Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'deki evliliğin Türkiye'deki tescili

• Merhabalar yakın geçmişte Amerika’da evlendim. Evliliği Türkiye de tescil etmezsem green card sürecimi etkiler mi? Evliliğimin kayıtlı olması gerekiyor mu? Süreci Türkiye’den yürüteceğim ancak Amerika için Türkiyede evliliğimi kayıt ettirip ettirmememin önemi nedir? Evliliği tescil ettirmediğim için pasaport kimlik vb değişiklik yapmayacağım için Dökümanlarımı kızlık soyadımla yürütebilir miyim? nüfus kayıt örneği istenildiği belirtiliyor bu doğum belgesi için mi yoksa nüfus kayıt örneğinde medeni duruma mı bakıyorlar? Eğer öyleyse mülakattan önce evliliğimi kayıt ettirsem sorun yaşar mıyım?

• @strangek, içinde söyledi: ABD'deki evliliğin Türkiye'deki tescili

Merhabalar yakın geçmişte Amerika’da evlendim. Evliliği Türkiye de tescil etmezsem green card sürecimi etkiler mi? Evliliğimin kayıtlı olması gerekiyor mu? Süreci Türkiye’den yürüteceğim ancak Amerika için Türkiyede evliliğimi kayıt ettirip ettirmememin önemi nedir? Evliliği tescil ettirmediğim için pasaport kimlik vb değişiklik yapmayacağım için Dökümanlarımı kızlık soyadımla yürütebilir miyim? nüfus kayıt örneği istenildiği belirtiliyor bu doğum belgesi için mi yoksa nüfus kayıt örneğinde medeni duruma mı bakıyorlar? Eğer öyleyse mülakattan önce evliliğimi kayıt ettirsem sorun yaşar mıyım?

@strangek, evet etkiler çünkü yeşil kart başvurusu için vükuatlı aile nüfus kaydınıza bakılıyor ve orada bekar görünürseniz problem çıkıyor. RFE alıyorsunuz. Başvurudan önce bu durumu mutlaka halledin mülakattan önce değil. O zaman çok gecikmiş olursunuz.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• Uniting for Ukraine ile evlilik süreci

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    329 Bakış
    Papa_DoD TVP
    Avukat hanımda bahsettiği üzere Amerika'da olduğu için alamazsınız. Çünkü Şartlı tahliyeyi ülkeye girerken sınır polisi veriyor. Bunun öncesinde Şartlı Tahliye alacak kişiye Amerika'da birinin sponsor olması gerekiyor ve bu sponsorluk onaylandıktan sonra Seyahat izninin çıkması gerekiyor. Ukraynalılara seyahat izni hemen çıkıyorken Yabancı pasaportlu yakınına 1-2 hatta 3 ay bile sürebiliyor. Ben şanslı kişilerdendim 12 günde çıktı ama 65 gündür bekleyenler olduğunu biliyorum. Bu arada U4U için resmi evlilik şartı yok. Birlikte olduğunuzu kanıtlayan belgeler yeterli oluyor. Birlikte ödediğiniz fatura ev kirası gibi durumlarla kanıtlayabilirsiniz. Fakat siz zaten Amerika'da olduğunuz için bundan faydalanamazsınız. Çünkü bir diğer şart 11 şubat öncesinde Ukrayna'da yaşıyor olmanız gerekiyor. (Sınırda bunun kontrol edilmediğine dair bazı kişiler yorum yapmıştı ama emin değilim.)
  • Statü değişikliği sonrası ABD'ye giriş

2
    0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @baytar, içinde söyledi: Statü değişikliği sonrası ABD'ye giriş @Claudia-J-Muslu Selamlar, Benim sorum şu; E2 statüsüne başvuran eşimle beraber benimde statüm E2'ye change oluyor. Acil bir durumda benim Türkiye ye gelip dönmem için B2 vizemiz yeterli olurmu? Öğrendiğimiz kadarıyla E2 statüsündeki kim olursa olsun ülke dışına çıktıktan sonra E2 vizesine başvurmak zorunda. Ama kafamızı karıştıran şey ise hali hazırsa pasaporta basılı olan B2 vizemizi ile A4 kağıdına basılıp verilen statü nasıl giriş için engeller? Teşekkür ederim Sayın@baytar, E2 statüsüne başvuran eşinizin başvurusuna dahil oldu iseniz ve sizin vizeniz de ABDde iken change of status ile (I-539)değişirse TCye giderseniz E2 vizesi almanız gerekir ve ABDde aldığınız onayı TCde tanımazlar ve herşeyi baştan değerlendirirler. Change of status yaptı iseniz E2 vizesinde olursunuz. İşlem tamamlanmadan çıkarsanız E2 ye geçmemiş olursunuz ancak TCde E2 almanız gerekir. Girişte B2 vizesi ile sorun çıkarabilir ve kabul etmeyebilirler.
  • 0 Oy
    3 İleti
    518 Bakış
    K
    @Claudia-J-Muslu Kusura bakmayin Claudia Hanim, sorum aslinda CR1'e basvuru icindi. Yeni evlendim ve basvuru yapacagim yani AOS surecini baslatacagim. I-485 basvurusunu ABD'de out-of-status olsam da yapabilir miyim?
  • Göçmen olarak Türkiye'de evlilik

3
    -1 Oy
    3 İleti
    325 Bakış
    crazycellsC
    Ben de sayin @mindi 'ye katiliyorum. Sorulariniz cok genel, ve zaten forumda uzun uzun anlatilan konular hakkinda sormussunuz ve ayrica bu konular hakkinda spesifik bir soru da sormamissiniz, dolayisiyla yapmaniz gereken forumdaki konulari okuyup sureclere hakim olmak. Yukaridaki konunun yanisira; ABD yolunda evlilik ve secenekleri anlatan konu: https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik Sizi ilgilendiren F2A kategorisini ve sureci anlatan konu: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari Buradan USCIS processing time'a bakabilirsiniz: https://egov.uscis.gov/processing-times/ Nisanlilik vizesiyle ilgili konu: https://yesilkartforum.com/forum/topic/274/k1-vizesi-nişanlılık-vizesi
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k