Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • Merhabalar,

    Aralık ayında gerçekleşen mülakat deneyimimi aktarayım. Bu sayfa ile geç tanışmamdan kaynaklı o zamanlarda vize danışmanı kişiyle karşılaştım. 2023 Şubat ayında ödemeleri sağladık ,randevumuzu aldığını iletti, Eylül ayında görüşmeye katılacağımızı söyledi. Schengen bölgesine giriş tarihimizde yine Ekim ayında 5. yılını dolduracaktı. Bizde sorun olmayacağını düşünerek işlemlere devam ettik. Eylül ayı gelince randevularda sorun olduğunu en yakın tarihe randevu almaya çalışacağını iletti. Bu sayfala o dönem tanıştım. Buradaki arkadaşlar bayağı yardımcı oldu.
    Artık sürece başladığımız için biraz gerildik. Vize danışmanıyla tartıştık. Daha sonra Kasım ayına hızlıca randevu buldu. Tabi bizim schgen bölgesine girişinde 5 yılı doldurmuş oldu. O ara pandemi sonrası Balkanlar gibi vizesiz ülkere seyahatlerimiz olmuştu.
    Aralık son haftası vize görüşmesine gittik. Eşim ve ben ikimizde Yurtdışı ortaklı 2 büyük firmada yönetici pozisyonunda çalışıyoruz. Yaşlarımız 29. Herhangi bir borçluluk durumumuzda bulunmuyor.
    Daha önce Erasmus falan da yaptık.
    Görüşmeye katıldık, klasik sorular ile geldi. İsimlerimizi, işlerimizi sordu. Burada eşim hafif heyecan yapıp , evlilik öncesi soyadını söyledi fakat onun üzerinde çok durmadı.
    Daha sonra önceki seyahatlerimizi sordu, bizde söyledik. Eski pasaportlarımızı da verdik. Bir kaç dakika bunları inceledi. Fiziksel koşullarınız vize almaya elverişsiz dedi. Biz de biraz şaşırdık. Çünkü önümüzde 2020 yılında Türk vatandaşlığına geçip yarım yamalak konuşan kişilere vize verildi. Yalnız gelen genç kişilerin red aldığını gördüm. Genelde ailelere pozitifti. Bizimki biraz garip oldu. Burada ben vizecinin yeterli şekilde DS-160 belgesini doldurmadığını, hatta hatalı bile doldurduğunu düşünmeye başladım.Daha sonra bu kişilere gerekli yerlere şikayetini sağladım. Sizlere de öncelikle kendi araştırmanızı yapmanızı ve gerçekten en iyi belgeyi kendiniz doldurmanız gerektiğini ya da gerçekten bu işlere özenerek hazırlayan kişilerden tavsiye almanızı nacizane öneririm. Gerçekten de seyahat etmek, kültürel geziler yapmak için başvurmuştuk fakat başımıza böyle durumlar geldi. Schgen bölgesine de bu sene seyahat edip tekrar başvuruyu yapmayı düşünüyoruz. Vizesiz ülkeler ile vizeli gidilen ülkeler arasında fark olduğunu düşünüyorum.
    Bu sefer DS-160'ı kendim doldurarak ilerleyeceğim. Buradaki arkadaşlara da bilgiler için teşekkür ediyorum. Bana ek tavsiye verebilecek varsa şimdiden teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fermanoglu öncelikle geçmiş olsun. Vize tipi olarak turistik vize tipi olan B1/B2 vizesine başvurduğunuzu ve red aldığınızı düşünüyorum.

    Deneyiminizi yazdığınız bu başlık DV lottery (çeşitlilik göçmen vizesi) kapsamında kazananların deneyimlerini yazdığı bir başlık.

    Bir sonraki başvurunuz öncesi konu başlıklarını okuyarak ve bu başlıklardan edineceğiniz bilgiler ışığında formunuzu doldurarak sürecinizi başlatabilirsiniz. Bol şans 🍀

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/5658/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-mülakat-deneyimleri-ve-görüşme-detayları

  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

  • Merhaba 2023 ağustos gibi red yemiştim aralık gibi tekrar ds160ı doldurdum fakat 2025 aralık gibi tarihler çıktıgı için daha randevu almadım, randevu 2025 olsa da alırsam erken tarihler çıkmaya başlar mı yoksa gene aynı havuzdan mı tarihler çıkar ?


  • Arkadaşlar 13 ay önce 3. Reddimi almıştım bi aralar iki yıl beklemen lazım diyorlardı bu hala devam ediyor mu acaba?
    Beklemem gerekiyorsa. Beklemekten başka çare yok mu?
    Şimdiden teşekkür ederim herkese iyi forumlar.

  • ⭐⭐

    @bill_carson İki yıl boyunca beklemeniz gerekmiyor ama sistem 2 yıl boyunca randevu almanızı kısıtlıyor. Bu randevu bulamazsınız demek değil, bulmakta zorlanırsınız. Bulabilirseniz yeniden başvruru yapmanızda engel yok; ama o kadar red aldıktan sonra durumunuzda belirgin bir değişiklik yoksa sonuç çok farklı olmayacaktır.


  • Arkadaşlar bu gün vize randevum var şans dileyin randevu çıkışında burada tecrübelerimi aktarırım


  • @ryuzakitw sürekli kontrol ederseniz arada boşluklar açılıyor. Ben mesela dün 31 Ocak 2025 için aldım bugün 2 Ocak'a çekebildim. Yeterli değil tabii ama sürekli kontrol ediyorum.


  • @EasternStar evet değişiklik yok bende o yüzden başvurmuyorum :)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bill_carson profiliniz ile ilgili iyileştirme veya değişiklikler olacak ise belli bir tarihe kadar, Rushvisasnow Danışmanlığın Göçmen Olmayan Vize Randevularını Öne Alma Hizmetini kullanabilirsiniz belki, @Rushvisasnow size yardımcı olabilir. Deneyimli bir kullanıcı olduğunuz için muhtemelen bilgi sahibisinizdir

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/6178/rushvisasnow-danışmanlığın-göçmen-olmayan-vize-randevularını-öne-alma-hizmeti


  • merhaba

    İstanbul Ağustos 2024 e randevu açıldı. Bekleyenlerin bilgisine.


  • Merhabalar, 25 Ocakta Ankara da görüşme yaptım vizeniz onaylandı ama hala sistemde approved gözüküyor. Herhangi bir belge vs. istemediler. Mesaj vs. de gelmedi. Konsolosluğa mail attım iş yükü fazla yavaş ilerliyor şeklinde mail attı. Daha önce tecrübe edenleriniz var mı? Herhangi birşey yapmam gerekir mi?


  • @merzer evet şu anda yapılabilecek bir şey yok. Arada sırada yine konsolosluğa kendinizi hatırlatıcı e-mail atarsınız. Farklı vize türlerinde approved statüsünde bekleyen forum üyeleri var.


  • @merzer benim geçen nisan ayında böyle oldu. Aynı dönemde başvurduğum kişiler 1 hafta içinde vize geldi ama benim 3 hafta sürdü vize gelmesi ve nedenini öğrenemedim. yoğunluk dediler bana da ama sanıyorum birşeye takıldı ve uzadı. ama vizem geldi sonunda.


  • merhabalar
    ablamın 15 Şubat'ta istanbul konsoloslugunda randevusu var destekleyici belgelerin ingilizce çevirisi şart mı yoksa Türkçe verse olur mu

  • ⭐⭐⭐⭐

    @rebul59 Turist vizesi için genelde destekleyici belgeler talep edilmiyor(konferans / fuar vb. iş amaçlı ziyaretler dışında) ama yanınızda bulundurmanız zarar getirmez ve Türkçe olması da bir sorun yaratmaz.


  • Ben 2017 yilinda K-1 vizesiyle Abdye geldim.
    Bu yaz nasib olursa Annem Babam ve kardesim ziyaretime gelecekler. Bircok mesaj okudum ama tam bi cevap goremedim. ben davetiyeyi Konsoloslugami yoksa annemlere mi yolluyacagim?

    bide genel olarak islemleri bi yerde toplamak adina;

    1 Ds160 formu doldurulacak
    2 sonra konsolosluk sitesinden hesap acip,para yatirip ve randevu tarihi aliniyor
    3 istenilen belgelerle gorusmeye gidiyoruz
    kabaca islem bu degilmi? ben zamaninda j1 b2 ve k1 vizesi aldim ama cok seneler once tam hatirliyamiyorum tum islemleri :)

    simdiden cok tesekkur ediyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emre71 bir de genel olarak islemleri bir yerde toplamak isterseniz, bu konu başlığının ilk sayfasında ilk post’da tüm bilgiler bir yerde toplanmış durumda. Bu post’dan detaylı bilgi edinebilirsiniz 👍

    B1/B2 göçmen olmayan vize mülakatına katılanların mülakat deneyimlerine de aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz, çok yardımcı olacaktır.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/5658/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-mülakat-deneyimleri-ve-görüşme-detayları

    Bir de ailenizin daha önceden alınmış göçmen olmayan vizesi yok ise, konsolosluk’un en yakın vize mülakat tarihini 2024 yılı Ağustos ayına verdiğini de belirtmek isterim (tarihin öne çekilme ihtimali var, bununla ilgili farklı yollar da mevcut). Bol şans


  • @emre71, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Ben 2017 yilinda K-1 vizesiyle Abdye geldim.
    Bu yaz nasib olursa Annem Babam ve kardesim ziyaretime gelecekler. Bircok mesaj okudum ama tam bi cevap goremedim. ben davetiyeyi Konsoloslugami yoksa annemlere mi yolluyacagim?

    bide genel olarak islemleri bi yerde toplamak adina;

    1 Ds160 formu doldurulacak
    2 sonra konsolosluk sitesinden hesap acip,para yatirip ve randevu tarihi aliniyor
    3 istenilen belgelerle gorusmeye gidiyoruz
    kabaca islem bu degilmi? ben zamaninda j1 b2 ve k1 vizesi aldim ama cok seneler once tam hatirliyamiyorum tum islemleri :)

    simdiden cok tesekkur ediyorum

    Davetiye yollamanıza gerek yok. Normal DS160 formu doldurup görüşmeye gidecekler. Ne amaçla gidiyorsunuz dediklerinde sizi ziyaret edeceklerini söylemeleri yeterli. Tabi DS160 formunda girilen bilgilere sadık kalarak


  • arkadaslar tekrar merhaba birsey sormak istiyorum, ben varsayiyorum ki ds 160 formunda agustos ayi icin 2 haftalik otel konaklama bilgisi girdim. Bu sekilde kisa sureli kalma durumunda vizenin suresi degisir mi ? yani 10 senelik vize fix mi yoksa 1 sene falanda veriliyor mu ? ve birde ben suan randevu almaya kalksam ta 2025’e atiyor beni, randevuyu one cekmeye calissamda cekemedim diyelim, formda agustos ayindaki otel randevumu guncelleyip ileri bir tarihe mi atmam gerekir?
    tesekkur ederim simdiden


  • @rhyten Vize verilirse fix 10 yıllık veriliyor, kalış sürenizin bir önemi yok. Eğer sistem randevuyu 2025’e veriyorsa Ağustos’taki planınızın bir anlamı olmaz, onu ileri tarih olarak belirtmek daha mantıklı.


Benzer Başlıklar

  • B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    608 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • 2023 B1/B2 Vize Randevu Tarihleri Durumu

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    51
    0 Oy
    51 İleti
    3k Bakış
    A
    @ATS16 Merhabalar, mail attım buradan yazdım whatsapptanda yazdım ama ulaşamadım
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • B2 turist vizesini F1 öğrenci vizesine cevirmek

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    38
    0 Oy
    38 İleti
    4k Bakış
    E
    Merhaba ben eşim ve çocuğum geçen yaz turist vizesi ile Amerika’ya giriş yaptık , daha sonra turist vizesi (6ay) biterken f1 öğrenci vizesine başvurduk , o evrede sponsorluk teklifi geldi ama pek de ne kadar süreceği belli olmayan bir süreçti , biz de Türkiye’ye donmeye karar verdik. Öğrenci vizesi çıkmıyor askıda kaldık zannediyorduk ki meğer son bir hafta içinde onay almışız.30 temmuzda giriş yaptıysak 25 temmuzda Türkiye’ye dönüş yaptık. Biz artık turist vizemizi yakmış mı oluyoruz? Tekrar giriş yapmak istediğimizde f1 başvurusu mu yapmamız gerekiyor , ve çıkma olasılığı gerçekten dusuk mu ? Green card çekilişi çıktığında herhangi bir sorun yaşanır mı? Uzun oldu biraz ama pek bilgi alamadım bu konularda ..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum