Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Remote çalışan ABD vatandasinin yasal sorumluluklari nelerdir?

• Merhaba, sizlere bir konuda danismak istedim. Amerikan vatandasligim var ve boston da yasiyorum. Yazilimci olarak uzaktan calisabiliyorum. Amerikadaki islerimde uzaktan calisirken evimi kapatip dunyayi gezmek istiyorum. Acaba virtual address kiralayip tum ehliyet ve resmi evraklarimi bu adresi kullansam bu sekilde dunyayi amerikaya senede bir kac ay ugrayarak rahatca gezebilir miyim? Bu konuda vergi odemelerimde bir sorun cikar mi? Cunku tek gelirim amerikada yaptigim isler olacak. Baska yasal konularda sorun yasar miyim?

Bu konuda bilgi ya da oneri verebilirseniz cok sevinirim. Herkese iyi gunler dilerim. Saygilarimla..

• @Java cok guzel bir soru, benden de sana gelsin 😄 Amerikada remote calisirken istedigin eyalette calisabilir misin? Aslinda bir cok parametresi vardir tahminimce ama biraz bilgilendirme alabilirim diye dusundum, simdiden tesekkur ederim.👍

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!

• @jtcarlos, içinde söyledi: Remote çalışan ABD vatandasinin yasal sorumluluklari nelerdir?

@Java cok guzel bir soru, benden de sana gelsin 😄 Amerikada remote calisirken istedigin eyalette calisabilir misin? Aslinda bir cok parametresi vardir tahminimce ama biraz bilgilendirme alabilirim diye dusundum, simdiden tesekkur ederim.👍

Sayin@java, ABD vatandasi olarak dilediginiz yerde yasayip evinizi kapatip dunyayi dolasabilirsiniz. Vergi odemelerinizi yapmaniz gerekecektir. Bu durumda hangi eyaletin vergilerine tabii olacaginizi vergi uzmanina sormaniz gerekecektir. Vergi odemelerinizi her yil yapacaginiz surece bir problem yasamamaniz gerekir. Eger baskasini gocmenlik icin sponsor etmeniz gerekirse o zaman ABDde yasiyor oldugunuzu gostermeniz veya tasinacaginizi gostermeniz gerekir. Boyle bir durum yoksa dilediginiz yerde yasayabilirsiniz. ABD icinde bulunmaniz gerekmez.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• Uzun Süre ABD dışında kaldıktan sonra dönüş

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    1 Oy
    3 İleti
    276 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @belma, içinde söyledi: Uzun Süre ABD dışında kaldıktan sonra dönüş Merhaba, Loto ile green card sahibi olduktan sonra 9.10.2019 da Amerikaya gittim. 02.02.2020 de 1 ay için Türkiyeye geri döndüm fakat pandemi sebebiyle Türkiyede kaldım. Erkek arkadaşımla evlendik ve iş bulmak ve hayatımızı kurmak istediğimiz için ekonomik şartlar da öyle gerektirince Türkiyede kaldık. Şimdi yeniden Amerikaya gidebilir miyim diye merak ediyorum. 1 yıl 9 aydır ABD dışındayım, pandemi koşulları yeniden girişimin gecikmesini haklı gösterir ve vizemin devamlılığını sağlar mı? Bu konuda kimden ya da hangi kuruluştan destek almalıyım? Sayın @belma, Bu konuda özel bir avukattan destek alabilirsiniz. Dilerseniz [email protected] dan bize ulaşabilirsiniz. ABD’ye girerken problem yasamanız yüksek ihtimaldir. Ancak yapabileceğiniz bir takım şeyler vardır. Giriş dosyası hazırlamak, ABD ile bağları güçlendirmek, giriş stratejileri gibi.SB-1 vizesi de başka bir opsiyondur. Hakkinizi kaybetmiş değilsiniz ama bir an önce harekete geçip belli bir strateji ile ve hazırlıklı olarak ABD’ye giriş yapmanız gerekecektir. Teşekkürler.
  • ABD vatandasligi ile gelen vergi beyani sorumlulugu...

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    2 Oy
    3 İleti
    328 Bakış
    P
    @Claudia-J-Muslu Evet gercekten de cok detayli belgelermis. Linkleri inceleyecegim, yanitiniz icin cok tesekkur ederim.
  • GC Mülakatından sonra ABD ye gitmezsem ne olur?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! @crazycells
    11
    -2 Oy
    11 İleti
    9k Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    Sayın @hpy1999, Sorunuz ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum. Teşekkürler.
  • 1 Oy
    5 İleti
    397 Bakış
    T
    @Claudia-J-Muslu cok tesekkurler verdiginiz bilgiler icin. Saygilarimla
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

60

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k