Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

I-130 formu ile ilgili sorular

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
953 184 74.2k 156

• @gkorkmaz Öncelikle cevabınız için çokkk teşekkür ediyorum. Çokkk yardımcı oldu. Sadece birkaç sorunun daha cevabına ihtiyacım var.

1. Evlilik Cüzdanı nı çeviri yaptırmadığınızı belirtmişsiniz, bir sorun yaşamadınız mı bununla ilgili? Hangi sayfaları eklediniz?
    2. Referans mektubu için internette belli başlı spesifik bir format bulamadım, elinizde örneği mevcut ise paylaşır mısınız?

Şimdiden teşekkür ediyorum 🤗
    Umarım güzel haberlerimizi de paylaşırız buradan...

• Sayın @crazycells yazınızı okudum teşekkürler bilgiler için fakat bi konuyu bulamadım direk size sormak istedim belki başkalarıda faydalanır. USA vatandaşı eşim ile evlendim, önceki evliliğimden olan çocuklarım için başvuru yapma hazırlığındayız fakat bu başvuru için çocukların benim çocuğum olduğunu kanıtlama adına hangi belgeleri isterler hangilerini toplamalıyız?

Daha öncede hatırlarsanız bahsetmiştim durumumdan; benim usa da yasal bir statüm yok o yüzden eşim benim adıma başvuru yapamayacak, öyle bi hakkımda yok zaten ama çocuklar için başvuru yapabiliyor şuanda çocuklar Türkiyedeler. Avukatım çocuk başı $5.000 istediği için sizin ve bu formun yardımı ile yapmak istiyoruz. Cevabınız için şimdiden çok teşekkürler.

• @zzehirbazz malesef yapilmiyor. Amerikada esiniz veya bir tanidiginiz odemenizi gerceklestirebilir.

• @gkorkmaz Merhaba,

Hayirli olsun oncelikle. USCIS accountunu kendi adiniza mi esiniz adina mi actiniz ? Vatandas adina mi yoksa Green Carda basvuracak kisi adina mi actiniz ?

• Merhaba petitoner adına açtık yani benim adıma

• @chicallonis1 merhaba eşiniz vatandaş mı yoksa green kartlı mı?

• @Sükran-Arancak merhaba.vatandaş.

• @gkorkmaz Ben nerdeyse 1 yıl başvuru yapmışım
    Halen Approved alamadım siz hangi center evrakların bakınıyor

• Merhaba, esim icin green card surecini baslatacagiz. Ilk adim olarak I130 formunu online olarak dolduruyorum. Forumdaki cogu yaziyi okumaya calistim ama gozumden kacmis olabilir, bir konu hakkinda yardima ihtiyacim olacak. Formu online doldururken mevcut evlilik bilgileri isteniyor. Burada baslangic ve bitis tarihleri isteniyor. devam eden evlilik icin bitis tarihi yazmama gibi bir opsiyon da yok. Illa ki bir tarih girmek gerekiyor. "Present" yazmayi denedim ama yaziyi da kabul etmiyror. Bu konuda daha once online basvuru yapanlar nasil bir yol izledi. Yardimci olabilirseniz cok memnun olurum. Tesekkurler.

• @Dopi26 boş bırakmayı veya N/A yazmayı deneyin birde

• @Dopi26 Merhaba, sanırım 2.part 21.sorudan bahsediyorsunuz o alanı boş bırakmanız veya N/A yazmanız gerekiyor.

• Merhabalar. Eşim amerika vatandaşlığı için başvuracak (greencard’lı) bu süre zarfında benim de sürecimi başlatmak istiyor (türkiyede evlendik) eşim vatandaşlık sürecinde mi k3 vizesine başvurmalı yoksa vatandaşlığını aldıktan sonra mı k3 başvurusunu yapmalı ? Ve Bu süreci başlatırken ben turist vizesi başvurusu yapabilir miyim? Yoksa sistemde I130 başvurusu yaptığım görünür mü?

• @daphne cok tesekkur ederim. daha once bos birakamamistim, tarayicidan kaynaklaniyordu sanirim ama simdi oldu. metin yazmaya izin vermiyor ama bos birakabildim.

• merhaba herkese,
    esim abd vatandasi ve kasimda evlendik. simdi abd ye gitmek icin vize basvurusu yapiyoruz. ilk formu doldururken i-130A diye bir form linki cikiyor. bunu doldurmaya calisiyoruz ama hem inmiyor dosya hem de nasil yukleyecegimizi anlamadik. yardimci olabilecek var mi?

• Annem için online başvuru yapacağım. USCIS üzerinden formu doldururken gereken her şeyi sadece e-devlet kullanarak temin edebilir miyiz? Yakın zamanda anne veya babası için başvuran birileri, ilk başvuruda USCIS’e neler yüklediklerini paylaşırlarsa sevinirim.

• @crazycells Merhaba Floridada yaşıyorum Amerikan vatandaşı eşim 7eylül 2022 tarihinde şuan Türkiye’de yaşayan 21 yaş altı ilk evliliğimden olan çocuğum için I130 petition for Alien Relative başvurusu yaptı gerekli evraklarla birlikte dosyayı akredite temsilcimiz gönderdi hemen akabinde iki hafta sonra I-797C case numarası bulunan eylem bildirimi ulaştı elimize fakat daha sonra davamızla ilgili hiçbir ilerleme olmadı dosyamız 6 ay öncesine kadar Nebraska servis center da bulunuyordu fakat uscis online sayfasına case processing time sayfasını kontrol ettiğimde all service center olarak seçenek bulunuyor ve dosyaların tamamlanma süresi 14 ay olarak belirtilmiş bizim başvurumuz 19 ay önce yapıldı ve şuana kadar dosyamızla ilgili hiçbir ilerleme yok ve şuan dosyamız hangi servis centerda hangi aşamada onuda bilmiyoruz dosyamızla ilgili neyapabiliriz nasıl nereden bir cevap alabiliriz onuda bilmiyoruz 21yaş altı çocuk dosyası için 19 ay geçmesine rağmen hiçbir eylem yapılmaması dosyada bir sorun olduğu anlamına gelirmi yoksa bu süreç normalmi?

• @Nazlıyurt, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

@crazycells Merhaba Floridada yaşıyorum Amerikan vatandaşı eşim 7eylül 2022 tarihinde şuan Türkiye’de yaşayan 21 yaş altı ilk evliliğimden olan çocuğum için I130 petition for Alien Relative başvurusu yaptı gerekli evraklarla birlikte dosyayı akredite temsilcimiz gönderdi hemen akabinde iki hafta sonra I-797C case numarası bulunan eylem bildirimi ulaştı elimize fakat daha sonra davamızla ilgili hiçbir ilerleme olmadı dosyamız 6 ay öncesine kadar Nebraska servis center da bulunuyordu fakat uscis online sayfasına case processing time sayfasını kontrol ettiğimde all service center olarak seçenek bulunuyor ve dosyaların tamamlanma süresi 14 ay olarak belirtilmiş bizim başvurumuz 19 ay önce yapıldı ve şuana kadar dosyamızla ilgili hiçbir ilerleme yok ve şuan dosyamız hangi servis centerda hangi aşamada onuda bilmiyoruz dosyamızla ilgili neyapabiliriz nasıl nereden bir cevap alabiliriz onuda bilmiyoruz 21yaş altı çocuk dosyası için 19 ay geçmesine rağmen hiçbir eylem yapılmaması dosyada bir sorun olduğu anlamına gelirmi yoksa bu süreç normalmi?

• Merhaba,

Annem birkac ay torunuyla vakit gecirmek icin gelmisti ama temelli kalmasinin daha iyi olacagina karar verdik.
    Doldurmam gereken formlar sanirim I-130, I-131, I-485, I-765 ve I-864. (lutfen yanlissam duzeltin)

I-130 icin kanit belge listesine baktim da, sonradan vatandas oldugum icin benim de dogum belgem gerekiyor mu yoksa 'Naturalization Certificate'in kopyasi yeterli mi?
    Annem icin ise birth certificate olarak e-devlet'ten vukuatli nufus kayit ornegini kendim cevirebilir miyim yoksa sertifikali bir cevirmen mi olmali?
    Annemin pasaportunun tum sayfalarinin kopyasini mi yollamam gerekiyor yoksa sadece kimlik bilgilerinin yazdigi sayfa mi?
    Babamin vefat belgesi gerekir mi?

Genel olarak:

• Benim vatandaslik belgem
    • Annemin dogum belgesi
    • Annemin pasaportunun kimlik bilgileri sayfasi
    • Annemin I-94 belgesi
    • Babamin vefat belgesi

Disinda bir belge var mi unuttugum?

Yanit vereceklere cok tesekkurler simdiden.

• @gkorkmaz online olarak bütün işlemleri halledebiliyoruz yani? Postalamaya gerek yok

• @Nazlıyurt, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

@gkorkmaz Merhaba Floridada yaşıyorum Amerikan vatandaşı eşim 7eylül 2022 tarihinde şuan Türkiye’de yaşayan 21 yaş altı ilk evliliğimden olan çocuğum için I130 petition for Alien Relative başvurusu yaptı gerekli evraklarla birlikte dosyayı akredite temsilcimiz gönderdi hemen akabinde iki hafta sonra I-797C case numarası bulunan eylem bildirimi ulaştı elimize fakat daha sonra davamızla ilgili hiçbir ilerleme olmadı dosyamız 6 ay öncesine kadar Nebraska servis center da bulunuyordu fakat uscis online sayfasına case processing time sayfasını kontrol ettiğimde all service center olarak seçenek bulunuyor ve dosyaların tamamlanma süresi 14 ay olarak belirtilmiş bizim başvurumuz 19 ay önce yapıldı ve şuana kadar dosyamızla ilgili hiçbir ilerleme yok ve şuan dosyamız hangi servis centerda hangi aşamada onuda bilmiyoruz dosyamızla ilgili neyapabiliriz nasıl nereden bir cevap alabiliriz onuda bilmiyoruz 21yaş altı çocuk dosyası için 19 ay geçmesine rağmen hiçbir eylem yapılmaması dosyada bir sorun olduğu anlamına gelirmi yoksa bu süreç normalmi?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k