Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Remote çalışan ABD vatandasinin yasal sorumluluklari nelerdir?

• Merhaba, sizlere bir konuda danismak istedim. Amerikan vatandasligim var ve boston da yasiyorum. Yazilimci olarak uzaktan calisabiliyorum. Amerikadaki islerimde uzaktan calisirken evimi kapatip dunyayi gezmek istiyorum. Acaba virtual address kiralayip tum ehliyet ve resmi evraklarimi bu adresi kullansam bu sekilde dunyayi amerikaya senede bir kac ay ugrayarak rahatca gezebilir miyim? Bu konuda vergi odemelerimde bir sorun cikar mi? Cunku tek gelirim amerikada yaptigim isler olacak. Baska yasal konularda sorun yasar miyim?

Bu konuda bilgi ya da oneri verebilirseniz cok sevinirim. Herkese iyi gunler dilerim. Saygilarimla..

• @Java cok guzel bir soru, benden de sana gelsin 😄 Amerikada remote calisirken istedigin eyalette calisabilir misin? Aslinda bir cok parametresi vardir tahminimce ama biraz bilgilendirme alabilirim diye dusundum, simdiden tesekkur ederim.👍

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!

• @jtcarlos, içinde söyledi: Remote çalışan ABD vatandasinin yasal sorumluluklari nelerdir?

@Java cok guzel bir soru, benden de sana gelsin 😄 Amerikada remote calisirken istedigin eyalette calisabilir misin? Aslinda bir cok parametresi vardir tahminimce ama biraz bilgilendirme alabilirim diye dusundum, simdiden tesekkur ederim.👍

Sayin@java, ABD vatandasi olarak dilediginiz yerde yasayip evinizi kapatip dunyayi dolasabilirsiniz. Vergi odemelerinizi yapmaniz gerekecektir. Bu durumda hangi eyaletin vergilerine tabii olacaginizi vergi uzmanina sormaniz gerekecektir. Vergi odemelerinizi her yil yapacaginiz surece bir problem yasamamaniz gerekir. Eger baskasini gocmenlik icin sponsor etmeniz gerekirse o zaman ABDde yasiyor oldugunuzu gostermeniz veya tasinacaginizi gostermeniz gerekir. Boyle bir durum yoksa dilediginiz yerde yasayabilirsiniz. ABD icinde bulunmaniz gerekmez.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    3 İleti
    177 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mehmet-Emin-Baris, içinde söyledi: Türkiye'de çalışan green card sahipleri için vergi beyanı Merhaba, Geçen yıl eşim, ben ve 2 çocuğumuzla birlikte green card aldık. Ben Türkiye'de çalışıyorum, eşimin Türkiye'den emekli maaş geliri var çocuklarımızın eğitimi Türkiye'de devam ediyor. Toplamda 1-2 aylık süreyle yılda 2 kez ABD'ye giriş yapıyoruz. Bu yıl için 1040, 1040s1, 1040se, f2555 ve NFBAR formlarını doldurduk. Adres olarak eşimin kardeşinin adresini kullanıyoruz. Bu durumda eyalet vergi formlarını da doldurmamız gerekiyor mu, eğer gerekiyorsa hangi formları doldurmalıyız. İlgi ve yardımınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Sayin @Mehmet-Emin Baris, yesil kartli olarak Turkiyede calismiyor olmaniz gerekir. Eger Turkiyede hala isiniz olup hemen ABDye tasinamayacak durumdu iseniz reentry permit almanizi tavsiye ederim. Bu durumda ABDye iki yil sure ile giris yapmaniza gerek olmaz. Bunu uzatabilirsinizde. Ileride bu konu hem size ABDde giriste ve hemde vatandaslik surecinda problem yaratabilecektir. Eger reentry permit alirsaniz vergilerinizi de ona gore doldurma durumunuz olur ve henuz TCde yasadiginizi iletebilirsiniz. Vergi konusunda biz hukuki gorus bildirmiyoruz. Eyalet vergisi ve federal vergi sorumlulugu farklidir. Gocmenlik durumlari icin esas olan federal verginin verilmesidir. Hem ABD hem de TC vergi konularina hakim ve ABD ve TC arasinda cifte vergilendirmeyi onleme anlasmasi konusunda bilgili bir vergi uzmanina danismaniz uygun olacaktir.
  • immigrant vizeye vurulan damga ile ABD’ye giriş

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    329 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @gokayK, içinde söyledi: immigrant vizeye vurulan damga ile ABD’ye giriş merhaba. bu soruyu bir arkadaşım adına size soruyorum. kendisi evlilik yolu ile bir IV sahibi, ABD’ye ilk girişini yaptı ancak green card’ı eline ulaşamadan Türkiye’ye gelmek zorunda kaldı. vizesinin üstünde şu şekilde ibare mevcut: “ UPON ENDORSEMENT SERVES AS TEMPORARY I-551 EVIDENCING PERMANENT RESIDENCE FOR 1 YEAR”. vizeye damga basılıp ülkeye ilk giriş yapılmasının üzerinden henüz 1 yıl geçmedi. vize süresi geçmiş, ancak vize üzerinde damgalandıktan sonra damganın 1 yıl boyunca I-551 olarak geçerli olduğu yazıyor. acaba bu arkadaşım elinde green card’ı olmamasına ve vize süresi dolmasına rağmen ilk girişte vizeye basılan damga ile 1 yıl dolmadan önce ülkeye giriş yapabilir mi? teşekkürler. Evet yapabilir. Yine de yesil karti adrese ulasirsa kendisine guvenli ve acele posta ile gonderebilirler.
  • ABD Sabıka Kaydı Expunge Yapılması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    229 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mehmet858, içinde söyledi: ABD Sabıka Kaydı Expunge Yapılması Sayın Muslu Hukuk Bürosu Yetkilisi, Daha önce sizlere DUI ile ilgili durumumu belirtmiştim ve sizlerde yardımcı olmuştunuz. 1 adet misdemeanor sicil kaydım bulunmaktadır. Sizlere daha önce Polisten aldığım belgede Reckless driving yazdığını belirtmiştim fakat geçen gün Oklahoma State Bureau of investigation'da yapmış olduğum criminal history'de DUI olarak sonucum çıkmaktadır. 500$ ceza ödemiştim ve herhangi bir sosyal görev veya farklı bir ceza da almamıştım. Sormak istediğim, 6 yıl geçmesinden dolayı ve 1 adet DUI hariç hem ABD'de hem de TR'de farklı bir suçum olmamasından dolayı expunge talebi yapmam durumunda bu cezanın geçmişimden silinme olasılığı bulunmakta mıdır? Sayın @Mehmet858, Cezayı sildirmek size göçmenlik işlemleri acısından hiçbir avantaj sağlamaz ve hatta sicilinizde görünmese dahi yine de bunu bildirmeniz gerekir. Bu nedenle göçmenlik ve vatandaşlık icin expunge talebinde bulunmayın. Ama belki başka alanlar için faydası olabilir. Teşekkürler.
  • 1 Oy
    3 İleti
    319 Bakış
    C
    @Claudia-J-Muslu cok tesekkurler Claudia Muslu Hanim. Sagolun.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k