Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
-
Merhaba arkadaslar Ds160 formu doldurdum
Us vize hesabimda dpgum tarıhımı yanliş yazdim nasıl düzeltirim bilgisi olan varmi -
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
I-130 formu ile ilgili sorular
-
@IPEKKELESOGLU Merhabalar süreç ile ilgili bizim de kafamız epey karışmıştı fakat sorunsuz bir şekilde i-130 formunu doldurduk. Geriye dönüp düşündüğümde aşağıdaki maddelere önem vermenizi öneririm:
Öncelikle USCIS account oluşturuyorsunuz, şifrenizi güvenli bir yere kaydedin çünkü sık sık ihtiyacınız olacak.
1- i130 Formunu internet üzerinden dolduruyorsunuz çıktı almaya gerek yok.
2- i130A Formunu pdf tool aracılığı ile doldurup çıktı alıp aynı renk bir pilot kalemle imzalayıp scan ederek yüklemeniz istenecek i130 formunun sonunda. Buna hazırlıklı olmalısınız.
3- Eşinizin ve sizin ABD pasaport standarlarına uygun fotoğraflarınızın scan edilmiş bir şekilde hazır olması. Tavsiyem fotoğrafçının çektirdikten sonra size mail atması olur.
4- ABD vatandaşının ya da Green kart sahibinin statüsünü kanıtlayan belgenin scan edilmiş olması ve yüklemeye hazır olması lazım. (Ben doğum belgemi ve SSN'i eklemiştim, formda zaten seçenekleri sunuyor)
5- Eşinizin ve sizin pasaportunuzun scan edilmiş dosyasını yüklemeniz gerekecek.
6- Formun sonuna bir de Form-G-1145 yükledik fakat bu gerekli miydi emin değilim, formda bir yerde okuduğum için ben yükledim ne olur ne olmaz diye.
7- İlişkinizi kanıtlayan belgeler, bizim yüklediklerimizi aşağıda paylaşıyroum:- Word dosyasına yaklaşık 35-40 fotoğraf ekledim ve her birinin yanına nerede, ne zaman ve kimlerle çekildiğimizi yazdım.
- Ayrı bir Word dosyasına intsagram profilimizin bir ekran görüntüsünü ekledim ve hikaye geçmişinden paylaştığımız hikayelerin genel ekran görüntüsünü aldım. ( Telefon dilini ingilizce yapınca resimlerin üzerinde ingilizce tarih de gözüküyor.)
- Farklı tarihlerdeki whatsapp konuşmalarımızın (3-4 ekran görüntüsü yeterli) yeminli tercümanda tercüme edip hem aslını hem tercümesini scan ederek yükledik.
- Kira kontratımızın aynı şekilde hem yeminli tercümesini hem aslını scan ederek yükledik.
- Beraber gittiğimiz konser biletleri/sinema biletleri/hediye kartları vs gibi kanıtları gerekliyse tercüme ettirip yine bir word dosyasında toparladım ve yanlarına açıklamalar yazarak dosyayı yükledim.
- Eşimin ve benim ikametgah adresimizin çıktısını alıp yine yeminli tercümana çevirdip hem aslını hem çevirisini yükledim.
- Evlilik cüzdanımızı scan ettirdik ve yükledik. Çeviri yaptırmadık. Forumda hangi sayfaların gerekli olduğu yazıyordu. Tüm sayfaları birleşik pdf yaparak yükledik yani tek dosyada.
- Son olarak yakınlarımızdan reference letter yazmalarını istedik. Annemden, eşimin ve benim en yakın arkadaşımızdan, iş yerindeki arkadaşımızdan ve bizi tanıştıran arkadaşımızdan yazmasını istedik. Googleda aratırsanız örnek bulabilirsiniz ordaki standarta göre yazdırmanızı tavsiye ederim. Ya da siz dilerseniz yazabilirsiniz ve onlardan bir şey ekleyip çıkarmak istediklerini sorabilrisiniz biraz çünkü zor oluyor karşı taraftan tam istediğiniz formatta yazması.
Ödeme için de sizi formda yönlendiriyor zaten ayrıca bir yerden yapmıyorsunuz, ödeme sonundaki receipti saklayın ne olur ne olmaz.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, biz forumdan çok yararlandık umarım size de ve diğer arkadaşlara da faydalı olur deneyimimiz.
-
merhaba ortalama kardes vızesı mulakat alma suresı ne kadar bılgısı olan var mı tesekkur ederım
-
Uzun, son bulletin 8-10 yıl civarı gösteriyordu
-
@Umutcum, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
Arkadaşlar merhaba, Amerikan vatandaşı eşimle kısa bir süre sonra evleneceğiz. Benim önceki evliliğimden iki çocuğum var 8 ve 12 yaşlarında. Greencard başvurusu yapmak için ne tür belgeler gerekiyor bu üvey çocuklar durumunda? Avukatımızla konuştuk ama çocuk başı için $5bin dolar istedi, bu başvuru yapmak bukadar zor değildir heralde diye düşünüyorum. Ayrıca Çocuklar Türkiyede olucak bu süreçte
Amerikan vatandasi birisi ile evlendiginizde I-130 formu dolduruyorsunuz, yaklasik sure 15-16 ayi bulur kabaca, bu islemi kendinizde, takildiginiz yerde buradakilerden sorarak yapilir, lakin benim kafama takilan, sizin durumunuzu bilmeden! bu cocuklar kimin ustune yani velayeti kimde? ve diyelim velayeti sizde, turk annesi bu Amerikaya gitme durumundan haberdar olursa yurt disina cikma yasagi koyabilir.
-
@Onur-Doğru-0, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
merhaba ortalama kardes vızesı mulakat alma suresı ne kadar bılgısı olan var mı tesekkur ederım
yanlisim varsa biri duzeltir, 14 sene diye biliyorum, yani su aralar 2010 da basvuranlarin dosyalarina bakiyorlar diye dusunuyorum,
-
@Mehmet-Yilmaz, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
Ben Amerikan vatandaşıyım Anneme Green Card başvurusu yapacağım ve o şu anda Amerika da bulunuyor. İşlemlere başladığımızda ziyaretçi vize suresi bittiğinde Türki'ye 'ye dönmesi gereklimi yoksa işlemler sonuçlanınca ya kadar ABD de kalabilir mi?
internette soyle diyor.
Can I stay in US after filing I-485?
If you have filed Form I-485, Application to Adjust Status, you generally are not confined by the restrictions on your non-immigrant visa. You have the right to remain in the United States while the application is pending
yani B1 dan green card a basvurdugunda, vize statun pending olacagi icin basvuranin amerikada kalma hakki vardir diyor. -
arkadaşlar merhaba. abim amerika vatandaşı .geçen yıl haziranda I130 Kardeş vizesi için uscısa başvuruda bulunduk. normalda şubat ayında tarih gösterirken dün 8 ay ileri bir tarih atmış. şimdi şöyle sorum olacak
- uscıs dava sonucundan sonra işleyiş nasıl olacak.
2)herkes 8/10 sene diyor ama resmi sitede bile teksas için 45 ay yazıyor.
lütfen bilgilendirirmisiniz.
- uscıs dava sonucundan sonra işleyiş nasıl olacak.
-
@Onur-Doğru-0 F4 vize başvurusundaki bülteni takip ediyor musunuz. Mart 2008 tarihinde son bülten yani daha önünüzde uzun bir süre var yeni başvuru yapıyorsanız
-
@Onur-Doğru-0 Benim anladığım oradaki 45 ay, bekleyenler kuyruğuna girmek için gereken süre. 45 ay sonra ancak yıllık kota sayıları kadar ilerleyen bir kuyruğa giriyorsunuz.. Kuyruğun en önünde şu anda 2008 ler varmış..
-
@crazycells NVC ds-260'ı aktif etsin diye yapılan ödemelerde yine Türk kredi kartı kullanarak pay.gov'a yönlendiriliyormuyuz?
-
@gkorkmaz Öncelikle cevabınız için çokkk teşekkür ediyorum. Çokkk yardımcı oldu. Sadece birkaç sorunun daha cevabına ihtiyacım var.
- Evlilik Cüzdanı nı çeviri yaptırmadığınızı belirtmişsiniz, bir sorun yaşamadınız mı bununla ilgili? Hangi sayfaları eklediniz?
- Referans mektubu için internette belli başlı spesifik bir format bulamadım, elinizde örneği mevcut ise paylaşır mısınız?
Şimdiden teşekkür ediyorum

Umarım güzel haberlerimizi de paylaşırız buradan... -
Sayın @crazycells yazınızı okudum teşekkürler bilgiler için fakat bi konuyu bulamadım direk size sormak istedim belki başkalarıda faydalanır. USA vatandaşı eşim ile evlendim, önceki evliliğimden olan çocuklarım için başvuru yapma hazırlığındayız fakat bu başvuru için çocukların benim çocuğum olduğunu kanıtlama adına hangi belgeleri isterler hangilerini toplamalıyız?
Daha öncede hatırlarsanız bahsetmiştim durumumdan; benim usa da yasal bir statüm yok o yüzden eşim benim adıma başvuru yapamayacak, öyle bi hakkımda yok zaten ama çocuklar için başvuru yapabiliyor şuanda çocuklar Türkiyedeler. Avukatım çocuk başı $5.000 istediği için sizin ve bu formun yardımı ile yapmak istiyoruz. Cevabınız için şimdiden çok teşekkürler.
-
@zzehirbazz malesef yapilmiyor. Amerikada esiniz veya bir tanidiginiz odemenizi gerceklestirebilir.
-
@gkorkmaz Merhaba,
Hayirli olsun oncelikle. USCIS accountunu kendi adiniza mi esiniz adina mi actiniz ? Vatandas adina mi yoksa Green Carda basvuracak kisi adina mi actiniz ?
-
Merhaba petitoner adına açtık yani benim adıma
-
@chicallonis1 merhaba eşiniz vatandaş mı yoksa green kartlı mı?
-
@Sükran-Arancak merhaba.vatandaş.
-
@gkorkmaz Ben nerdeyse 1 yıl başvuru yapmışım
Halen Approved alamadım siz hangi center evrakların bakınıyor -
Merhaba, esim icin green card surecini baslatacagiz. Ilk adim olarak I130 formunu online olarak dolduruyorum. Forumdaki cogu yaziyi okumaya calistim ama gozumden kacmis olabilir, bir konu hakkinda yardima ihtiyacim olacak. Formu online doldururken mevcut evlilik bilgileri isteniyor. Burada baslangic ve bitis tarihleri isteniyor. devam eden evlilik icin bitis tarihi yazmama gibi bir opsiyon da yok. Illa ki bir tarih girmek gerekiyor. "Present" yazmayi denedim ama yaziyi da kabul etmiyror. Bu konuda daha once online basvuru yapanlar nasil bir yol izledi. Yardimci olabilirseniz cok memnun olurum. Tesekkurler.
-
@Dopi26 boş bırakmayı veya N/A yazmayı deneyin birde
Benzer Başlıklar
146
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum