Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'deki evliliğin Türkiye'deki tescili

• Merhabalar yakın geçmişte Amerika’da evlendim. Evliliği Türkiye de tescil etmezsem green card sürecimi etkiler mi? Evliliğimin kayıtlı olması gerekiyor mu? Süreci Türkiye’den yürüteceğim ancak Amerika için Türkiyede evliliğimi kayıt ettirip ettirmememin önemi nedir? Evliliği tescil ettirmediğim için pasaport kimlik vb değişiklik yapmayacağım için Dökümanlarımı kızlık soyadımla yürütebilir miyim? nüfus kayıt örneği istenildiği belirtiliyor bu doğum belgesi için mi yoksa nüfus kayıt örneğinde medeni duruma mı bakıyorlar? Eğer öyleyse mülakattan önce evliliğimi kayıt ettirsem sorun yaşar mıyım?

• @strangek, içinde söyledi: ABD'deki evliliğin Türkiye'deki tescili

Merhabalar yakın geçmişte Amerika’da evlendim. Evliliği Türkiye de tescil etmezsem green card sürecimi etkiler mi? Evliliğimin kayıtlı olması gerekiyor mu? Süreci Türkiye’den yürüteceğim ancak Amerika için Türkiyede evliliğimi kayıt ettirip ettirmememin önemi nedir? Evliliği tescil ettirmediğim için pasaport kimlik vb değişiklik yapmayacağım için Dökümanlarımı kızlık soyadımla yürütebilir miyim? nüfus kayıt örneği istenildiği belirtiliyor bu doğum belgesi için mi yoksa nüfus kayıt örneğinde medeni duruma mı bakıyorlar? Eğer öyleyse mülakattan önce evliliğimi kayıt ettirsem sorun yaşar mıyım?

@strangek, evet etkiler çünkü yeşil kart başvurusu için vükuatlı aile nüfus kaydınıza bakılıyor ve orada bekar görünürseniz problem çıkıyor. RFE alıyorsunuz. Başvurudan önce bu durumu mutlaka halledin mülakattan önce değil. O zaman çok gecikmiş olursunuz.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• Evlilik Yoluyla Green Card Eş Durumu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    0 Oy
    5 İleti
    418 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @star646, içinde söyledi: Evlilik Yoluyla Green Card Eş Durumu Merhaba Claudia hanım şimdiden cevabınız için teşekkür ederim Ben turist vizemle en son 2019 yılında ABD ye giriş yaptığımda daha önce gelmişsin 10 ay kalmışsın dediler yasal uzatma yapmış kalmıştım 1 yıl sonra gittiğim de bundan dolayı vizemi iptal ettıler deport ..5 yıl yasak koymuşlardı bu 5 yıl bitti vizem deki form l 203 212(a) (7) (A) (i) (l) of the lNA yazdılar Türk Amerikan vatandaşı olan erkek arkadaşımla evlilik yapmak istiyoruz orada kendi şirketi var ev aldı durumu iyi o sponsor olacak TR de evlilik yaptığımızda da green card alabilir miyim ona göre yön çizmek istıyoruz sizden ricam bu konuda bilgi verebilir misiniz tekrar çok teşekkür ederim sevgiler Sayin @star646, evet yesil karti alabilmeniz gerekir. Ancak durumu detayli aciklamaniz gerekebilir. Detaylara hakim olup tam degerlendirme yapmak gerekir. Genelde ABDli ile evlilik yapinca ABDde yasal olmayan kalis sureleri ve yasal olmayan calisma durumu affedilmektedir. ABD disina cikinca ortaya cikan ABDye giris yasaginin, sizin durumunuzda dediginize gore bes yil, yesil kart almak icin dolmus olmasi gerekecektir.
  • 0 Oy
    2 İleti
    502 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @hakimikucukbayral, içinde söyledi: Türkiye'deki ABD konsolosluğu Amerika'daki davayı görebilir mi? Merhaba Sayın Muslu hukuk Bürosu yetkilisi, J-1 olarak geldiğim yaz dönemi içerisinde bir suçlama ile dava açıldı adıma savcılık tarafından, ardından ben kanıtlarımla kanıtladım ve dava düştü: ilk davada 2. Mahkeme duruşmasına kadar mahkeme hücresinde kalma ya da kefalet ile salma verdiler ben kefaleti ödedim ve serbest kaldım. Ardından ben hakime J-1 sürecimden bahsettim ve uzun sürerse vizem bittiğini söyledim bunun için başka vizeye başvurmamı söyledi ve ben de F-1 başvurdum ancak dava J-1 vizem bitmeden dava bitti ve serbest kaldım. Ama f1 başvurumu yapmıştım sonra ardından iptal ettim. Bu süreçte j-1 sponsorum travel sürecimi iptal ettiğini artık benim sponsorluğumu yapmadığını göçmenlik bürosuna bildirmiş bana mail geldi gelen yer [email protected] dan. Mail geldi bununla alakalı herhangi bir kısıtlama yoktu sadece bilgilendirme. Uçak biletim vize bitiş tarihimden önceyei sonra döndüm ardından şimdi tekrar başvuru yapma istiyorum konsoloslukta her şey gözüküyor mu? Ve bunların hepsini anlatacak bir vakit bulabilir miyim? Teşekkürler. Sayin, @hakimikucukbayral, konsolosluk yetkililerinin cok kisitli sureleri vardir. Butun bunlari dinlemeleri mumkun olmayacaktir. Siz basvuruyu yaptiginizda butun bunlari DS-160 formunuzda belirtmelisiniz. Tabii ki yine de yaninizda davanin dustugune dair butun bilgileri bulundurun. J-1in neden erken bitirildigi de onemli. Bir yalnis anlasilma mi oldu. Bunu tam anlamadan ve belgelendirmeden basvurmaniz durumunda olumsuz sonuc almaniz yuksek ihtimaldir. Yeni basvuruyu yapmadan DS 160 formunu bir avukatla doldurmanizda yarar olacaktir.
  • ABD Vatandaşı İle Alakalı Nafaka Davası

2
    0 Oy
    2 İleti
    428 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @projeon, içinde söyledi: ABD Vatandaşı İle Alakalı Nafaka Davası Merhaba, ABD vatandaşı ile evli bir Türk vatandaşıyım. Bir çocuğum var. Eşim ABD'de biz çocukla Türkiye'deyiz. Eşim uzun süredir bana çocuk için maddi yardımda bulunmuyor. Zaten uzun süredir ayrıyız ama hala evli görünüyoruz. Yaklaşık 5 senedir herhangi bir maddi destekte bulunmadı. Boşanmadan nafaka davası açabilir miyim? Ama maddi durumum da çok iyi değil. Bu konuda ABD'den avukatlık ücreti için maddi destek alabilir miyim? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. Sayın @projeon, bu konuda bir aile avukatı ile görüşmeniz gerekir. Her eyaletin bu konudaki kanunları ABDde farklıdır. Çocuk için yardım davası açabilirsiniz. Child support deniyor. Eşinizle evli olsanız da olmasanız da çocuğun babası bunu ödemek zorundadır ve bunu geçmişe yönelik de talep etme hakkınız olabilir.
  • Internship sonrası ABD de çalışma.

2
    1 Oy
    2 İleti
    284 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ipsion Internship sonrası ABD de çalışma. içinde söyledi: Merhabalar, Yaklaşık 10 aydır İstabulda bir pastanede pastacı olarak çalışmaktayım. Patronum Los Angeles'da Amerikalı bir fast food zinciri ile ortak pastane açmayı planlamakta tahminen 2020 Şubat ayı gibi açılacak. Ben de önümüzdeki ay temmuz sonu gibi Nashville'de bir otelde 1 senelik internship programında bulunacağım. J-1 vizesi ile. Mevcut pastahanemden istifa ettiğimde 1 seneyi doldurmamış olacağım. Durumu patronuma söylediğimde çok sevindiğini internship programından sonra da Los Angeles'daki şubede işe başlayabileceğimi söyledi. Sorum şu mevcut durumda benim LA deki şubede işe başlamam için HB1 vizesinden başka bir yol var mı? Neticede o vize yaklaşık 5 de 1 şans ile çıkıyor kesin olarak çalışabileceğim bir vize türü var mı acaba? Şimdiden teşekkürler ederim. Sayin @ipsion, Evet çalışabileceğiniz başka vize türleri var. İşyerinizin de yapacağı yatırıma bağlı olarak E-2 yatırımcı vizesi, en az mudur seviyesinde çalışacak iseniz L-1 şirket transferi vizesi (ancak son 3 yılda en az 1 yıl işyerinde çalışmış olmanız gerekir ve başka şartları da vardır), H2 B gibi kısa sureli çalışma vizesi de veya başka vizeler de sizin için opsiyon olabilir. Öğrenim ve is geçmişinize detaylı baktıktan sonra sizin için en uygun çalışma vizelerine karar verilebilir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k