Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, sizlere bir konuda danismak istedim. Amerikan vatandasligim var ve boston da yasiyorum. Yazilimci olarak uzaktan calisabiliyorum. Amerikadaki islerimde uzaktan calisirken evimi kapatip dunyayi gezmek istiyorum. Acaba virtual address kiralayip tum ehliyet ve resmi evraklarimi bu adresi kullansam bu sekilde dunyayi amerikaya senede bir kac ay ugrayarak rahatca gezebilir miyim? Bu konuda vergi odemelerimde bir sorun cikar mi? Cunku tek gelirim amerikada yaptigim isler olacak. Baska yasal konularda sorun yasar miyim?

    Bu konuda bilgi ya da oneri verebilirseniz cok sevinirim. Herkese iyi gunler dilerim. Saygilarimla..


  • @Java cok guzel bir soru, benden de sana gelsin 😄 Amerikada remote calisirken istedigin eyalette calisabilir misin? Aslinda bir cok parametresi vardir tahminimce ama biraz bilgilendirme alabilirim diye dusundum, simdiden tesekkur ederim.👍

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • Muslu Law Firm

    @jtcarlos, içinde söyledi: Remote çalışan ABD vatandasinin yasal sorumluluklari nelerdir?

    @Java cok guzel bir soru, benden de sana gelsin 😄 Amerikada remote calisirken istedigin eyalette calisabilir misin? Aslinda bir cok parametresi vardir tahminimce ama biraz bilgilendirme alabilirim diye dusundum, simdiden tesekkur ederim.👍

    Sayin@java, ABD vatandasi olarak dilediginiz yerde yasayip evinizi kapatip dunyayi dolasabilirsiniz. Vergi odemelerinizi yapmaniz gerekecektir. Bu durumda hangi eyaletin vergilerine tabii olacaginizi vergi uzmanina sormaniz gerekecektir. Vergi odemelerinizi her yil yapacaginiz surece bir problem yasamamaniz gerekir. Eger baskasini gocmenlik icin sponsor etmeniz gerekirse o zaman ABDde yasiyor oldugunuzu gostermeniz veya tasinacaginizi gostermeniz gerekir. Boyle bir durum yoksa dilediginiz yerde yasayabilirsiniz. ABD icinde bulunmaniz gerekmez.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

70
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum