirecek kişilerin yurtdışında ikametgâhının bulunması şarttır. Gemilerde çalışan,
      şantiyede geçici süreyle görev yapan veya otelde kalan kişiler son 1 yılın 185 gününü
      fiilen yurtdışında geçirseler de yurtdışında ikamet tesis etmediklerinden dolayı
      yurtdışında yerleşik sayılmazlar.
    • Yurtdışına çalışmak, öğrenim görmek amacıyla veya geçici görevle gidip kesin dönüş yapan
      vatandaşlarımız, ikametlerini Türkiye’ye naklettiklerinden yabancı plakalı kara taşıtlarını
      geçici olarak Türkiye'ye getiremezler.*

Su kitapcikta detaylar verilmis:

T.C. TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü-YABANCI PLAKALI KARA TAŞITLARI İÇİN YOLCU REHBERİ

https://ticaret.gov.tr/data/5d4831d913b8762b40ceade8/8.1.2024 Yabancı Plakalı Kara Taşıtları İçin Yolcu Rehberi-2024.pdf

• @Sharm, içinde söyledi: Amerika'dan Türkiye'ye Araba Getirmek

@MySea, içinde söyledi: Amerika'dan Türkiye'ye Araba Getirmek

Hypothetical soru: Ulke gozetmeksizin yurtdisi ikameti varken, 185 gun kurali falan, ikametin olmadigi baska bir ulkeden araba alip, Turkiye'ye goturup, 2 veya 4 yil kuralini uygulanabiliyor mu?

Sn @MySea
    Anladigim kadariyla ikamet edilen ulkede (AB'de ikamet edenler icin AB ulkelerinden birinde) kisinin adina kayitli araclar Turkiye'ye goturulebiliyor.

Kimler Yabancı Plakalı Taşıt ile Türkiye’ye Giriş Yapabilir?

• Yurtdışında ikamet eden kişiler, ikamet yerlerinde adlarına kayıtlı bir adet yabancı plakalı kara taşıtını geçici olarak Türkiye'ye getirebilir.
    • Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği ülkelerinde ikamet eden kişiler ise, ikamet
      yerleri dışındaki Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği ülkelerinde adlarına
      kayıtlı taşıtlarını da getirebilir.
    • Taşıt getirecek kişilerin öncelikle yurtdışında yerleşik olma koşulunu sağlaması gerekir.
    • Yurtdışında yerleşik olma; olağan durumda yurtdışında ikamet eden kişinin Türkiye’ye giriş
      yapmak istediği tarihten geriye doğru son 1 yıl içerisinde en az 185 gün fiilen yurtdışında
      bulunmasını ifade eder.
    • Taşıt getirecek kişilerin yurtdışında ikametgâhının bulunması şarttır. Gemilerde çalışan,
      şantiyede geçici süreyle görev yapan veya otelde kalan kişiler son 1 yılın 185 gününü
      fiilen yurtdışında geçirseler de yurtdışında ikamet tesis etmediklerinden dolayı
      yurtdışında yerleşik sayılmazlar.
    • Yurtdışına çalışmak, öğrenim görmek amacıyla veya geçici görevle gidip kesin dönüş yapan
      vatandaşlarımız, ikametlerini Türkiye’ye naklettiklerinden yabancı plakalı kara taşıtlarını
      geçici olarak Türkiye'ye getiremezler.*

Su kitapcikta detaylar verilmis:

T.C. TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü-YABANCI PLAKALI KARA TAŞITLARI İÇİN YOLCU REHBERİ

https://ticaret.gov.tr/data/5d4831d913b8762b40ceade8/8.1.2024 Yabancı Plakalı Kara Taşıtları İçin Yolcu Rehberi-2024.pdf

Yurtdisindan emekli olanlara saglanan ayricalik:

Yurt Dışından Emekli Olanlarda 185 Gün Şartının Aranmayacağı Haller

• Yurtdışından emekli olanların, emeklilik tarihinden sonra Türkiye’ye ilk defa
      getirecekleri adlarına kayıtlı taşıt için yurtdışında yerleşik olma koşulundaki 185 günlük
      süre şartı aranmaz.
    • 730 günlük sürenin tamamını kullanmadan taşıtıyla yurtdışına çıkan emeklilerin kalan
      süreden faydalanmak üzere, süresi içerisinde olmak kaydıyla yeniden taşıtlarıyla
      Türkiye’ye girmek istemeleri halinde, bu kişilerden yurtdışında yerleşik olma
      koşulundaki 185 günlük süre şartı aranmaz ve taşıtlarına kalan süre verilerek girişlerine
      izin verilir.

• @Sharm Cok tesekkurler!

• ⭐⭐

@MySea ikamet ve araç aynı ülkeden olması gerekiyor. Bunu 5 yıla uzatmak için tasarı hazırladılar. Ama daha sonuçlanmadı. İstanbulda ukrayna,rus,dubai,ırak,bulgar çeşit çeşit plaka araba görebiliyorsunuz.

• 185 gun sartina tabi vatandaslarin getirecekleri aracin 3 yasindan kucuk olmasi gerektigi soyleniyor forumda, ben bunu ticaret bakanligi veya baska resmi dokumanlarda bulamadim. Ayrica Amerika'dan arac getiren kisinin Youtube videosunda da gelen aracin 3 yasindan buyuk oldugunu zannediyorum cunku araci $1000 aldigini soyluyor. Bu 3 yas sartini yazan arkadaslar bu kurali nerede gormusler acaba?

• @Erdokhan 185 gun sartina tabi vatandaslarin getirecekleri aracin 3 yasindan kucuk olmasi gerektigi soyleniyor forumda, ben bunu ticaret bakanligi veya baska resmi dokumanlarda bulamadim. Ayrica Amerika'dan arac getiren kisinin Youtube videosunda da ( https://www.youtube.com/watch?v=UcbgqXxrhVY ) gelen aracin 3 yasindan buyuk oldugunu zannediyorum cunku araci $1000 aldigini soyluyor. Bu 3 yas sartini yazan arkadaslar bu kurali nerede gormusler acaba?

Benzer Başlıklar

• Faizsiz, taksitli sifir araba almanin en guzel yolu

Ehliyet ve Araba
    9
    2 Oy
    9 İleti
    913 Bakış
    RookieR
    @egesahinkaya Türk kafasıyla alakası yok doğru düşünüyorsunuz basit bi matematik hesabıyla leasingin mantıklı olmadığını anlayabilir ve sayın @DonTurcos un dediği gibi finance den daha fazla faiz ödersiniz.
  • Almanya'dan ABD'ye Araba Getirtmek

Ehliyet ve Araba
    17
    0 Oy
    17 İleti
    875 Bakış
    MySeaM
    @dilmel Trafik isiklarinda camera zaten cogunlukla arka taraftan cekim yapiyor ve cezayi arkadaki plakaya gore gonderiyorlar. Hiz radarlarinda ise, yine cameralari arkadan plakayi cekecek sekilde ayarliyorlar. Eger polis radar uyguluyorsa, zaten siz polisin onunden gecer gecmez arkanizdan gelip durduruyor. Plakayi sizin pesinize takilincaya kadar gormesine gerek yok.
  • Araba kredisi

Ehliyet ve Araba
    29
    0 Oy
    29 İleti
    3k Bakış
    F
    @kursat68 Soruyu sorali bir hayli zaman gecmis ama ileriye yonelik bir cevap olsun. Kredi kuruluslarinin aylik olarak gonderdigi "statement" dokumaninlarinda genellikle "payoff amount" diye gosterilebiliyor. "Payoff" altinda gorulen tarihe kadar odeyerek krediyi kapatabileceginiz miktar orada yaziyor olacaktir. O nedenle, eve posta ile gelen veya online olarak ulasabileceginiz "statement"a bir goz atmanizi tavsiye ederim. Benim kredi odemesine ait son belgeye gore ornek asagida. Ben kalan miktari ozellikle kapatmiyorum cunku aylik odeme $514.37 ve bu odemenin faiz orani sadece yaklasik $7 [image: 1639804137650-screen-shot-2021-12-18-at-12.07.38-am-resized.png] [image: 1639804546012-screen-shot-2021-12-18-at-12.15.28-am-resized.png]
  • Amerika'da Ehliyet Almak

Sabitlendi Ehliyet ve Araba ehliyet
    2k
    30 Oy
    2k İleti
    373k Bakış
    Gürhan KuraşG
    Eger kuzey virginia'da ehliyet alacaksaniz ve cok da tecrubeniz yoksa tyson's corner gibi yogun trafik yerlerdeki dmv'ler yerine chantilly'deki dmv'yi tercih edebilirsiniz. kendi tecrubemden bahsetmek gerekirse etrafi tanimadigim icin sirf yakin diye ilk kez tyson's corner'da road test'e girdim ve kaldim. Sonraki icin chantilly'deki dmv'de girdim ve gectim. 5-6 dakikalik bir rotasi var (youtube'da rotayi gosteren hintli kardeslerimiz de var) ve yollar baya sakin, examiner da guler yuzluydu. Ayrica sunu da belirtmek isterim gocmen vizesiyle de gelseniz virginia'da 6 ay boyunca turk ehliyetinizi kullanabilirsiniz. 60 gun kurali sadece baska eyaletlerden virginia'ya tasinanlar icin gecerli. Bunu DMV'deki gorevliye sorup ogrenmistim, ama siz yine de ehliyetinizi bir an once alin yabanci ehliyetlere sigorta daha yuksek cikabiliyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k