Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @EasternStar merhaba, aslinda dediginiz gibi kendisi akrabam olmadigi icin bende emin olamadim, ancak diger turlu de konsolos karsisinda mulakatta elimde ucak gidis donus biletleri olmayacak veya kalacagim yer de belirsiz olacak. Benim tam olarak ne zaman giris yapacagim belli degil amerikaya tarihlerim esnek ,bu yuzden formda en azindan otel adresindense tanidik birisinin evi icin kalacak yer bilgisi verilirse belki sansim daha yuksek olur diye dusundum.
    @crazycells universite ogrencilerinde turist vizesi basvurusunda not ortalamasinin yuksek olmasinin iyi gozuktugunden bahsetmis, benimde gpa 3.30 ancak bu kadar green flag varken yine de emin olamiyorum sadece kendi bilgilerimle mi basvurmaliyim yoksa arkadasimizin kalacak ev bilgilerini vs. de girmeli miyim arada kaldim.


  • @rhyten Ben ABD'de kalacağım yeri bir otelin adresi, irtibat kurulacak kişiye de otelin e-posta adresi ve telefon numarasını verdim. Zaten ABD vizesi Schengen vizesinden farklı olarak sizden otel ve uçak rezervasyonu yapmanızı beklemez, aksine tavsiye de etmez. Profilinize ve sizi ülkeye bağlayan iş, aile, arkadaşlık bağlarınıza göre değerlendirir.

    ABD konsolosları kendi mevzuatları gereği sizi sanki ABD'de yaşamak istiyormuş gibi değerlendirir, konsolosu ABD'den geri döneceğinize ikna etmek başvuranın sorumluluğundadır.

    Bu kapsamda; konsolosun aklına gelecek ilk şey ABD'de kalmak isterseniz size konaklama sağlayacak bir yakınınızın bulunduğudur ve bu da olumsuz etki oluşturabilir.


  • @rhyten Sizin gibi genç, okuyan profiller için tanıdık bilgisi vermek aksine red flag bence. Akrabanız olsaydı mecbur yazmanız gerekirdi zaten ama kan bağınız yoksa bana kalırsa tanıdığı karıştırmayın. Çünkü tanıdık olması demek, para ödemeden uzun süre kalabileceğiniz bir adres, orada size yardımcı olabilecek ve elinizden tutabilecek potansiyel birisi demek. Bu da ülkenize geri dönme ihtimalinizi azaltan bir durum ne yazık ki. Ben zamanında schengen vizesi için bile Amsterdam’da gidip arkadaşımda kalacağım zaman, arkadaşımı karıştırmayıp fake otel rezervasyonu ile ilerlemiştim. Yine de siz bilirsiniz tabii.


  • @rhyten covid sonraki alinan schengenler +.
    Lakin genc,erkek,bekar 3lusu olmak bu aralar cok sikintili.
    Abd ucak bileti vs. talep etmez.

    Ben olsam tanidik ismi vermeden gezi plani yapardim.


  • Merhabalar,

    Aralık ayında gerçekleşen mülakat deneyimimi aktarayım. Bu sayfa ile geç tanışmamdan kaynaklı o zamanlarda vize danışmanı kişiyle karşılaştım. 2023 Şubat ayında ödemeleri sağladık ,randevumuzu aldığını iletti, Eylül ayında görüşmeye katılacağımızı söyledi. Schengen bölgesine giriş tarihimizde yine Ekim ayında 5. yılını dolduracaktı. Bizde sorun olmayacağını düşünerek işlemlere devam ettik. Eylül ayı gelince randevularda sorun olduğunu en yakın tarihe randevu almaya çalışacağını iletti. Bu sayfala o dönem tanıştım. Buradaki arkadaşlar bayağı yardımcı oldu.
    Artık sürece başladığımız için biraz gerildik. Vize danışmanıyla tartıştık. Daha sonra Kasım ayına hızlıca randevu buldu. Tabi bizim schgen bölgesine girişinde 5 yılı doldurmuş oldu. O ara pandemi sonrası Balkanlar gibi vizesiz ülkere seyahatlerimiz olmuştu.
    Aralık son haftası vize görüşmesine gittik. Eşim ve ben ikimizde Yurtdışı ortaklı 2 büyük firmada yönetici pozisyonunda çalışıyoruz. Yaşlarımız 29. Herhangi bir borçluluk durumumuzda bulunmuyor.
    Daha önce Erasmus falan da yaptık.
    Görüşmeye katıldık, klasik sorular ile geldi. İsimlerimizi, işlerimizi sordu. Burada eşim hafif heyecan yapıp , evlilik öncesi soyadını söyledi fakat onun üzerinde çok durmadı.
    Daha sonra önceki seyahatlerimizi sordu, bizde söyledik. Eski pasaportlarımızı da verdik. Bir kaç dakika bunları inceledi. Fiziksel koşullarınız vize almaya elverişsiz dedi. Biz de biraz şaşırdık. Çünkü önümüzde 2020 yılında Türk vatandaşlığına geçip yarım yamalak konuşan kişilere vize verildi. Yalnız gelen genç kişilerin red aldığını gördüm. Genelde ailelere pozitifti. Bizimki biraz garip oldu. Burada ben vizecinin yeterli şekilde DS-160 belgesini doldurmadığını, hatta hatalı bile doldurduğunu düşünmeye başladım.Daha sonra bu kişilere gerekli yerlere şikayetini sağladım. Sizlere de öncelikle kendi araştırmanızı yapmanızı ve gerçekten en iyi belgeyi kendiniz doldurmanız gerektiğini ya da gerçekten bu işlere özenerek hazırlayan kişilerden tavsiye almanızı nacizane öneririm. Gerçekten de seyahat etmek, kültürel geziler yapmak için başvurmuştuk fakat başımıza böyle durumlar geldi. Schgen bölgesine de bu sene seyahat edip tekrar başvuruyu yapmayı düşünüyoruz. Vizesiz ülkeler ile vizeli gidilen ülkeler arasında fark olduğunu düşünüyorum.
    Bu sefer DS-160'ı kendim doldurarak ilerleyeceğim. Buradaki arkadaşlara da bilgiler için teşekkür ediyorum. Bana ek tavsiye verebilecek varsa şimdiden teşekkür ederim.


  • @fermanoglu öncelikle geçmiş olsun. Vize tipi olarak turistik vize tipi olan B1/B2 vizesine başvurduğunuzu ve red aldığınızı düşünüyorum.

    Deneyiminizi yazdığınız bu başlık DV lottery (çeşitlilik göçmen vizesi) kapsamında kazananların deneyimlerini yazdığı bir başlık.

    Bir sonraki başvurunuz öncesi konu başlıklarını okuyarak ve bu başlıklardan edineceğiniz bilgiler ışığında formunuzu doldurarak sürecinizi başlatabilirsiniz. Bol şans 🍀

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/5658/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-mülakat-deneyimleri-ve-görüşme-detayları

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A ATS16 

  • Merhaba 2023 ağustos gibi red yemiştim aralık gibi tekrar ds160ı doldurdum fakat 2025 aralık gibi tarihler çıktıgı için daha randevu almadım, randevu 2025 olsa da alırsam erken tarihler çıkmaya başlar mı yoksa gene aynı havuzdan mı tarihler çıkar ?


  • Arkadaşlar 13 ay önce 3. Reddimi almıştım bi aralar iki yıl beklemen lazım diyorlardı bu hala devam ediyor mu acaba?
    Beklemem gerekiyorsa. Beklemekten başka çare yok mu?
    Şimdiden teşekkür ederim herkese iyi forumlar.


  • @bill_carson İki yıl boyunca beklemeniz gerekmiyor ama sistem 2 yıl boyunca randevu almanızı kısıtlıyor. Bu randevu bulamazsınız demek değil, bulmakta zorlanırsınız. Bulabilirseniz yeniden başvruru yapmanızda engel yok; ama o kadar red aldıktan sonra durumunuzda belirgin bir değişiklik yoksa sonuç çok farklı olmayacaktır.


  • Arkadaşlar bu gün vize randevum var şans dileyin randevu çıkışında burada tecrübelerimi aktarırım


  • @ryuzakitw sürekli kontrol ederseniz arada boşluklar açılıyor. Ben mesela dün 31 Ocak 2025 için aldım bugün 2 Ocak'a çekebildim. Yeterli değil tabii ama sürekli kontrol ediyorum.


  • @EasternStar evet değişiklik yok bende o yüzden başvurmuyorum 🙂


  • @bill_carson profiliniz ile ilgili iyileştirme veya değişiklikler olacak ise belli bir tarihe kadar, Rushvisasnow Danışmanlığın Göçmen Olmayan Vize Randevularını Öne Alma Hizmetini kullanabilirsiniz belki, @Rushvisasnow size yardımcı olabilir. Deneyimli bir kullanıcı olduğunuz için muhtemelen bilgi sahibisinizdir

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/6178/rushvisasnow-danışmanlığın-göçmen-olmayan-vize-randevularını-öne-alma-hizmeti


  • merhaba

    İstanbul Ağustos 2024 e randevu açıldı. Bekleyenlerin bilgisine.


  • Merhabalar, 25 Ocakta Ankara da görüşme yaptım vizeniz onaylandı ama hala sistemde approved gözüküyor. Herhangi bir belge vs. istemediler. Mesaj vs. de gelmedi. Konsolosluğa mail attım iş yükü fazla yavaş ilerliyor şeklinde mail attı. Daha önce tecrübe edenleriniz var mı? Herhangi birşey yapmam gerekir mi?


  • @merzer evet şu anda yapılabilecek bir şey yok. Arada sırada yine konsolosluğa kendinizi hatırlatıcı e-mail atarsınız. Farklı vize türlerinde approved statüsünde bekleyen forum üyeleri var.


  • @merzer benim geçen nisan ayında böyle oldu. Aynı dönemde başvurduğum kişiler 1 hafta içinde vize geldi ama benim 3 hafta sürdü vize gelmesi ve nedenini öğrenemedim. yoğunluk dediler bana da ama sanıyorum birşeye takıldı ve uzadı. ama vizem geldi sonunda.


  • merhabalar
    ablamın 15 Şubat'ta istanbul konsoloslugunda randevusu var destekleyici belgelerin ingilizce çevirisi şart mı yoksa Türkçe verse olur mu

  • ⭐⭐

    @rebul59 Turist vizesi için genelde destekleyici belgeler talep edilmiyor(konferans / fuar vb. iş amaçlı ziyaretler dışında) ama yanınızda bulundurmanız zarar getirmez ve Türkçe olması da bir sorun yaratmaz.


  • Ben 2017 yilinda K-1 vizesiyle Abdye geldim.
    Bu yaz nasib olursa Annem Babam ve kardesim ziyaretime gelecekler. Bircok mesaj okudum ama tam bi cevap goremedim. ben davetiyeyi Konsoloslugami yoksa annemlere mi yolluyacagim?

    bide genel olarak islemleri bi yerde toplamak adina;

    1 Ds160 formu doldurulacak
    2 sonra konsolosluk sitesinden hesap acip,para yatirip ve randevu tarihi aliniyor
    3 istenilen belgelerle gorusmeye gidiyoruz
    kabaca islem bu degilmi? ben zamaninda j1 b2 ve k1 vizesi aldim ama cok seneler once tam hatirliyamiyorum tum islemleri 🙂

    simdiden cok tesekkur ediyorum


Benzer Başlıklar

  • 5
  • 1545
  • 22
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

118
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum