Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Remote çalışan ABD vatandasinin yasal sorumluluklari nelerdir?

• Merhaba, sizlere bir konuda danismak istedim. Amerikan vatandasligim var ve boston da yasiyorum. Yazilimci olarak uzaktan calisabiliyorum. Amerikadaki islerimde uzaktan calisirken evimi kapatip dunyayi gezmek istiyorum. Acaba virtual address kiralayip tum ehliyet ve resmi evraklarimi bu adresi kullansam bu sekilde dunyayi amerikaya senede bir kac ay ugrayarak rahatca gezebilir miyim? Bu konuda vergi odemelerimde bir sorun cikar mi? Cunku tek gelirim amerikada yaptigim isler olacak. Baska yasal konularda sorun yasar miyim?

Bu konuda bilgi ya da oneri verebilirseniz cok sevinirim. Herkese iyi gunler dilerim. Saygilarimla..

• @Java cok guzel bir soru, benden de sana gelsin 😄 Amerikada remote calisirken istedigin eyalette calisabilir misin? Aslinda bir cok parametresi vardir tahminimce ama biraz bilgilendirme alabilirim diye dusundum, simdiden tesekkur ederim.👍

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!

• @jtcarlos, içinde söyledi: Remote çalışan ABD vatandasinin yasal sorumluluklari nelerdir?

@Java cok guzel bir soru, benden de sana gelsin 😄 Amerikada remote calisirken istedigin eyalette calisabilir misin? Aslinda bir cok parametresi vardir tahminimce ama biraz bilgilendirme alabilirim diye dusundum, simdiden tesekkur ederim.👍

Sayin@java, ABD vatandasi olarak dilediginiz yerde yasayip evinizi kapatip dunyayi dolasabilirsiniz. Vergi odemelerinizi yapmaniz gerekecektir. Bu durumda hangi eyaletin vergilerine tabii olacaginizi vergi uzmanina sormaniz gerekecektir. Vergi odemelerinizi her yil yapacaginiz surece bir problem yasamamaniz gerekir. Eger baskasini gocmenlik icin sponsor etmeniz gerekirse o zaman ABDde yasiyor oldugunuzu gostermeniz veya tasinacaginizi gostermeniz gerekir. Boyle bir durum yoksa dilediginiz yerde yasayabilirsiniz. ABD icinde bulunmaniz gerekmez.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• immigrant vizeye vurulan damga ile ABD’ye giriş

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    329 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @gokayK, içinde söyledi: immigrant vizeye vurulan damga ile ABD’ye giriş merhaba. bu soruyu bir arkadaşım adına size soruyorum. kendisi evlilik yolu ile bir IV sahibi, ABD’ye ilk girişini yaptı ancak green card’ı eline ulaşamadan Türkiye’ye gelmek zorunda kaldı. vizesinin üstünde şu şekilde ibare mevcut: “ UPON ENDORSEMENT SERVES AS TEMPORARY I-551 EVIDENCING PERMANENT RESIDENCE FOR 1 YEAR”. vizeye damga basılıp ülkeye ilk giriş yapılmasının üzerinden henüz 1 yıl geçmedi. vize süresi geçmiş, ancak vize üzerinde damgalandıktan sonra damganın 1 yıl boyunca I-551 olarak geçerli olduğu yazıyor. acaba bu arkadaşım elinde green card’ı olmamasına ve vize süresi dolmasına rağmen ilk girişte vizeye basılan damga ile 1 yıl dolmadan önce ülkeye giriş yapabilir mi? teşekkürler. Evet yapabilir. Yine de yesil karti adrese ulasirsa kendisine guvenli ve acele posta ile gonderebilirler.
  • 1 Oy
    4 İleti
    543 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Eshotcan, içinde söyledi: ABD Vatandaşı çocuğum üzerinden ABD'de oturma izni alabilir miyim? ABD Vatandaşı çocuğum üzerinden ABD'de oturma izni alabilir miyim? @Yusuf-Saraçoğlu @Claudia-J-Muslu şimdiden çok teşekkür ederim. Sayın @Eshotcan, Çocuğunuz 21 yaşında olduğunda sizin adınıza yeşil kart başvurusunda bulunabilir. 21 yaşından önce bu mümkün değildir. Teşekkürler
  • ABD'de DUI kararı ve GC durumu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    284 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mehmet858, içinde söyledi: ABD'de DUI kararı ve GC durumu Merhaba, 2015 yılında DUI'dan davam bulunmaktaydı. Dava "reckless driving" olarak sonuçlandı ve para cezalarını ödeyerek kapandı. İlgili avukata dava sonrasında kayıtlarda yer alıp almayacağını sorduğumda, DUI olarak kayıtlarda bulunmayacağını, tutuklanmanın da görünmeyeceği belirterek, vize görüşmelerinde bu konuyu "reckless driving" olarak aktarmamı söylemişti. 2016 yılında Türkiye'ye dönüş yaptım ve 2017 yılı sonunda şimdi ki eşime evlenme teklifi etmek için abd turist vizesine başvurdum. Başvuru sırasında herhangi bir suç işlediniz mi bölümünü "no" olarak yaptığımdan dolayı ve bu konuyu aslında bahsetmem gerektiği vize görevlisi tarafından aktarıldı ve vize verilmedi. Şuanda IR1 başvurusunda tüm belgeler NVC tarafından kabul edildi (DUI ve reckless driving konusu ABD polis belgeleri ve mahkeme sonuçları ile de NVC sistemine yüklendi) ve konsolosluktan bilgi beklemekteyiz. Sürecin bu kadar uzamasında (2019 Aralık ayında ilk başvurumuzu USCIS'e yaptık) bunun bir etkisi var mıdır? Ayrıca vize görüşmesinde bu konudan dolayı red alma ihtimalim bulunmakta mıdır? Son olarak eğer görüşme olumlu geçer ve ABD'ye giriş yaptığımda bu konu hakkında gümrük polisi tarafından red alma ihtimalim bulunmakta mıdır? Sayın @Mehmet858, DUI trafik cezaları arasında vize engeli oluşturabilecek bir suçtur. Sizin sucunuz reckless drivinge çevrilip DUI bertaraf edildi ise bu iyi bir gelişmedir. Göçmen vizesinde genelde bazı konularda daha toleranslı olabilirler. Vize gecikmesi hem suçunuzdan dolayı hem de başka nedenlerden dolayı da olabilir. Bunu tam olarak tespit etmek mümkün değildir. Ret alma ihtimali olsa da eğer bütün gerekli açıklamaları yaptı iseniz, kayitlari verdi iseniz, ve konu ile ilgili baska sucunuz yok ise vizeyi almanız daha muhtemeldir. ABD’ye her giriş bir risktir. Gümrük polisinin her zaman sizi almama gibi bir yetkisi vardır. Ancak konsolosluktan göçmen vizesini aldıktan sonra bu çok düşük bir ihtimaldir. Teşekkürler.
  • 1 Oy
    5 İleti
    397 Bakış
    T
    @Claudia-J-Muslu cok tesekkurler verdiginiz bilgiler icin. Saygilarimla
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k