Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Remote çalışan ABD vatandasinin yasal sorumluluklari nelerdir?

• Merhaba, sizlere bir konuda danismak istedim. Amerikan vatandasligim var ve boston da yasiyorum. Yazilimci olarak uzaktan calisabiliyorum. Amerikadaki islerimde uzaktan calisirken evimi kapatip dunyayi gezmek istiyorum. Acaba virtual address kiralayip tum ehliyet ve resmi evraklarimi bu adresi kullansam bu sekilde dunyayi amerikaya senede bir kac ay ugrayarak rahatca gezebilir miyim? Bu konuda vergi odemelerimde bir sorun cikar mi? Cunku tek gelirim amerikada yaptigim isler olacak. Baska yasal konularda sorun yasar miyim?

Bu konuda bilgi ya da oneri verebilirseniz cok sevinirim. Herkese iyi gunler dilerim. Saygilarimla..

• @Java cok guzel bir soru, benden de sana gelsin 😄 Amerikada remote calisirken istedigin eyalette calisabilir misin? Aslinda bir cok parametresi vardir tahminimce ama biraz bilgilendirme alabilirim diye dusundum, simdiden tesekkur ederim.👍

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!

• @jtcarlos, içinde söyledi: Remote çalışan ABD vatandasinin yasal sorumluluklari nelerdir?

@Java cok guzel bir soru, benden de sana gelsin 😄 Amerikada remote calisirken istedigin eyalette calisabilir misin? Aslinda bir cok parametresi vardir tahminimce ama biraz bilgilendirme alabilirim diye dusundum, simdiden tesekkur ederim.👍

Sayin@java, ABD vatandasi olarak dilediginiz yerde yasayip evinizi kapatip dunyayi dolasabilirsiniz. Vergi odemelerinizi yapmaniz gerekecektir. Bu durumda hangi eyaletin vergilerine tabii olacaginizi vergi uzmanina sormaniz gerekecektir. Vergi odemelerinizi her yil yapacaginiz surece bir problem yasamamaniz gerekir. Eger baskasini gocmenlik icin sponsor etmeniz gerekirse o zaman ABDde yasiyor oldugunuzu gostermeniz veya tasinacaginizi gostermeniz gerekir. Boyle bir durum yoksa dilediginiz yerde yasayabilirsiniz. ABD icinde bulunmaniz gerekmez.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• J1 ile ABD'de iken bir işverenin sponsor olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    333 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Sharian, içinde söyledi: J1 ile ABD'de iken bir işverenin sponsor olması Şuanda J1 vizesi ile amerikadayım ve ikinci işimdeki birisi kendi şirketiyle bana sponsor olabileceğini söyledi. Bunun için; 1- Bunun için izlemem gereken süreç ve başvurmam gereken vize türü nedir? 2- Bu sürecin tamamlanması ne kadar zaman alıyor? Ayrıca bunun dışında merak ettiğim bir soru daha var. Amerikada change of status sürecinde veya olası red durumunda geri Türkiye'ye dönersem ve sonrasında bir Avrupa ülkesi için vizeye başvurmak istersem ilgili Avrupa ülkesi konsolosluğu bunu görebiliyor mu? Ve görüyorsa bu bana sorun oluşturur mu? Sayin @Sharian, sirketin size hangi tur vize veya yesil kart icin sponsor olacagina bagli olarak izlenecek surec farkli olacaktir. Genelde sirket kendi avukatini secer ve siz onunla calisirsiniz. Bu surec vize turune veya yesil kart basvuru kategorisine gore degisik zamanlarda tamamlanir. Bazi kategorilerde ekstra ucret odeyerek 2 hafta icinde cevap alabilmek de mumkundur (premium processing).
  • ABD Sabıka Kaydı Expunge Yapılması

2
    0 Oy
    2 İleti
    229 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mehmet858, içinde söyledi: ABD Sabıka Kaydı Expunge Yapılması Sayın Muslu Hukuk Bürosu Yetkilisi, Daha önce sizlere DUI ile ilgili durumumu belirtmiştim ve sizlerde yardımcı olmuştunuz. 1 adet misdemeanor sicil kaydım bulunmaktadır. Sizlere daha önce Polisten aldığım belgede Reckless driving yazdığını belirtmiştim fakat geçen gün Oklahoma State Bureau of investigation'da yapmış olduğum criminal history'de DUI olarak sonucum çıkmaktadır. 500$ ceza ödemiştim ve herhangi bir sosyal görev veya farklı bir ceza da almamıştım. Sormak istediğim, 6 yıl geçmesinden dolayı ve 1 adet DUI hariç hem ABD'de hem de TR'de farklı bir suçum olmamasından dolayı expunge talebi yapmam durumunda bu cezanın geçmişimden silinme olasılığı bulunmakta mıdır? Sayın @Mehmet858, Cezayı sildirmek size göçmenlik işlemleri acısından hiçbir avantaj sağlamaz ve hatta sicilinizde görünmese dahi yine de bunu bildirmeniz gerekir. Bu nedenle göçmenlik ve vatandaşlık icin expunge talebinde bulunmayın. Ama belki başka alanlar için faydası olabilir. Teşekkürler.
  • Vize aldiktan sonra dogan abd vatandasi olmayan cocuk

5
    0 Oy
    5 İleti
    437 Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    @ahmetemre, içinde söyledi: Vize aldiktan sonra dogan abd vatandasi olmayan cocuk İyi günler bir sorum olacakti. Ben 2019 greencard talihlisiyim ve cok sukurki 26 temmizda vizemi aldim fakat eşim hamile oldugu icin benimle vize gorusmesine gelemedi 7 agustostada cocugum dogdu yani ben vizemi aldiktan sonra cocugum dogdu bu durumda cocugum icin ayri bir vize almama gerek varmi Sayın @ahmetemre, Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum. Teşekkürler.
  • I-485 sonrasi yasal statumuz

3
    0 Oy
    3 İleti
    582 Bakış
    goodluckG
    Tesekkurler @Claudia-J-Muslu Hanim. Cevabinizi kendisine ilettim. Cok memnun oldu.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

57

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k